תגובה: שאלה על ההבדל בין שתי שיטות חיבור מצבר צרכנים
My two cents.
אתה סתם מחפש, ויוצר בעיות.
קודם כל, סתם תרגיל מחשבתי \ לוגי:
נגיד ומספר ההתנעות כל כך קריטי לחיי המצבר, אז אתה מחלק על שני מצברים.
מה יוצא מזה? ששניהם "מזדקנים"?
בשביל מה כל הסיבוך?
אז המצבר התנעות ימות קודם, אז מה??? תחליף ותמשיך.. מי אמר שצריך להחליף ביחד?.
גם אם אני זורם עם הלוגיקה שלך ( של ההשפעה של ההתנעות) , כל ההבדל זה אם תחליף 2 מצברים כל 4 שנים או מצבר אחד כל שנתיים :-).
אחרי הלוגיקה, קצת פרקטיקה - מצבר רגיל ( לא פריקה) מה מקצר לו יותר את החיים, התנעה או פריקה???
למצבר רגיל, התשובה ברורה, פריקות מקצר יותר מהתנעות!
מה קורה עם מצבר פריקה? לא יודע, וכמה אתה פורק אני גם לא יודע...
אבל מבחינת אורך חיים, אני בכלל לא בטוח מי יגמר קודם.
אני לא כל כך מבין מה זה "עובד קשה" ( לגבי המצבר) , אני מניח שאתה מתכוון לאורך חיים.
ולמצברי עופרת ( גם אם זה פריקה) פריקה מקצרת לא פחות מהתנעות.
My 2nd cent
נחזור לההערה של אסף על המפסק כנקודת כשל.
זה נכון, לא רק למפסק, זה נכון לכל פריט במערכת ( נעל כבל, בורג, כבל... ).
ומה לגבי תפעול לעומת מערכת קבועה שלא מצריכה התעסקות?
בסוף , טועים, משאירים בתצורה הלא נכונה, חושבים שאתה במצב אחד ובפועל , אתה במצב אחר...
בקיצור, תמורה שולית עד לא קיימת לעומת סיבוך ופגיעה באמינות המערכת.
לגבי הלוגיקה, לא בטוח שמה שתארת זאת האופציה היחידה, יכול להיות שתוחלת חיי המצבר לא תושפע מהתנעות כל עוד הן לא מעל אינטנסיביות מסוימת; ההתיישנות תהיה הדומיננטית בקביעת תוחלת החיים של המצבר. כלומר אולי אני לא ממצה את הפוטנציאל שלו. זה מאפיין הרבה מוצרים שתוחלת החיים שלהם מוגבלת על ידי התיישנות או שימוש, הראשון מביניהם. גם במדע זה קיים ואפילו מוגדר (חוק המינימום של ליביג) כך שאני לא ממציא כלום. ואז, בחלוקת עומס ההתנעה בין שני המצברים, במקום להחליף מצבר התנעה כל 3 שנים, בגלל שחיקה עקב שימוש אינטנסיבי, ומצבר צרכנים כל 6 שנים בגלל התיישנות, יכול להיות שאפשר להחליף את שני המצברים כל 6 שנים, כלומר כל 6 שנים מרוויחים מצבר.
לגבי תפעול אין לי בעיה, אני מעדיף את הפשטות וההתעסקות על מערכות אוטומטיות, שאני לא יודע לפתור בהן בעיות למשל בקר שנשרף או אפילו ריליי שהתעייף ואין לי תחליף בשבילו. אני מאמין יותר במפסקים בהיבט הזה, בהנחה שהם איכותיים.. לא רואה פה פגיעה באמינות המערכת, המערכת מאד פשוטה בעיניי.
בכל מקרה הדיון מלכתחילה נועד להבין את הבעיות והצרות שלא חשבתי עליהן, אז ברור שאני מחפש אותן [emoji16]
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
My two cents.
אתה סתם מחפש, ויוצר בעיות.
קודם כל, סתם תרגיל מחשבתי \ לוגי:
נגיד ומספר ההתנעות כל כך קריטי לחיי המצבר, אז אתה מחלק על שני מצברים.
מה יוצא מזה? ששניהם "מזדקנים"?
בשביל מה כל הסיבוך?
אז המצבר התנעות ימות קודם, אז מה??? תחליף ותמשיך.. מי אמר שצריך להחליף ביחד?.
גם אם אני זורם עם הלוגיקה שלך ( של ההשפעה של ההתנעות) , כל ההבדל זה אם תחליף 2 מצברים כל 4 שנים או מצבר אחד כל שנתיים :-).
.
כשהגמל היה יומיומי, המצבר הנעה נגמר לפני המצבר צרכנים.
יחס של בערך 1:1.5, לא משהו שמצדיק שום שינוי.