-
חוזר: שיפוץ מע' החשמל ב-CJ
בסוף התחברתי לשקעים פנויים בלוח פיוזים, מתח 12v והסוויץ' מכבה את הצרכנים.
חיברתי את כל האוטו חזרה.
את שעון הסל"ד בחרתי למקם ליד המפסק של החימום. היתה בעיה עם מידת העומק של השעון פנימה כלפי הקיר.
אחרי נסיעה קצרה עלו הנ"ל:
ריג'קטים;
- פנס ראשי צד ימין לא עובד {בתחילת נסיעה כן עבד - חשד למגע רופף היכנשהו}
- שעון דלק לא עובד
- נורות של שעוני לחץ שמן ומתח לא עובדות {חשד לחיבור לא נכון לפלוס של הנורות}
- נורות של כפתורי חימום, מגבים ואורות לא עובדות {חשד לחיבור לא נכון לפלוס של הנורות}
- צ'וק כנראה לא עובד
- הסוויץ' לא מדומם מנוע {אבל כן מדומם צרכנים שמחוברים אחריו}
- במצבים מסויימים נורת האיתות הימנית על השעון הגדול עובדת כאשר לא מאותתים. {חשד למגע רופף}
שאלות;
- איך נראה המעגל של התנעה\דימום מנוע?
-לאן אמורים החוטים הכתומים (פלוס) של הנורות (הן של תאורת שעונים והן של הכפתורים) להתחבר?
- איך נראה המעגל של הצ'וק האוטומטי? המעגל כולל ממסר כלשהו, האם כך?
אשמח לכל עזרה בנושאים הנ"ל.
אמנון.
-
ציטוט:
- הסוויץ' לא מדומם מנוע {אבל כן מדומם צרכנים שמחוברים אחריו}
ההצתה מחוברת עם ריליי?
כל השאר הם כנראה מגעים רופפים או מינוס חלש, אם אין לך עדיין כבלים טובים קנה כבל ריתוך 25 ממ"ר ותבנה מהם כבלים למינוס, אחד לבלוק, אחד לשילדה ואחד למרכב.
התאורה למחוונים מגיעה ממפסק האורות הראשי, דרך הדימר. ראה תמונה באחת התגובות הקודמות.
הצ'וק עובד במעגל של חישן לחץ השמן, כאשר יש לחץ שמן יש 12V לצ'וק..
בדוק את פיוז #6, יתכן ונשרף במהלך העבודה.
http://img105.imageshack.us/img105/6313/img2761oo5.jpg
http://img444.imageshack.us/img444/1...icchokeed7.gif
-
לא בטוח כלל, אבל אני לא חושב שההצתה מחוברת עם ריליי. משום מה לא מדומם.
דווקא על מינוסים נתתי דגש. יש מינוס 25 ממ"ר עם בורג לקיר אש, ועל אותו בורג מהצד הפנימי, של הקבינה, התחברתי מהנורות ועוד מגעים שהיו צריכים מינוס (כמו טכומטר, שקע מצת וכו').
כל הפיוזים בסדר גמור.
יש לציין שפנס ימין היה מחובר עם חוט פיראטי, העפתי אותו וסידרתי את החוט המקורי שלו. בתחילת הנסיעה הוא לא עבד, במהלכה לזמן מסויים כן, וכרגע שוב פעם לא.
עוד שאלה, מה צריך להיות סל"ד סרק של מנוע 258?
-
שנית משהו במחברים שעל מוט ההגה?
קח מברג דק קטן, שייף את המגעים של המחבר לאורות ונסה שוב..
סל"ד סרק צ"ל 680-700.
-
לא שיניתי, רק חידשתי. אבל כל חוט מחובר למה שהוא היה מחובר במקור.
צריך לציין שבטיול מפגש ג'יפולוג במואה לפני שנה וקצת קרה גם אותו מצב - סוויץ' לא מדמם.
כשחזרתי הביתה הבעיה נפתרה.. :roll: מה שמחזק את ההשערה שמדובר במגע רופף.
פשוט אין לי כיוון לבדיקה..
חידוד נק' - אור גבוה יש בפנס ימין, האור הנמוך עושה בעיות ולא נדלק.
-
שחרר את הברגים שמחזיקים את הפלסטיק סביב מוט ההגה אל לוח השעונים.
לא עזר? הלאה:
כשזה קורה, מנוע לא כבה, שלח את היד למוט ההגה, חפש מוט דק שמתחבר מהמתג אל הסוויץ', מהמפתח אל המכלול שעל מוט ההגה, ונסה לשחק איתו מעט, מעלה מטה.
תוודא את עניין הריליי, אם ישנו תצטרך להרכיב דיודה על האלטרנטור.
-
אשר, אתה חושב שצורת החיבור של השליטה הידנית במצערת (בתמונות בקישור) משפיעה על העניין?
איך בדיוק?
שאלה נוספת - איזה זרמים עוברים במפסק אורות קדמיים (שבורר בין הגבוה והנמוך)? אני רוצה להחליף אותו לאחד חדש שיהיה על הדש, וצריך לדעת עם איזה זרמים הוא צריך להתמודד.
-
סביר מאוד שכן, המוט מהמפתח לסוויץ' עובר מתחת לפלסטיק בחלק העליון.
לגבי מתג האורות, למה??
המתג הרגלי מאוד נוח לשימוש ועמיד מאוד.
אם כבר, חבר כל אחד מהחוטים, אור גבוה/נמוך, לריליי ותזין את הפנסים עם חוט 4 או 6 ממ, טוב יותר מתאורת קסנון..
-
הסיבה היחידה - אחד הקונקטורים של המתג עומד ליפול, עייפות של המחבר.
סלילה של כל חוטי הפנסים הראשיים עם 4 מ"מ דורשת זמן עבודה שאין לי כ"כ, וגם די הרבה אורך חוט של 4 מ"מ לא?
כנראה שאעבוד עם ממסר במקום המתג.
בכל מקרה, עוד סופ"ש עבר. ביום שישי הבא אפרק שוב את הדש בתקווה לפתור את הבעיות שנשארו (מרשימת הריג'קטים). כרגע פתרנו את עניין הדימום (הגיוני, חיזקתי את האומגות די חזק הפעם), נשארו עוד כמה סוגיות שאני צריך לפתור.
המון תודה אשר, על כל העזרה המדוייקת והמקצועית!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
שאלה;
אני צריך להתחבר לפלוס אחרי הסוויץ' כדי להזין את הטכומטר החדש וגם מנורה מרכזית בקבינה (על הקשת המרכזית). החיבור לפלוס אחרי הסוויץ' הוא מקופסאת הפיוזים, לחוט הצהוב העבה?
לא שמתי לב לשאלה לגבי התאורה הפנימית, במקום לחווט מחדש ולהרכיב מפסק כדאי להשתמש בחיווט המקורי, מעל קופסת הפיוזים יוצאים שני חוטים, שחור וצהוב אם אני זוכר נכון, אלה נועדו לתאורה הפנימית ומופעלים ע"יי מתג האורות הראשי, סיבוב נגד כיוון השעון עד לנעילה יפעיל את התאורה הפנימית. הפלוס קבוע והמינוס ממותג.
לגבי מתג החלפת האורות, אם הית מרכיב מוט איתות+החלפת אורות על מוט ההגה ניחא. אבל ,לדעתי, מיקום המתג על גבי לוח השעונים אינו פרקטי, לא תתכופף כל פעם כדיי להחליף אור גבוה לנמוך ולהיפך.
את הקונקטור אתה יכול להשיג כמעט מכל רכב אמריקאי משנות ה-80.
-
לפי מה שאני הבנתי הקונקטור בסדר
הבעיה היא במפסק עצמו , יש רגל שעומדת להישבר
-
ברוך הבין נכון - הבעיה במפסק עצמו.
הרגל כבר נשברה.
שיחררתי את האומגות - האוטו עדיין לא מדומם. יש בעיה במנגנון כתוצאה מהלחץ שפעל עליו.
מה אפשר לעשות?
בינתיים פנס ימין חזר לעבוד. לא ברור איך. האיתות לעומת זאת, לא פועל בכלל.
למה לעזזאל?!?!
לא ברור לי מה לא בסדר עם המחבר הזה.
היום כשניסיתי לבדוק למה הפנס לא עובד, הוצאתי את הקונקטור שלו וחיברתי אליו רב מודד לבדיקת מוליכות (מצפצף כשיש הולכה, כמו מנורת ביקורת). משום מה, כשחיברתי את הפלוק לאחד משלושת הקונקטורים שמתחברים לפנס, ועם הצד השני נגעתי בקונקטורים על הקופסת פיוזים (הכוונה היא למחבר בתמונה) הוא צפצף. נגעתי ביותר מקונקטור אחד. אם הנקודה שלי לא ברורה - לאחר מכן חיברתי את הפלוק לאחד משלושת הקונקטורים שמתחברים לפנס, ועם הצד השני נגעתי בכל קונקטור במחבר הזה (רק בנקבה שלו..) והוא צפצף, במגע עם כולם!
אני מתחיל לחשוב שבגלל שניתקתי איזה חיבור פיראטי בשיפוץ, כל הבלגאן התחיל.
אני זוכר חיבור ספציפי - בין החוט שיוצא מהפנס (כנראה פנס ימין) לבין הסגול שיורד מעמודת ההגה.
אבל לפני שניקיתי את החיבור הזה בדקתי מוליכות עם הפלוק בין החוט לבין הסגול והיתה..
מה עושים?!?!
:mad: :mad:
-
אני זוכר שברגע שהמתג רגל לאורות הגבוהים/נמוכים אצלי נשבר אז היו מלא תופעות משונות באורות של הג'יפ. כמובן כשהייתי על הצמה המקורית.
המלצה שלי היא קודם כל להחליף את המפסק, במידה ולא עשית זאת עד עכשיו.
אם אתה צריך חלקי צמות וכדומה צור קשר, יש לי 2 צמות שעבדו לפני שלקחתי מהן קצת קונקטורים.
-
אמנון את המנורה בדקת?
תבדוק עם מגיע מתח לפנס בכלל
מה שאתה אומר נשמע מוזר ונשמע כמו קצר
פתח את הצמה מהפנס אל קיר האש ותעקוב אחרי החוטים ,
אין קיצורי דרך
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
ברוך הבין נכון - הבעיה במפסק עצמו.
הרגל כבר נשברה.
אמור ליהיות לי אחד כזה אם אתה צריך (ובכל מקרה, בהרבה מהמטרות בדרום יש כאלו...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
שיחררתי את האומגות - האוטו עדיין לא מדומם. יש בעיה במנגנון כתוצאה מהלחץ שפעל עליו.
מה אפשר לעשות?
צריך לבודד את הבעיה בדיוק, תנסה אחרי שאתה מסובב את המפתח למצב OFF, למשוך עם היד את המוט מתכת שיורד מהמפתח כלפי מטה כדי לנסות לדומם. אם זה עובד (והג'יפ כבה) אתה יכול לנסות אחד מ-2:
1. לפתוח את שני הברגים שתופסים את המחבר החשמלי למוט ההגה (בוקסה 3/8 ) ולהוריד אותו קצת לכיוון קיר האש (האוזניים של המחבר אובליות)
2. לפרק את ההגה ואת עמודת ההגה, להוציא את המוט מתכת שיורד ממנגנון הסוויץ' למחבר החשמלי, ליישר אותו ולגרז אותו קצת שינוע חלק.
אני חוזר וכותב שכל זה נכון רק במידה והבעייה היא מכנית, כלומר המפסק שעל אמודת ההגה לא באמת מגיע ל-OFF.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
בינתיים פנס ימין חזר לעבוד. לא ברור איך. האיתות לעומת זאת, לא פועל בכלל.
למה לעזזאל?!?!
תתחיל בלדאוג לדברים הבאים שלרוב עושים המון סדר בבלגאן של חשמל (אבל המון המון סדר)
א. מינוס - אני לא יכול להדגיש את החשיבות של מינוס טוב לכל רכיב ורכיב. אני אקצין ואומר שבשביל הבדיקות של המערכת ולנטרל את האפקט שלמינוס לא טוב, הייתי מריץ כבל מינוס לכל צרכן (פנסים קדימה/אחורה, איתותים, צופרים, מערכת הצתה, דש בורד וכו'.)
ב. מפסקים תקינים - אם המספק אורות שלך לא תקין, שווה להחליף אותו למשהו שעובד בוודאות.
ג. מערכת שלמה - משום מה יש הרבה מהדברים שעובדים טוב רק כאשר כל המערכת מורכבת, וחוסר ברכיב אחד משפיע לפעמים על האחרים.
ד. ריליי לאורות ראשיים - מומלץ לדעתי להוסיף אחד כזה זה יאריך את החיים של המפסק ויעשה לעוצמת האור רק טוב.
ה. דיאגנוסטיקה - ממה שאני הבנתי מהתיאור שלך אתה עברת לששיטת ניסוי וטעיה (ואתה בשלב הטעיה...) תשב עם הסכימה בצורה מסודרת תוודא שהמצב אצלך תואם את הסכימה והמערכת אמורה לעבוד.
אני אוסיף שבזמנו אני עשיתי איזשהו שילוב בין הסכימה שבספר הצבאי לבין מה שמופיע בצ'ילטונס/היינס וזה עשה לי את הסדר בבלגאן.
ושיהיה המון בהצלחה!
עירא
-
בניתי מעגל עם ממסר ששולט על האורות - גבוהים ונמוכים.
הם עובדים, כולל פנס ימין.
גם האיתות חזר לעבוד.
בעיות כרגע;
- אין דימום מנוע
- שעון דלק לא עובד
- תאורת שעוני לחץ שמן וטעינה לא עובדת
- נורות של כפתורי חימום, מגבים ואורות לא עובדות
טיפלתי בצ'וק. לא יודע אם עובד או לא (דרך וודאית לדעת?)
-
לפי מה שאני מבין ממך ביטלת את הכפתור המקורי של האורות(וחבל)
וקימבנת איזה כפתור אחר ובגלל זה אין לך תאורה בלוח השעונים ,
אחד החוטים בקונקטור צריך לקבל פלוס דרך הדימר במפסק ואם אני זוכר נכון זה חוט לבן דק
תן לו פלוס אחרי סוויץ או פלוס מאור חנייה .
-
לא ביטלתי את המפסק המרכזי!
זוכר את המפסק בורר אורות גבוהים/נמוכים של הרגל? עם הקונקטור שעמד להישבר?
הוא נשבר.
בניתי מעגל חדש וטוב עם ממסר בוש שיעשה את הברירה בין האורות הגבוהים/נמוכים.
גם לפני זה לא היתה תאורה ללוח.
-
ציטוט:
בניתי מעגל חדש וטוב עם ממסר בוש שיעשה את הברירה בין האורות הגבוהים/נמוכים.
בנית מעגל כזה עם ריליי אחד?
פשוט אני לא מכיר דרך לבנות מעגל אורות גבוהים ונמוכים ללא 2 ריליים .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
בעיות כרגע;
- אין דימום מנוע
מה זה דימום מנוע?
המנוע לא נכבה כשסוגרים את הסוויץ?
אם כן,
הבעיה ידועה ויש פיתרון קל.
-
תחזור אחורה בשרשור, יש שם תמונות של מפסק האורות הראשי, תאורת השעונים והמחוונים מגיעה משם.
חבר נורת ביקורת לחוט של הצ'וק בזמן שהמנוע עובד, אם נדלקת הצ'וק תקין.
אם נדלקת כאשר המנוע כבוי והסוויץ' על ON, הצ'וק לא מחובר כמו שצריך.
בדוק את המינוס למצוף דלק ביציאה מהמיכל.
-
1 קבצים מצורפים
ככה;
חיים - קבל סכימה של המעגל שבניתי.
ג'ו - כן, כשמסובבים את הסוויץ' המנוע לא נכבה. אני אשמח לשמוע על הפתרון הקל.
אשר - לפי מה שכתבת באחת התגובות הקודמות, המספק שולט על המינוס לתאורה הפנימית? פלוס הם מקבלים קבוע? זה לא הפוך?
בכל מקרה, אני הבנתי שהחוטים הכתומים שיוצאים מהמנורות הולכים לרגל המתאימה במתג הזה.
האם כך?
את הבדיקות האחרות אני אעשה יותר מאוחר היום, אחרי הבוץ..
תודה רבה לכולם!
-
המינוס ממותג רק לתאורה הפנימית -dome light.
בכל השאר הפלוס ממותג.
כל הנורות ברכב להוציא מאותתים נשלטים ע"י מפסק התאורה שהראית. תתמקד בו.
עד שג'ו יתעורר אענה לך במקומו, אני משער שהוא התכוון להרכבת דיודה על האלטרנטור. הפיתרון יעבוד במידה והבעיה חשמלית/ אלטרנטור. נתק את הקונקטור המלבני (חוט אדום עבה וחוט דק חום/שחור) כאשר המנוע עובד והמפסק בoff., אם המנוע כבה תצטרך דיודה.
אני מהמר על בעיה מכנית במוט של מתג ההתנעה. תעבוד לפי ההסברים של עירא.
נראה לי שהמעגל המצורף יעבוד, אני הייתי מסתפק בהחלפת המתג לחדש ותשקוט הארץ 40 שנה...
-
דימום מנוע עדיין לא עובד, כנראה מאחר וההרכבה האחרונה של השליטה הידנית על המצערת (ביחוד - האומגות שמקבעות את המנוף) עשתה נזק ושברה חלק כלשהו של מערכת המינוף בעמודת ההגה.
אני לא מכיר את מע' המינוף הזו. בדיקת השבר והצצה על המינוף שם דורשת פירוק הפלסטיקים על העמודה ובשביל הזה, פירוק הסוויץ', עד כמה שאני מבין.
אני רוצה להימנע מכך.
אני רוצה לבנות מעגל עוקף, שיבצע דימום מנוע עם כפתור NO פשוט.
אפשרי?
מישהו יכול להסביר כיצד אפשר לבנות מעגל כזה, בהתייחסות לסכימת החשמל של CJ?
להלן סכימה מהעמוד הראשון של השרשור הזה..
http://www.offroaders.com/info/tech-...ng-diagram.gif
תודה,
אמנון.
-
מקפיץ :arrow:
אני מקווה שאולי הפעם יותר אנשים יראו את השאלה..
מישהו יכול לעזור?
המון תודה מראש,
אמנון.
-
צלם תמונה של מה שנשבר, יש לי חלקי חילוף אם יש לי חלק מתאים אז אוכל לתרום לך את החלק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי אמנון
דימום מנוע עדיין לא עובד, ...
אני רוצה לבנות מעגל עוקף, שיבצע דימום מנוע עם כפתור NO פשוט.
אפשרי?
תמיד אפשר לקחת מפסק on-off כפול, ולהעביר דרכו את הפלוס של הכויל באחד מהם, ואת החוט האדום של המודול הצתה בשני. והרווחת, על הדרך, כפתור נגד גנבים.
אבל זה לא הפתרון הנכון. הפתרון הנכון הוא לתקן את הבעייה בדימום בסויץ' או בזרוע המתכת שלה.
ניסית, אגב, לכוון את הסויץ? להזיז אותו מעלה מטה ולראות אם הוא מדומם?(שני ברגי 5/16, אם זכור לי נכון).
-
תגובה להודעה: שיפוץ מע' החשמל ב-CJ
אני מעלה את השרשור פעם נוספת.
בטיול שבוע שעבר, סיימתי עם סטרטר גוסס עד מת. ניסינו להניע את האוטו בדירדור. האוטו התדרדר, המנוע הסתובב, אבל לא נדלק. חשד לבעיה במערכת ההצתה. כמו כן התחושה ההדרגתית הטבעית של הסוויץ' נעלמה.
לפיכך החלטתי לחשוף בשנית את מערכת החשמל של האוטו, לתקן ולכוון את המערכת ואת המוט הדחיף שמתחבר למתג ההתנעה ולסדר כמו שצריך את כל מערכת החשמל כולה, לפי שרטוט, ולא כמו פעם שעברה (שמפורטת בשרשור הזה).
עמודת ההגה כולה מחוץ לאוטו כרגע, וכל המערכת חשופה.
הבעיה המרכזית שלי היא שאני לא מצליח לקרוא את דיאגרמת החשמל.
נתחיל מהעובדה שאין לי דיאגרמה שאני בוטח בה במאה אחוז. הדיאגרמה הזו:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=6696
לא תואמת את המערכת (מנוע צעדים, לדוגמא, ומספר החוטים שיוצאים ממתג ההתנעה לא תואם את המצב בפועל, זו עוד דוגמא)
אני לא מצליח לתרגם את מה שאני רואה בדיאגרמה למה שקורה באוטו בפועל.
נוסיף לכך את העובדה שאני לא בטוח שאני משתמש בדיאגרמה שמתאימה לי (מהלינק המצורף), וקיבלנו בלגן וחוסר יכולת עבודה.
אודה מאוד לטיפים ולעובדה והכוונה בסיסית לשיטה שאני צריך לנקוט בה, כמו כן לקריאה נכונה של הדיאגרמה (והאם אני משתמש במתאימה?) והבנתה.
כרגע לא מצליח לעבוד.
תודה רבה מראש לעוזרים!
-
1 קבצים מצורפים
הסכימה הכי מובנת שנתקלי בה עד עכשיו היא זו;
http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=11265
של CJ8 צבאי לאחר השנה 85'. אני מניח שמערכת החשמל כמעט 100% זהה לסכימה מאחר שתע"ר הרכיבו גם את האוטו שלי. יש את הבדלי זוג המצברים, קשר ונתיכים חצי אוטומטיים.
יש עוד משהו משמעותי שמונע ממני להסתמך על הסכימה הזו? כדי לעבוד איתה דווקא?
עזרה, בבקשה.
-
אני מתנצל מראש על הסטת הנושא,אבל מזל שהקפצת את השרשור , משהו לא ברור בשרטוט הזה :
http://www.jeepolog.com/forums/attac...1&d=1195892571
איך אתה בעצם מכבה את האורות? :confused: