הייתי ככה קרוב לאחד ... הוא רצה 15000. לאחר שיפוץ מכני ומצב פחחות נוראי ....
החמצתי אותו ביומיים בערך.
Printable View
הייתי ככה קרוב לאחד ... הוא רצה 15000. לאחר שיפוץ מכני ומצב פחחות נוראי ....
החמצתי אותו ביומיים בערך.
סובארו סטישן 2X4 אפשר להסב ל-4X4 צריך להחליף לה את הטורסה הכידמית והאחורית וגיר (הכול מתאים ) ושוקים ארוכים יותר.
לפורסטר הידני (ולידני בלבד) יש הילוך "כוח" (הפחתה של 31% במהירות).
ניתן לזהות אותם על ידי הצצה לתוך הרכב. הילוכים ידניים = הילוך כוח.
חדי עין יוכלו לזהות את הידית הקטנה ליד ידית בלם היד.
רכב שימושי, נוח ומהנה.
לעבירות עד רמה בינונית. מעבר לזה עדיף רכבי שטח אמיתיים.
פיני
תוכל לתת דוגמאות למסלולים ברמת קושי בינינית שנסעת בהם?ציטוט:
נכתב במקור על ידי pinister
אביגדור
דוגמאות למסלולים שעשיתי עם הפורסטר:
הדישון בעליה (עם מים בשיא הזרימה בגובה מכסה המנוע), מעלה רמון ומעלה דקלים (בירידה), נחל ציחור ונחל צניפים (כולל ירידה מאוד זהירה של גבעת הגברים), הר חורשן (לא המסלולים המטורפים), טיפוס על תל רודד (כשעוד היה מותר), רמות מנשה (כולל טיפוס די תלול על גבעה ששכחתי את שמה), מסלולים שונים בהרי ירושלים (כולל מעלה דרדרתי בקצה המזרחי של דרך בורמה), נחל יבנאל (בירידה, עם בוץ במעבר ההוא), ועוד אי אלה מסלולים ששכחתי.
הפעם היחידה שלא יכולתי לעבור היה כשניסיתי לעבור מדרגת סלע בעיקול בקצה מעלה בנחל רקפת. כל הכלים בעלי הילוך הכוח עברו, ואילו אני נאלצתי לחפש מעקף.
עלי לציין שהפורסטר ידני (עם הילוך "כוח") ומוגבה, אולם גם כך יש גבול ליכולות שלו.
יחד עם זאת זהו כלי מהנה לנהיגה, נוח ושימושי, ויענה על רוב הצרכים של המטייל היורד מפעם לפעם לשטח ואינו מחפש אתגרי עבירות קיצוניים.
פיני
תודה!
אביגדור
התגובה האחרונה היתה ממש במקום !
תודה רבה.
נתת אישור לתחושת הבטן.
כניראה שזה באמת אחלה אוטו למטרה הזאת.
גיא
הפעם אני עם פיני
פורסטר 2 ליטר אוטומטי (ללא טרנספר )אין לו שום בעייה עם מיגון לעשות את רוב המסלולים בנגב
עם נהג טוב (וגם בלי) כבר עלו את עשוש
אחרי כמה ימים בחברת אחד כזה במדבר הירדני במרדף אחר הראלי אני יכול להגיד לך בודאות שזה כלי עביר מאד אבל צריך "לצאת מהקופסא" ולבחור מסלולים שונים מאשר ג'יפ כדי לטפס את אותה הגבעה
למשל לג'יפ אין סיכוי לנסוע בשיפועי הצד שפורסטר נוסע ולכן אם פורסטר לא תטפס דוח אלא "תקטין את השיפוע על ידי טיפוס בשפ"ץ - בסופו של דבר תגיע לכל מקום שתירצה
צחוק צחוק אבל הפורסטר זה הרכב היחיד עם הגבהה מאושרת ומותקנת על ידי היבואן (חוקית למהדרין)ועם ההגבהה הזו מרווח הגחון מגיע לכמעט 30 ס"מ (בדיפנדר על 32 זה 24 או פחות)
מעבר תעלות לא עמוקות מדי מתבצע באלכסון ועל אף ההצלבות הרכב מתקדם בקלות
בכביש ה2 ליטר הרגיל עגלה אלכוהוליסטית והטורבו זה כבר חגיגה אמיתית
לך על זה
דעתי פה תהיה יוצאת דופן
וכמובן שאני רואה דברים מבחינה אמריקאית ולא מנסיון עם רכבי סובארו בארץ הקודש.
אבל בתור אחד שהיה לו יותר מכמה מאלה,
אני יכול להגיד מנסיון שאי אפשר להשוות סובארו משנות ה80 וה90 לרכב יפאני אחר מאותה תקופה,
לדוגמה טויוטה או ניסאן
נכון שבעקרון הרכב בנוי היטב, אבל המנוע לא עומד באותם תקנים של יפאניות אחרות
המנועים משנות ה70 ועד אמצע שנות ה80 הם לא רעים, בעיקר כי הכוח סוס כול כך נמוך
כשהחליפו לגלי זיזים בראש, וחגורות טיימינג, נוצרו בעיות, במיוחד במודלים עם טורבו
כן, הרכב קל, המנוע חזק, אבל גורם לצרות, מנוע עדין מאד.
מתחמם בקלות, שורף אטמי ראש בקלות, ודורש שיפוץ תוך זמן יחסית קצר
ועוד פעם, זה בהשואה לרכבים מיצרנים יפאנים אחרים מאותה תקופה.
סובארו רכב אמין? לא לדעתי ונסיוני.
ג'ו, בישראל סובארו קיבלה בשנות השיבעים את השם של אוטו פשע ...כשמתיחסים ל ff1 hard top , מין הסתם יש לזה סיבה שאני לא זוכר.
בשנות השמונים, סובארו קיבלה את אות האמינות המוחלטת של אבן במדבר - אמן סלע !
אוטו בלי שלדה, זול, חסכוני יחסית, חזק יחסית, זול לטיפול ואחזקה שעלה הרבה פחות משאר הנימכרים בארץ כניראה בגלל יחס דולר - יין נמוך ... או יבואן עם חזון ... או מכונית לכל פועל.
בכל מקרה, היילקס של הפרייבטים = סובארו די אל 1600.
ואם נחשוב על זה, הם היו לדעתי הראשונים שמכרו 4 על 4 לכביש לכל פועל ... וזה משהו שיש לזכור לזכותם.
ובכלל לא על זה מדברים.
ולא בשבלי בכלל האקזמפלאר הזה ....
מניסיוני עם 3 סובארו (אחד מתחילת שנות ה 70 ושתיים מאמצע וסוף שנות ה 90), אין כלל בעיות אמינות.
הרכב פשוט, זול לאחזקה, הלאגסי מרווח מאוד, שרות מצוין במוסך הראשי (בהרצליה).
לטעמי, האאוטבאק עושה לי את זה יותר מהפורסטר, ונדמה לי שהאוטבאק גם מרווח יותר (פורסטר בנוי על שלדת אימפרזה והאוטבאק על B4).
אביגדור
יש לנו בי4 .. מכיר את זה :-)
דווקא האימפרזה חצי סטיישן ידנית עם טרנספר באופן אישי הכי חביבה עלי .... אבל זה לא בשבילי ...
סוזי, קבל תיקון:
מרווח הגחון המקורי של הפורסטר הוא 19 ס"מ.
ההגבהה המאושרת על ידי יפנאוטו פותחה על ידי איתי מליניאק והיתה הראשונה שהשתמשתי בה. היא מגביהה את הרכב ב-47 מ"מ.
מכאן שמרווח הגחון (התיאורטי) של הפורסטר המוגבה (באותה הגבהה רשמית, כמובן, כי יש הגבהות אחרות) הוא 23.7 ס"מ, שזה רחוק מה-30 שציינת.
30 ס"מ הם מרווח הגחון של הטוארג בעל יכולת ההגבהה היזומה, להבדיל.
יכולת ההגבהה של הפורסטר מוגבלת, כי זרועות הגלגלים קצרות (יחסית) והגבהה מוגזמת גורמת לזוית גדולה מדי לזרועות ולציריות ועלולה לגרום לשליפת הציריות מהבתים שלהן.
ולמרות שהפורסטר מתוכנן "נכון" והבטן שלו חלקה, היא נמוכה יותר מרכבי שטח עם סרנים חיים, בהם הנקודות הנמוכות ביותר הם הדיפרנציאלים, כך שלמרות שמרווח הגחון (התיאורטי) של הפורסטר המוגבה גבוה מחלק מהם, הרי שהבטן שלו, וגם הפגושים, נמוכים יותר, וזה אומר: זויות גחון, גישה ונטישה נמוכות.
ולאביגדור: אתה צודק בקשר להשואה בין הפורסטר לאאוטבק.
מצד שני, נראה לי שלפורסטר יכולת עבירות טובה במשהו.
גם הפגוש הקדמי של האאוטבק נמוך משהו, וכבר ראיתי אאוטבק כזה "גורף חול" בטיול חולות.
בברכה
פיני
"גם הפגוש הקדמי של האאוטבק נמוך משהו, וכבר ראיתי אאוטבק כזה "גורף חול" בטיול חולות."
אז אולי כדאי לוותר עליו ולבנות במקומו פגוש ממתכת?
כך אפשר להרויח נקודת הרמה להי ליפט...
אביגדור
אביגדור.
יש לנו נטיה חולנית לשנות, לשפר ולתקן את השיפורים.
אני כבר נכנסתי ל"לופ" ועברתי את ה-100,000 ש"ח.
אולי דוקא כאן עדיף לקחת רכב איך שהוא ולהשאיר את השיפורים למתלים ולמערכת ההנעה (והפוטנציאל ל"בזבוזים" אינסופי. ראה המספר שציינתי).
דוקא החלפת הפגוש, למרות שעשויה לשפר את זוית הגישה (או הנטישה, אם מחליפים את האחורי) משנה את צורת הרכב, ויש לי תחושה שכאן טמון ההבדל בין המשך נסיעה לבין הורדה מהכביש על ידי הרשויות.
אחרי הכל, מה שנראה טבעי ברכבי שטח קשוחים כבר לא נראה כך בכלים "רכים". תוכל לראות פגושי מתכת על פג'רואים ולנדקרוזרים למיניהם ולראות כמה זה מכוער ופוגם בצורת ובאופי הרכב.
אבל, רצונו של אדם כבודו.
בברכה
פיני
פיני,
אני אשמח אם תוכל לפרט איך מוציאים מאה אלף שח על שיפורים לסובארו .. באמת אני סקרן.
אם זה סוד אז בפרטי או בכלליות ..
תודה.
בגדול:מנוע (יותר מאחד), מחשב ניהול, מערכות פליטה, הגבהות, בולמים + קפיצים.
לפרט כאן איני יכול. אם תרצה: אפרט בהודעה פרטית.
גיא
שלחתי לך שתי הודעות פרטיות כאשר הראשונה היתה מאוד ארוכה.
שתיהן לא אושרו על ידי המערכת, אז ויתרתי.
שיפורים שלא ציינתי קודם היו בתיבת ההילוכים ובדיפרנציאלים, ועוד כמה חשובים פחות.
בגדול, הבאתי את הפורסטר הכי רחוק שאפשר בכביש ובשטח, אולם, כמו שכבר כתבתי קודם, לכל רכב יש את המגבלות שלו, ואני מקוה, בעיקר לאור העובדה שהרחבתי את יכולות הרכב בכל אספקט, שלא אגיע למגבלות האלו.
בכל מקרה לא תמצא אותי בתחרויות למיניהן וגם לא בטיולי שטח בעבירות קשה, מקסימום בינונית, וגם זה בקבוצה מודרכת, כי אני פשוט אוהב את מלאכת הנהיגה, בכביש ובשביל, ולא מנסה להוכיח כלום לאף אחד, או להראות למישהו ששלי יותר גדול
בסך הכל, יש מכוניות חזקות יותר על הכביש, ורכבי שטח בעלי יכולת עבירות גבוהה יותר, אך הבאתי את הרכב ליכולות שמתאימות לי, לצורת הנהיגה שלי ולטיולי השטח בהם אני משתתף, ואני מרוצה.
בברכה
פיני
ג'וציטוט:
נכתב במקור על ידי tzagi
בלי להפחית מדעתך ונסיונך כמובן...
"Consumer Reports has published a new reliability survey that finds Toyota slipping from First overall to Third place, Behind Honda and Subaru..."
מתוך Peterson's 4Wheell & Off-Road גיליון פברואר 2008 ממדור ה This Just In.
יואב
בס"ד
אני משער שגיא התפלא מדוע אינני מגיב... ;)
במילה אחת. פורסטר.
תחזוקה, נוחות, אמינות, הנאה נהיגה, סחירות ועוד... ועוד...
יש לי מודל 12'. מרוצה מכל רגע.
אם תרצה שאשתף עלויות אחזקה. בשמחה.
ושיהיה ברור. אני לא ממליץ לך לקנות מודל 12'. הרכב יקר מידי בתור רכב לטיולים בלבד - כ110K.
הייתי מציע ללכת על מודלים זולים יותר. יש 2006 ב40 ואפילו פחות.
שלמה, שים לב לתאריך. התגובה האחרונה בשרשור הזה הייתה לפני 9 שנים.
אולי לא הבנתי את השאלה אבל אך סוזוקי לא נלקחת בחשבון ?
יש ויטרות ארוכות משנת 94 אם אני לא טועה.
קרועים אתם ...
אני אפילו לא מצליח לזכור עבור מי שאלתי ..
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk