תגובה להודעה: עונת מכירת הרכבים???
דרור אחרי ההודעה שלך הלכתי לבדוק מה מצב המקלט האטומי שלי !!!
לא צריך להיסחף לשום כיוון, לא לאופטמיות ולא לפסמיות.
צריך להסתכל על המצב לאשורו.
המצב הנוכחי הוא תולדה של מספר גורמים שהחלו עוד במאה הקודמת.
ובראשם התפרקות ברית המועצות.
לטובה ולרעה ההתפרקות הזו גרמה לשינוי עולמי שאת תוצאותיו אנו מרגישים בעוצמה רבה היום.
מההסטוריה למדים שאם אומות לא נכנסות להסטריה מצב הענינים רע ככול שיהיה משתפר עם הזמן.
הצרה היא שלפעמים קמים מנהיגים שמסיבות פולטיות משלהם מנצלים את המצב וגורמים לאסון!!!
הדוגמא הקלסית לדעתי הינה היטלר וגרמניה של שנת 1930.
נכון להיום המצב הוא די הסטרי. כרגע אין שום סיבה לעליות המטורפות במחירי הדלק. אבל האיום התמידי של מלחמה בין ארצות הברית לאירן גורם להרבה מאוד ספקולציות. ולא דווקא בגלל המלחמה אלא בגלל התגובה האפשרית של הענק הסיני.
אגב מלחמת שלום הגליל השניה היתה לעניות דעתי רק מתיחת שררים בים שתי הענקים - ארצות הברית מצד אחד עם ישראל בצורת השרירי שלה, וסין בעקיפין דרך אירן וחיזבלה. כול אחד בדק עד כמה העצבים של השני מתוחים. לצערנו החילים והאזרחים שלנו הם אלו ששילמו את המחיר.
מה צופן העתיד? שאלה טובה מאוד. אף אחד אינו יודע בוודאות. נכון להיום יש מספר תסרטים אפשרים רובם שללים אבל חלקם גם חיובים. מציאת מקור אנרגיה שיספק חלק מדרישות האנרגיה העולמיות במקום הדלק בהחלט יכול לעזור בלהרגיע את המצב...
ומה אנחנו במשבצת הקטנה יכולים לעשות? בעיקר לעבור לרכבים חסכנים, לנסוע פחות. ולחשוב על כול טיול שטח אם לא עדיף לעשות אותו ברגל.
אה כן, ולהתפלל שלא יקום "היטלר" חדש שיצור מלחמת עולם שלישית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
ומה אנחנו במשבצת הקטנה יכולים לעשות? בעיקר לעבור לרכבים חסכנים, לנסוע פחות. ולחשוב על כול טיול שטח אם לא עדיף לעשות אותו ברגל.
.
אני אומר דווקא ההיפך. סעו בג'יפים. גדולים, שתיינים- כל עוד אתם יכולים להרשות לעצמכם. אין לנו עוד הרבה זמן להנות מזה, וה"בזבוז" האישי שלנו הוא כלום לעומת מה שה"גדולים" מבזבזים.
אסף.
סעו פחות - אבל שכל קילומטר יהיה שווה את זה... לא לבזבז דלק על נסיעות לעבודה במזדה... עדיף לעשות חצי מהקילומטרים על אותו ליטר, אבל על מנוע 4.0 ליטר של ג'יפ, בטיול. איך מגיעים לעבודה? יש פתרונות ישנים שצצים. קרפול, הסעות מאורגנות יותר או פחות, אופניים, וכן, תחבורה ציבורית היא כן אופציה ריאלית להרבה אנשים. תבדקו לפני שאתם פוסלים.
ותזכרו - "עברנו את פרעה, נעבור גם את זה".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
נשמע מצוץ מהאצבע ? יש כל כך הרבה חומר על זה, שזה מגוחך שלא קם הישראלי והתחיל להלביש את הבתים בארץ בקולטים, רק בשביל הפרנסה.
למה לא קם? ועוד איך קם, אבל זה לא כל כך פשוט...
לפעמים אני מחכה ליום שיפטרו אותי ממקום העבודה...
אביגדור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
AvigdorAharon
לפעמים אני מחכה ליום שיפטרו אותי ממקום העבודה...
הדברים להלן נכתבו כדי להאיר דברים שרובנו נוהגים לחשוב מסיבות שונות ואינם מכוונים דווקא אליך.
אם הנך מחכה ליום מיוחד כזה, יכול להיות שיפטרו אותך כשכבר לא תרצה שכך יקרה:shock:, אולם, אתה את הכוונות שלך, שידרת לקוסמוס מבלי להוסיף כל מיני פרמטרים של מתי, איך, תנאים ... ושם ? שם זה כבר נרשם (שם זה כבר "מכתוב" בגורל ובמזל) והאם אתה מוכן ליום הזה ? עם תכנון, תקצוב, סדר עדיפויות... וכל מה שצריך ? צריך גם "ארגז כלים" לתקופות כאלו בחיים :cool:
לפני 3 חודשים הצעתי לספר שלי לקרוא את הספר "אבא עשיר אבא עני", המסקנה הראשית שגם הוא הפיק מתוכו היא "עשה, טעה, למד, תקן והמשך לעשות".
וכמו שכתבת "זה לא כל כך פשוט" אבל אולי רק בהתחלה.:arrow:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshonaz
הדברים להלן נכתבו כדי להאיר דברים שרובנו נוהגים לחשוב מסיבות שונות ואינם מכוונים דווקא אליך.
אם הנך מחכה ליום מיוחד כזה, יכול להיות שיפטרו אותך כשכבר לא תרצה שכך יקרה:shock:, אולם, אתה את הכוונות שלך, שידרת לקוסמוס מבלי להוסיף כל מיני פרמטרים של מתי, איך, תנאים ... ושם ? שם זה כבר נרשם (שם זה כבר "מכתוב" בגורל ובמזל) והאם אתה מוכן ליום הזה ? עם תכנון, תקצוב, סדר עדיפויות... וכל מה שצריך ? צריך גם "ארגז כלים" לתקופות כאלו בחיים :cool:
לפני 3 חודשים הצעתי לספר שלי לקרוא את הספר "אבא עשיר אבא עני", המסקנה הראשית שגם הוא הפיק מתוכו היא "עשה, טעה, למד, תקן והמשך לעשות".
וכמו שכתבת "זה לא כל כך פשוט" אבל אולי רק בהתחלה.:arrow:
אהבתי!!!
כן, אני מוכן, כי מחר תמיד יהיה טוב יותר!
אביגדור
1 קבצים מצורפים
בהחלט עונת מכירת רכבים.
אנחנו כמעט ולא מטיילים בקיץ, כך שקונה "טוב" בתחילת הקיץ מתקבל בברכה.
מספיק עם התאוריות, דיפנדרים וסופות אף פעם לא היו suv.
לא יודע אם השירשור הזה מתאים או השני ...
אבל עכשיו זה נהיה יותר אקטואלי.
ההיילקס נימכר.
אני התכנסתי לשתי אופציות. צ'רוקי / גראנד .... מצד אחד וסובארו פורסטר מצד שני.
כשספורטאג' כמעט ניכנס לעניין גם אבל תא המטען שלו ממש ממש קטן לטעמי.
אני יודע שהסובארו לא ממש לשטח, אם כי קפה על פסגת הנ.ג. אפשר בכבוד איתו ורוב מסלולי השבת ...
אולי יצריך בניה בחלק ממסלולי המדבר אבל לא לורדית / עשוש וכו' ...
מצד שני, הג'יפ יש לו איזה בעית שתייה קטנה ...
----
נגיד שניה שאני אוכל להסתדר עם הדלק. מה אתם אומרים ?
מה השאלה?
מה לקנות?
אתה גם מאלה שחושבים שספורטאג' חסכוני יותר מגראנד...
הוא לא... אולי בק"מ אחד לליטר...
פורסטר? , גם יקר יחסית וגם לא ג'יפ, סטיישן נחמד לשבילים.
ת'שמע..
היה לי גראנד ZJ, הוא היה רכב מעולה!!!, תחזוקה זולה ***, ביטוחים זולים והכי חשוב זה רכב שנכנס לך לורידים, למעשה לכל בעל צ'רוקי/גראנד זה נכנס לורידים, התמכרות לשמה.
*** מסוייג להרבה מזל ברכישה :D
לא רמי ..
אני לא חושב שספורטאג' יהיה יותר זול בדלק אבל אני משוכנע שהוא יהיה יותר זול בתחזוקה ... אבל תא מטען זעיר מוריד אותו מהרשימה.
ואני יודע שסובארו זה לשבילים ...
ואני יודע מה יהיה האוטו הבא .. אני רק לא סגור על זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
לא רמי ..
אני לא חושב שספורטאג' יהיה יותר זול בדלק אבל אני משוכנע שהוא יהיה יותר זול בתחזוקה ... אבל תא מטען זעיר מוריד אותו מהרשימה.
ואני יודע שסובארו זה לשבילים ...
ואני יודע מה יהיה האוטו הבא .. אני רק לא סגור על זה.
גיא, זה בסדר.
מבחינה פסיכולוגית, כמעט כל רכישה שלנו נחלקת ל-3 (כמעט כמו בצבא...):
לפני הקניה,
בזמן הקניה,
אחרי הקניה.
בכל שלב אנחנו מנסים למצוא את החיזוקים למהלך, ביצוע רציונליזציה להחלטה שלנו וחיפוש תמיכה כדי שנוכל "להיות בטוחים" שעשינו את הצעד הנכון. (גם אם אנחנו "אונסים" את כל ההיגיון בדרך).
אז קדימה- עבור לשלב הבא- זמן הקניה.
וואלה, מלא גיפים מוצעים למכירה.
לטעמי -סימן מובהק להאטה המתרגשת על המשק הישראלי.
מה עושים ? (קונים גיפ :confused:).
ואם זה לא מספיק,
http://www.fxp.co.il/showthread.php?p=4044051
אז המחירים ירדו בחודש האחרון בקרוב ל-40000 שח ליחידה ,בהתאמה.
קצר=195000 שח~
4 דלתות=230000 שח~
האמר ; יצאו במבצע כ320000 שח ליחידה!
אכן העונה החמה כבר כאן.
כן, הדולר והמיתון האמריקאי גם תורמים להחלשת שוק רכב השטח המשומש בפינה קטנה במזרח התיכון....
לא לא. הכוונה אינה לשוק הרכב המשומש אלא כי ההיצע הגבוה בשוק זה הינו אינדיקטור למיתון כללי אליו עומד להכנס המשק.
היה ניתן לשמוע הערכות מלומדות אודות אפשרות זו משום עלית מחירי הדלקים, מוצרי הבסיס, ירידת כדאיות היצוא וכו', אבל כאן מדובר על ביטוי ממשי-הצבעה ברגליים של האזרחים.
עמישראל מתחיל להדק את החגורה !
המיתון כאן ועכשיו :?: