סיבכת אותי. KISS.
קחו בחשבון שכננת קטנה של 12 וולט תהיה די בוודאות בתמונה. אני לא אוהב לעבוד קשה, בוודאי לא בצהרי אוגוסט.
- - - Updated - - -
כבד, תופס נפח עצום.
Printable View
יש מוצר אמריקאי שנקרא EZY Lift .
ביססתי עליו את פרוייקט הגמר שלי, ככה שאם ממש תרצה אני יכול למצוא לך חישובי כוחות.
היתרון שלו הוא שבסוף העבודה הוא נשכב על הגגון.
במקרה שלך במקום בוכנות הייתי מחבר אותו לכננת הקידמית באיזשהי דרך, ככה שהכבל מרים את הטרקטורון עד למתקן, ואז הופך את המתקן לכיוון הגג. קצת ספוגים ורגש וזה יעבוד מצוין.
בהורדה תמשוך את המתקן עם חבל מאחורה ואז תוריד ממנו את הטרקטורון עם הכבל של הכננת.
בנוסף תתפור ברזנט שיורד מהמתקן כשהוא פתוח ויש לך מקלחת שטח מיותרת לגמרי.
https://www.youtube.com/watch?v=DS8cIe26jog
קובץ מצורף 133892
אתה ציירת את מה שמכונה כאן Pedestal Jib Crane, הרעיון שלי סוג של Breast Derrick. מה שציירת מאד סכמתי, כדי להרים משקל של 120 קילו עם זרוע של בערך מטר הוא יצטרך מבנה תמיכה רציני. המתקן שאני הצעתי כמובן מתפרק ומתקפל לחלקים לגמרי, ובסך הכל יהיה משמעותית יותר קל, כי כל החלקים בו עובדים בלחיצה, החבלים לוקחים את המתיחה ואין בו כפיפה משמעותית.
אני מבין. אני אעשה אנליזת כוחות על עמודים שונים ונראה איזה חומר אני צריך, ואם עדיף לעבור לשיטה אחרת.
את הזרוע העליונה כבר יש לי מהמתקן הקודם (עם כננת 220 וולט ): ). היא כבר בדוקה למשקלים האלה. העמוד התחתון נתמך היטב גם מרצפת הארגז וגם מהתקרה שלו. הנעלמים הם העמודים הבינוני והעליון.
סגירת הפח בגובה הקבינה מוכרחה להישאר?
כי להעלות את הטרקטורון לארגז פתוח (או סגור בגובה הדפנות או מעט מעבר להן) זה עניין הרבה יותר קל, פחות מסוכן, פחות משפיע על התנהגות הטנדר בכביש ובשטח וגם פחות קופץ לעיניים כחולות קטנות ורעות.
העלו פה פעם חילוץ משטח מורכב בעזרת טנדר עם מנוף - https://www.youtube.com/watch?v=NRhg72aHdtY
קובץ מצורף 133894
סתכל בסרטון הזה דקה 2:55 עד דקה 4:30, נראה כמו כיוון שאפשר לפתח
https://www.youtube.com/watch?v=aneEsFbsLO4
מדהים אותי כל פעם מחדש כמה מקום יש בזכרון לדברים דביליים........ איך זכרתי את זה http://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon6.png
אני בטוח שנסיעה עם 120 קג בכזה גובה תהיה בעייתית מאד. אני לטובת פרוייקט בסגנון דומה בניתי קשת העמסה חדשה ופריקה כך שמה שאני צריך לסחוב יושב על הארגז ולא בגובה. אם זה סגנון טיול שתעשה הרבה היתי בהחלט חושב לפרק את הסגירה.
חנן,
אני מצטרף פה לחששות לגבי המשקל והגובה.
לפני שאתה משקיע בתכנוני מנוף, הייתי מציע לך לעשות ניסוי של נסיעה במצב כזה.
תמצא איזה גגון גיבור, ושים משקלות במיקום שדומה למרכז הגובה שאתה מתכנן לטרקטורון.
לדעתי תגלה שהרכב מתנדנד בצורה בלתי סבירה.
שיקולים נוספים-
הגרר של הטרקטורון. עם המנוע "טורובו" של ההילקס, תתקשה להגיע ל 80...
המומנטים על הארגז האחורי ועל החיבורים שלו לשסי. זה לא מיועד לזה.
מכל מה שעלה פה, אני זורם עם דרור. הכיוון שהכי נראה לי הוא לשנות את ההרגלים שצברת ב 16 שנים האחרונות ולשנות את כל הארגז האחורי (ולמשל אולי להחליף את הקומפרסור :-( ).
או "שפשוט" חותכים את הסגירה של הארגז או משהו לכיוון של ארגז אוסטרלי, שהחלק הקידמי שלו סגור (לציוד) והחלק האחורי משטח חניה של הטרקטורון.
בגובה שבין המשטח לשילדה, מגירות ומיכל מים (סולר).
זו השקעה הרבה יותר גדולה, אבל זה נראה לי פתרון שיכול לעבוד.
לא פחות חשוב, שההילקס יגמור את חייו, אפשר להעביר את הארגז הזה לטנדר הבא.
היילקס יגמור את חייו?!
כנראה הרבה אחרינו...
נ.ב חנן לא מתכוון לנסוע עם המשקל הזה בשטח על הגג, אלא להוריד בכניסה לשטח ולהעמיס חזרה ביציאה.
אישית לא הייתי נוסע עם משקל כזה וגבוה כל כך גם בכביש
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אם לא יהיה איזה בלת"ם ההיילקס אכן יגמור את חייו אחריי.
והסגירה הנוכחית, לא הולכת לשום מקום. תודה על הרעיונות בכיוון הזה, אבל זה לא יקרה.
ההיילקס נוסע 120 קמ"ש עם נגרר 1250 ק"ג עמוס למקס'.
הוא לא יסע גרוע יותר מזה עם טרקטורון עליו.
חנן, מה יהיה הגובה של המטען ?
ממה שבדקתי אתה מוגבל ל 3 מטר מהרצפה. אתה עומד בזה?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c953c19b1f.png
אגב, מה עם הובלה בעמידה על הדופן האחורית של הארגז?
ראצט לגגון ולמגן חזירים הקדמי. ראצט מהסרן האחורי לפגוש.
כמובן שאם הם לא חזקים מספיק אפשר מהגלגלים או השלדה.
מעלית מתקפלת.
120 קילו.
צינור קבוע, צול ורבע /42 ממ ,מגולוון ,עובי דופן ~2.6 ממ .
מחובר לטמבון מצד אחד ,עולה עד למעלה עם תמיכה משולשת לארגז בחלק העליון .
קובץ מצורף 133895
בניית זרוע עגורן פריקה, מאותו סוג צינור בשליפה מהירה ,מחוברת ע"י תותב מתכת חרוט אשר מרותך מצד אחד לעגורן, ומותאם לקוטר הפנימי של הצינור הקבוע ברכב מצידו השני.
שימון התותב יעזור מאוד לסיבוב העגורן סביב צירו...
קובץ מצורף 133896
תותב מתכת חרוט
קובץ מצורף 133897
כננת חשמלית 12 וולט 100 ק"ג עם גלגלת הכפלה, הכננת נתלית על וו העגורן.
לפשטות -במקום כננת חשמלית -אפשר גלגלות מכפילות כוח, קטנות יחסית - שלוש למעלה ושתים למטה שמופעלות ע"י חבל משיכה.
תשאל את אסף איך זה שולף כננת של ריאו ,מריאו לטנדר ומאליו.
התמונות עם הקשקושים עליהן מסובבות משום מה.
לא משוכנע שאני מסביר נכון...:)קובץ מצורף 133898
זה יבלוט לא מעט כלפי מעלה, לפחות 50 ס"מ, אבל זה לא נורא.
זה יחסום את הגישה לדלת האחורית, וזה כבר לא נוח, אבל אז בא הרעיון של יוני, עם מעין מתקן גלגל.
מעניין. תודה.
- - - Updated - - -
יתכן, אבל אלו זוטות. לא משהו שמעסיק אותי.
נגרר בכל מקרה לא על הפרק, בשום תצורה.
תודה.
שלום, ארז - משתמש חדש. שותף סמוי כחמש עשרה שנים, שפתאום חושב שיש לי אפשרות לתרום.
אז לעניין, חנן, לגמרי מבין את הלא!! לנגרר בשטח. אבל מה אם כן נגרר שמוביל את הטרקטורון עד לשטח ואז עולה לגג של הטנדר?
אפשר לבנות אותו קל, דק ושיתאים לגגץ וכבונוס, קל יותר להנדס את ההנפה שלו לגג.
ימים שקטים.
ארז, תודה. זה נשמע לא רע בכלל, אבל לא זול ואני חושש שזה הולך לסבך אותי עם החוק... אנחנו עדיין בישראל ולא בארה"ב.
בנוסף, למרות שיהיה ניתן כנראה להנדס את זה קל יחסית, אני מניח שזה לא יהיה מספיק קל כדי לאפשר הנפה ידנית קלה, ואז חזרנו לנקודת ההתחלה.
רעיון נוסף שעלה לי בהשראתכם:
קורה (מסומנת בשרבוט כקו מקווקו) שמחוברת בצידה האחד לציר על הפגוש האחורי, ובצידה השני מחוברת בעזרת ברגים עם פתיחה מהירה כלשהי אל תחתית שלדת הטרקטורון. הברגים מצמידים את הקורה אל השלדה כך שהיא הופכת לחלק אחד ממנה, ללא דרגת חופש.
כננת (או שני אנשים) מניפה את הכלי למעלה ומצמידה אותו אל הדלת האחורית.
החסרון: זה חוסם גישה מהירה לדלת האחורית, אבל כן מאפשר גישה ע"י שחרור הכננת והורדת הכלי לקרקע. תהליך שיקח כדקה.
מתנצל על השרבוט, אין לי גישה לסוליד, זמנית.
.https://imageshack.com/i/pmaFCxFIj
120KG מעבר לטמבון, תתחיל לחשוב על כריות אוויר לסרן האחורי.
כמה המצברים שוקלים ובאיזו מהירות ע״ שינוי כזה או אחר אפשר לשלוף ולהתקין אותם בקלות ובזריזות. נראה לי שפה טמון הכלב.
מה יש כרגע מאחורה?
אולי אפשר לפזר הכל אחרת ולבנות שלדת העמסות שתאפשר לטרקטורון לשבת על הרצפה מאחורה עם כל שאר הציוד בצדדים שלו ו"מעליו".
מניח שתצטרך להרים את הגג מאחורה בשביל להגדיל שם את החלל אבל כנראה שזה יהיה בפחות ּמגובה הטרקטורון.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk