תגובה: שאלת כיוון קויילאוברים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אתה קורא לזה לקבוע את התדר הרצוי, אני קורא לזה לקבוע את קבוע הקפיץ הבסיסי (הרך יותר). את זה נכון לקבוע על סמך "היסטוריה הנדסית" של כלי רכב מסוג זה - כפי שאני מניח שעשית. קפיצים זה אחד מהפרמטרים שאין טעם או אפשרות לשמור בסוד.
פה קבור הכלב,קבוע קפיץ יכול להשתנות מרכב לרכב מאותו סוג,אתה לא יכול להשוות קבועים בין רכבים כי יש עוד פרמטרים שמשפיעים על הקבוע המתאים לתדר המתאים,כמו למשל גאומטריית מתלה(באיזו זווית הקפיץ משופע יחסית לזרוע המתלה, מה היחס בין אורך הזרוע הכללי לבין מרחק חיבור הקויילאובר לזרוע(מנוף)
)או למשל כמה משקל מונח על אותו קפיץ -מוקפץ ,ומצד שני הלא מוקפץ....
בקיצור ,יש פרמטר אחד אבסולוטי שאפשר להשוות בו בין רכבים והוא התדר .
תדר ,שבכל רכב מגיעים אליו ע"י קבועים אחרים/גאומטריה אחרת/משחק עם משקלים שונים .
נדמה לי שאני מבין את זה ,למה לייחס את זה ?השד יודע.
דווקא את נושא הקפיצים אפשר להשוות, כי כל המידע שצריך די גלוי. המרסנים זה איפה שהעסק נעשה סבוך...
את ההגבר של הקפיץ לעומת הגלגל קל למדוד ולהעריך רק לפי תמונות, אין בבאגים מערכות פוש-פול מסובכות, וגם אין חיפויים :rolleyes: אתה יכול להעריך את זרוע המנוף והזוית של בולם קדמי מתמונת חזית ושל המתלה האחורי מתמונת צד ברמת דיוק מספקת ביותר, המשקל או שמפורסם או שאתה יכול להעריך, כנ"ל חלוקת משקל. למעשה אין סיבה לא להניח בתור קירוב ראשוני שהמשקל וחלוקת המשקל של הבאגי שלך מאפיינות באגי קלאס 1 אמריקאית. זה גם מחמאה וגם כנראה נכון.
אז זהו,אני מתכוון לאו דווקא לבאגי אחרת אלא לכל רכב שנוסע בשטח תואם למה שאני הולך לסוע עליו.
אני אנסה להסביר את זה במילים שלי ,ויסלחו לי אלה שעדיין לא יצאו מהסרט הצרפתי.:rolleyes:
כשאני ארצה לרוץ "דוך" על באמפים ולהרגיש טוב עם זה,אני אשאף לתדר מתלה דומה לאלה שרצים על באמפים ,באגיז /טרופיז /אופנועים, וואט אוואר.
מצד שני כשאני ארצה לרוץ על שבילים ללא אמפליטודות עם הרבה סיבובים,אני אשאף לתדר מתלה של רכבי ראלי, WRX וכאלה.
לגבי הריסון,מהנסיון הקצר שיש לי עם הבייפסים ,ברגע שקבוע הקפיץ הוא פחות או יותר נכון (למטרת המסלול הספציפי) כל שנשאר הוא לשחק עם עוד 5 ברגים ,לא מדע טילים,פשוט צריך להבין מה עושים,ולא נגעתי בזה כמעט עד שהייתי שלם עם קבועי הקפיץ.עכשיו הזמן למשחקים.
ותודה על המחמאה,אבל לא הייתי קורא לבאגי הזו קלאס 1 אמריקאית נטו, יש בה הרבה תבלינים מזרח תיכוניים שמותאמים יותר לאזורינו.
היי טל, בזמנו כשכוונתי את הבולמים אצלי בבאגי, זו הייתה התשובה שקבלתי מ " קארטק "...
That is called the crossover ring which gets you into your secondary rate (bottom coil) as it travels through the cycle. And general rule of thumb is that you want it about 2-2.5” above the black coil divider at ride height.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן גולומבק
היי טל, בזמנו כשכוונתי את הבולמים אצלי בבאגי, זו הייתה התשובה שקבלתי מ " קארטק "...
That is called the crossover ring which gets you into your secondary rate (bottom coil) as it travels through the cycle. And general rule of thumb is that you want it about 2-2.5” above the black coil divider at ride height.
את הכלל אצבע הזה אתה תקבל לאחר שתגיע לקבועים הנכונים למטרה שלך,לא להיפך,וזה באמת בתחום של המרחקים האלה 2-2.5 אינטש .מנסיון.
תודה על החיזוק.