אוי ואבוי, אני לא מדבר בכלל על מצב כזה
רוץ לבעל מקצוע. זה לא נראה טוב בכלל.
Printable View
זה עוד מצב נקי..
כל מי ששאלתי עד עכשיו טוען שלא יכול להיות שזה נובע ממעבר של שמן או קומפרסיה למערכת הקירור. בודאות יש לי בריחה קטנה של קומפרסיה בין הראש לבלוק ואני חושד שתופעת הלכלוך קשורה לזה. ממתין להתייחסות של אוהד.
איזה רכב?
הילקס 97
מה ההסטוריה של הרכב? האם נסע פעם עם מים רגילים?
ברור שיש לך הרבה חלודה במערכת, וזה חייב להיפתר ומהר.
האם יש גם פריצת אטם ?? לא בטוח.
האם יש לחץ במערכת, עד כדי בריחת מים ממיכל העיבוי?
האם הרכב מאבד מים?
מנוע הוחלף לפני כ-4 שנים. לא יודע אם נסע על מים רגילים, מאז שהוא אצלי משתמש רק בנוזל קירור (פרסטון) כל צנרת המים נראית תקינה (ללא שקעים או גימום בצנרת האלומיניום)
התופעה התחילה לפני כשנתיים (נראה לי שהתחילה קצת אחרי שהחלפתי רדיאטור לחדש- לא מאמין שזה קשור).
כשמסתכלים על השוליים של אטם הראש כאשר המנוע עובד רואים בועות שמן קטנות יוצאות בין הראש לבלוק (נגיד בועה בחמש שניות).
לגבי איבוד מים, קשה לי להגיד, מדי פעם אני ממלא קצת במיכל העיבוי, יש איזשהו לחץ בצנרת הגומי אבל הלכלוך סותם את מעבר המים בין פקק המילוי ברדיאטור לבין מיכל העיבוי אז כל המע' לא מתפקדת כמו שצריך ויכול להיות שהלחץ נובע מהסתימה.
חוץ מזה המנוע עובד עגול, סוחב טוב, לא מעשן, לא מתחמם, לא אוכל שמן (2 ליטר ל-10K).
פעמיים ביצעתי שטיפות יסודיות- תוסף לניקוי מע' קירור לפי ההוראות + 3 שעות של מנוע עובד עם בורג ריקון רדיאטור פתוח והזנת מים מפתח המילוי. לא עוזר. אחרי 10 דקות הלכלוך חוזר...
לי יש הרגשה שהלכלוך קשור לאטם. לכל מי שמסביבי יש הרגשה שלא...
מישהו התנסה בזה בעבר?
המערכת בין הפקק למיכל עיבוי לא אטומה, והפקק יושב בלחץ על המיכל, אבל לא ממש לחץ.
מספיק נסיעת שטח נמרצת וצינורית העודפים יורקת החוצה.
איבודי נוזל קירור ברכב הזה לא בהכרח מעיד על צריכת נוזל קירור ממקום אחר במערכת, אלא אם יש לך עדות לגבי מיקום אחר.
2 ק"ג שמן זה לא מעט, אלא אם אתה מעביד אותו בגרירות ונסיעות כבדות והרבה.