מה שהחבר שלך עשה נקרא חיסום.
ברזל יציקה פשוט (שממנו עשויי הפויקה) ממש לא מיועד לעבור תהליך כזה ולא פלא שנסדק.
ניקוי פוייקה עושים עם ברזלית ודואגים לשמור אותו משומן כל הזמן כך שלא ידרש ניקוי דרסטי דוגמאת המתואר
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
סיכוי גבוה שזה מה שגרם לסדק.
זה ברזל יציקה, הוא לא אוהב התנהגות כזו.
על אותו משקל, שמעתי על מכסה שנסדק, כששפכו עליו מים כשהיה לוהט המדורה.
אכן,
פויקה חדש נהוג לחמם לפני השימוש הראשון, אבל שופכים פנימה בערך כוס שמן ומפזרים טוב על הדפנות בפנים.
בנוסף,
בהובלה בשטח,אני שם מגבת בין המכסה וגוף הסיר למניעת חבטות הדדיות, גם כאן, מחבר שסיפר שאחרי נסיעת שטח מצא מכסה שבור.
אם לא מועיל, לא יזיק.
ניר,
אם הבנתי נכון, ניתן לחסם ברזל יציקה, זה תהליך מורכב שבסופו אתה מקבל מה שנקרא ״יציקה חשילה״, שניתן גם לרתך אותה, בניגוד ליציקה רגילה שלא ניתנת לריתוך.
ואם כבר התפלפלנו,
ניתן לרתך יציקה. צריך פשוט לחמם אותה טוב לפני.
ונ.ב.
צדק מי שכתב שזה תחביב. בדיוק כמו שאר השטויות שלנו.
כי לאותה תוצאה מגיעים עם סתם סיר זול על הגז. מנסיון.
אולי אל תפנצ'ר לנו ככה את את התחביב עם סיכת האמת?
אני מנקה את הפוייקה אחרי השימוש במדיח. נכנס בול בגובה בסל התחתון. לאחר מכן קצת שימון עד הפעם הבאה.
ובשטח....
מי לוקח פוייקה לשטח? למי יש סבלנות? ב5 שעות של הכנת הפוייקה מישהו נשבר וזורק על רשת חבילת קבב וחבילת נקניקיות וכולם שבעים או ישנים עד שסוף סוף התבשיל מוכן.
אסף.
לפני הסיר פוייקה, ניסינו ובישלנו עם סירים עטופים בגחלים במדורה.
זה לא זה..
הדופן העבה של הפוייקה מפזרת את החום בצורה הרבה יוצר טובה ויש בישול אחיד יותר מאשר דופן דקה שצמוד אליה יש חום מאד גבוה, ובמרחב הסיר נמוך משמעותית.
מה גם שגילינו שסיר לכירה ממד לא אוהב אש גלויה של מדורה.
החמצון המוגבר גומר את הסיר.
אנחנו, לא תמיד אבל לפעמים.
פויקה זה לימין של חניון לילה מוקדם.
הקבב/נקניקיות/פסטה/חזה עוף זה להשתיק את הילדים..
נכנסים לחניון מוקדם, בסביבות 17:00, מרגיעים את הילדים עם אוכל מהיר, ובמקביל שמים את הפויקה על האש.
2-3 שעות אחרי, הילדים שבעים ועסוקים במשהו אחר, ואז מתיישבים מסביב למדורה לאכול בנחת.
פויקה בקר אפשרי להכין גם בשעתיים-שלוש, ופויקה עוף זה פחות משעה.
פויקה זה נהדר לבית.
לא על הגז, אלא בברו ייעודי בחצר.
האוכל והתוצר בו מצויין.
אבל - בשטח?
כב שנים לא ראיתי משהו מבשל בפוקיה בטיולי שטח.
רק מנגלים.
אני מבשל אבל לרוב לבד. ומביא הביתה, כמו שאמרתי, תרפיה. לאנשים לרוב אין זמן/רצון לחכות, ככה גם עם העישון בשטח.
הסיבה שמשתמשים ביציקת ברזל היא שזה מאוד עמיד בחום בייחוד של גחלים. בגלל זה אגב אני בונה תנורי נפחים לפחם מדראמים ישנים של סרנים. החומר יחסית עמיד בחום ומחזיק יותר זמן. אפשר גם מנירוסטה מסויימת אבל זה יקר מאוד ולטעמי לא שווה את המחיר.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
לא יודע איך אתם מגיעים ל3 שעות.. מבשל את הבשר ביין ומים במשך 40 דקות, זורק את הירקות והתבלינים בפנים, אחרי פחות משעה כשהגזר רך מוציא ואוכל. גם הבקר יוצא רך.
מבחינת ניקיון, בבית אחריי הטיול נותן לו לעמוד כשהוא מלא מים יומיים שלושה, ניקוי חפיף עם סקוטץ', נותן לו עוד יומיים לעמוד יבש בשמש... כל הלכלוך מתקלף מעצמו. אחר כך שטיפה קלה ושימון.
ביער אודם, אחרי יום מספק של הליכה מהחרמון לתל קצעה.
שתינו בירה, הדלקנו את התנור המונגולי שנעשה בהשראת רכס ותוך 45 דקות היתה מוכנה מנה של עוף עם פלפליםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4539355666.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e5873d7564.jpg
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk