תגובה: נחיצות שחרור גלגלים קדמיים (free hub) בנסיעת 4X2
רענן , אלה שעם הבטחון המוחלט - מפחידים אותי בדיעותיהם.
יש כאן דיעות רבות בנושא לכאן ולכאן שכנראה נובעות מניסיון שונה על רכבים שונים בתנאים שונים של נסיעה. כל אחד וניסיונו האישי שלעיתים זר לך לחלוטין מביעים את סך דעתם המצטברת.
חבל לך לסרס אותם ואת עצמך בדיעה אחת מוחלטת שאין בילתה. כנראה שהאמת הטכנית נמצאת אי שם באמצע וכל אחד יחליט היכן מקומה.
מצטרף לאלרואי - קצת צניעות.
לדעתי יש הבדל גדול במסות המסתובבות ובהפסדים בין מכוניות עם מתלה קדמי נפרד לבין כלים עם סרן קדמי.
מקריאת התגובות אני רואה גם שההבדל בתחושות של המגיבים מתחלק לפי זה (ואיתי... כרגיל... סטייה מהמדגם)
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
שמעתי רעש מיותר (סוג של שריקונת) מקדימה והרגשתי סוג של התנגדות כלשהי שאני לא יודע להסביר.
שזה אומר שכנראה יש לך חופשים ומיסבים שחוקים. אולי גם דרייבשאפט קידמי לא מאוזן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
elro
רענן, קצת צניעות לא תזיק לך, העברתי בטרנספר למצב 2X4 , זו לא הנסיעה הראשונה שלי ברכב 4X4 ,
הנימה שלך די מזלזלת...
כשאני כותב :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
כמובן מתוך הנחה שעלית לכביש את הטרנספר העברת למצב 2x4
זה לא מתוך זלזול אלא מתוך רצון לוודא שמדברים פה באותה השפה והנושא ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
יש כאן דיעות רבות בנושא לכאן ולכאן שכנראה נובעות מניסיון שונה על רכבים שונים בתנאים שונים של נסיעה. כל אחד וניסיונו האישי שלעיתים זר לך לחלוטין מביעים את סך דעתם המצטברת.
אדון רכס,
כאן זה לא פורום דעות בנושאים ברומו של עולם (בשביל זה יש את הפורום אוף-טופיק), זה פורום מקצועי וראוי שישאר כך !
אז שכותבים :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
ובכלל אתה מרגיש שהרכב נדבק לכביש עם סופר-גלו.......
אז למרות גילך ונסיונך, אתה כותב שטויות ! בפרט שאתה עוד מתכוון במצב של לוקרים פתוחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
רענן , אלה שעם הבטחון המוחלט - מפחידים אותי בדיעותיהם.
מצטרף לאלרואי - קצת צניעות.
אל דאגה ופחד, אין בנינו שום השקה למעט דפי הפורום.
צודקים, צניעות אף פעם לא מזיקה !
אגב,
לא הצלחתי להבין איך בחור עם סרן IFS ,מע' הינע המאפשרת לו תוך כדי נסיעה בכביש לעבור למצב 4X4 קשור לרכב עם סרן "חי" קידמי וטרנספר PART TIME ?
או בקיצור, מדוע רכס ואלרואי מבלבלים את השואל עם נסיונם (בלי זלזול) שלא קשור אליו ?
זה אותה רלוונטיות כמו בפורום תעופה כללי שויבוא טייס פייפר וישאל שאלה על המנוע בוכנה, שניים יענו לו מנסיונם עם מנוע סילון F16 ...
רענן
רענן, רק אתה צודק ורק לך יש נסיון, אין לי כוח אליך וכיוון שאני לא רוצה להמשיך ולבלבל את השואל, אז אני אפסיק כאן.
רענן, חשבתי להגיב כפי שמגיע לכל פלצן - אך החלטתי שאינך שווה תגובה. רק תזהר שלא תתפוצץ מנפיחות עצמית .
בסיקסים - ההבדל בין נועלי טבור מחוברים או משוחררים מורגש וחצי וגם צריכת הדלק יורדת.
בסופה - אין נועלי טבור במקור. אבל לפני ארבע שנים, נסיעה ללא דריישפט קדמי (לכבוד שיפוץ שלו) העלתה שינוי משמעותי. האוטו הפך לרוצח אמיתי וצריכת הדלק השתפרה מאוד.
אז אני לא יודע מה להסיק מזה לגבי מכוניות עם מתלה קדמי נפרד ופעמונים, אבל נשמע לי מאוד הגיוני שכמה פחות מכלולים שמסתובבים סתם = תגובת דוושה וביצועים טובים יותר וגם צריכת דלק מופחתת.
במקרה שלי GV 2.0 אוט' עם תוספת של לוקרים ידניים וביטול מנגנון הניתוק המקורי בדיפרנציאל (במקור יש נעילת טבורים קבועה).
אני כן מרגיש בנהיגת כביש כשהלוקרים נעולים אבל מדובר בהבדל קטן שמורגש בעיקר כשעולים למהירות גבוהה.
לא רוצה לצאת בהצהרות על צריכת דלק, הבדל משמעותי בטוח שאין ואם יש הבדל מבחינתי הוא נכנס להגדרת הלא מדיד.
יש פה תגובה אחת של קלדנית פורומים (ככה אנו בחברה קוראים לתופעה) ותגובות מנומקות אחרות ראויות.
קצת כבוד לא יזיק לאיש.
כנל בצירוקי
בלי דריישאפט קדמי - הבדל משמעותי לטובה.
Sent from my XJ
כתוב --------- הבנאדם שאל ספציפית על פאגרו רשום-------------
לא רוצה להגיב יותר, אבל רק אכתוב אם אתם לא מבינים ברכב מסויים אז עדיף לא לכתוב סתם
עם כל הכבוד ל 75 צירוקי היילקס סופה ושאר ירקות. ויש כבוד!
ולפותח השירשור תכלס אתה מוזמן לפנות בפרטי
לעשות סיבוב על שלי(לא נשמע טוב):cool:
סע עם לוקרים ,,בלי לוקרים סובב את ההגה ,סע מהר לאט מה שבא לך ותחליט.....
אתה רוצה לבדוק צריחת דלק? בבקשה בוא במקום לקבל תשובות לא עניניות
מצטער להגיד אבל התגובה הראשונה של רענן ושלי ,במקרה הזה סיכמו את העניין
לא כל מה שתאוריתית נשמע נכון הוא נכון, אז אמרו שטויוטה זה רכב אמין ,, אז מה
כבר אני אומר לך פאגרו יותר אמין ,והייתי אומר אפילו, רכב מטופל טוב גם בן 20 יפגין אמינות של מכשיר טלפון ישן של בזק.