ממשיך את הנושא:
סמוראי 96, עלים!
בנוסף למה ששאלתי בנושא פקק המילוי של תיבת ההגה: http://www.jeepolog.com/forums/showt...5&page=1&pp=20, אני רוצה להמשיך את הנושא של הגה קשה:
מאז שיש לי את הג'יפ ההגה אצלי קשה מאד, בעיקר כשהאוטו בעמידה על אספלט. כמה קשה? צריך להשתמש כמעט בכל הכח בשני הידיים בשביל לסובב. בנסיעה רגילה, הוא מעט יותר קשה לדעתי מסמוראים אחרים, לא משהו נוראי. עד עכשיו כמעט ולא התייחסתי לזה אבל נמאס!
אפרט מה כבר נבדק ומה היו התוצאות. הבדיקות נעשו ע"פ מה שהוצע כאן בשרשור:
1. הרמת שני הגלגלים הקדמיים באוויר - ההגה קל באופן משמעותי ביחס לבד"כ. תזוזה חופשית וחלקה לשני הכיוונים. זז כמעט ללא התנגדות.
2. פרוק צד אחד של בולם הגה - יש הבדל. ההגה יותר קל ממקודם. הבדל לא מאד משמעותי.
3. הרמת צד אחד בכל פעם- קושי ההגה סימטרי בשני המקרים. יותר קשה לסובב לכיוון הגלגל שעל הרצפה בשני הצדדים בהתאמה. (כשגלגל ימין על הרצפה- יותר קשה לסובב ימינה משמאלה, ולהיפך).
4. כמו-כן, ניסיתי למצוא את האמצע של ההגה (לא בהכרח כשגלגל ההגה במרכז) ולהשוות את מספר הסיבובים לכל צד. התוצאה: שמאלה- סיבוב מלא וכשליש (עד השעה 8 ), ימינה- סיבוב ו-3/4. כמעט שניים. (עד השעה 9+-, היה צריך ליהיות 4 בהשוואה לצד שמאל). בקיצור- יש הבדל משמעותי לטבת פניות ימינה!!!
5. תיבת הגה- שיחקתי מעט עם בורג הכיוון ("בורג המומנט"?) מאז שהרכב אצלי. היום שמתי לב שלאחר פתיחת אום הנעילה, הסיבוב של הבורג עצמו לא חלק. לא מאפשר הרבה תזוזה לשום צד, הכמות שכן יכול להסתובב משתנה בין 1/4 סיבוב לסיבוב בערך.
פרטים נוספים:
*תפוחים- במצב לא טוב-
התפוח שיושב על הזרוע פיטמן עבר בעבר "שיפוץ מאולתר" ע"י מכונאי ופרס ע"מ לבטל חופש שהיה ולדחות את החלפתו היקרה. (אני חושד שכאן טמונה הבעייה!!!)
התפוח שיושב על מוט ההגה (בצד ימין של הרכב)- יש חופש קל. (במוסך טענו שזה לא משמעותי ואף סביר שיעבור טסט...).
שני התפוחים שיושבים על זרועות המגל נראים תקינים.
הערה- עד כמה שאני יודע, החלפת התפוחים כוללת את החלפת המוטות עצמם וזה מסתכם בלא מעט כסף, משהו כמו 500 ש"ח למוט +- . אשמח להחליפם אם אהיה משוכנע שהדבר דרוש. האם יש אופצייה זולה יותר בסמוראי להחלפת התפוחים הנ"ל?
* צמיגים- הנקוק שטח מלה, 215/75/15, ל"א 24 קדימה קבוע.
* קפיצים- סט אולדמן חדש.
* קינגפינים ואטמים על המפרקים: בשנה האחרונה הוחלפו האטמים על המפרקים בשני הצדדים וכנ"ל מיסבי הקינגפינים. הקינגפינים עצמם נמצאו תקינים.
זהו!
אשמח לכל עזרה בנוגע לממצאים או בדיקות נוספות.
(צטער על כמות המלל... ;) )
יונתן