תגובה: בגי״ה - משיכת הנדברקס כאשר הגיר אוטומטי ב ניוטרל במקום ב פרקינג
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בנוסף, תלוי במבנה המתלה, כשבלם החנייה מופעל כאשר המתלה מכווץ(משקל נהג/נוסעים/ציוד), גם במעט, ביציאה מהרכב התנועה קצרצרה של המתלה בפתיחה גורמת לרכבת הכוח לנוע את המעט כדי להעביר עומס לפין בגיר.
אבל במקרה הזה, זה לא ממש משנה, כי הקפיץ מכווץ בשני המצבים ולכן בכל דרך שתבחר תייצר את העומס על הפין.
במקרה שלך צריך לצאת מהרכב ורק אז לשלב ל P.
חנן, כשאתה מדבר על מערכת שיש בה טולרנס, כמו מערכת עם תוף אחורי או בלם על הטרנספר יש בזה הגיון.
כלומר במערכת שיש בה את אותה תנועה קטנה יש הגיון בתפעול כזה אבל, לדעתי במרבית הרכבים אין בזה צורך.
אני פחות מאמין בתנהגות גנרית ויותר בהכר את רכבך.
ברכבים עם בלם על ציר היציאה מהטרנספר, התנועה המורגשת היא מהחופשים במערכת ההינע אבל כל עוד הבלם תקין התנועה הנ"ל לא עוברת לטרנספר ולכן לא אמורה לעבור לגיר
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
המשפט האחרון (של PAGEUP) לגיטימי ויעבוד מצוין, אבל מצד שני, למה?
רבים מאיתנו משתמשים ברכבים רבים ושונים עם מבנים שונים, ורבים גם רוצים להנחות אחרים (בני זוג, ילדים) בביצוע התהליך נטול הבום. עדיף לטעמי ללכת על הליך סטנדרטי גנרי ולא תלוי מבנה ספציפי.
כך או כך, לא באמת קריטי בעיני. כתבנו הרבה אבל בפועל המקרים של שן שבורה/שחוקה בגיר בתפעול סטנדרטי הם חריגים ביותר עד כמעט לא קיימים. עם או בלי בום.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
ברכבים עם בלם על ציר היציאה מהטרנספר, התנועה המורגשת היא מהחופשים במערכת ההינע אבל כל עוד הבלם תקין התנועה הנ"ל לא עוברת לטרנספר ולכן לא אמורה לעבור לגיר
אבל יש בחלקם (האמר, דיפנדר/דיסקו) עוד סרן שתנועה שלו כן מזיזה את הטרנספר והגיר, וגם, בבלם תוף יש במקרים רבים חופש מובנה ולא מבוטל.
חנן, כמה רכבים עם בלם תוף אחורי אתה מכיר ? ואני לא סופר רכבים במילואים שאתה נוהג בהם פעם בשנתיים, במקרה הטוב, או רכבי אספנות.
מי שיש לו רכב אספנות עושה מספיק פעולות שונות מהרכב דיילי שלו בכל פעם שהוא עולה על ההגה. במילואים אתה אמור לעשות רענון ביום הראשון (ולכל סוגי הרכבים בנפרד).
חנן, אתה צודק...
נראה לי שאם ננעל דיפ מרכזי זה ישפר את אחיזת בלם החנייה ויקטין את החופש תנועה בסרן הקדמי, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
חנן, כמה רכבים עם בלם תוף אחורי אתה מכיר ? ואני לא סופר רכבים במילואים שאתה נוהג בהם פעם בשנתיים, במקרה הטוב, או רכבי אספנות.
מי שיש לו רכב אספנות עושה מספיק פעולות שונות מהרכב דיילי שלו בכל פעם שהוא עולה על ההגה. במילואים אתה אמור לעשות רענון ביום הראשון (ולכל סוגי הרכבים בנפרד).
בכל המכוניות שהיו לי, בלם היד היה מבוסס תוף. אל תתבלבל מהבלם הרגיל שהוא מבוסס דיסק. יש מערכת כפולה בגלגלים האחוריים.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
בהחלט, אבל אתם יורדים לרזולציה שלדעתי אין טעם להגיע אליה. יותר קל לבסס סדר פעולות שעובד תמיד מאשר לייצר תהליך ייעודי לכל וואריאציה מכנית.
בכל מקרה, תעשו מה שעובד לכם, זה לא כזה חשוב.
אז הנה סדר פעולות שעובד תמיד:
בלם חניה, עזיבת דוושה, וידוא שהאוטו עומד, p.
ברכבים בהם אין p, מוותרים על p.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אצלי בלם החניה לא מופעל אוטומטית כשאני מדומם את הרכב, לא יודע למה אצל חנן כן..
אני לא מפעיל AUTOHOLD אף פעם, אולי זה ההבדל.
להבנתי יש באוטו מצב פארקינג שבולם את האוטו ללא קשר לברקסים. לפני שנה היה ריקול בהקשר הזה:
A software error in the Shifter Control Unit (SCU) may disengage the parking mechanism, which can allow the vehicle to rollaway
נראה שהנושא ננטש אז אפשר לקשקש על האיוניק5:
את הAUTO HOLD אני לא ממש מכיר. לא משתמש שכן אני תמיד בIPEDAL. בתכל'ס אני חושב שהם דומים במידת מה.
אז אצלי בלם החניה מופעל אוטומטית כשאני מכבה את הרכב או פותח דלת נהג. גם הלשונית בגיר ננעלת. לכן, כדי למנוע את הבום המדובר, אני קודם כל מושך בלם חניה, מעביר גיר לניוטרל, ואז מכבה את הרכב ו/או פותח דלת - זה גורם ללשונית בגיר להידרך.
הבוקר בדקתי מצב לא מוכר לי: מצב 3 בבלימה רגנרטיבית ואז אכן פתיחת דלת נהג או כיבוי הרכב לא מפעילה את בלם החניה. לא יודע מה ההגיון בזה.
אתה באמת משאיר את האוטו בניוטרל (מצב אמצעי של בורר ההילוכים) ולא בפארק (לחיצה על הכפתור בצד של הבורר)??
כמו כן מה האינדיקציה שלך שבלם היד הופעל לאחר כיבוי האוטו, כשאתה 'מדליק' את האוטו האייקון האדום של בלם היד מופיע?
אני בסיום הנהיגה לוחץ פארק, מדמים ויוצא - ביי ביי.
מקסימום אם מדובר בירידה או עליה אז מושך בלם יד לפני היציאה.
אגב הנהגת העיקרית נוסעת על AUTO, ואני ב I-PEDAL (הטלפון הקבוע ממנה שתי דקות אחרי שיצאה לדרך: "איך אני מחזירה לAUTO?")
אני "מודאג" שאף אחד מכם לא ציין שהוא מפנה את הגלגלים למדרכה לעצירה בתקלה קריטית, פעם לימדו לעשות את זה בטסט/תאוריה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
אתה באמת משאיר את האוטו בניוטרל (מצב אמצעי של בורר ההילוכים) ולא בפארק (לחיצה על הכפתור בצד של הבורר)??
אני לא עקבי. לפעמים לוחץ על כפתור הP בידית, ולפעמים, כן, פשוט מכבה את הרכב, פותח את הדלת ויוצא, לאוו דווקא בסדר הזה, ומעיף מבט על לוח השעונים לראות שהגיר עבר לP.
כמו כן מה האינדיקציה שלך שבלם היד הופעל לאחר כיבוי האוטו, כשאתה 'מדליק' את האוטו. האייקון האדום של בלם היד מופיע? כן. אני מוודא שהוא נדלק כבר כשאני מפעיל אותו, מה גם שאני שומע מצוין את ההפעלה של המנועים, את המאמץ המכני שלהם לקראת סוף המהלך ואת הכיבוי שלהם כשהזרם עובר את הסף המוגדר. מכיוון שתכננתי ובניתי מערכת כזו התהליך הזה מאוד מוחשי עבורי.
12345
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי ג.
אני "מודאג" שאף אחד מכם לא ציין שהוא מפנה את הגלגלים למדרכה לעצירה בתקלה קריטית, פעם לימדו לעשות את זה בטסט/תאוריה
קיבוצניק. מה זו מדרכה? בוא נתחיל מזה שיהיה לי אספלט :(
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
12345
- - - Updated - - -
קיבוצניק. מה זו מדרכה? בוא נתחיל מזה שיהיה לי אספלט :(
על אותו משקל, תל אביב, מקסימום אתה נכנס בזה שלפניך או אחריך (ובכלל אין פה עליות/ירידות) ואם אתה כבר משאיר את הגלגלים בולטים מהמרכב מישהו כבר יפגע בהם (רחובות צרים וזה).
וברצינות, בעליות רציניות נותן זווית לכוון המדרכה.
שאלה: ההגיוני ההנדסי ברור לי מדוע רצוי לפעול כפי שממליצים.
האם מישהו פה נתקל בפועל בפין פארקינג בגיר שכשל?
Sent from my iPhone using Tapatalk