תגובה: תכנית לתושבות למושב אחורי ברלינגו לסופה. דעות?
לעניין הקורה האחורית, אמרו גששינו- "קניתי, אך טרם הספיקותי לעיין בו".
הקורה כבר חתוכה ומסומנת, אך ממתינה לריתוכי אוזניים לפיני נעילה לאחורי המושבים ועוד התאמות לגובה וזווית נכונה של אחורי המושב.
נותר עוד לעגן את תופי חגורות הבטיחות אל הצינור בצורת ח' שעליו נשען גב המושב, לייצר אוזן שתחובר אל הצינור ואליה יינעל גב המושב, ולעגן את הנקודות העליונות של חגורות הבטיחות- גם הן אל ה"ח" התומכת את גב המושב.
נקווה לגמור מהר...
9 קבצים מצורפים
עוד תמונות מהמשך הכנת המכלול לקראת הרכבה-
נוספה צלע חיזוק לחלק האחורי של הרוכב, אשר נושא את הקשת אליה נתפס גב המושב ואליה מעוגנות החגורות, זאת משום שבניסוי ההרכבה התגלה כי לרוכב יש גמישות עצמית המביאה לנדנודים של כל הקשת לפנים ולאחור. מאותה סיבה נוספו הרגליים הקצרות האלכסוניות ליד בסיסי הקשת. כך מתקצר אורך הזרוע המפעילה מומנט על הרוכב (הבסיס).
לטעמי רעיון ייצור הרוכבים כתושבות במקום להתחבר אל המרכב עם כל חלק וחלק מוכיח עצמו יפה, לאור מצב המרכב אצלי, ואולי אצל עוד בעלי סופות המצב דומה.
החלקים עברו צביעה נוגדת חלודה, המקומות בהם בוצע ריתוך או נקדחו חורים (במרכב למשל) רוססו באבץ לגילוון קר.
בין החלקים לבין המרכב יונחו קפידות מגומי של פנימית של גלגל משאית על מנת לשפר איטום המרכב, למנוע רעשים, שיוף של הרכיבים ואולי גם שיתוך או איך שקוראים לתגובה בין מתכות.
מי שיש לו מה להעיר, מוזמן לעשות כן עכשיו, כדי שיהיה לי נוח לתקן.
בין הפותרים נכונה, יוגרל פותר שלא ענה נכונה...
קובץ מצורף 83227קובץ מצורף 83228קובץ מצורף 83229קובץ מצורף 83230קובץ מצורף 83231קובץ מצורף 83232קובץ מצורף 83233קובץ מצורף 83234קובץ מצורף 83235
אני מקווה לעמוד כבר על קו הגמר, אבל צריך להתחשב בשאר החיים. מעניין אם עוד חבר'ה סובלים מהעניין הזה.
רואים שהשקעת המון בפרוייקט, עבודה מאוד יפה.
תושבות HD חושלוקי, בד"כ ספסלים מותקנים על הרבה פחות ברזל.
שים לב לדאוג שלא תיווצר לך חלודה במגע בין הפחים השונים.
בנוסף- נראה כי גב המושב מותקן ב 90 מעלות יתכן ותגלה שלאורך זמן לנוסעים לא יהיה נוח
והפתרון הוא לבצע הרמה של חזית המושב כלפי מעלה- מה שנותן שלוקח את המשענת מעט אחורנית.
זה גם פותר את הבעיה של מפגש הראש של הנוסעים עם תקרת הסופה- מה שבקרוב תגלה...
עבודה יפה!
כן, זמן לעבוד על הג'יפ הוא דבר לא טריוויאלי.
גיליתי זאת על בשרי עם פרוייקט שממען להסתיים המוווווון זמן והג'יפ מושבת.
תודה. חשוב לי שוב לציין כי את הריתוכים והחיתוכים והייצור מבצע חבר שלי, שהוא חובב אך אומן בעל ידיים זהב, ראש טוב ולב זהב.
אני רק מתכנן ושולייה בחלק מהעבודה.
לגבי המושב- התמונה מטעה, גב המושב מוטה מעט מעט לאחור לנוחות הנוסעים (נוסה על בני אדם).
התושבות מאסיביות כי מחיר הפאדיחה יקר לי מדי, ולא אכפת לי לשלם במשקל עבור חוסן.
לגבי ראש בתקרה, השלמתי עם זה משום שהמושב מותקן צמוד לתושבת בתחתיתו, ומאחר שהמטרה היא מקום לשלושת הילדים, לא יכולתי להסתפק בצמד מושבים בין הכנפיים.
אגב, הגג כה חלוד עד כי אני שוקל לתכנן ולהזמין מבעל מקצוע כלשהו גג חדש, ובאותה הזדמנות- מוגבה מעט על מנת לפתור בעיית ראשי הנוסעים.
לחלודה במגעים אני מקווה שהגילוון הקר, הצביעה ורפידות הגומי יתנו מענה. ואם לא, הרי זו סופה. בלי חלודה זה לא יעבור טסט...
18 קבצים מצורפים
בשעה טובה המכלול מורכב. אמנם עוד לא מושלם, אין עדין אוזניים לנעול את גב המושב במצב זקוף ועוד משהו קטן, אך המכלול מורכב וחגורות הבטיחות גם.
תמונות:
קובץ מצורף 83392קובץ מצורף 83405קובץ מצורף 83404קובץ מצורף 83403קובץ מצורף 83402קובץ מצורף 83401קובץ מצורף 83400קובץ מצורף 83399קובץ מצורף 83393קובץ מצורף 83394קובץ מצורף 83395קובץ מצורף 83396קובץ מצורף 83397קובץ מצורף 83398קובץ מצורף 83389קובץ מצורף 83390קובץ מצורף 83391קובץ מצורף 83406
תודה לר' על העבודה, על הזמן, על הרצון, על ביצוע ברמה מקצועית לעילא ולעילא, ובכלל על זה שהוא חבר.
אשתי מרוצה עד השמיים, הילדים בהיפר, לא רוצים יותר את הרכב המשפחתי.
המטרה הושגה.
תודה לכל המייעצים, חלק מהעצות הוטמעו בפרויקט ומחלק השכלתי אני.