הקשה מהדברים:
טעינת מצבר עופרת ריק לא צורכת מהאלטרנטור את שיא התפוקה שלו.
כינון כן צורך מהאלטרנטור את שיא התפוקה שלו.
יצרן האלטרנטור לא מרשה לצרוך זרם טעינה של מצבר עופרת ריק.
זרם הכינון גבוה יותר, ולכן אסור לפי יצרן האלטרנטור.
Printable View
יהיה מעניין לשים שאנט ואמפרמטר על המצבר ולראות כמה באמת הוא לכיוון השלילי בזמן כינון בסרק וכמה לכיוון החיובי בזמן ההתאוששות לאחר מכן.
אסף.
מודד צבת יעשה את אותה העבודה בלי לפרק כלום ...
שכחת זמנים במשוואה. הצטברות של חום.
בכל מקרה, כולנו יודעים שבסה"כ האלטרנטורים שלנו לא מעלים עשן כל שני וחמישי, למרות שאנחנו לא בהכרח מסכימים על דרך ההפעלה שלהם, כמו שנראה כאן, כנראה כי אנחנו לא מכננים במאה אחוז דיוטי סייקל, וכשטוענים מצבר ריק בקיבול סטנדרטי, הוא בפועל לא מעמיס את האלט' למקסימום לאורך זמן, ואולי גם כי רובנו לא נעשה את זה בעמידה של שעתיים בסרק.
לכן גם לא דיברתי על "אסור" ומותר, אלא אמרתי שהאלט' יעבוד קר יותר בסל"ד גבוה. הגורם הזה הוא הדומיננטי ביותר, לטעמי, וזה שהכי מטריד אותי ברמה המיידית, ולכן אני פועל הפוך מאסף. הכבלים לא מטרידים אותי כלל, ותוחלת החיים לטווח ארוך של המצבר עקב טעינה בזרם גבוה, גם לא. כשהייתי עם מצברי חומצה עופרת תוחלת החיים הדי קבועה שלהם עמדה על כחמש שנים וקצת.
- - - Updated - - -
מכל הדברים שרשמנו כאן זה דווקא הקל ביותר לציין, יחסית. כננת s9000 תיקח 400 אמפר בעומס מלא, וזרם קטן יותר בהתאם לעומס בפועל.
תוריד מזה את זרם האלטרנטור, והנה התשובה. בעומס בינוני זה כנראה יהיה באיזור ה150-200 אמפר.
זרם הטעינה הוא המעניין. והלא ידוע מבחינתי.
דווקא צבת יש לי תחת היד.
אסף.
לא יהיה זרם טעינה בזמן הפעלת הכננת.
יהיה זרם פריקה, שערכו כפי שציינתי, בהערכה גסה.
זרם טעינה שלא בזמן הפעלת הכננת? כמה עשרות אמפר.
זה הנתון המעניין
כמה.
אסף.
נכון ומדוייק.
@ אסף ,
אתה מעמיס את האלטרנטור להספק המכסימלי שלו במשך 30 שניות, ואח"כ במשך דקה, תלוי בכמה זמן אתה מכונן וכמה נפרק המצבר. זה לא שניות בודדות.
לגבי מי ששאל על עיבוי הכבלים של האלטרנטור, התשובה היא במפורש לא.
בהחלט יש מצב שההתנגדות של הכבלים האלו מצילה את האלטרנטור שעובד בזמן כינון.
(ומבלי לחטוף את הדיון לעבר השימוש בליתיום), לדעתי ההתנגדות של הכבלים, זה גם מה שמציל את מי ששם ליתיום כמצבר התנעה (ולא נזהר עם הפריקה).
מינוס לגוף ומנוע.
פלוס לאלט' ולסטרטר.
מזמן לא המקוריים, כבר על ההתחלה הוחלפו למשודרגים.. ואחרי 12 שנה של המון מים ובוץ.. נעשו מחדש, והיום הסופיות איכותיות יותר ומתאימות לגודל התבריג, לחוצות עם לוחץ מתאים ועם שרינק דבק.
גם האלט' כבר לא 60אמפר אלא כפול.
אולי ברכב חדש ומקורי לא מומלץ להחליף את הכבלים המקוריים.. אבל ברכב ישן זה אחד הדברים הראשונים שהייתי מטפל בהם.
