-
חוזר: רוח ג'יפלוג נכנסה בי, או בניית ARB משופר.
ציטוט:
ההשפעה הכללית של מוט מייצב היא להקטין את העברת המשקל בסיבוב בסרן שעליו הוא מורכב
זה לא מובן לי.
המרכב והשילדה הם, בצורה גסה, גוף קשיח, ואם החלק הקדמי נוטה בזווית של 10 מעלות לכביש, גם החלק האחורי ייטה בזווית הזו. העברת המשקל תהיה זהה.
מה שכן, כנראה שהעומס שיהיה על כל גלגל, בחלק הקדמי, ובחלק האחורי, יהיה שונה. עם מוט מייצב בסרן הקדמי, הבדלי העומסים יהיו גדולים יותר בין הגלגל הימני לגלגל השמאלי. עדיין לא ברור לי איך זה משפיע על תת ההיגוי.
-
ציטוט:
מי אמר שציר הגלגול של הרכב מקביל לכביש? למעשה אין כמעט אף רכב שבו ציר הגלגול מקביל לכביש, מה גם שהוא משתנה כל הזמן בהתאם לתנועת המתלים.
התפיסה המרחבית שלי מוגבלת מכדי לתפוס את זה ככה, ללא מספרים.
נגיד שברכב מאוזן, המרחק בין כל פינות המרכב לקרקע הוא 10 ס"מ.
עכשיו נגיד שבסיבוב הפינה הימנית קדמית במרחק של 6 ס"מ מהקרקע, והפינה השמאלית קדמית במרחק של 14 ס"מ מהקרקע. הפרש של שמונה ס"מ בין הפינות.
מה שאתה אומר זה שיתכן מצב שההפרש בין הפינות האחוריות לא יהיה 8 ס"מ ?
ציטוט:
אם אתה משנה את חלוקת העומס בין שני הגלגלים על אותו ציר, אתה משנה את ה"רגע" שבו כל אחד מהם מאבד אחיזה
למה ? מה משתנה בנוסחת החיכוך? משקל החלק הקדמי או האחורי של הרכב לא משתנה, ומכאן גם שכוח החיכוך הצידי לא משתנה. או שכן?
-
אני דביל. לחצתי על "עריכה" במקום על "הוסף תגובה" . ערכתי בטעות את התגובה שלך, נמרוד, וכתבתי במקומך.
מתנצל.
-
נמרוד יש עוד פקטור מעבר למי ומתי.
יש איך?
יש שיפורים באחיזה של רכב שלוקחים אותך בביטחון לגבול גבוה יותר של אחיזה ובבום אחד הולכת האחיזה לגמרי, זה מאוד מסוכן בכלל ובטח שלנהג לא מיומן ואפילו יותר חשוב זה מפתיע מאוד.
צריך לשפר כך שהרכב "ישדר" לנהג את המצב בכביש ולא יתן לו ביטחון מוגזם כך שלא יגיע למצב כזה אלה למצב של כניעה מוקדמת בהדרגה.
לכן אני הולך עם ההמלצה לקנות או להשיג את המקורי ולנסות לשחזר אותו או לבדוק מה מיוחד בו.
אביחי רוצה לשפר את האחיזה ברכב שלו שנוטה להיגוי יתר במצבים קיצוניים למרות ההנעה הקדמית
רק הקב"ה יודע למה הוא לא רוצה היגוי יתר ( :razz: ) אבל זה כבר בחירה שלו.
אולי בשלב הראשון לשחק עם הקשיחות של הבולמים קדימה/אחורה ולספק יתרון קטן לסרן האחורי על חשבון הקדמי, ללא תת היגוי מוגזם.
-
אני רואה את זה בצורה הבאה, מעבר העומס הכללי בעת סיבוב לא תלוי כלל בקפיצים או במוט מייצב אלא במסה,תאוצה, גובה מרכז הכובד מהקרקע ורוחב הסרנים (TRACK WIDTH).
אבל קשיחות המתלים מקדימה ומאחורה כן שולטים על כמה עומס מכלל העומס שעבר יעבור לחלק הקדמי וכמה לאחורי.
קשיחות המתלים בגדול תלויה בקבוע הקפיץ, באופן מיקומו בשלדה ובמוט מייצב.
נסתכל על הנוסחא הידועה F=KX נניח כי K מייצג את כלל הקשיחות של כל קצה רכב, מכיוון שהשלדה קשיחה, ה-X מאחורה צריך להיות זהה ל-X מקדימה ולכן ניתן לראות שנניח קשיחות מתלים גדולה יותר מקדימה תיצור כח גדול יותר מקדימה.
מכיוון שהמתלים צריכים להגיע לשיווי משקל, ומקדימה צריך להגיע לכוח גדול יותר הקצב שבו ישתנה הכח מקדימה מהיר יותר ועבדה זו יוצרת UNDERSTEER.
נשמע הגיוני?
-
נמרוד, נהנתי לקרוא מה שכתבת.
אני מבטיח לבדוק עוד היום מה העובי המקורי שלי כרגע.(קדימה+אחורה)
ולבדוק מה חברות השיפורים מציעות, איזה קוטר וכו' וכו'.
ואז נהיה חכמים יותר.
וקיקי, כמו שציינתי, הבולמים שלי הם בעלי אפשרות הקשחה ע"י ברז, מאחור, הבולמים במצב הכי קשיח,
וזה תרם לי המון, ומקדימה, יותר רכים (ברז חיצוני שניתן לכיוון מתא המנוע), ואחרי כמה ניסוים,
הגעתי לאדיאל עבורי. בכ"ז הסרן האחורי דורש הקשחה פיזית.
אביחי
-
אחרי בירור קצר, יש לגרסאות העל 24 מ"מ מאחור(ולי יש 19 מ"מ כמדומני), ו21 מ"מ מקדימה.
אני כמעט בטוח שיש לי 21 מ"מ מקדימה, אבל נוודא הריגה.
נברר יותר לעומק,
הנתונים שמסרתי אינם מדוייקים, אבל קרובים לכך.
אביחי
-
נמרוד,
אל תכעס, אבל אני חייב להעיר משהו לגבי הנטיה שלך להפוך כל ענין למאד "הנדסי-תיאורטי-אקדמי",
ולדכא כל עשייה אלא אם היא עשויה לפי הספר של המהנדסים.
בפורום כזה עם קהל חובבים ומתענינים כזה, אם תצפה שכל מי שרוצה לעשות משהו ילך קודם ללמוד בטכניון, לא נגיע לכלום ולא נתקדם לשום מקום.
אני מסכים בהחלט שאין פשרות והנחות בכל מה שקשור לבטיחות, אבל עם כל הכבוד, מי שרוצה להקשיח מעט את הרכב שלו, ויש לו מושגי יסוד בסיסיים, לא יקרה כלום אם הוא ינסה ויטעה - מי כמוך יודע שגם בעולם המדופלם, ניסוי וטעייה הם דבר שאולי איננו מתקבל בברכה רבה, אבל הוא חלק בלתי נפרד מן המציאות, והוא כלי לגיטימי ופעיל למדי.
אביחי לא צריך(אלא אם הוא רוצה מאד בכך) ללכת ולבצע ניתוח מדעי של מערכת הייצוב ברכב שלו, ואחד היתרונות בפורום כזה, הוא היכולת לשאול ולקבל תשובות, חלקן מבוססות על ידע תיאורטי אקדמי וחלקן על נסיון בפועל, ואני לא בטוח מה חשוב ממה.
הוא בהחלט יכול למדוד את עובי המייצב אצלו ברכב ואז למצוא מוט מעט יותר עבה ולראות איך הרכב מתנהג. הוא לא יגרום לשום קטסטרופות, לכל היותר לא יגיע למצב הרצוי לו או לאופטימום מייד.
מה שהוא צריך הוא הבנה בסיסית של המערכת בה הוא מטפל וכן יכולת ביצוע סבירה.
אילו אני הייתי צריך ללמוד באופן ממוסד ויסודי את כל המערכות אותן בניתי בצפרדע2 ובקודמיה, הייתי עכשיו אולי בשנה ב', מחכה עוד שנתיים שלוש ואז מתחיל לעשות.
לידיעתך, ובלי לנקוב בשמות, יש כלי רכב אחד ברמה עולמית ממש המיועד למירוצי באחה(טרופי) ההולך ונבנה לפי הספר מזה 3 שנים והוא בקושי בשלב סיום השילדה. הוא יסתיים(אם בכלל) בעוד 3 שנים. אז מה יצא לו מזה? האם אצלו לא יהיו באגים? אז מה אם שם הכל כרומולי בריתוך טיג לאחר עשרות תכנונים בתכנות הכי מתקדמות והדמיות מחשב מופלאות??
בזמן הזה היה יכול לבנות 5 כלי רכב לפחות, לנסות, להנות, ללמוד ולהתקדם.
זה כמובן מתייחס(שוב, בלי לפגוע), גם לבאגי הוירטואלית, שהיא בכלל רק בשלב התכנון מזה אי אילו חדשים/שנים, וסיומה מי ישורנו.......
המונח המוכר "שביל הזהב" ישים גם כאן - צריך למצוא את האיזון בין הידע הטוטאלי והמוחלט והנטיה לפרפקציוניזם סופני לבין ידע כללי, אינטואיציה, חוש טכני, יצירתיות ונסיון הנרכש תוך כדי עשיה. מי שיש לו את היתרון הגדול של ידע תיאורטי עם חוש טכני ויכולת ביצוע ואפילו נסיון - מה טוב, אבל את זה אין לרוב העוסקים בתחום בארץ, וגם בעולם.
ראה את עידו כהן, איציק מיני, גיא רפאל ועוד אחרים. לכולם יכולת ביצוע טכנית, ידע כללי, נסיון רב ואהבה גדולה לרכב. היכן היו הם והיצורים שבנו, אילו היו צריכים ללמוד באוניברסיטה כל דבר או ללכת בדיוק לפי הספר אותו כתב מומחה כזה או אחר??
ומצד שני, במטותא ממך ובלי לפגוע בכבודך, אתה בעל ידע פורמאלי רב אך ללא יכולת או נסיון בביצוע(חיתוך; כיפוף; ריתוך; מכונאות; חשמל, בניה בכלל וכו').
מעבר לכך, כמה מהנדסי רכב בארץ אתה מכיר שבאמת מבינים משהו בכלי רכב ויכולים להתמודד עם מה שהבונים "החפשיים" כאן מסוגלים להתמודד איתו?
מה שצריך זה רצון, חוש טכני, ידע כללי, יצירתיות, יכולת ביצוע ויכולת לפנות למקורות ולספרים בשעת הצורך ולדלות משם תשובות.
אם תשאל אותי היכן הייתי רוצה להיות, אם הייתי צריך לבחור, הייתי ללא ספק בוחר להיות "בונה חפשי" ולא מהנדס בעל ידע תיאורטי ותו לא.
איך היתה הפרסומת של אלכס אנסקי לפני כמה שנים אומרת?
מה לעשות? לעשות!!
שבוע טוב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
אביחי לא צריך(אלא אם הוא רוצה מאד בכך) ללכת ולבצע ניתוח מדעי של מערכת הייצוב ברכב שלו, ואחד היתרונות בפורום כזה, הוא היכולת לשאול ולקבל תשובות, חלקן מבוססות על ידע תיאורטי אקדמי וחלקן על נסיון בפועל, ואני לא בטוח מה חשוב ממה.
מסכים.
בגלל זה אני פה, מתייעץ עם המהנדסים.:wink:
בכל אופן, אני צופה סטייה מהנושא, לגיטימי עבורי, אבל בפרופרוציות, כן?:wink:
המשך דיון פורה,
אני נהנה להקשיב ולהשכיל ממכם.
אביחי
-
מסכים עם ברוך אבל בתנאי מסויים.
מי שבוחר לעשות את זה חייב לעשות הכל בשיקול דעת, בהערכה עצמית הוגנת ומציאותית ובתכונה שאולי היא הכי קשה - סבלנות.
צריך לדעת מתי להגיד STOP, פה בקטע הזה אני לא בטוח ב 100% אז אני הולך ללמוד את הנושא לעומק או משאיר לבעל מקצוע.
אביחי בנושא האחיזה.
יש גם מצב בו האחורה יותר מידי קשיח ומאבד אחיזה.
אתה צריך להגיע למצב ששני הסרנים יספגו אנרגיה טוב כי אם תהיה קשה כמו אבן אחורה בטח שכל הזמן הזנב יעקוף אותך.
אותו דבר מקדימה אם תהיה קשה מידי אתה תחליק ישר.
מצד שני אם תהיה רך מידי גם כן.
תחשוב על זה!
כשהורדתי משקל מרכב מסויים והאחורה עלה קצת למעלה ידעתי כבר מראש שעם הכיוון גלגלים הנוכחי אם רוצים יותר אחיזה חייבים בולמים רכים מעט כדי לא להשאר במצב כזה / \ .
כי ברכב כזה רוב המשקל קדימה בצורה דרסטית.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי הצפרדע
נמרוד,
אל תכעס, אבל אני חייב להעיר משהו לגבי הנטיה שלך להפוך כל ענין למאד "הנדסי-תיאורטי-אקדמי",
ולדכא כל עשייה אלא אם היא עשויה לפי הספר של המהנדסים.
בפורום כזה עם קהל חובבים ומתענינים כזה, אם תצפה שכל מי שרוצה לעשות משהו ילך קודם ללמוד בטכניון, לא נגיע לכלום ולא נתקדם לשום מקום.
אני מסכים בהחלט שאין פשרות והנחות בכל מה שקשור לבטיחות, אבל עם כל הכבוד, מי שרוצה להקשיח מעט את הרכב שלו, ויש לו מושגי יסוד בסיסיים, לא יקרה כלום אם הוא ינסה ויטעה - מי כמוך יודע שגם בעולם המדופלם, ניסוי וטעייה הם דבר שאולי איננו מתקבל בברכה רבה, אבל הוא חלק בלתי נפרד מן המציאות, והוא כלי לגיטימי ופעיל למדי.
הוא בהחלט יכול למדוד את עובי המייצב אצלו ברכב ואז למצוא מוט מעט יותר עבה ולראות איך הרכב מתנהג. הוא לא יגרום לשום קטסטרופות, לכל היותר לא יגיע למצב הרצוי לו או לאופטימום מייד.
מה שהוא צריך הוא הבנה בסיסית של המערכת בה הוא מטפל וכן יכולת ביצוע סבירה..
ברוך, כל מה שכתבתי בשרשור הזה הוא, גם בקריאה חוזרת, בדיוק בקו שלך - שאלתי קודם כל מה הנתונים של המוט הקיים בשביל להכניס קצת מציאות לדיון. זה בסיס להתחיל ממנו, אחרת הדיון לגמרי תיאורטי. אחד הדברים שמאפיינים את הפורום הזה הוא כן הכיוון המעשי, אין פורום אחר בעברית שהיה סיכוי ששאלה כזאת היתה מקבלת תשובות מעשיות. וזה לא רק בזכותי, זה בעיקר בזכותך ובזכות הבונים החופשיים האחרים.
הנה קיבלנו נתון סוף-סוף - 19-21 מ"מ . אתה עדיין דבק בהצעה שלך שיקח מוט פיתול כלשהו ממתלה קדמי של רכב שטח, יחתוך, יתאים, ישתיל אותו לתוך הZX, כל זה בשביל הכיף של ניסוי וטעייה? כשאני יכול להגיד לו מראש שהסרן האחורי שלו יהפוך לסרן של קרטינג בסיבובים אם הוא יקח מוט כל-כך קשיח ביחס לרכב? בשביל מה צריך את הניסוי הזה?
אני חושב שדווקא הצעתי הצעות הרבה יותר מעשיות, קלות, והפיכות - כמו לטפל בזרוע ולא במוט. לרתך הארכה לזרוע השטוחה של המוט המייצב, עם כמה חורים בשורה במרחק של ס"מ ספורים אחד מהשני, לקדוח ולהבריז חורים מתאימים בזרוע המתלה עצמה, ולנסות אורכים שונים של הזרוע. זו דרך פשוטה וישימה מאד להוריד או להוסיף מעט קשיחות למוט המייצב בלי להתאמץ יותר מדי.
עוד משהו שהעליתי לדיון הוא שאולי לא חייבים להשתמש במוט מוקשח מפלדה מיוחדת - אולי. אני רק מעלה את הנושא.
לגבי הדיון התיאורטי על ההשפעה של מוט מייצב - זה משהו שרץ במקביל לדיון המעשי של איך מקשיחים מוט מייצב למכונית ספציפית. אני מניח שלא זה מה שמפריע לך?
ציטוט:
אילו אני הייתי צריך ללמוד באופן ממוסד ויסודי את כל המערכות אותן בניתי בצפרדע2 ובקודמיה, הייתי עכשיו אולי בשנה ב', מחכה עוד שנתיים שלוש ואז מתחיל לעשות.
לידיעתך, ובלי לנקוב בשמות, יש כלי רכב אחד ברמה עולמית ממש המיועד למירוצי באחה(טרופי) ההולך ונבנה לפי הספר מזה 3 שנים והוא בקושי בשלב סיום השילדה. הוא יסתיים(אם בכלל) בעוד 3 שנים. אז מה יצא לו מזה? האם אצלו לא יהיו באגים? אז מה אם שם הכל כרומולי בריתוך טיג לאחר עשרות תכנונים בתכנות הכי מתקדמות והדמיות מחשב מופלאות??
בזמן הזה היה יכול לבנות 5 כלי רכב לפחות, לנסות, להנות, ללמוד ולהתקדם.
זה כמובן מתייחס(שוב, בלי לפגוע), גם לבאגי הוירטואלית, שהיא בכלל רק בשלב התכנון מזה אי אילו חדשים/שנים, וסיומה מי ישורנו.......
המונח המוכר "שביל הזהב" ישים גם כאן - צריך למצוא את האיזון בין הידע הטוטאלי והמוחלט והנטיה לפרפקציוניזם סופני לבין ידע כללי, אינטואיציה, חוש טכני, יצירתיות ונסיון הנרכש תוך כדי עשיה. מי שיש לו את היתרון הגדול של ידע תיאורטי עם חוש טכני ויכולת ביצוע ואפילו נסיון - מה טוב, אבל את זה אין לרוב העוסקים בתחום בארץ, וגם בעולם.
ראה את עידו כהן, איציק מיני, גיא רפאל ועוד אחרים. לכולם יכולת ביצוע טכנית, ידע כללי, נסיון רב ואהבה גדולה לרכב. היכן היו הם והיצורים שבנו, אילו היו צריכים ללמוד באוניברסיטה כל דבר או ללכת בדיוק לפי הספר אותו כתב מומחה כזה או אחר??
ומצד שני, במטותא ממך ובלי לפגוע בכבודך, אתה בעל ידע פורמאלי רב אך ללא יכולת או נסיון בביצוע(חיתוך; כיפוף; ריתוך; מכונאות; חשמל, בניה בכלל וכו').
מעבר לכך, כמה מהנדסי רכב בארץ אתה מכיר שבאמת מבינים משהו בכלי רכב ויכולים להתמודד עם מה שהבונים "החפשיים" כאן מסוגלים להתמודד איתו?
מה שצריך זה רצון, חוש טכני, ידע כללי, יצירתיות, יכולת ביצוע ויכולת לפנות למקורות ולספרים בשעת הצורך ולדלות משם תשובות.
אם תשאל אותי היכן הייתי רוצה להיות, אם הייתי צריך לבחור, הייתי ללא ספק בוחר להיות "בונה חפשי" ולא מהנדס בעל ידע תיאורטי ותו לא.
איך היתה הפרסומת של אלכס אנסקי לפני כמה שנים אומרת?
מה לעשות? לעשות!!
כאן אני חייב למחות. אתה מאשים אותי בהאשמה חמורה ושקרית:
- פרפקציוניזם!!!
אחותך פרפקציוניסטית, יא ראשן בן צפרדע :grin:
* לגבי ההאשמות האישיות בחוסר יכולת ביצוע - לא נעלבתי, כי מכונות ומכשירים שונים ומשונים כבר בניתי בקריירה הקצרה שלי. נכון, עוד אין רכב על שמי, וכנראה שלא אזכה להערכתך המלאה לפני שזה יקרה. מקובל עלי. אבל אם אתה פותח דיון ציבורי, אז תוסיף לבקבוק הוויסקי של השלדה עוד משהו כשהבאגי הוירטואלית תיסע - נניח התחייבות שאתה מסב את הסדנא שלך לערב אחד למסעדה, ומבשל ומגיש ארוחת שבע מנות לי ולעשרה מחברי לפי בחירתי (אני מזהיר מראש - יתכן שארז יהיה אחד מהם!). אתה גם יכול להכניס מסגרת זמן - זרקת כאן שלוש שנים בהקשר של מישהו אחר - זה משאיר לי יופי של שולי ביטחון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אני חושב שדווקא הצעתי הצעות הרבה יותר מעשיות, קלות, והפיכות - כמו לטפל בזרוע ולא במוט. לרתך הארכה לזרוע השטוחה של המוט המייצב, עם כמה חורים בשורה במרחק של ס"מ ספורים אחד מהשני, לקדוח ולהבריז חורים מתאימים בזרוע המתלה עצמה, ולנסות אורכים שונים של הזרוע. זו דרך פשוטה וישימה מאד להוריד או להוסיף מעט קשיחות למוט המייצב בלי להתאמץ יותר מדי.
נמרוד, אני לא הבנתי אותך בקשר לצורת ההקשחה שהצעת.
אביחי
-
1 קבצים מצורפים
אביחי קבל סקיצה.
אתה יכול בעיקרון לייצר זרוע - מה שאתה קורה אוזן - חדשה, בערך בצורה שציירתי באדום. או פשוט להגדיל את הקיימת בריתוך. לקדוח בה חורים בסגנון של איפה שסימנתי. לקדוח ולהבריז חורים חדשים לבורג בזרוע המתלה. כאן הקושי, את שני החורים שמשמאל סימנתי איפה שלדעתי קל יותר לקדוח כי כבר יש שטח ישר ומספיק חומר, אבל החורים שמעניינים אותך הם דווקא אלו שמימין לחור המקורי, אלו שמגדילים את זרוע המומנט. אותם יהיה קשה לקדוח כי אין משטח ישר, יכול להיות שצריך לרתך שם פלטה או חומר נוסף ולהשחיז שטח, לא יודע - אלו בעיות פרקטיות, אני לא מבין בהן כלום :grin:
התוצאה היא שיש לך מוט מייצב מתכוונן. חבר את האוזן לזרועות המתלה בחור המקורי - לא שינית כלום. חבר בחור קרוב יותר למוט - כאילו הקטנת את המוט. חבר בחור רחוק יותר, לכיוון הגלגל - כאילו הגדלת את המוט. היחס שלפיו אתה משנה הוא יחס המרחקים. איך שאני ציירתי, אז כל חור מוסיף בערך 10% לקשיחות - תמדוד על המסך את המרחקים. זה לדעתי לא מעט בכלל, כאמור זו סתם סקיצה, שווה לחשוב קצת יותר ואולי לשים חור אחד שנותן 5% , ואחרי זה 10%, 15%. אתה כמובן לא יכול לקרב את החורים יותר מדי אחד לשני.
בעיות - איך בנויה זרוע המתלה. היא מן הסתם חלולה, מה העובי? יכול להיות שאין לה מספיק עובי בשביל להחזיק הברזה (עומק ההברזה צריך להיות כקוטר הבורג בערך - זה 10 מ"מ , 12?) ואז שוב מה שכתבתי למעלה - צריך לחזק אותה ולהוסיף לה עוד חומר. לדעתי זה העבודה הזאת דורשת את פירוק זרועות המתלה, עבודה עליהן על מלחציים בצורה נוחה, לבנות להן חיזוק רציני לאורך הקו של החורים, ולהשחיז שם שטח יפה עם דיסק. יש לך את השטח באזור החור של הבורג המקורי שינחה אותך- אתה צריך לייצר שטח מקביל לו פחות או יותר. את החורים רצוי מאד, והייתי אומר אפילו חובה, לקדוח על מקדחת עמוד בניצב לשטח.
נקודה חשובה שנייה - האוזן של מוט הפיתול - חייבת להיות קשיחה ביותר, תבנה אותה מחומר באותו עובי של האוזן המקורית לפחות!
החסרון העקרוני של השיטה הוא שאתה מעמיס על המוט יותר בלי לחזק אותו, אני לא לוקח אחריות אם הוא מתעייף וישבר מתישהו... אבל זה בדרך כלל לא קורה למוטות מייצבים, ההרגשה שלי היא שכל עוד אתה נשאר בתחום של 10-15% הארכת הזרוע, אתה לא מסתכן, וזה לדעתי גם תחום השינוי שיעניין אותך מבחינה דינמית.
-
רעיון נהדר נמרוד!
אבל פרקטי? לא נראה לי..
במידה ואני מפשל, או מישהו משפל, מאוד יקר לתקן את העסק,
ומצד שני, לנסות לבנות אנטי בעצמי, יהיה פשוט, ואם טעיתי, פשוט נזרוק לפח, או שנשתמש בו
להזזת קרשים בל"ג בעומר :lol:
אני כמעט סגור שאני רוצה לבנות אחד יותר עבה ויותר קשיח,
תמיד יש את האופציה של לקנות (אגב, היום גיליתי שאפשר להשיג 24 מ"מ בסביבות ה900 שקל,
ממחסני החברה), אבל איפה הכייף פה?
הרעיון הוא לבנות ARB בעובי 26 מ"מ, מאותן פלדות שהוזכרו כאן. (עדיין לא הבנתי מה הכי מומלץ לשימוש?) ואת ה"אוזניים" לבנות מARB מZX\306 נחותות, או לחרוט חדשות.
מה דעתך?
עד כה לא קיבלתי דעה נחרצת, אלא רעיונות (נהדרים).
תודה לכולכם, אני מאוד נהנה פה,
אביחי
-
קבלו סקופ,
האנטירולים כאן הם של 106, אבל העניין דומה.
הצהוב-18 מ"מ
הכסוף-24 מ"מ
http://pic.hevre.co.il/Files/24B6D00...F71780C565.JPG
נותן לכם מושג כלשהו?
אני הבנתי שאפשר לחרוט את השיניים במוט ולשים בזרוע המקורית.
אביחי
-
יופי, המוט בקוטר 24 מ"מ של ה106 - הוא לא מתאים לך? מה שונה בו - האורך, מספר השיניים?
-
אח אח איזה דשא. זה נקרא בופאלו, ופעם זה היה הדשא הכי נפוץ.
דשא נהדר, רקמה? לפעמים הוא יכול ממש לחתוך את היד או הרגל כמו סכין,
כמו שקורה לפעמים עם דף נייר או הסוגרנים האלה ממתכת בתיקיות קרטון פשוטות.
ומה עושים המוטות המכוערים האלה על הדשא היפה הזה?:-P ?:-P ?
-
נמרוד, לגבי השיניים, אין לי מושג. לגבי האורך, בוודאות לא יתאים. שמתי את זה לשם ההמחשה.
הצלחתי להשיג תמונות יותר רלוונטיות, הפעם מ306XSi, המקבילה לZx וולקן.
זרוע\אוזן:
http://pic.hevre.co.il/Files/24B6D00...6371B393FA.JPG
והמוט בתוך הסרן, ללא הזרוע, ניתן להבין שהמוט מלא ולא חלול:
http://pic.hevre.co.il/Files/24B6D00...99E3911494.JPG
http://pic.hevre.co.il/Files/24B6D00...86E94E2BFE.JPG
נותן כיוון כלשהו?
משיחה עם בעל 306 שיש לו 21 מ"מ קדימה (כמוני) ו24 מ"מ מאחור, הוא אומר שלדעתו 24 מ"מ זה די והותר.
הרכב אבן לטענתו, וההתנהגות מאוד טובה, מה גם שאי אפשר להכניס יותר מ25 מ"מ (כמו שניתן לראות בתמונות.)
מה דעתכם?
אביחי
-
התחרבנה לי העריכה, אז הנה ההודעה שוב, הפעם בסדר אני מקווה.
אפשר למחוק את ההודעה הקודמת, בבקשה??
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אין פורום אחר בעברית שהיה סיכוי ששאלה כזאת היתה מקבלת תשובות מעשיות. וזה לא רק בזכותי, זה בעיקר בזכותך ובזכות הבונים החופשיים האחרים.
תודה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
הנה קיבלנו נתון סוף-סוף - 19-21 מ"מ . אתה עדיין דבק בהצעה שלך שיקח מוט פיתול כלשהו ממתלה קדמי של רכב שטח, יחתוך, יתאים, ישתיל אותו לתוך הZX, כל זה בשביל הכיף של ניסוי וטעייה? כשאני יכול להגיד לו מראש שהסרן האחורי שלו יהפוך לסרן של קרטינג בסיבובים אם הוא יקח מוט כל-כך קשיח ביחס לרכב? בשביל מה צריך את הניסוי הזה?
לא דבק בכלום.
