זו התמונה המעניינת:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9525
אם יש אפשרות דרור לתמונות מוגדלות יותר של השבר, וגם של הצד השני...
Printable View
זו התמונה המעניינת:
http://www.jeepolog.com/forums/attac...achmentid=9525
אם יש אפשרות דרור לתמונות מוגדלות יותר של השבר, וגם של הצד השני...
נמרוד אתה מתענין במיקום השבר
אני מתענין בסדק של הספינדל .
ומעל הכל איך הספינדל מגיעה למצב כל כך ירוד
איציק
נמרוד-שעות שברתי שיניים איך להעביר תמונה,התמונות שלי מגיעות לאלבום פיקאסה ומשום מה אני לא מצליח לייצא אותם והמערכת מבלבלת אותי לגמרי-אני חסר סבלנות וחסר כשרון בשימושי מחשב שדורשים קריאת הוראות והבנה-מתי מתכנני המחשבים יצליחו סוף סוף "לרדת לעם"-שילמדו מייצרני המכוניות-אתה יכול להיכנס לכל מכונית בעולם ותוך 2 עד 3 דקות להניע ולנסוע להנאתך(אם לא תתעקש לנסות לכוון את הכסא הממוחשב)-לעומת זאת חלק ענק מישומי המחשב משמש רק יחידי סגולה.
איציק-להערכתי הספינדל הגיע למצבו משום שלפני שנתיים במוסך מסויים,החליפו לי מיסבים ועבדו עם פטיש אויר וייתכן שהלחץ וכח העבודה גרם לספינדל להתפוקק.
אני אנסה לצלם שוב ביותר כישרון ואשמח אם נמרוד ישלח לי במייל הוראות הפעלה להדיוט
בנתיים היום פירקתי את הצד השני והחלפתי את מחזיר השמן בספינדל הנגדי,תוך כדי התגלה צלב דפוק והוחלף ועוד כמה ברגים חשובים משוחררים-שבוע בשטח השפיע לא מעט על המערכות.
דרור הראל
התכוונת "הוראות הפעלה לאדיוט", לא? :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי דרור הראל
נמרוד, שלח לי את הוראות ההפעלה ואני אתרגם אותם לניב האוגנדי - קונגולזי השגור באיזור כפרו של דרור.
מאוד חשוב לשלוח את זה עם ניקוד, כי פעם אחרונה ששלחתי לו מייל פשוט, הוא טעה בהבנה ומיד בישל 2 ילדים וחתול בפוייקה.... ככה זה אצלם....
ואחר כך מתפלאים שהוא לוקח את הלנדרובר שלו לגורו... הוא בטח בטוח שהציריה נשברה עקב חיפוף בריקוד הסרת השדים ועיין הרע מהדיפרנציאל.:p
יוני5
אז מה יש לנו עד עכשיו
רכב יצא לטיול בגדול כ 500 ק"מ חלק בשטח
1 ציריה שבורה
1 ספינדל סדוק
1 מחזיר שמן נוזל
1 צלב דפוק
מיסבים אומים טבעות שיבות לאומים
וזה רק בסרן האחורי
ומה יש בכל הרכב ? :oops: :oops: :oops:
או מה יהיה אחרי עוד 1000 ק"מ בשטח
איך בדיוק אתם מתחזקים את כלי הרכב שלכם ?
איציק
תשובות לאיציק
1.צירייה-תהליך טבעי שאינו קשור לתחזוקה כלל,אלה לאיכות מוצר-תאוריית הפיוז
2.צלב-"אללה ירחמו"
3.ספינדל-כנראה סדוק המון זמן-בעקבות עבודת מוסך לא מוצלחת-אני למוסכים כבר לא הולך הרבה זמן,מאז יש פחות תקלות
4.מחזיר שמן-נדפק בעת נסיון כושל בשטח לחילוץ הצירייה.
5.ברגים משוחררים-אני מניח שהצלב הגמור יצר ויברציות וגרם לברגים שמחוברים לתוף בלם היד להשתחרר מעט.
6.מרחק-עשינו מעל 800 ק"מ
7.החום הכבד השפיע על רכבים רבים-מקבץ תקלות מהשבוע-מוסו הלך מנוע,לנדרובר משאבת מים,מגנום טורבו,סיקס משאבת דלק,גראנד-חשש כבד לנזק בגיר,היילקס(היה אצלך לאבחון) מתחמם.
אנחנו עברנו 6 ימים מאתגרים בשטח וחזרנו על גלגלים הביתה וגם זה משהו.אני גאה בתחזוקת הרכב ועמידותו,תדירות הטיפולים והאהבה הרבה המושקעת-אני נוסע ברכב בביטחון מלא-יש לי רק בעייה אחת עם הזמזם של החגורת בטיחות שמצפצף כל הזמן.
דרור הראל
אז זה הוא שבהילקס זה היה רק חשש
ובסה"כ כלום .
אבל לא זאת הנקודה .
מה שאני מנסה להדגיש זה שיש צורך לפני פסח ( סוף חורף )
ולפני ראש השנה ( סוף קיץ ) .
לעבור על הרכב ולא רק להתקין מפסק ידני למנורת לילה ניידת .
לפרק גלגלים לנקות לכוון בלמים .
לגרז ברגים\ אומים של הגלגלים ( אתה יודע אלה שלא נפתחים ביום קיץ חם )
להוציא את הגק לבדוק שהוא עובד והבורג לא חלוד . ( ולהחזיר את מפתח הגלגלים מאוטו של האישה )
לבדוק רצועות מנוע ( ולא לחשוש להחליף )
להחליף גלגלי סרק ( כל אחד לפי הדגם לפי הצורך )
להחליף צינורות מים לפי הצורך
למי שישי רדיאטור מנוע מפלסטיק 5 שנים זה הרבה 7 שנים זה רימון בלי ניצרה .
ועל הדרך להחליף טרמוסטט ( כן כן להחליף לא חשוב שהוא " תקין" )
להחליף מיכל מים מפלסטיק כולל פקק .
לגרז צלבים
לבדוק גומיות לציריות
לחזק את כל כל הברגים להחליף ברגים במיגון ולישר מיגון עקום
לשמן וו גרירה לבדוק שהוא בכלל נפתח
להוציא את כל מה שיש בארגז תא המטען ולזרוק קצת זבל
לפרק מצבר לשטוף במים חמים את סביבת המצבר ואת נעלי הכבל .
בקיצור להכין את הרכב למסדר המפקד .
איציק
איציק,,
ואז,, מה ?????
ניסע בלי תקלות ,,,כאילו כזה נסיעה משעממת ??????
פשוט ירדת מדעתך, איזה עצות אתה נותן באתר רציני,,
איציק, זה לא 1000 ק"מ בשטח.
זה רכב עם 400 אלף ק"מ. בוא נגיד, שאני לא אחזיר את הסטאבאקס לחברה בשביל תיקון באחריות בכזה קילומטרז'..
אסף.
דרור,
לדעתי הציריה שלך חיה על זמן שאול כבר הרבה זמן.
הדגשתי את העיקום בקו של השיניים על הצירה, אלא אם מישהו יגיד שככה מכרסמים שיניים ברובר.
לפי איך שאני רואה בתמונה של הצד הלא גזור הציריה הזו עברה פיתול והיתה בדרך לשבירה באזור השיניים גם בצד השני.
לגבי התחלת הפיתול בציריה שעוד לא נגזרה, הדבר מוכר וקורה עם הזמן ומכות המומנט המופעלים עליה (בעיקר במעלות וכו'...). הדבר היותר מדאיג הוא שלרוב, השבר בציריה (לפחות בציריה מקורית) הוא בקו ישר (ולא באלכסון כמו בתמונה) ודווקא בשינים הקרובות לנאבה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי ד ו ר ו ן
העניין הוא שלא הייתי מזכיר את זה בכלל אלמלא העובדה שבעבר יצא לי להתקל בציריות שנשברו כמו בתמונה (סוג מסויים שאינני ידע מה המקור שלו) ובחלק מהמקרים הן "התפוצצו" למספר גרדים שנשארו התוך הסרן וגרמו נזק ובמקרים אחרים השבר האלכסוני גם התעקם בצורה כזו שלא אפשר את הוצאת הציריה בלי פירוק מסובך.
לסיכום, שים לב אילו ציריות אתה מרכיב!
דורון-מה שרואים בתמונה זה שתי ציריות שונות,אני לא כזה מטכשר שיודע להכניס את שני צדדי הצירייה לאותה תמונה.
הצירייה הגזורה היא הקצרה,והצירייה השנייה היא הארוכה שהוצאה על מנת לדחוף את הקצרה החוצה,כמובן ששתיהן הוחלפו בצמד ציריות חדשות מקוריות בעלות של 2000 ש"ח כולל כאפות.האמת היא שאני הרגשתי בטיול האחרון שהחופש בסרן האחורי גדל והחלטתי שאחרי הטיול אני מחליף ציריות,הצירייה לא הסכימה לחכות עוד 24 שעות ונפחה נשמתה,יהי זכרה ברוך.
כרגע אני מנסה להתרגל לכך שרעש הדפיקה מאחור בעת החלפת הילוך ובתחילת נסיעה נעלם,אני חייב ללכת למישהו מקצועי לברר לאן נעלם הרעש,זה די מטריד אותי.
דרור הראל