איתי,
עזוב אותך משטויות,יותר פשוט להחליף את הנהג...
הראל
Printable View
איתי,
עזוב אותך משטויות,יותר פשוט להחליף את הנהג...
הראל
א.אם מה שמחזיק שני מכלולים זה החיכוך שנוצר בינהם,האם אפשר בעזרת צמצום או הגדלת שטח החיכוך (או למשל ליצור שטח חיכוך משונן שבעת כשל יחליקו השיניים זו על זו ויחזרו למקומן?) וברגי גזירה ליצור "פיוז" ממכסה הסגר של הציריות למשל?ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
ב.איציק מדבר על "הלם" שנוצר וגורם לשבר בחוליה החלשה ביותר,במערכות מים יש אביזרים שנקראים צופי הלם,אביזר ש"חש" אם תת הלחץ הנוצר לפני היווצרות הלם המים(למשל הלם מים שנגרם מהפסקת פתאומית של פעולת משאבה),האביזר "נפתח" וכשהלם המים רץ לאורך הקו,האביזר הפתוח הופך להיות הנקודה החלשה בקו והלם המים נפרק לאטמוספירה.אני לא יודע,כיצד מתנהג "הלם" או אנרגיה בתוך "ג'יפ" למשל,מעניין היה לדעת,ומעניין היה לראות האם יתכן פתרון שיזהה את "ההלם" המגיע-למשל חיישן שיזהה גלגל אחד במהירות לא סבירה וללא התנגדות ויגרום לפעולה של אביזר כמו מנתק חשמלי שיינתק את אחת הציריות שתספוג את ה"הלם" ותסתובב חופשי.
דרור הראל
דרור הראל
צודק במאה אחוז,אבל חייבים להצדיק קצת את זה שאנחנו מהנדסים....(עוד מעט מאוד...)ציטוט:
נכתב במקור על ידי rlzel
דרור,גל הלם במים או בזורם,נקרא גם לפעמים "פטיש מים" זו תופעה של זורמים!אני לא חושב שאיציק התכוון לזה,אני מניח שהוא התכוון ל"אימפקט" שמקבל הציר הסובב בחופשיות ונבלם מסיבה זו או אחרת בפתאומיות.
המנגנוון שתיארת,אם יהיה מכוייל בדיוק לפני נקי הכניעה(שבר)של הציריה לצורך העיניין,ישמש בדיוק לתפקיד הזה של חיישן+משבת.מה שכתבת זה בדיוק זה.הבעיה היא שפיתוח דבר כזה שיהיה אוניברסלי לכל סוגי הכלים ניראה לי פשוט לא כלכלי.באסה.
איתי
איתי,דריישאפט יש לכל רכבי ה4X4 ,אני מניח שפתרון של ניתוק או החלקת דרייאשאפט יכול להתאים למגוון רחב של רכבים.
דרור הראל
נכון מאוד.
הלבשת מנגנון שכזה על הדרייבשאפט נאמר בכניסה לסרן האחורי,יכולה בהחלט לתת פתרון אוניברסלי יחסית.
אבל גם כאן יש בעיה קטנה,התרחקנו קצת מנקודת הפעלת הכוח(הגלגל) מה שאומר שצריך לקחת בחשבון את האלאסטיות(גם אם היא קטנה מאוד)של הציריות וגלגלי השיניים וכל זה מוגבר ביחס ההעברה(הכוונה שהשגיאה מוגברת).וזה עוד בלי להתייחס להאם מותקנת נעילת דיפרנציאל או לא,לא יודע,צריך עוד לחשוב על זה קצת,אבל זה באמת נקודה טובה.
יאלה בוא נתחיל לייצר! אתה תשווק.....
איתי.
אין בעיה,אתה תהנדס אני אמכור,כבר רצים לי בראש רעיונות לקמפיין השיווקי.
דרור הראל
אני לא מהנדס ואפילו לא קרוב.
למרות שזכיתי בתואר המפוקפק מצד איתי של אחד שיכול ללוות כל שקיעה/תקיעה/שבירה ואם חס וחלילה המצב לא מספיק חמור אז לתרום או לפחות לא להועיל.
עם זאת...
לאחר שהבנתי את "רעיון החוליה החלשה" כגון ציריות, האם אנחנו באמת רוצים להגיע למצב של ניתוק דריישפט שלם? שהרי במקרה וקיימת נעילת דיפרנציאל נעולה אנחנו נאבד את מעט יכולת התימרון שנשארה לנו.
בלי לראות תמונות מהמקרה הנ"ל אבל עם השלכה על מעלות ומכשולים אחרים - האם ניתוק מערכת ההנעה היא באמת הפיתרון?
הדבר הכי פשוט הוא שמישהו יקפוץ עכשיו ויגיד לי שאני מפספס את הנקודה - אני לא ציני - מה אני מפספס?
נ.ב.
איתי/דרור - אני מוכן להיות משקיע שקט בפרוייקט שלכם. אם זה לא יצליח זה לפחות יהיה משעשע ;)
אני רואה שאתה מחפש בנרות את קרן הצבי....
כמובן שאם מותקנת נעילה יש כאן פשרה,אבל המחיר הוא נמוך מאוד-נגזרה ציריה אחת,הגלגל השני עדיין יקבל כוח אבל למעשה,אין לו מה לעשות עם הכוח הזה כי אין לו אחיזה-אחרת לא הייתה נשברת הציריה השניה שהעבירה את כל המומנט.חוצמזה,גם אם היית מצליח להתקדם עוד שני מטר,יש לךציריה גזורה בתוך הסרן,אתה בבעיה בכל מקרה.
הרעיון של המנגנון,אם הוא מכוייל בצורה מדויקת, זה להימנע ממצב של שבר במצב בו הסיכויי לשבר הוא וודאי.
איתי.
כניראה היה לכם מנחוס אכבר !
בשישי בבוקר עלינו את המעלה הזה מספר רכבים כולל טראנו קצר בתול סטנדרטי לחלוטין עם נהג שפעם ראשונה בשטח ... ללא שום דרמות.
כולל גם חגי עם הסופה.
מה שכן, בשבת ב 2 לפנות בוקר יצאתי מחיפה והגעתי למצפה רמון ב 5 וקצת. הייתי יכול להביא לכם דברים אם הייתי יודע שאתם תקועים שם.
סעו בזהירות
ראשית- לגבי תיבת ההעברה של סופה. ה231 המקורית חלשה מדי, ומיועדת לרנגלר. בעומס של סופה היא לא עומדת לאורך זמן. נקודות התורפה הן הציר הראשי אותו אפשר להחליף לציר מחוזק (בקוטר זהה לשל 241), ולאחר מכן השרשרת, שכשמתיישנת ונמתחת, מלחילה לחרב את הגג"שים עליהם היא מתוחה, ובסוף נקרעת.
הפתרון הוא תיבה שבנויה למשקל של סופה- 241.
עם צמיגים 33 ויחסי העברה מקוריים, התיבה רואה עומס גדול מהרבה מבמקור. קיצור יחסי העברה בסרנים בצמוד להגדלת צמיגים תורם לשמירה על תיבת ההעברה.
ובהחלט- הגורם החשוב ביותר לשמירה על מכללי הרכב הוא הנהג. אבל במקרה הזה לא מדובר על ילדים שהשתוללו עם הסופה, אלא על נהגים מנוסים בכלי רכב תקינים...
שנית- לגבי "פיוזים" מכניים. הניסיון שלי מראה שעדיף לבנות הכל שיהיה מספיק חזק מאשר לבנות פיוזים לתוך המערכת. זה יותר זול לאורך זמן, יותר אמין, ואפילו יותר טוב למחיר הראשוני. המצב היחיד בו אפשר לעשות שימוש בפיוז מכני הוא בניסוי- נרכיב חלק שישבר ויתריע שהעומס הוא כמעט כזה שיגרום לכשל משמעותי. המשמעות תהיה שאת החלק שעלול להיכשל- צריך לחזק. המסקנה שהפיוז צריך להישאר היא מוטעית, כי את המשימה (הטיול, במקרה הזה) אתה לא תוכל להשלים ככה או ככה, אז מה משנה מה נשבר?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
כתבתי כבר קודם לכן - מבחינת סופה עם נעילה אחורית מעלה רמון הוא לא יותר מסתם שביל בעלייה. כדי שיהיו בעיות ושבירות, צריך להתקיים שילוב נפיץ של רכב לא תקין ונהג לא מנוסה.
הנהג בזמן האירוע לא היה בעל הרכב, ולצורך העניין נצא מנקודת הנחה שהסופה ששברה טרנספר היתה תקינה (וקשה לי לדעת - אבל היא נמצאת זמן רב ברשות בעליה, כך שאני מניח שהוא מקפיד על תחזוקה פחות או יותר). אינני מכיר את הנהג, אמנם אדם מבוגר ומתון ורגוע, אבל כפי שזה נראה מהצד - באותו רגע נדמה היה כאילו מעולם לא נהג בג'יפ, ואם כן, זה היה לפני שנים רבות מאוד.
הוא הפגין נהיגה אלימה, לחיצות גז ברוטליות ופרפורי צמיגים, ניתורים גסים באוויר, נחיתות אלימות. בסוף הטרנספר הרים ידיים. לא פלא.
בסופה שלי הטרנספר 231 המקורי מתע"ר החזיק מעמד 13 שנה ו-250,000 ק"מ, (מלבד שמונה פלוס שנים אצלי, יש לי תיעוד מלא מתקופת השירות שלה בחברת חשמל), והוחלף לפני חצי שנה רק בעקבות פגיעה בתאונה ולא שבר כתוצאה ממאמץ. החל מיום רכישתה ביולי 1999, היא יצאה וחזרה ממאות טיולים, חלקם בעבירות קשה מאוד. רכב יומיומי שרואה הרבה שטח, כולל חילוצים, כולל עומסים. מעולם לא נשמע ציוץ מכיוון הטרנספר. כנראה הכל באמת עניין של נהיגה.
ה"פיוז" המוצע כאן הוא כזה שניתן בהליך פשוט של ירידה מהרכב לחזור למצב "תקין" ולהחליף נהג או לשנות קצת את הנתיב. אגב מנגנון שמתבסס על רעיון של הצמדה בחיכוך (קלאצ' מתחחת)אפילו לא מצריך ירידה מהרכב,ואת עוצמת ההצמדה ניתן לכייל על ידי בורג מרכזי שמפעיל לחץ קבוע על דיסקת החיכוך.ציטוט:
נכתב במקור על ידי asafk
אבל אני בהחלט מסכים עם זה שעדיף שכל המכלולים יהיו חסונים.
הייתי שמח אם היה לי רכב שיכול להחזיק בגלגל אחדאת כל המומנט(מוכן להתפשר על 70 אחוז) המסופק מהמנוע דרך הילוך כוח......ניראה לי שזה מאוד יקר וכבד.
שורה תחתונה,הדיון הוא תיאורטי,אין כוונה להתחיל לייצר בצאת החג.(סליחה דרור ושיינר)
איתי.
הלנדרובר שלך, איתי, כמו טויוטות מסויימות- מסוגל להחזיק את כל המומנט על גלגל אחד (או לפחות היה מסוגל כשהיה חדש לפני שהפכת אותו לStage I). כנ"ל לגבי ג'יפ CJ ורנגלר, והרבה כלי רכב אחרים במהלך ההסטוריה. זה לא בשמיים, עד שהופכים את הרכב לגדול יותר/ כבד יותר/ מרכיבים מנוע חזק יותר, ולא מחזקים בהתאם הכל.
אסף.
נכון.זו הסיבה שבמקום לבנות מתקן שכזה(דווקא בא לי,אבל סתם בשביל האתגר,אני יודע שזה לא מעשי) אני מתכוון להחליף את הציריות למחוזקות.הפרויקט לא מסתיים לעולם,הוא פשוט משתדרג כל הזמן.אבל אני לא רוצה להסיט את נושא השרשור.
כמו שאסף כתב, ברוב המקרים של כלי רכב רגילים, מערכת ההינע יודעת לעבוד מול כל המומנט הפוטנציאלי של המנוע. היא נשברת כשהיא רואה מומנט גדול יותר - זה קורה או כשהרכב רחוק מלהיות מקורי - או מנוע חזק הרבה יותר, או, הרבה יותר נפוץ, גלגלים גדולים יותר ויחסי העברה קצרים. אבל מה שלא יהיה, תמיד יגיע מומנט עוד יותר גדול מהאפשרי המחושב כתוצאה מהלם - מכה - למשל גלגל שמאיץ באויר וננעצר בפתאומיות בנחיתה.
הבעייה עם הפיוז היא בדיוק מה שאיתי כותב כל הזמן כלאחר יד... הכיול. קשה עד בלתי אפשרי, אלא אם כן לוקחים מקדם בטחון גדול נגיד שהפיוז שלך קופץ ב30% פחות מהמומנט המקסימלי של המנוע שאתה חישבת... אתה עלול להגיע למצב של הרבה הקפצות שווא, בכל מיני מעלות ומצבים שבעבר מעולם לא ייחסת להם קושי, עכשיו הרכב יעצר, ותצטרך להקפיץ את הפיוז בחזרה, שוב ושוב, ולקוות להצליח. ומה אם לא? מה כשאתה צריך עוד קצת מומנט כדי לעבור, אבל יש לך פיוז? מה אתה עושה?
הנה דוגמא מספרית... הhub fuse של וורן. תוכנן לסרן דנה עם צלבי 297, מקרה אחד מאד ספציפי. על פי הנתונים שלהם, הצלב עומד ב55,000 ליברה-אינץ', הפיוז ב46,000. המשמעות - כאילו שלקחת סרן דנה 30 עם הצלבים החזקים, והחלשת אותו על ידי הצלבים הישנים. אבל מה - כשהאוטו יעצור, אתה לא צריך לפרק ציריה אלא רק לוקר ולהחליף את טבעת הפיוז. כתוב בפרוספקט שזה נועד להחזיר רכב לתחרות מהר... לי זה נשמע כמו לוותר מראש על 20% מהיכולת של הרכב... פלא שהמוצר ירד מהמדפים?
http://www.jeepolog.com/forums/attac...tid=6230&stc=1
http://www.warn.com/truck/axles/hub_fuse.shtml
קבלו
HERE'S THE TORQUE LIMITER - CAN BE SET FROM 2000 FT-LBS
ON UP TO 8500 FT-LBS SHEER BEFORE THE TRANS BLOWS.
MOST WELL BUILT TRANS AXLES CAN HANDLE 5000 FT-LBS
WE ARE MAKING THESE NOW DIRECT BOLT UP NO ADAPTERS
NOW-USING ALL
AIR CRAFT DRILLED BOLTS+ SAFETY WIRED!
והנה גם תמונה - כנראה שקשה לגלות שוב את אמריקה, הא?