ראה את התמונה למטה של שני מוטות בהפרש 6 מ"מ בקוטר המתאימים לאותו רכב, תלוי במידת הקשיחות שרוצים לתת למתלים - סביר שזה לא היה הופך לקרטינג...:grin: אבל בכל מקרה זה היה נותן לאביחי תחושה ומושג על איך הרכב פועל ואיך הוא מגיב לשינויים כאלו, וזה לדעתי יותר חשוב מהשגת המטרה שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
מסכים.
אני רואה שלמדת טוב טוב את המוט שבניתי בצפרדע, הא יא ממזר שכמוך?:mrgreen:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לגבי הדיון התיאורטי על ההשפעה של מוט מייצב - זה משהו שרץ במקביל לדיון המעשי של איך מקשיחים מוט מייצב למכונית ספציפית. אני מניח שלא זה מה שמפריע לך?
נהפוך הוא - אני מאד מאד בעד דיונים תיאורטיים המוסיפים המון, ממש כמו לימון;-) .
אלא מה? מה שניסיתי לומר, הוא שפן חשוב זה איננו חזות הכל, ופורום כזה צריך לשים
דגש בעיקר על חיי המעשה ועל התכל'ס ומעט פחות על תיאוריות ועיוניות, בעקר כאשר משיבים לשאלה כמו ששאל אביחי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
כאן אני חייב למחות. אתה מאשים אותי בהאשמה חמורה ושקרית:
- פרפקציוניזם!!!
אחותך פרפקציוניסטית, יא ראשן בן צפרדע :grin:
קודם כל, אתה לא חייב.:razz:
שנית, אני אחד הסובלים העקריים מתופעת הפרפקציוניזם, ויעידו על כך יותר מכל אשתי וילדי, קורבנותיה האומללים של התופעה...לרבות תיקוני לשון תמידיים וטרחנות בלתי נסבלת הכרוכה בהערות בלתי פוסקות על כל דבר.
אלא שאני למדתי בשנותי הרבות, וזה (בלי צחוק) חשוב מאד, כי הפרפקציוניזם עלול להיות מכשלה קשה, וברוב המקרים נזקו רב מתועלתו. התופעה שייכת למשפחת האובססיות, לצערי, ולקח לי שנים להצליח לנטוש, ולו חלקית, את החולה הרעה הזאת.
זאת, אגב, אחת הסיבות שכתבתי מה שכתבתי, כי הדיוק, הדיקנות והעמדת דברים על דיוקם, מציקה, מטרידה, מעייפת ואין בצידה כמעט שום תועלת.
לא שאני מקשר חלילה בין הנ"ל לבין ההסברים שלך שאני מאד נהנה לקרוא שוב ושוב ומן הלמדנות המופלגת שלך, אלא שצריך - כאמור - לשמור על פרופורציות ולהתאים את התשובה לשואל.
דרך אגב, ואם שמת או לא שמת לב, אחת ההסתעפויות המעיפות למדי של התופעה, באה לידי ביטוי בצורך המעצבן הזה להתנסח תמיד בצורה הכי רהוטה ולהראות כמה אתה מדבר, טוען וכותב יפה.
מודה באשמה:roll:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
לגבי ההאשמות האישיות בחוסר יכולת ביצוע
שטויות!! שום האשמה או קנטור, פשוט ציון עובדה לצורך הדיון. אני חושב שהיה מועיל לך מאד ומוסיף פרספקטיבה חשובה לראייתך את התחום, אילו מצאת את הזמן לעבוד ממש בידיים, לייצר ולראות את הצד האפל של החיים, צפוןבון שכמוך...:grin: :grin: :grin:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
נכון, עוד אין רכב על שמי, וכנראה שלא אזכה להערכתך המלאה לפני שזה יקרה. מקובל עלי.
שוב שטויות. אני מעריך מאד את מה שעשית ועושה עם האתר הזה ובכלל, ואת הידע המאד רחב שיש לך בתחומנו הצר. הלואי עלי ידע כזה. היה יכול להועיל לי. דרך אגב, רציתי ללמוד הנדסה אבל האמא האשכנזיה שלי(כן, אני חצי/חצי....) לחצה עלי ותראה מה יצא ממני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אבל אם אתה פותח דיון ציבורי, אז תוסיף לבקבוק הוויסקי של השלדה עוד משהו כשהבאגי הוירטואלית תיסע - נניח התחייבות שאתה מסב את הסדנא שלך לערב אחד למסעדה, ומבשל ומגיש ארוחת שבע מנות לי ולעשרה מחברי לפי בחירתי (אני מזהיר מראש - יתכן שארז יהיה אחד מהם!). אתה גם יכול להכניס מסגרת זמן - זרקת כאן שלוש שנים בהקשר של מישהו אחר - זה משאיר לי יופי של שולי ביטחון.
או.קי. זה יהיה מאורע כל כך משמח, עד שאני מוכן להתחייב על המבוקש לעיל, כפוף למספר סייגים:
1. ארז?!?!?!?!? לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא - אני אוהב אותו אבל לא אוכל לעמוד במעמסה האיומה הזאת.
2. אני מוטב שלא אבשל. עם זאת אני מוכן לבקש מאשתי שתטפל בצד הקולינארי. כדאי לכם.
3. 7 מנות?? הגזמת קצת. ארוחת מלכים, כן.
4. תלוי כמובן בתוחלת חיי. כפי שכבר הזכרת פעם, הסבירות שאני אתפגר לפני שהבאגי תיוולד, גדולה מאד, ולא הייתי רוצה להכביד על יורשי...:mrgreen:
-
יופי כוסאומו, קראתי כמו איזה תאילנדי את ההודעה הראשונה.... ;-)
מהו הקו המיסתורי בARB הצהוב...?
למה לא הוספת את הסירטוטים שלי לגבי התיאוריה שפיגו ספורט עושים ב 26 מ"מ את המקסימום ההגיוני , למדתי צייר בשביל זה :(
סתם אל תצרף זה נראה גרוע.
ברוך הדשא הזה גם פחות מגרד, אבל כשיושבים עליו או שמים עליו יד הוא משאיר לך תביעות דשא על כל העור.
-
אני מאוכזב מאד מרמת פורום הבונים.
אני מאוכזב מאלון - מהנדס כבר לא יצא ממך. אני מאוכזב מאד מחנן - בדרך כלל כשאני כותב שטות אתה תופס אותי. ברוך - ממך אני בכלל מאוכזב, אני מרים להנחתות-מוות ואתה ממשיך להתעסק בקטנות.
אני אידיוט. מודה ועוזב ירוחם.
אביחי - מה שכתבתי לגבי מיקום החורים בזרוע - נכון, רק הפוך... אתה לא רוצה להגדיל את זרוע המומנט של המוט, אתה רוצה להקטין אותה כדי להקשיח את האפקט של המוט. כלומר, בציור שלי לעיל, אתה רוצה לייצר את החורים שמשמאל לחור המקורי, וזה כאמור קל הרבה יותר כי כבר יש לך שטח, ואתה גם לא צריך לעשות כלום לאוזן המקורית חוץ מאשר לקדוח בה חור.
-
נמרוד, מה דעתך להרוג 2 ציפורים במכה אחת?;-) גם וגם.
אני מאוד מעוניין להגדיל את הקוטר של המוט, והבנתי, שזה לא כזה מסובך.
תוכלו לכוון אותי מכאן?
ערב נעים,
אביחי
-
נמרוד בדר"כ כשאומרים משהו הפוך כמו שיצא לך , אתה עובר על זה בראש ולא בכתב ולכן לא שמים לב.
-
דווקא לאור הציונים עד עכשיו הוא די צודק... :?
-
חז"ל אמרו השכר לפי המאמץ!
טוב נו אולי נחזור לנושא אביחי רציני ואנחנו נסחפים לנושאים לא קשורים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אביחי - מה שכתבתי לגבי מיקום החורים בזרוע - נכון, רק הפוך... אתה לא רוצה להגדיל את זרוע המומנט של המוט, אתה רוצה להקטין אותה כדי להקשיח את האפקט של המוט.
דוקא ראיתי - זה באמת בלט לעין, אבל כשהסתכלתי על התמונה עם סימוני החורים, זה היה די ברור.
חוץ מזה, נראה לך שחסרות לנו סיבות לרדת עליך עד כדי כך שנזדקק לפליטת קולמוס כזאת?:mrgreen:?:mrgreen:?:mrgreen:?
-
חבר'ה, חשבתי לגשת כבר למלאכה.
לקחת אחד מסוגי הפלדה (ST37, ST52, 4130 ו6150), בעובי של 27-28 מ"מ, ולחרוט את השיניים,
בעובי וצורה זהים לשלי כרגע(ולהשתמש בזרוע שלי), ואת שאר המוט לחרוט לעובי 25 mm, כיפי שהומלץ לי, וזה בדיוק מה ש'פיג'ו ספורט'
מייצרים כיום.
לדעתי- בכלל לא מסובך.
השאלות שלי:
1.איזה פלדה מהמצויין מהנ"ל מומלץ לשימוש? מה התכונות של כ"א מהם?
2.מהיכן אני רוכש חומר גולמי שכזה?
3.יש לכם המלצה לחרט הגון? ולא פחות שיהיה מקצועי ואדיב (מניסיון מר)
המון תודה,
אני מבטיח אישית לצלם את כל התהליך.
אביחי
-
מאיפה אתה בארץ? אני מכיר חרט בלוד. מקצועי ואדיב.
-
עקרונית, אני מוכן לנסוע לכל מקום כדי לקבל שירות ומחיר מצויינים.
פיזית-אני בעיר הבירה.:wink:
אביחי
-
לא יודע בקשר למחיר, עוד לא יצא לי לבקש ממנו עבודה כזו.
אם תהיה באיזור נתב"ג במהלך השבוע יהיה אפשרי ללכת לראות כמה הוא יקח על עבודה שכזו.