יש למכירה רתכת אלקטרונית ב- ג. חיון של Zika 160 אמפר במיבצע של 699 שח , נראה מעניין !! , אפשר להגיע לאתר שלהם דרך גוגל ולדף המבצעים , הוא מופיע בעמוד 11 .
גילוי נעות -
אין לי שום קשר לחברה פשוט ראיתי במקרה את הפרסום .
Printable View
יש למכירה רתכת אלקטרונית ב- ג. חיון של Zika 160 אמפר במיבצע של 699 שח , נראה מעניין !! , אפשר להגיע לאתר שלהם דרך גוגל ולדף המבצעים , הוא מופיע בעמוד 11 .
גילוי נעות -
אין לי שום קשר לחברה פשוט ראיתי במקרה את הפרסום .
תוכל להפנות ללינק מתאים?
אני מצאתי רק ב-890 ש"ח http://www.g-haun.co.il/pl_products~17~48.htm?PNum=4&
תודה
בבקשה :
דפדף לעמוד 11
http://www.flip-book.co.il/catalogs/ג-חיון.aspx
אם אתה רוצה, אתה מוזמן לבוא לבית מלאכה שלי עם הרתכת שלך ואני אתן לך כמה עיצות וטיפים.
קח בחשבון שקסדת ריתוך זה חלק מאוד מאוד חשוב לא רק על ההגנה על העיניים אלא גם על נוחות העבודה.
לא הייתי משקיע בכפפות ריתוך (חובה) ייעודיות אלא קונה מל.כ את הכפפות האדומות שלהן. כל כפפה, לא משנה מה אומרים לך, תפרם בריתוך. פשוט תהליך הייצור שלה (אני מדבר על כפפות רגילות, לא הייטק) הוא כזה שבחום של ריתוך החוטים שאיתם תופרים את הכפפה, נפתחים ונפרמים. לא שווה לקנות כפפה יקרה מאחר וגם ככה אתה תחליף כל הזמן.
המהדרין קונים גם סינר עור ושרוולי עור.
ציוד נוסף זזה פטיש שלאקה, לא חובה, וקופסא לאלקטרודות. רצוי אטומה ויבשה.
יש לקנות בל.כ
בנוסף אני לא יודע מה הארדונג (תנין) שקבלת עם הרתכת אבל יש נטייה לשדרג אותו למשהו חזק יותר.
ממש מקנא בך. בימים הראשונים הרגשתי שגיליתי עולם חדש ומרוב התלהבות, לא היתה חתיכת ברזל בחצר שלא רותכה, נחתכה, ורותכה שנית.
אני קראתי כמה וכמה פעמים:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...epolog-archive
יש גם הרבה מדריכים מצולמים ביו טיוב (חפש: arc welding(
אבל העניין הוא שעד שלא תהיה עם מישהו שיודע לתת לך משוב אמיתי, לא באמת תלמד.
אתה מוזמן להגיע גם אלי
אלמד אותך (רק קצת ממה שאני יודע ) חחח
אני מאמין שקנית אלקטרודות 2.5 מ'מ?
נ.ב
תתחיל מאמפר נמוך שככה גם אם לא ריתכת טוב תנקה את הריתוך
תעלה טיפה את האמפר ותנסה שוב
עדיך לחזור פעמיים שלוש מאשר להתחיל לחורר את הברזל
אחרי 9 עמודים ו 177 תגובות הגעתי למסקנה שאני רוצה מסכת ריתוך של SpeedGlass / M3
(למי שרוצה לדעת למה דווקא חברה זו מוזמן לעיין בשירשור המצורף -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=43426)
מכיוון שאין לי כסף כרגע להשקיע על מסכה איכותית כזו
אשמח אם למישהו יש להשאיל או למסור מסכת ריתוך לרתך המתחיל
תודה
מיכה וסופת המדבר,
אשמח להגיע אליכם להתלמד אבל זאת רק לאחר שאסיים את שיעורי הבית ואנסה קצת בעצמי
ע"מ שכשתדברו איתי ותסבירו לי דברים אדע על מה מדובר ולא אסתכל עליכם עם עיני עגל במבט שלא מבין כלום.. ;)
תודה
והמשך יום מצחיק ומושלם לכולם :)
האמת? אני מעדיף שתבוא אלי כשאתה לא מבין כלום, זה הרבה יותר עדיף מאשר אם תבוא עם ידע קלוקל.
תקנה מסכה חדשה של זיקה ושו"ת. כשיהיה לך כסף תקנה משהו טוב יותר.
להשקיע מאות שקלים במסיכה אלקטרונית סינית זה לא כדאי בעיני.
כבר עדיף שתעבוד עם מסיכת זכוכית רגילה עד שתוכל לשדרג לאחת המסכות הבסיסיות של ספידגלס.
אני יכול לתת לך יד בדרום אם אתה רוצה.
האם הרתכת Zika 160 מומלצת?
מעבר לרתכת + מסיכה + אלקטרודות, צריך לדבר גם על סט של ג'אבקות, לפחות 3-4 במידות ותפיסות שונות.
הפרוייקט הראשון לעשות (לאחר אימון בסיסי), זה שולחן עבודה מסיבי... נורא כייף, לייצר בעצמך כלי עבודה כמו שולחן, אופטימאלית עם משטח מתכת עליון, שיוביל את המתח אל המוצר המרותך.
תוסיף פטיש לשלאקה, מברשת פלדה, סינר עור עבה, כפפות ארוכות.
וממליץ גם על מאוורר חזק שיסיט את העשן ממך, או שואב אבק שישאב מלמעלה את העשן.
הקטע המסובך (קצת למתחילים) זה לא התוכניות אלא שיטות העבודה והצורת בניה.
שולחן, בניגוד לסורגים למשל, זה מבנה תלת מימדי שכל טעות משפיעה עליו.
אתה יכול לבנות 2 ח בתור רגלים ולחבר אותם ואתה יכול לבנות מסגרת עליונה ולחבר אליה רגלים. בכל שיטה יש את הדגשים לגביה.
כלי לא פחות חשוב (לדעתי יותר חשוב) מרתכת זה המסור המדוייק. מסור שורף זה סבבה אבל אם אתה רוצה עבודה קלה ומדוייקת אתה צריך משור סרט מדוייק שיודע לעבוד עד 60 מעלות. קטן זה אחלה.
צריך לדעת לחתוך ב45 מעלות וחבר את המסגרות כמו שצריך (למשל איפה לתפוס בפיק שלא ינעל לך את המסגרת) לדעת איך לתפוס את המסגרת לשולחן. איך למקם את החלקים ולבצע מדידה ראשונית ומדידת דיאגונלים. לתפוס פיקים שהמבנה -כן- ינעל ולא ישתנה או יתפרק כשתסיר אותו מהשולחן (לא תמיד אתה תרתך את החלק מיד. לפעמים חלקים מתחברים ועדיף לרתך סופית רק בסוף כי אולי תצטרך לפרק ולשנות). לקנות רתכת זה קל, לדעת לעבוד כמסגר זה קצת קשה יותר אבל באמת שלא מסובך.
אם תרצו איזה הסבר קצר תתארגנו כמה חברה ותבואו למסגריה. אני אראה לכם כמה דברים בסיסיים.
נשמע ש-LIZARD יכול לתת לי הרצאות, שבכלל לא אבין מאיפה הן באות...
אני עבדתי בשיטת הגרזן; מצאתי לוח עץ גדול, ממנו נגזר גודל השולחן. את הגובה עשיתי קצת מעל לשיש מטבח, עם השנים הרגליים שקעו בחול, וזה נעשה גובה של שולחן איפור. לדעתי לא הייתה שם אף זווית שהיא בדיוק 90 מעלות, אבל העסק החזיק יפה, למעלה מ-20 שנה - וגם אז זרקתי אותו, כי כבר לא היה בו צורך. נדמה לי שמישהו מהאתר לקח אותו בסוף, פרסמתי כאן פוסט.
לגבי חיתוך - צודקים חבריי המלומדים, אבל גיליתי שאפשר להגיע רחוק מאוד גם עם דיסק 10 ס"מ, אם אתה לא מתעקש להיות יקה.
האם הרתכת Zika 160 מומלצת?
אני לא לוקח את ה ZIKA 200 בגלל קושי במציאת נקודות חשמל של 25 אמפר.
האם בכלל יש צורך ביותר מ 160 אמפר?
האם מישהו (חובב) בכלל משתמש באלקטרודות של יותר מ 3.25?
פשיט לשלקה זה מיותר- אזמל ופשיט עושים את אותו הדבר.
160 אמפר זה מספיק. לי יש 180 ולא עברתי את ה120-140 מעולם.
עבדת עם אלקטרודות 3.25 ויותר?
3.2 בטח כל הזמן. יותר לא. למה אתה חושב שאתה צריך לעבוד עם יותר מ3.2מ"מ?