חוזר: ריתוך ציריה-האם אפשרי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
נמרוד, הריתוך ההיקפי שמחליש את החומר, ישפיע על מומנט הגזירה המינימלי שדרוש על מנת "לשבור" את הריתוך (בעצם כאילו הריתוך "נגזר") לא?
במקרה כזה לא יעזור קדיחת חור בצינור המקשר וגם בציריות עצמן, ואת חור זה למלא בריתוך ("יציקת ריתוך") כפי שציינתי בתגובה מס' 3?
התהליך הנ"ל לא ישפיע לטובה על המומנט המינימלי לגזירה?
מה שייגזר הוא לא הריתוך, אלא החומר הצמוד לו, שהפך בגלל החימום לחתיכת ברזל סמרטוטית למדי.
החום הגבוה של הריתוך מבטל את ההקשיה/חיסום בציריה, ואין שום דרך בעולם לתקן את ההרפיה הזאת אלא ע"י חיסום חוזר, במידת האפשר.
אי אפשר לרבע את המעגל, וחבל על כל התיאוריות המלומדות בענין זה, בשרשור המופלא הזה.
יש דרך אחת מאד פרקטית ששמרתי עליה בסוד עד עכשיו;-) , אבל בגלל שאתם כל כך חמודים:razz: , אני אגלה לכם - לכו ל"דיסקל", שם מחדשים משאבות, הגאים, בלמים,ציריות וכו', תנו את הציריה עם הפעמון והם כבר ימצאו לכם מוט(עמוד בלשונם), שיתאים לכם למידות הדרושות. לא זול - אני כבר יכול לומר לכם שזה עולה כ- 600 ש"ח כולל שיפוץ כללי של הציריה, אבל אפשר ורצוי להתווכח קצת.
זה כמובן לא נכון לגבי ציריה של סרן, ואותה אפשר להאריך (באופן נכון ומקצועי) רק כמפורט בהודעה הצפרדעית הקודמת, לעיל.
לילה טוב לכל המכוערים.
תודה ברוך.
אם כך הדברים, נקנה מוט 4340 נכרסם שיניים זחיחות ונראה לי שפה נעצור.
הרכב לא ישקול יותר מ-320 ק"ג 6.3 קג"מ אם אינני טועה ביציאה מהמנוע ולא אמור להחזיק זמן רב, אני בטוח שריתוכי המגנזיום ישברו הרבה לפני שמשהו ידגדג את ה- 4340.
מה שכן יש לדאוג לבצע את השיניים בצורה נכונה, כאשר קוטר המוט גדל לקראת השיניים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omer
תודה ברוך.
בבקשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omer
אם כך הדברים, נקנה מוט 4340 נכרסם שיניים זחיחות ונראה לי שפה נעצור.
הכי סביר והכי זול.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omer
הרכב לא ישקול יותר מ-320 ק"ג 6.3 קג"מ אם אינני טועה ביציאה מהמנוע ולא אמור להחזיק זמן רב, אני בטוח שריתוכי המגנזיום ישברו הרבה לפני שמשהו ידגדג את ה- 4340.
או זה או שהקורוזיה תאכל לכם את השילדה בכמה נקודות קריטיות, אם לא תגנו עליה היטב...:-P
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Omer
מה שכן יש לדאוג לבצע את השיניים בצורה נכונה, כאשר קוטר המוט גדל לקראת השיניים.
עומר, ששששששש ..... עשה טובה ואל תגלה לנמרוד שאמרתי לך, אבל זה לא ממש חשוב.
כשאתה מגיע למסקנה איזה קוטר דרוש לך בציריה, חורט לך מוט באותו קוטר לכל אורכו, ואז מכרסם שיניים, יש לך מוט דק יותר באיזור השיניים, מתחת למה שחישבת שדרוש מבחינת גזירה וכו', וזה לא טוב. אבל, אם לקחת את הקוטר המתאים, הוספת עליו את עומק השן כפול שתיים, חרטת מוט בקוטר המוגדל, ואז כרסמת שיניים, הכל בסדר...
השאלה היא מה יותר קל(וזול) מבחינת החריטה/כרסום - מוט בקוטר קצת גדול יותר וכרסום ישיר המקטין את קוטר המוט בשיניים, או חריטת מוט בשני קטרים(החלק המרכזי ושני החלקים העבים יותר לשינון), ואז הכרסום.
תבדוק אם יש הבדל ולך לפי האופציה הזולה יותר.
ובחייך, רחם עלי ואל תגיד לנמרוד כלום:shock:
לא ראיתי כלום.
* ברוך, עצה קטנה - כשאתה קורא משהו, ונרדם באמצע, תמשיך בבוקר מאותו עמוד במקום לדלג לפרק הבא - לפעמים אתה עלול לפספס את הפואנטה.
ברוך, אני פחות חושש משבר כלשהוא אלא מסתכל יותר על הצד ההנדסי, מאוד פשוט לקחת מקדם בטחון גדול, להגדיל את הקוטר ולישון בשקט אבל את זה כולם יכולים לעשות, במסגרת האוניברסיטה מצפים מאתנו להשתמש בכלים שלמדנו בכדי לתכנן כמו שצריך ולא לעשות OVER DESIGN.
כאשר אחד המרצים ישאל אותי למה עשית ככה אני לא רוצה להגיד לו שהתעצלתי או דברים אחרים.
יכול להיות שבלחץ שאנו נמצאים כרגע לסיים את הפרוייקט נלך על הפתרון הפשוט והפחות "הנדסי".
נמרוד יש לנו שני ציריות של דיהטסו עם הפעמונים (CV), הכוונה כמו שאמרתי לרתך לכל פעמון פלנג' שיתחבר בעזרת ברגים לפלנג'ים מתאימים, אחד לגלגל ואחד לדיפרנציאל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לא ראיתי כלום.
* ברוך, עצה קטנה - כשאתה קורא משהו, ונרדם באמצע, תמשיך בבוקר מאותו עמוד במקום לדלג לפרק הבא - לפעמים אתה עלול לפספס את הפואנטה.
סליחה. זה סתם חוש ההומור(ואולי חוש החמור:mrgreen: ) המשונה שלי.
איך אמרו לי כאן לפני כמה ימים?
"אל תירתח אדון עזריאל".
"זה הכל מאהבה".
עומר - אני לא יודע בדיוק היכן אתם, אבל אם זה יעזור לכם, אני יכול לחרוט לכם את החומר אצלי במחרטה(בחולון), ואז תצטרכו רק לעשות שיניים - עדיין אין לי נסיון ויכולת לכרסם את השיניים
בכרסומת שלי.
שלח ה.פ. אם זה מענין אותך.
מישהו יכול להמליץ על בעל מקצוע טוב שיעשה את העבודה של חיתוך-חריטה-ריתוך-איזון לצורך חיבור שתי ציריות שונות והארכה? הכי טוב-באיזור אילת אבל אין סיכוי(אולי מישהו מהג'יפולוגים הדרומיים?), ואז בעדיפות ב' איזור ת"א....
תודה
קובי
אין מי שירים את הכפפה? אולי מישהו שעשה את זה בעבר? בתי המלאכה היעודיים לציריות ושיפוץ חלקי הינע שאיתם עובדים אצלנו במוסך טוענים שמדובר באלתור לא בטיחותי (ואולי בצדק?)....
אף אחד נורמאלי לא יעשה את זה ויקח אחריות.
זה הכל קומבינות, שאולי יחזיקו ואולי לא, ואולי הכל יהיה בסדר ואולי ייגרם נזק או אסון.
למה שבן אדם יזמין לעצמו צרות, ועוד במחיר שאתה תהיה מוכן לשלם?
האמת שגם כשביקשתי לחרוט ציריה מותאמת על בסיס ציריה ארוכה ועבה יותר, ולכרסם שיניים תואמות לפעמונים שלי, התחמקו ממני בכל מיני תואנות וטענות....
אולי זה המקום לפתח את הנושא בעקבות הציריה שנשברה במעלה ורדית .( בשבת )
במיוחד לבעלי C קליפס
למה לא להוציא את הציריה כולל החלק השבור לבצע ריתוך מקומי רק לצורך חילוץ
הרכב .?
הרי את הציריה יש לפרק לפני החלפה .
אז לשבת לחכות שעות עד שמקבלים חלק חילוף :-(
אני יודע שבארצות הברית זה שלב לפני החלפת ציריות אצל כל אלה ששוברים אותם
בעבירות קשה .
אז איפה כל רתכות השטח ?
אצלי יש תמיד כמה אלקטרודות מצברים יש בכל רכב כבלים להתנעה ( ריתוך ) יש בכל רכב
רצוי שיהיה דיסק להשחזה ( זה חסר לי :cry: )
איציק
איציק, כשדיברתי עם יואב בשבת הצעתי לו לפני הכל להעלות את הציריה הגזורה למרכז עם אחד החברים שאיתו, תכננתי לרתך אותה ולהשתמש בזה כמוצא אחרון לחילוץ עד הכביש במקרה שלא תימצא צירייה אחרת. דמיינתי לעצמי חתך מדוייק ונקי כמו שראיתי בציריות גזורות בעבר..., אני חושב שתמונה שווה יותר מאלף מילים לכן אשתדל להעלות תמונה של מה שנשאר מהצירייה.
עד אז תאמין לי שזה בלתי אפשרי בעליל לעשות משהו עם הצירייה הזאת... אם היה מדובר בחתך נקי בנקודה שלא יושב עליה מייסב וכו', ניתן היה להתקין אותה על מחרטה, לחתוך פאזה עמוקה ולרתך עם אלקטרודות ניקל שמתאימות לריתוך פלדה מחוסמת , לעומת זאת, לבצע ריתוך בתנאי שדה עם זיקה 11 נראה לי שחבל על הזמן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
....... לחתוך פאזה עמוקה ולרתך עם אלקטרודות ניקל שמתאימות לריתוך פלדה מחוסמת .....
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
עוד שאלה שנשאלת היא האם מלבד הקצה המשונן הצירייה אינה מחוסמת או מטופלת בצורה טרמית מה המניעה מלרתך אותה בעזרת אלקטרודה שמתאימה לסוג הפלדה ממנה היא עשוייה?.
א. הצירייה כן מחוסמת, כולה.
ב. כל הנקודה היא ריכוז מאמצים. כשהחומר אחיד לגמרי, המאמצים מפוזרים בצורה אחידה על כולו. כל פגם בפני השטח, במקרים קיצוניים של מאמצים גדולים וחומרים חזקים מאד שרגישים לזה, סריטות מיקרוסקופיות מספיקות כדי לגרום לריכוז מאמצים קטלני. ריתוך הכי מקצועי שבעולם (ואני מכיר ויצא לי לעבוד עם ריתוכי לייזר מדויקים שחבל לכם על הזמן) הוא לא מושלם, ויצור ריכוזי מאמצים שישברו את החומר, וזה לא משנה ממה הצירייה עשויה ומה האלקטרודה.
אני השתכנעתי. אין טעם לרתך ציריה, שלעולם לא תהיה חזקה, עמידה יגם מאוזנת כמו ציריה "אורגינאל".
הזמנתי זוג ציריות לפי הזמנה, באורך+עובי+חומר+שינון הרצוי, הציריה גם עברה חיסום ע"י היצרן (דיסקל פ"ת, לפי המלצה כאן בשרשור), איזון, כמובן ואפילו הורכבו עליה פעמונים חדשים והגיעה כבר סגורה עם גרמושקות, פשוט תענוג.....
אמנם התענוג לא זול, אבל שווה כל שקל, בלי אילתורים מיותרים שיוכלו למנוע ממך לסיים מרוץ (או טיול), פשוט השקעה חכמה לטווח הארוך