אם קצה האנטנה לא עובר את מכסה המנוע, זה סידור גרוע מאד.
הכי טוב, מרכז הגג.
בהצלחה
רענן
Printable View
הנה חלק מהסיבות:
https://youtube.com/shorts/p7fmxeEk6...gCHK06IWGZ0VNS
אתה שואל או אומר כי נדמה לי שאתה מכיר את התאוריה לפחות טוב כמוני אם לא יותר, לא?
אם יש מקום אז עדיף. האורך בהחלט קובע אבל זה לא אורך מקרי, יש לבצע מדידות התאמה.
צור קיבל הזמנה לעזרה ומדידה מחובב רציני באזור לא רחוק מביתו. אני משוכנע שהוא יצא משם עם השינויים הנדרשים או הכוונה מה לקנות בכדי לשפר אותם.
אני גם לשרותו במקרה הצורך רק כיום אעפ ששנינו מאותו המושב בבסיס גר יותר רחוק מרועי.
מי שרוצה להגיע למספרים בקלות הנה קישור למחשבון פשוט ברשת. אפשר להזין בו את התדר ולקבל את אורך הגל המלא או חלקי
http://www.csgnetwork.com/freqwavelengthcalc.html
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אתה פשוט קבעת שצריכה להיות לו אנטנה של 17 ס"מ, והרבה מאתנו ( שמשתמשים באותם התדרים) עם אנטנות ארוכות יותר.
לכן ניסיתי "לאתגר " את הקביעה הנחרצת.
עד עכשיו בכל השרשור, למרות שהשאלה נשאלה, אין תשובה מה בדיוק הבעיה ( טווח? איכות שמע? עוצמת שמע?).
אם זו בעיית טווח, המיקום וגודל האנטנה יכולים להיות משמעותיים וזה בהחלט כיוון לשיפור.
השאלה בכלל היא: למה האנטנות של האוסטרלים עבות מאוד.
על הדרך צור התלונן וניסו לעזור לו לשפר את ביצועי הקשר שלו שלדעתו הם לא מספיק טובים.
הדיון לא חייב בגיפולוג להיות ממוקד דווקא על השאלה של פו״תש כידוע.
אנחנו כבר ניקח אותו לטיול בלי מימיה וכובע…
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
טווח, איכות קליטה ועוצמת שמע (אם זה רק עניין של הקליטה ולא עוצמת הרמקול) הם בדיוק אותו דבר.
בסוף יש מאזן ערוץ שכולל את הספק המוצא, שבח האנטנות (שידור וקליטה) והאיבודים בערוץ (שקשורים לטווח, כבלים וכו').
כדי לקבל איכות גבוהה יותר, או עוצמת קליטה או להגדיל את הטווח צריך שבח והספק שידור טובים יותר או פחות הפסדים.
כמובן שרגישות המקלט גם משחקת פונקציה. אבל בהנתן הספק מוצא ורגישות מקלט זהים בכל האופציות, השיפורים היחידים
הם שבח האנטנה והפסדים על הקו שזה אומר מחברים וכבלים.
הבעיה עם אנטנות בשבח גבוה זה בדיוק מה שמוסבר בסרטון של בועז, אלומה צרה יותר טובה יותר בנידנודים או שיפועים. הצד השני
נמצא מחוץ לאלומה ואז בפועל השבח משמעותית יותר נמוך וזה יכול להיות 3db אבל זה גם יכול להיות 30dB.
באופן עקרוני כאשר אין לך חסימות (וזה כולל גבעות, עצים, מבנים וגם עקמומיות כדור הארץ) כל 6dB (שזה פי 4 בהספק)
יתנו לך פי 2 בטווח.
אנטנה באורך של אורך גל תתן שבח יותר גדול מאשר חצי או רבע אורך גל, אבל האלומה תהיה צרה יותר. לפעמים בונים אנטנות מכמה אלמנטים יחד (הם בד"כ מחוברים עם קפיץ/סליל ביניהן). אם האנטנה נמצאת על משטח מתכת מספיק גדול (Ground Plane( האלמנט התחתון יכול להיות חצי באורכו ויתן אפקט מלא. כלומר רבע אורך גל יהיה כמו חצי אורך גל וככה אפשר לעשות אנטנה יותר קצרה. כאשר התדר נמוך זה יכול להיות משמעותי באורך. אנטנה שתוכננה ככה ולא תהיה על הגג או במרכז מכסה המנוע תתפקד פחות טוב.
הסיכום שלי.
שאלה:
למה האוסטרלים נוסעים עם אנטנות עבות
תשובה
שיטת שידור ותדר שונים מהארץ ומספק טווח הרבה יותר ארוך.
שאלה
זה יעבוד על התדר שאנו עובדים בארץ
תשובה
לא
שאלה לא רלונטית
למה לא שומעים אותי היטב
תשובה מצדיק באתר
תבוא אבדוק ותקבל תשובה
באתי שתיתי קפה קיבלתי שעור נהדר חבר נפלא ותשובנ להחליף אנטנה שהיא פג תוקף
לזמנים טובים יותר
רות סוף.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk