מה שקורה לציפורים על חוט חשמל.
כלום.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
Printable View
מה שקורה לציפורים על חוט חשמל.
כלום.
צודק לגבי המטפונה, רק שהציפורים לא נוגעות באפס.
איפה האפס בדוגמא של opl ואיך ניתן לנגוע בו?
אז זהו, שהשאלה אם המינוס של הdc מקוצר בממיר לאפס של הac בממיר, כבר נשאלה כאן, ועוד לא נענתה בוודאות.
לצערי, הממיר שלי מושאל כרגע ואני לא יכול לבדוק.
מעיון בשאלות שונות בגוגל, עושה רושם שהממירים, בגדול, מוציאים ac צף. לא מתחייב על זה.
אם מתח הac צף, אז הפאזה יכולה לנגוע בגוף הרכב ולא יקרה כלום. גוף הרכב יהיה בפאזה. האפס חבוי עמוק בתוך מוליך ובשקע. קשה לנגוע בו ואני לא רואה סיכון מיידי.
לגבי הדוגמא עם הנגיעה בפאזה ובאדמה: האדמה בוודאי לא מוארקת למינוס של הממיר. גם יש צמיגים מגומי מבודד בינה ובין הרכב. גם אם הצמיגים רטובים וגם אם הפאזה השתפשפה ונגעה בגוף הרכב, אז האדמה תהיה עם פוטנציאל של פאזה, ולכן אין סיכון בנגיעה באדמה ובגוף ברכב. אין אפס בשום מקום. אין הפרש פוטנציאלים (מתח) .
אם מתח הac לא צף בממיר, אז ברגע המגע של ה220 בגוף הרכב, יווצר קצר, הממיר ייכנס למוד הגנה או שהנתיך ישרף, או שהממיר ישרף. בשלושת האופציות האלה אין חשמל פעיל ואין סכנה.
מערכות הרכב בסכנה באחד מהמצבים הללו?
אם יש סיכון כזה, אני מתקשה לדמיין אותו.
מערכת 220 ברכב חייבת להיות מערכת צפה אחרת יס סכנת התחשמלות די רצינית.
ממיר מתח אמור להיות צף ומי שרוצה להיות בטוח לגמרי יכול לשים שנאי מבדל.
כדי להגן על מערכת צפה מפני התחשמלות משתמשים במשגוח (isolator) רכיב די יקר וגדול.
ברכב הקודם הייתה לי מערכת 220 בלי שנאי מבדל ובלי משגוח אבל העברתי את הכבל בתוך צינור, כדי שתהיה הגנה כפולה.
ואני חושב שאתם מגזימים.
נכון שאסור להיות חאפרים ולהיסתכן.
אבל מכאן ועד חשש משחיקת כבלים והתחברות לא מבוקרת לכבל 220v - זה כבר ממש לפחד מהפחד.
אנשים כאן עושים טיפולים למערכות בטיחות לרכב בננשלנט בלי כל הטאראראם.
מחלצים מניפים ועוד המון פעילות שהיא מסוכנת לא פחות מהתחשמלות.
אני מסכים עם ארז שאמורים להתקין מע צפה על כל המשמע, בתיאוריה, בקראוון או מערכת מסחרית.
אישית התעסקתי עם תכנון מערכות כאלו בתחום הצבאי.
אבל ברכב פרטי? לממיר מאיביי?
בקיצור,
אני חושב שהתקנת ממיר מלפנים. עם כבל פנדל מתאים שמנותב בצורה נבונה ובטוחה מקדמת הרכב לאחוריו שם מתקינים שקע כמו שצריך- זה בסדר גמור.
תודה לכולם,
אני לומד הרבה מהדיון הזה.
תודה!
נבדוק היום בערב..