חוזר: עיצוב אישי (מה דעתכם על סקיצה של עיצוב רכב?)
היי גיא
איזו שהיא השפעה אוירודינמית בטוח יש , לכל מילימטר בכל רכב , זה שזה לא רלוונטי לי הפנמתי והבנתי וכמו שאמרתי , לא חשבתי מההתחלה על אוירודינמיקה
הנקודה שלך לגבי בטיחות היא מעולה וכן באה בחשבון בלי שום קשר לעיצוב החיצוני של האף
השילדה עצמה תיסתיים בסביבות (אני עדיין לא סגור על הכל ולכן אין לי מידות מדויקות )25 +/- אחרי מערכת הפדלים , אני מעוניין ליבנות שם המשך ממתכת דקה מאד שייחובר בהברגה , הרעיון הוא באמת ליצור שם עוד גוף שיתרסק בתאונה חזיתית וכמובן שיהיה אפשר להחליף אותו ולכן הוא יהיה מחובר בהברגה לשילדה
את אותו רעיון אני רוצה ליישם גם בכונסי אוויר בצדדים , כל הכיסוי בצדדים (כונסי אוויר) והרדיאטורים בתוכם ישבו אל מתכת שתיהיה מחוברת גם כן בהברגה , מאותן סיבות שהזכרתי .
גיא , אתה אומר כן להשאיר את האף אבל לא באותה תצורה , למה אתה מתכוון , איזו תצורה תתאים יותר ?
תודה ע:-P ל ההערות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי גיא ח
אלעד שלום,
מבלי לסתור אף אחד מדברי הקודמים לי, הייתי מייעץ לך להשאיר את האף (אמנם לא כמו ששירטטת).
גם אני מאמין שהחשיבות האווירודינאמית שלו לא קיימת אבל החשיבות הבטיחותית שלו גדולה, כלומר לא נעים ליסוע 80 קמ"ש ולדעת שאתה "כרית האוויר" של המנוע. צריך משהו שיספוג חלק מהאנרגיה בתאונה ורצוי שזה לא יהיה חלק מהגוף של הנהג.
אני מזמין אותך להציץ באתר
http://web2.bgu.ac.il/Sae-Car/ תמצא שם הרבה דומה לתכנון שלך.
גיא
1 קבצים מצורפים
אלעד,
צירפתי את התמונה שלך, בירוק זו תצורת אף הקלאסית ואתה יכול לראות את ההבדלים בזוית הגישה האפשרית בין שתי התצורות.
זוית גישה חשובה לא רק לרכבי עבירות, כל השרטוטים שלך טובים ויפים אבל אתה צריך לשאול את עצמך מה קורה תחת עומס, כלומר כאשר הרכב עובר מירידה למישור או כאשר הוא נכנס לעליה הבולמים הקדמיים (שצריכים מהלך נדיב לשטח) נלחציםומקטינים את מרווח הגחון \אף שלך. כנ"ל בבלימה, כנ"ל בפניה. עכשיו תאר לך צירוף לא נדיר של עליה בסרפנטינות, אני די משוכנע ש18 ס"מ מרווח גחון יגרמו להתישבות על הקרקע (ואני לא מתכוון בשטח). כבר ראיתי באגי ש"קימץ" במרווח גחון בטענות דומות לשלך וגורלו היה שבצירוף של בלימה ופניה הרכב גרד את הכביש (באזור שאתה מתכננן לשים את הרדיאטורים).
היי גיא , המון תודה אל ההתיחסות הרצינית :smile:
כך , קודם כל כמו שאמרתי כל התיכנון עדיין יכל להשתנות ואני משתדל לא להיות מקובע (מפתיע עד כמה זה קשה ליפעמים:smile: )
דיברנו פה על מרחב גחון וספרתי שאת נתון ה 18 ס"מ לכחתי מיובל מלמד , אבל ביגלל התגובות שלכם החלתתי שראוי ליבדוק באינטרנט ובאמת ניכנסתי לנתונים הספציפיים של הסוברו אימפרזה WRC , שם הנתון המקסימלי למרווח הגחון הוא 8.3 אנצ' שזה 20.75 , ס"מ , לא רחוק אבל באמת גדול יותר , בדקתי גם את הנתון של ה HOTBUGGY , וגם שם הוא גדול יותר , כ - 20 ס"מ .
כל זה משכנע אותי באמת שעוד 2 או שלוש ס"מ הם באמת הכרחיים .
הלכתי אפילו רחוק יותר כדי באמת להבין איפה אני עומד ומדדתי אל סוברו אימפרזה אמיתית את המרחק מתחילת הגלגל הקידמי ועד לקצה האף (ושם האף אינו מוגבע כמו שאני תיכננתי , בסירטוט שלי קצה האף נימצא בגובה של 32 ס"מ מהריצפה ולאת לאת יורד בגובה ), המרחק הוא מעל ל- 60 ס"מ שהם כפעם וחצי מהסירטוט שלי (40 ס"מ בדיוק) , תחבר את זה לגובה שהצגתי לגירסת ה WRC ותכבל שהסיכוי שלי לגרד את האף הוא בטוח קטן יותר אלה אם כן יש עוד גורמים שאני לא מביא בחשבון כמובן.
להגביהה ולקצר את האף זו לא הבעיה אבל קיצור האף ישפיע על גודל איזור ההתרסקות , שכמו שציינתה הוא חשוב מאד
אין לי ספק שאני בדילמה וקצת קשה לי להחליט , אין לי ניסיון , פשוט מאד . :-?
מה אתה/ם חושב/ים אל הדילמה של איזור ריסוק קטן ?
ואיזה מרווח גחון אתם הייתם בוחרים מהניסון שלכם כמובן?
המון תודה ויום טוב:razz: