אז זה כנראה עניין של גיאוגרפיה...
Printable View
אז זה כנראה עניין של גיאוגרפיה...
או של שיווק.
אסף.
שים לב להגדרות BAHA BOSS M\T הוא 90/10 אצלנו יוגדר 100% שטח.
ו BAHA BOSS A\T הוא 50/50 , באמת ? זה אחד הצמיגים AT הטובים בעולם , הלוואי שהייתי יכול להחליף את הצמיגים ברוביקון לצמיגים האלו , אי אפשר להשיג אותם בארץ, אין שטח בארץ שהייתי חושש לעשות עם צמיגים ברמה הזאת , לקרוא להם חצי חצי זה פשוט לא רציני.
בסוף המספרים האלה זה שיט שיווקי.
קנית צמיגים שהפנצ'רמעכר קורא להם מאה אחוז שטח - לא תיסע איתם בכביש?
הצמיג שקוראים לו 50-50 - זה לפי קילומטרז' או לפי שעות מנוע?
ואם אני מדריך טיולי שטח שגר צמוד לשטח מותר לי להשתמש בצמיג 70-30 אפילו שאני לא נוסע בכביש?
בשורה התחתונה יש נתונים אמיתיים כמו עומק החריצים ורכות הגומי. כל השאר - כאמור - של אנשי השיווק שמחפשים לתת לכל דבר מסגרת שאפשר למכור אותו בתוכה.
אסף.
בתגובה 25 אמרת שאתה לא מכיר התייחסות לאחוזים וביקשת דוגמאות,
סה"כ נתתי כמה דוגמאות, מהיצרנים עצמם.
בכל מקרה ברור שמטרת תכנון צמיג פחות אגרסיבי היא גם כדי שיתאים לנסיעה בכביש. גם צמיגי M/T ברובם מיועדים גם לנסיעה בכביש.
לכן לא ברור לי למה אתה מתעקש לקרוא לצמיג A/T מאה אחוז שטח, כשהוא בכוונה מיוצר עם פשרות לשטח כדי להתאים גם לכביש.
יש צמיגים מאד אגרסיביים שלא בנויים לנסיעה בכביש בכלל. להם אפשר לקרוא 100% שטח. כל השאר הם על הסקאלה בין שטח לכביש.
ובאופן כללי אני מסכים עם אסף, אבל אם תיקח כדוגמא את המיתוג/שיווק של מיקי תומפסון תגלה שהנתונים האמיתיים כן מסתדרים בדירוג דומה לדירוג באחוזים אז זו סהכ דרך להציג עומק חריצים ונתונים נוספים בדרך פשוטה לצרכן שלא מתעניין בהנדסת צמיגים.
בכל מקרה זה לא הופך את צמיגי ה-A/T למה שהם לא.
לפי מה שאתה רושם אין כמעט צמיגי 100%, כי כל צמיג שמתאים גם לכביש הוא לא 100%, ועכשיו נתחיל להתווכח על האחוזים , למה 80/20 או 50/50 או 90/10, לא סתם ההגדרה הזאת היא לא רלוונטית כי היא לא שימושית , צמיגי AT הוא יכול להיות 100% שטח כי אפשר להגיע איתו לכל טוואי שטח בביטחון מלא ואפשר להשתמש בו רק לשטח(100%), הBF KO2 הוא כזה גם הBAHA BOSS AT , יש לך איזה מגבלות עם הצמיגים האלו ? חוזק, אחיזה, חול, בוץ, סלעים, שלג, גשם, נסיעה מהירה בשטח (באחה). הוא מתאים לכל ועושה את זה בגבורה , אז מה בעצם הופך אותו ל50/50 , כי יש לו פחות קוביות ויותר גומי, כי הוא פחות מתאים לבוץ מצמיגי MT , ומה אם אין בוץ ? אולי כי הוא יותר נוח בכביש מצמיג MT עם קוביות ? אני מצטער לא מבין את ההיגיון מאחורי ההגדרה .
לא לכל צמיגי AT אותם הגדרות , יש סוגים שונים בתוך קבוצת AT , האחוזים ממש לא ממחישים את עומק החריץ או PLY חוזק או עובי הדופן של הצמיג , זה סתם הגדרה אבל ממש סתם.
וביקרתי באתר הרשמי של מיקי טומפסון ארה"ב , אין הגדרת אחוזים, זה שמצאת את האחוזים באתר של מדינה אחרת ולא באתר הרשמי של היצרן בארה"ב לא הופך את זה להגדרה אמיתית , אולי שיווקית אבל לא יותר מזה, בדיוק כמו בארץ שהחליטו לחלק את הצמיגים לאחוזים, אנחנו כאן בפורום ג'יפים , בואו נתכתב בהגדרות מקצועיות ולא בהגדרות מוזרות שלא נותנו כלום.
שווה להוסיף פורום להתפלספויות וטרחנות :)