תגובה: מה תפקידה של החוגה בדיפרנציאל?
ערב טוב...
אז כמו שהבטחתי עידכון: הורדנו אתמול את הדיפרנציאל ופתחנו אותו לגורמים ומה שהיתגלה זה סדום ועמורה. הפינים גזורים לחצאים והקפיצים מפוזרים להם ברחבי הנעילה.
ככל הניראה הקובייה לא שוייפה כמו שצריך. קנינו קובייה חדשה אצל מורי בעלות סימלית והוא גם עשה לנו את ההשחזה והרכבנו שוב הכל מחדש והנעילה כמו חדשה. פשוט תענוג. הנה 2 תמונות של ה "סדום ועמורה" :
http://srv2.jpg.co.il/6/514a13b6edbd8.jpg
http://srv1.jpg.co.il/3/514a142a175f8.jpg
למה היה צריך לשייף את הקוביה?
הנעילה לא מתאימה לגימיני?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ישי.פ
למה היה צריך לשייף את הקוביה?
הנעילה לא מתאימה לגימיני?
הנעילה במקור באה רק לסמוראי, זה שאומרים שהיא מתאימה לגימני זאת "המצאה"
אבל 90אחוז מהדפריאנציל של סמוראי דומה לשל הגימני, לכן עם קצת שינוי של הדיפריאנציל הנעילה כן מתאימה
הקוביה צריכה קצת לקבל שיוף ולהוריד מהגובה של הקוביה
זה מאפשר את החופש הקטן שדורשת הנעילה בכדי להשתחרר..
יפה.
מה לדעתך גרם לתקלה ?
הפעם עשיתם כיוון מסודר ומתועד לדיפרנציאל ?
הידוק למומנט, בקלאש, פרלואוד למיסבים, בדיקת שטח מגע שיניים ?
בצילום לא רואים סימני שיוף על הקוביה. יש לך תמונה של הקוביה החדשה אחרי שיוף ?
בברכה,טושי
מצטער, אין לי תצלום של הקובייה המשוייפת ומפאת לחץ זמן גם לא ממש תיעדנו את התהליך. כל שאר הכיוונים נעשו על פי סימונים שהוכנו לפני פירוק הדיפרנציאל כך שהכל הוחזר במדוייק למקומו וניבדק שוב בזמן ההרכבה. הנעילה עובדת הרבה יותר טוב וחלק ממה שעבדה לפני התקלה. מה שאני מאמין שגרם לתקלה זה עניין הקובייה שלא שוייפה כמו שצריך. לפתוח ולראות את הנזק פשוט לא להאמין!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mfdx30
מצטער, אין לי תצלום של הקובייה המשוייפת ומפאת לחץ זמן גם לא ממש תיעדנו את התהליך. כל שאר הכיוונים נעשו על פי סימונים שהוכנו לפני פירוק הדיפרנציאל כך שהכל הוחזר במדוייק למקומו וניבדק שוב בזמן ההרכבה. הנעילה עובדת הרבה יותר טוב וחלק ממה שעבדה לפני התקלה. מה שאני מאמין שגרם לתקלה זה עניין הקובייה שלא שוייפה כמו שצריך. לפתוח ולראות את הנזק פשוט לא להאמין!
אבל אל תשכח שפיצנו על השיוף של הקוביה בכך שהורדנו 2 טבעות עווי שהיו בין הגלגלי שיניים לבית עצמו של הדיפריאנציל...
לא שוכח, אך עדיין כניראה זה לא יצר את החופש הנחוץ לעבודה תקינה ואידיאלית של הנעילה והדיפרנציאל.
הבנתי מה היא הקוביה מה היא עושה ולמה משייפים
אבל לא הבנתי דבר אחד למה האוטו לא נסע?
אם הקורונה פיניון לא נפגעו והקורונה מסתובבת- מסובבת את הקייס- הקייס מסובב את הקרוס שאפט
והקרוס שאפט אמור לדחוף\ללחוץ את הנעילה לצדדים לנעול את חלקי הנעילה על הסייד גירס
ולהעביר תנועה לציריות גם אם אין פינים וקפיצים
משהו לא מסתדר לי...
עריכה..
עכשיו בהסתכלות שוב בתמונה הבנתי למה לא נסע כי הקרוס שאפט לא לוחץ את הנעילה הוא רק מסובב אותה
פשוט בלוקרייט בסופה למשל החריץ \תעלה שבה עובר הקרוס שאפט הוא לא בידיוק חצי עיגול אלא הקצוות שלו מושחזות משהו בצורה כזאת ()
שככה שהקרוס שאפט נוגע בנעילה הוא לא רק מסובב אותה אלה גם מנסה ''לעבור'' בתוך הנעילה וככה גם דוחף\ לוחץ אותה לצדדים
לנעילה חזקה יותר
אתה צודק. לא ציינתי פרט קטן נוסף. ברגי הקורונה הישתחררו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mfdx30
. ברגי הקורונה הישתחררו.
אני חושב שהתעלומה נפתרה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mfdx30
אתה צודק. לא ציינתי פרט קטן נוסף. ברגי הקורונה הישתחררו.
וזו בדיוק הסיבה שכתבתי שיש לעשות כיוון ולתעד.
לתעד זה לא לצלם.
לתעד זה להכין רשימה עם הנתונים שאליהם צריך להגיע ולובדוק שאכן הגעת אליהם ולתעד את הערך אליו הגעת.
ברגי חיבור הקורונה לקייס נסגרים למומנט עם לוקטייט אדום.
יש דיפרנציאלים עם פחיות אבטחה לברגי הקורונה, אבל אני מעדיף לא להשתמש בהן.
בברכה,טושי
תיעוד ורישום מדוייק נעשה מההתחלה ועד הסוף והותצאה בהתחלה גם הוכיחה את עצמה יפה. הקובייה פשוט מלכתחילה לא שוייפה כמו שצריך וזה מה שדפק את כל העסק בהמשך והביא את המצב לאן שהןא הגיע.