תגובה: רוקסוליד - ניסיון אישי (סמוראי סלילים)
למה להתחיל בהעלבות, למה?
אני פוליטקלי קורקט?
אורי כתב פה די בפירוט (מה "די".. כתב יותר ממני..) ואני לא ראיתי שם שידור של "אין לחץ". ראיתי כמה פעמים של "מה קורה עם האוטו" וכמה תשובות של "מחכים ל..."
מה ארנון ושות' חשבו, אני יכול רק לשאר ונראה לי הגיוני וסביר להוריד עבודה שכזו, לסדר עדיפות נמוך יחסית לעבודות ש"משלמות במכולת" - אף אחד לא צריך להיות פילנטרופ וצריך להרוויח לחם - ברור.
זה גם ברור לאורי, אני חושב.
יש טעות - תבוא תגיד.
חישוב לא נכון - תגיד ונחליט. תמיד, אם הלקוח מתעקש על קוצו של יוד, אפשר לסרב וזהו.
יש טעויות/בלת"מים - תיידע.
יש פתרונות וברור שכשהכדור מתחיל להתגלגל...
הכל יכול להיות אבל לא נדע אם לא יגידו לנו...
ואם לא הבנת, אני לא ממש חסיד של "שתיקה רועמת" או "אני לא רוצה לפתוח ת'פה, אחרת ההוא (אורי) רק יפסיד" או "למטה מכבודי להגיב" או במילים אחרות, אני נגד הגישה של "דבר ללאמפה"...
אני לא אומר שזה המקרה עכשיו ואני דווקא מאוד מעוניין לשמוע את הצד האחר ולשמוח שהיה/נמצא פתרון ויש "יאללה סולחה", וכל זאת מהסיבה הפשוטה ביותר..
החבר'ה האלה עשו עלי רושם טוב מאוד, הן מפגישה או שתיים שהיו לי והן מ"פה" והם בהחלט יושבים הרשימה של "אצלם אני עושה... " והייתי רוצה ... לא להתאכזב. לא להתאכזב מהגישה ללקוח (קורה..) ולא להתאכזב מהגישה ללקוחות פוטנציאלים, שמחכים לשמוע את כל הסיפור.
וזה, כמו המקרים של הבולמים של שתי החברות ההן, יותר חשוב לי ממקרה כזה או אחר ודוגמא חריגה/קיצונית.
שתיקה, במקרים כאלה, לא עושה טוב לאף בית עסק (כמו שתנובה ואוסם וקולה למדו - וטיילנול לימדו..) - נכון לגדולים ועוד יותר נכון, לקטנים שבנויים על היחס האישי..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אורי,
אני אגיד לך מה לדעתי קרה -
ארנון תמחר לך זול מדי את העבודה.
אם תחשב כמה אמור להישאר לו תמורת זמן העבודה בניכוי עלות החומרים ועבודות החוץ תבין לבד.
כשהוא גילה את הטעות בחשבון בצירוף לטעויות בביצוע מול הבקשה שלך ולעודף תשומת הלב שאתה דורש הוא קצת איבד את שלוות הנפש והעמיק את הקרע בינכם.
העובד שלו שנשלח לנסות להציל את הסיטואציה כבר לא יכל לעשות הרבה. הם הבינו לדעתי את הסיטואציה ועשו חשבון אם להפסיד עוד כסף או לקבל פרסום שלילי והחליטו על האופציה השניה.
כשצריך לשרוד ויש עבודות גדולות ורווחיות אז השיקול הקר של עסקים הוא להקריב את הקטנות והמפסידות.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
יכול להיות שזה המצב- אבל:
1. אם אכן התמחור בוצע לא נכון, זה מעיד על חוסר מקצועיות מצד הסדנא- אחרי הכל מדובר בעבודה קטנה ופשוטה.
2. גם אם תומחר בחסר, אין כל הצדקה להתנהלות שכזו. וזה רק הופך את כל העסק למגעיל בהרבה.
3. צריך להיות מטו^%ם כדי להחליט- "בוא נזרוק את הלקוח, מקסימום יתלונן, העיקר למזער נזקים" אנחנו קהילה קטנה, מדובר בלקוח מוכר ,
והנה הפרסום בג'יפולוג עושה את שלו..
5. ברור שכל עסק רוצה לעשות פרויקטים גדולים, שדורשים ציוד וידע מקצועי ומכאן גם נתח הרווח גדול יותר. גם קל יותר "לגזור" בעלים רנגלר חדש שעולה כמה מאות אלפים לעומת בעל סוזוקי תפרן ששווה בערך כמו קילו גרעינים- אבל הם כן לקחו על עצמם את העבודה. איש לא חייב אותם.
4. עצם העובדה שעברו יומיים ללא תגובה של הסדנא, מאוד מפתיע אבל גם אומר משהו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
omri_t
יכול להיות שזה המצב- אבל:
1. אם אכן התמחור בוצע לא נכון, זה מעיד על חוסר מקצועיות מצד הסדנא- אחרי הכל מדובר בעבודה קטנה ופשוטה.
2. גם אם תומחר בחסר, אין כל הצדקה להתנהלות שכזו. וזה רק הופך את כל העסק למגעיל בהרבה.
3. צריך להיות מטו^%ם כדי להחליט- "בוא נזרוק את הלקוח, מקסימום יתלונן, העיקר למזער נזקים" אנחנו קהילה קטנה, מדובר בלקוח מוכר ,
והנה הפרסום בג'יפולוג עושה את שלו..
5. ברור שכל עסק רוצה לעשות פרויקטים גדולים, שדורשים ציוד וידע מקצועי ומכאן גם נתח הרווח גדול יותר. גם קל יותר "לגזור" בעלים רנגלר חדש שעולה כמה מאות אלפים לעומת בעל סוזוקי תפרן ששווה בערך כמו קילו גרעינים- אבל הם כן לקחו על עצמם את העבודה. איש לא חייב אותם.
4. עצם העובדה שעברו יומיים ללא תגובה של הסדנא, מאוד מפתיע אבל גם אומר משהו...
++1
בועז, אני מקווה שבהתנהלות העסקית שלך אתה לא מתנהל כמו שאתה ״מבין למה הוא עשה את זה״.
אני גם חושב שכל יועץ תקשורת היה אומר לארנון כן לרשום כמה מילים ולא להתחבא מאחורי במסך עד שיעבור זעם, אנשים פה זוכרים דברים הרבה מאוד שנים ורוב הלקוחות שלו הם מכאן. אפילו אם הוא רואה את הדברים טיפה אחרת מהלקוח, אפשר בעדינות בלי להעליב ובלי לחרחר מלחמה, לרשום כמה מילים.
לעניין התמחור, הייתי רוצה לחשוב שהסדנה יכולה גם כלכלית וגם מנטלית לעומת בטעויות תמחור שקורות לפעמים, הלקוח לא אשם בהם ולא צריך לשאת בעלות הכלכלית שלהם או בעלות הנפשית של קבלת שירות ו/או מוצר לא מתאים.
לי יש ניסיון קצר ונעים עם הסדנה אבל זה לא אומר שלא יכול להיות שהם לא היו בסדר עם לקוח אחר.
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
ספקולציות זה כיף...במיוחד ביום גשום כשלא רוצים לצאת מהבית...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
בועז, אני מקווה שבהתנהלות העסקית שלך אתה לא מתנהל כמו שאתה ״מבין למה הוא עשה את זה״.
בתור לקוח שלי לשעבר אתה מכיר את ההתנהלות שלי היטב והגיבוי שלי גם במקרה שאני מפסיד כסף.
לשמוע משפט כזה ממך על גבול המעליב...
אני מפרשן את מה שלדעתי קרה.
ההתנהגות הזו מאפיינת הרבה נותני שרותים בהרבה תחומים.
חשוב גם לנו הלקוחות להבין סיטואציות ולהימנע מלהיכנס למלכודות כאלו. מהפוזיציה הזו אני מדבר.
למשל אם אני היתי במקום אורי והייתי מסתכל מראש על התמונה הכוללת הייתי כנראה מבין שארנון לא יכול להרשות לעצמו לעבוד על הרכב מעל 5-6 שעות במחיר הזה.
זה מקרה קלאסי שבו אפשר היה לזהות מראש כיצד יתפתח ולמנוע אותו בתאום ציפיןת מוקדם.
האחריות לעולם היא על הספק המנוסה שצריך לוודא מעל כל ספק שהלקוח מבין מה הוא מקבל.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
ספקולציות זה כיף...במיוחד ביום גשום כשלא רוצים לצאת מהבית...
++1
במציאות הצרכנית של היום, אין שום סיבה לקבל שירות לקוי ומי שעדיין חושב שהוא יכול לצאת מהתנהגות כזאת בזול, טועה.
כל יום שעובר בלי תגובה ראויה של הסדנה, מסיבה לו נזק וחבל.
מצטער בועז , לא התכוונתי להעליב, וגם שאני קורא שוב את מה שרשמתי, לא רואה שהעלבתי, אבל אם הרגשת ככה, אני לא יכול להתווכח וקבל את התנצלותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
itayt
במציאות הצרכנית של היום, אין שום סיבה לקבל שירות לקוי ומי שעדיין חושב שהוא יכול לצאת מהתנהגות כזאת בזול, טועה.
כל יום שעובר בלי תגובה ראויה של הסדנה, מסיבה לו נזק וחבל.
מצטער בועז , לא התכוונתי להעליב, וגם שאני קורא שוב את מה שרשמתי, לא רואה שהעלבתי, אבל אם הרגשת ככה, אני לא יכול להתווכח וקבל את התנצלותי.
+1!!!
אחרי קריאה מעמיקה של כל השרשור הזה וקריאה חוזרת של ההודעה הראשונה של פותח השרשור...
אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים אישית.. אבל אין שום תגובה שיכולה להגיע עכשיו מצד הסדנה שתצדיק את מה שקרה שם!!
אולי למעט "מצטער , טעיתי תבוא נדאג שתהיה מרוצה גם אם לא משתלם לי" !!
אין כזה דבר "הלקוח היה צריך לצפות מראש שהמחיר לא משתלם ו..."..
הלקוח ביקש הצעת מחיר וקיבל, משם בעל הסדנה ירוןיח או יפסיד זה לא מעניין את הלקוח שאפילו לא התווכח על המחיר..
נתת הצעת מחיר וגילית שלא משתלם לך? תסיים את העבודה ותדאג בפעם הבאה לתמחר בהתאם.. לא רואה את הלקוח הקטן ממטר? מהר מאוד תפסיד הרבה לקוחות קטנים נוספים. .
דווקא בגלל שאני לא מכיר את הסדנה הטעם היחיד שנשאר לי מהשרשור הזה הוא לדלג הלאה כל פעם שהסדנה מוזכרת בשרשור כלשהו..
ליאור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lior_b.s
אחרי קריאה מעמיקה של כל השרשור הזה וקריאה חוזרת של ההודעה הראשונה של פותח השרשור...
אני לא מכיר אף אחד מהמעורבים אישית.. אבל אין שום תגובה שיכולה להגיע עכשיו מצד הסדנה שתצדיק את מה שקרה שם!!
אולי למעט "מצטער , טעיתי תבוא נדאג שתהיה מרוצה גם אם לא משתלם לי" !!
אין כזה דבר "הלקוח היה צריך לצפות מראש שהמחיר לא משתלם ו..."..
הלקוח ביקש הצעת מחיר וקיבל, משם בעל הסדנה ירוןיח או יפסיד זה לא מעניין את הלקוח שאפילו לא התווכח על המחיר..
נתת הצעת מחיר וגילית שלא משתלם לך? תסיים את העבודה ותדאג בפעם הבאה לתמחר בהתאם.. לא רואה את הלקוח הקטן ממטר? מהר מאוד תפסיד הרבה לקוחות קטנים נוספים. .
דווקא בגלל שאני לא מכיר את הסדנה הטעם היחיד שנשאר לי מהשרשור הזה הוא לדלג הלאה כל פעם שהסדנה מוזכרת בשרשור כלשהו..
ליאור
++1
מהצד זה נראה המשך זילזול של הסדנא בלקוחות הקטנים.
אז שימשיכו להתבסס על בניית מכוניות מרוץ, .
לקוחות פרטיים - חפשו מקום אחר , שהכסף של.כם שווה להם משהו.
חוסר התגובה שלהם פשוט מקומם , במיוחד שהם מסתובבים פה ותורחים להגיב במקרים אחרים.
אריבדצ'י ,
לצערי גם אני ממאוכזבי רוקסוליד.
גם בהמשך לאבחנה המאוד נכונה של בועז, יש נטיה לסדנאות \ גופים שונים בתחום להעניק שירות סוג ב'
לעבודות קטנות לעומת שירות ראוי ומצוין לעבודות הגדולות (בנית רכבי מירוץ וכד').
מבלי להסיט את הדיון למקרה שלי, אני הגעתי עם הרכב לקבל הצעת מחיר, הצגתי את כל דרישותי באופן ברור הן במסמך מודפס ומנויילן והן בהצגה פיזית על הרכב
ונקבע מועד מראש בלוח העבודה.
למרות כל זאת, באמצע העבודה ניסו ארנון ורפי להסביר לי שחלק ממה שאני מבקש עדיף שמישהו אחר יעשה את העבודה,
מישהו שיותר מתמחה לדעתם וזאת למרות שבמעמד קבלת הצעת המחיר הם אפילו הראו לי מאיזה חומר הם יבצעו.
רק אחרי שהלכתי איתם פיזית לערימת הברזלים כדי להראות להם בדיוק את מה שהם הראו לי חודש לפני הסכימו לבצע לא לפני
שקיבלתי הבעת פנים מעוקמת.
והגרנד פינאלה היה שלמרות שהזמנתי מראש מקום, לעבודה שסופה יתבטא בקונטרוקצית ברזל לא קטנה, הם לא נערכו מראש וצבעו לי אותה בספריי !!!
אפילו באמצע הצביעה נגמר הספריי וקפצו להביא חדש.
מה שהכי מציק לי בשרשור הזה שאין מילה אחת ממגוון מנהלי הפורומים כאן באתר.
שום דעה, עמדה, רצון לבירור... ככה זה שאתה שוחה בברנג'ה מאוד קטנה וצפופה ובעלי הסדנאות הם גם חלק ממנה.
שניר.. מנהלי הפורומים אינם שופטים או מגשרים. ברמה הכי פשוטה שיש - כשיש מה לומר, אומרים.
כאן המקרה הוצג בצורה ברורה על ידי אורי. מכאן הלאה יש רק תגובה אחת אפשרית, לדעתי האישית לחלוטין (ואני כותב את זה לאחר שנים רבות של היכרות חברית עם שני הצדדים) - והיא שרוקסוליד יאמרו "שמענו, הפקנו לקחים ונשתפר... " וכל השאר זה ספקולציות שאני אישית לא רואה טעם להשתתף בהן כי הכל נאמר.
אפשר להוסיף לספקולציות עובדות - שהסדנה סבלה מחוסר בעובדים ובמנהל, עברה למקום חדש בהתראה קצרה ועוד. אבל מנקודת המבט של הלקוח, זו בעיה שלהם. לא שלו. ובטח לא סיבה לתקשורת כל כך לקויה.
אבל כאמור... זו דעתי האישית. ומה זה משנה שאני מההנהלה?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
שניר.. מנהלי הפורומים אינם שופטים או מגשרים. ברמה הכי פשוטה שיש - כשיש מה לומר, אומרים.
כאן המקרה הוצג בצורה ברורה על ידי אורי. מכאן הלאה יש רק תגובה אחת אפשרית, לדעתי האישית לחלוטין (ואני כותב את זה לאחר שנים רבות של היכרות חברית עם שני הצדדים) - והיא שרוקסוליד יאמרו "שמענו, הפקנו לקחים ונשתפר... " וכל השאר זה ספקולציות שאני אישית לא רואה טעם להשתתף בהן כי הכל נאמר.
אפשר להוסיף לספקולציות עובדות - שהסדנה סבלה מחוסר בעובדים ובמנהל, עברה למקום חדש בהתראה קצרה ועוד. אבל מנקודת המבט של הלקוח, זו בעיה שלהם. לא שלו. ובטח לא סיבה לתקשורת כל כך לקויה.
אבל כאמור... זו דעתי האישית. ומה זה משנה שאני מההנהלה?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
מסכים מאוד - אנחנו לא באמת רוצים שהתוכן בפורום ׳ינוהל׳, אלא בהקשר לסגנון.
Sent from my XJ
אסף ידידי,
צר לי. אתה מכיר אותי ויודע עד כמה אני נושם את התחום ומכיר את הנפשות הפועלות בתוך ומחוץ לפורום, ואתה גם יודע שההימנעות מהבעת דעה
על ידי המנהלים היא לא סתם. יש מניעים אישיים, יש הימנעות מהעברת ביקורת על אנשים שעוזרים לך בשוטף ועוד מיני סיבות שלא אטרח לפרט.
אני מבין שבשוק כל כך קטן קשה לשמור על הגבול בין סקירה מקצועית בתפקיד לבין התפתחויות של חברויות אישיות. אבל אם זה כבר קורה, וזה קורה, כולנו יודעים ומודעים לזה, אתם בהחלט צריכים להוות מגשרים או לפחות לנסות ולהביא את תגובת הסדנא למקרה. (
בגלל הקשר האישי שלכם מחד וכדאגה לתחום ולטובת הגולשים שלכם באתר מאידך - אין לכם אפשרות להעלים עין מהכח שטמון כאן בידכם ומתפקידכם בנושא)
שניר
אין למנהלים שום מקום להביע דעה "ניהולית". הם לא שופטים, ולא עורכי דין של איש מהצדדים.
הם היו צריכים להתערב במידה והדיון היה יורד לסגנון 'צהוב'.
מגשרים? הצחקת אותי. זה לא תפקידם.
אז כנראה אתה לא מבין מה הסיטואציה בה הם נמצאים - כמנהלים מצד אחד ובעלי קשרים אישיים עם בעלי הסדנאות מאידך.
אני שמח שהצחקתי אותך אבל כנראה שלא קראת מספיק לאט את התגובה שלי.
הם אלו ששמו עצמם במקום הזה ולכן אי תגובה מצידם יוצרת מצג לא טוב, לא מאוזן לכל הסיטואציה.
שתיקה רועמת לא רק מצד הסדנא אלא גם מצידם אומרת משהו.
תרגיע. אף אחד לא חייב לך דבר. ו...כן, הצחקת אותי.
אינטרסים - זה כשהם מצנזרים את התלונה המקורית. למיטב הבנתי לא בוצע צינזור שכזה. תקן אותי אם אני טועה.
עד אז, אם אין להם מה לתרום לדיון - אז אין להם מה לתרום לדיון.
ירצו להתערב ולעשות 'סולחה' לבריאות. גם אתה יכול לנסות לעשות 'סולחה' ולשחוט כבש.
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה מהמנהלים.
המנהלים הם ממש לא ה- Issue כאן, על זה אנו מסכימים.
אני הערתי את זה כהערת אגב בסוף הדברים הראשוניים שלי. אתה לקחת אותי לשם בתגובות שלך .
זו היא דעתי האישית והקוראים ישפטו אם הם רואים את הדברים באותה צורה או לא. אתה לא וזה בסדר. זכותך.