ולגבי הlifepo4 כראשי, אז כמו זה שנכתב עליו כאן ממש רק בגרסת ה 100אמפש משמש ברכב של חבר כמצבר ראשי שמותקן בקבינה הוא עם כננת ומנוע בנזין 2.3ל עם אלט מקורי של המנוע.. לא יודע להסביר אבל זה פשוט עובד ועובד טוב.
https://www.jeepolog.com/forums/cont...EASTAR-LiFePo4
וכהקשר לדיון,
אני ממליץ להרים קצת סלד בעבודה עם הכננת, פינוי החום לדעתי האישית הוא קריטי.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
קובץ מצורף 143550קובץ מצורף 143551
תדייק את השאלה, מה זה זרם טעינה?
כמו שחנן כתב, בזמן הפעלת כננת, המצבר פורק ולא ונטען ( כלומר זרם "טעינה " שלילי בסביבות ה 200A +).
הזרם שמוציא האלטרנטור, יהיה מקסימלי ומן הסתם תלוי באלטרנטור ( סביבות ה 90-100).
גם אם אתה עובד בסיקלים של חצי דקה עבודה, דקה מנוחה, המצבר נמצא במאזן שלילי.
כלומר, ככל שהארוע מתמשך יותר זמן, המצבר נפרק יותר, ובשלב מסויים, גם שאתה מפסיק את הכינון, האלטרנטור ימשיך לספק את הזרם המקסימלי.
כתבת דברים ידועים וברורים.
ופיספסת את כל הקטע.
אז אני חוזר על מה שהתחלתי בו. כשאני לא מרים טורים הזרם שהאלטרנטור מוציא - נמוך יחסית לזה שהוא מוציא אם אני כן מרים טורים. בכל מקרה ככה או ככה הוא עובד במקסימום שהוא יכול להוציא באותו סלד. ולכן ככה או ככה הוא עמוס למקסימום רק כשהמקסימום נמוך יחסית העומס על כל שאר המערכת נמוך יחסית. ובזמן ההתאוששות זרם הטעינה הנמוך יותר שומר על חיי הסוללה.
ואחרי כל זה מה שאין לי זה מספרים. רק הערכות כמו לכל אחד אחר.
אסף.
אסף וזיו: אלטרנטור של מאה אמפר לא יהיה במקסימום שלו עבור טעינת מצבר עופרת. המצבר פשוט לא יצרוך כזה זרם, כנראה שגם לא חצי.
נדב,
1- מתי שהכננת עובדת, יש מצב שהאלטרנטור נותן זרם מירבי?
2- שהכננת לא עובדת, ראיתי מה כתבת, אבל לדעתי זה קצת חלקי ומסקנה נמהרת. השאלה לאיזה מתח נפרק המצבר ( שמנסים לטעון) ואיכות החוטים.
מבלי לפרוק מצבר יותר מדי, אני כבר ראיתי בטרופר ( זוג מצברים) טוען 80A, אין לי שום סיבה לחשוב שמצבר פרוק ( פחות מ 10v) לא יכול להגיע ל 90A.
בנוסף, צריך לקחת בחשבון שהטעינה היא לא הצרכן היחידי.
ואם החילוץ בלילה ומדליקים אורות? מכשיר קשר?
בקיצור יש עוד צרכנים.
לרוב, אנשים לא מאוד מודעים לזרם הטעינה של המצבר שלהם, כי לצערי, הפסיקו להרכיב ברכבים שעוני זרם. זה אביזר די מועיל, לטעמי. מאפשר לך להבין תוך כדי עבודה את רמת הSOC של המצבר. היה יכול לחסוך הרבה שעות מנוע של רכבים מטרטרים, מסריחים ומזהמים בחניוני לילה, לשווא. זה חזר ברכבים מודרניים בצורת נתון בסורק התקלות.
בילדותי, עם מצבר של 100א"ש בטרקטור, בפריקות עמוקות של המצבר, הייתי רואה על מד הזרם 25-30 אמפר לדקות ספורות ואז זה היה יורד לאמפרים בודדים. לא יודע לומר איזה אלט' היה שם.
בI10 פרקתי מצבר ומדדתי. היו 40 אמפר לדקות בודדות וזה ירד במהירות. מצבר לייפפו4. אלט' 110 אמפר. 3000סל"ד.
האם יהיה נכון לחבר בוסטר בעת כינון?
אין לי שום ידע טכני לתרום לדיון, חוץ מלספר שבכל העולם נהוג להרים קצת טורים בזמן הכינון, וגם הוסיפו את זה לאפליקציות ששולטות על מחשב הרכב כך שיתבצע באופן אוטומטי ( jscan, tyzer).
לא שזה טיעון עם משקל או משהו, אבל אני רק מניח את זה פה.
כולם טועים?
יכול להיות.
ה-לא שלך יותר מדי החלטתי לטעמי, לא גיבית את ההמלצה שלך בעובדות רק הערכה והשערה.. בעוד שששדרוג המינוס והפלוס הראשיים ברכב הם המלצה מקובלת בתחום.
כמו שכתבת ניתן לכתוב שבהחלט יש מצב שלכבלים אין משמעות בהגנה על האלטרנטור...
מדוע התעלמת מההודעה שלי, גיביתי אותה בעובדות מהשטח, גם עם גל פריקה עמוקה וגם עם לייפו4 (למרות שזה לא הדיון אבל משכת לשם אז גם לזה נתתי דוגמא).
אם ב-I10 של חנן עם אלטרנטור 110A, הזרם המקסימלי שמתקבל הוא 40A, ובטרופר עם אלטרנטור 90A הזרם המקסימלי הוא 80A, אז בעצם כל מקרה לגופו?, ב-I10 האלטרנטור לא מתאמץ בשום מצב וברכבים עם כננת שזרם הטעינה המקסימלי המתקבל הוא חצי ממה שהאלטרנטור מסוגל, אפשר לכנן באופן חופשי יחסית (מבחינת עומס על האלטרנטור) בסרק או לא בסרק, כי בזמן המנוחה האלטרנטור גם נח, וברכבים אחרים שהזרם המקסימלי מגיע למגבלות האלטרנטור כדאי להיזהר יותר.
אז כאמור זה משליך על השאלה אם לכנן בסרק או לא. במצב שבו האלטרנטור לא קרוב למגבלה שלו זה כנראה פחות משנה.
או שלא הבנתי כלום.
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
חושב שזה נכתב פה מספר פעמים, הרמת סלד עזורת בפינוי חום חשוב.
כן ברור, פינוי חום חשוב, אבל אם האלטרנטור עובד בשליש הספק, פינוי החום פחות חשוב.
כלומר הדוגמה שניתנה בהתחלה של אלטרנטור מעלה עשן (לא ראיתי את הסרטון), לא בדיוק רלוונטית אם הוא לא במאמץ גבוה. זה מקרה שונה.
לאהבנתי... מישהוניסה לכנן עם i10?!
כי את זה פספסתי כנראה..
קשה לי להאמין שאלט 100 מספק עד 40
לא לכנן.. אבל ראה תגובה #44,
אם זה הזרם המירבי שמתקבל בטעינה של מצבר פרוק, וזיו קיבל זרם שקרוב ליכולות האלטרנטור, ברור שאלה מצבים שונים מבחינת עומס חום על האלטרנטור.
ואם הייתה שם כננת שצורכת 200אמפר האלטרנטור לא היה מוציא יותר מ40?
לא יודע, לכן הדגשתי שאני מדבר על דקת המנוחה בין הפעלה להפעלה, בזמן הזה האלטרנטור נח אם הוא טוען רק ב-40A, ולא נח אם הוא טוען ב-100A. על כל חצי דקת הפעלה של הכננת יש דקת מנוחה, זה משמעותי.
ככלל אצבע, אלטרנטורים נותנים בסרק כחצי מההספק הנקוב שלהם, אז אם מוסיפים ל40 אמפר הנ"ל משאבת דלק, מניפה, מחשבים וכו', מאוד יתכן שהאלטרנטור באותה סיטואציה היה על המגבלה שלו מבחינת הספק, אם הוא היה בסרק.
הוא לא היה בסרק כי ריחמתי עליו והרמתי סל"ד.
המוליכים אולי לא עבים .. אבל למדנו פה שגם לאורך יש משמעות. (:
בכל מקרה אם אני כחובבן מנסה לסכם את הדיון,
אם קנית מצבר יקר ... ואתה מרחם עליו תכנן בסרק (כמו אסף)
אבל אם באת לעשות את העבודה ובאמת לכנן ממצב קשה, תוסיף סלד, זה אולי פחות בריא למצבר אבל עדיף בזמן פעולת הכינון, הסלד הגבוה מסובב הכל מהר יותר ודווקא עוזר לשמור על איוורור נאות לאלט בפרט ולתא המנוע ככלל (כמו שאר העולם)