תגובה: כירת בישול ניידת -עזרה
[
ציטוט:
QUOTE=NRG;562758]
מצטרף לשאלה מעלה, יש לאמגזית מיכלי "פרופן", למה הם מיועדים בדר"כ?
[/QUOTE]
לגבי השאלה המקורית - גז פרופן מיועד לעבודה בטמפ' נמוכות יותר, כי טמפ' הבעירה שלו נמוכה יותר.
בקווים ברמת הגולן הייתי קונה 2-3 בלונים כאלה פשוט כי הבלונים הרגילים של אמגזית וכו' לא היו מצליחים להבעיר אש "חמה" מספיק.
משתמשים בזה גם לכל מיני ברנרים קטנים וניידים (לזה מיועד הבלון שבתמונה שצירפת)
אגב, כל הנ"ל מתייחס לפקלי קפה, מקסימום מחבת קטנה.
לגבי בישול לכמות של אנשים - אין ספק שהכירה שרענן מציג היא שידרוג משמעותי ביותר.
לגבי בלוני נקירה - המסקנה פשוטה - לא קונים מיכלים כאלה, ובטח לא פקלי קפה של 29.9 בתחנות דלק.
לי יש גזיה של KOVEA עם הברגה - עובדת מדהים והבלונים עם שסתום כפול. מעולם לא היה לי שום ריח של גז גם אחרי חניה ממושכת בשמש.
הבעיה היא רק שהבלונים האלה יחסית נדירים.. ובאופן כללי אחרי שעברו תקנות חדשות לגבי מכירה של בלוני גז קטנים (מערכת כיבוי אש מרכזית, כלוב פלדה נעול וכו') הרבה טמבוריות וחנויות קטנות פשוט הפסיקו למכור. (וחמור מכך - היום אסור לתחנות דלק למכור כאלה, הכי באסה..)
בקיצור, עשיתם אותי רעב.
כירת הבישול שהביא ניר בתמונה מבשלת אצלי כבר 6 שנים בכל סוף שבוע. יש לי שני בלוני חמצן שהוסבו לבוטן במשקל 6 ק''ג כל אחד. הכירה עובדת אצלי כל סוף שבוע בהכנה קפה,פופקורן ובישול לארוחת צהריים.
היות ומנסיון אני מעריך שכל בלון משמש אותי 6 חדשים כלומר קילוגרם אחד לחודש .זה אומר שבטיול חד-יומי אני צורך בין 200 ל-300 גרם גז.
זה בסיס טוב למי שרוצה לעשות חשבונות צריכה.
ניר - כמה שילמת על הכירה שלך ???
תודה חיים לעניין חישוב צריכה. עלות 210 שח כולל וסת.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אין שום בעיה להשיג מיכלי גז לכירות הפשוטות בחנויות ריקושט וכו'.
עובדת מעולה כבר שנים רבות.
יש בעייתיות שלא הייתה בשנים הקודמות, לא יודע אם חוקים חדשים או שפשוט התחילו לאכוף חוקים ישנים. לדוגמא היום בהום סנטר אשדוד למרות שיש להם כלוב היה תלוי שלט שעל פי חוק אסור להם להזיק מיכלי גז. וזה לא פעם ראשונה שזה קורה - גם בחנויות מטיילים.
נכון. חוק הגז מאוד מגביל וכתוצאה מכך קשה מאוד למצוא גז. כלומר מיכלי גז.
גם לאט לאט פחות חנויןת מחזיקות מיכלי גז.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
לא מזמן קניתי כמה.
אז אתם אומרים שעוד מעט הכירה האמינה והנאמנה הזו הולכת לפח?...
ניר - המחיר אצלנו רק -.177 שקל. תזכור לפעם הבאה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הבערתי פעם נגמ"ש m113 בחניון לילה פלוגתי מוחרש ומוחשך באום דרג' בעקבות שימוש בפרימוס בנזין.
הפעלתי גם מערכת כיבוי אש אוטומטית בנגמחון במארב לילה בכאוכבה בלבנון.
אבי עשה גבות גם כן בעקבות שימוש באחד כזה.
אין מה לעשות, הטמטום כואב.
לעניות דעתי גז בטוח ונוח יותר, בפרט אם מדובר בבלון רב פעמי שמחובר בברזלים לכירה ולא בצינור גומי.
הבנזיניה של קולמן זה לא פרימוס....ואני מקווה שלא התכוונת לפרימוס שצריך לחמם אותו עם כהל...עם נסיון מצטבר של 30 שנה עם קולמן למדתי שזה מוצר מעולה, אמין ובטוח אם פועלים בהתאם להוראות. מדובר באייקון בתחום הבנזיניות. ישנם חברה בחוות בארצות הברית שמבשלים עם הכירה הזאת ביום יום...אבל אם הצלחת להדליק נגמש בחניון לילה עם בנזיניה נו שויין,...זה באמת טמטום כואב, מסוכן ויקר. האמת שאני לא מבין כיצד מפעילים בנזניה בחניון לילה מבצעי , זה ממש לא היה יכול לקרות בתקופתי...
חיים זה מחיר חסר תקדים. יפה. אבל יותר חשוב. מה לגבי פקל נאה שהכירה מוגנת בתוכו ופתיחה דפנות הקופסא הופכות למגן רוח וכו וכו. חשבתי לתכנן כזה אבל אולי אני מתכנן משהו שכבר קיים אצלך..., אשמח לשמוע
Sent from my iPhone using Tapatalk
יש לנו מערכת בישול כזו עם ארגזים במידות שונות בהתאם לכמות הסועדים.
יש אותם לרבים מהג'יפאים כאן.
"גנב" למילוי מיכלי הברגה - ניתן לקנות בebay
רכשתי שניים כאלו - אחד לי ואחד לחבר, וכרגע בתהליך של בניית פורוטוקול שימוש מסודר.
דגשים:
1. זה מסוכן. מאוד. אני לא ממליץ לאף אחד להשתמש בזה ומי שעושה זאת - על אחריותו
2. המתאם לבלון גז לא מתאים לבלונים הביתיים ויש להחליפו (המקורי מגיע עם הברגה עדינה ובארץ משתמשים בהברגה גסה והפוכה)
3. יש להפוך את הבלון ממנו "גונבים" על הראש, כדי לקבל גז נוזלי
4. אין וסת לחץ. הדרך היחידה לדעת שהמיכל מלא היא לשקול. מיכל גז הברגה גדול (440 גר') שוקל כשהוא מלא 670 גר'
5. עלויות: עלות המתאם באיביי כ35 ש"ח. עלות מתאם לבלון גז ביתי - 40 ש"ח. בהשוואה: בלון440 גר' עולה כ40 ש"ח. מיכל גז ביתי עולה 100 ש"ח ( !!!!)
1 קבצים מצורפים
להפוך בלון 48 ק"ג על הראש?
ממש בטיחותי.
במקום זה, כחצי ליטר בנזין בתוך הרכב, לא מסריח ולא בעייתי,
מחיר שווה, בנזין תמיד יש (בכלי רכב שאינם סולר), ואפילו לא מרגישים את התדלוק :).
שתי להבות מספיקות להרבה, לבערך יומיים טיול כולל צ'יפס בערב..
משתמש כבר כמה שנים טובות, ורק שבחים.
http://www.amazon.com/Coleman-Burner-Compact-Liquid-Stove/dp/B0009PUPX8
יושב אצלי מתחת לכסא נוסע, כל הזמן, גם כשלא מטייל.
אה, כן, ולא מדליק שום נגמ"ש :)
קובץ מצורף 86131
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
להפוך בלון 48 ק"ג על הראש?
ממש בטיחותי.
FIG]86131[/ATTACH]
דווקא בכלל לא בעייתי. לנו בצבא היו שני מתאמים כאלה בעבודת יד (לא יודע מי הכין את זה, אבל זה נראה אותו דבר- שני מתאמים מחוברים בצינור נחושת. )
פעם בחודש מרוקנים בלון אחד גדול לכמה קטנים ונגמר הסיפור. 2 אנשים, 10 מיכלים , 5 דקות.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
בנזיניות דורשות תחזוקה תקופתית. אם לא משתמשים בהם באופן יומיומי צריך להחליף אורינגים אחרת הדלק לא נשאר איפה שהוא אמור להיות.
רק לשים לזה לב ולא להיות מופתעים אם הבנזיניה זרוקה בבגז' לשעת חירום וביום פקודה היא משפריצה דלק.
וכאמור- אם כן משתמשים בה באופן יומיומי זה לא קורה.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אני נשאר עם כלב הגז 2 להבות הישן והטוב
לא נובח ולא צריך להוציא אותו לעשות צרכים