שעון הוא התקן אלקטרומגנטי, יכול להיות שנוצר שזה כלשהוא מטורף שמשגע את השעון.....
תבדוק עם רב-מודד שהמתח המסופק לשעונים תקין ונמשיך משם....
Printable View
שעון הוא התקן אלקטרומגנטי, יכול להיות שנוצר שזה כלשהוא מטורף שמשגע את השעון.....
תבדוק עם רב-מודד שהמתח המסופק לשעונים תקין ונמשיך משם....
אשר,
מכל הבדיקות שהוצאו בשרשור, אני לא זוכר מה עשינו ומה לא.
אני ממליץ (וכמובן שגם אבצע) לבדוק שוב מההתחלה ולחזור לשרשור עם נתונים מדויקים (במידה ולא נגלה את התקלה).
נבדוק את השעונים מחוץ לג'יפ (לפרק זמן ארוך), אח"כ נבדוק בג'יפ ללא מתח וכדומה.
זרקתי כפפה, תפוס!
אביגדור
הקפה רותח כבר חודשיים..
ארגנת כבר חוטים עם מינוס ופלוס ישירות מהמצבר, פלוס אל השעונים ומינוס אל גוף הספידומטר, רק בשביל לוודא שהם מקבלים מתח טוב ישירות מהמצבר?
מינוס ישיר לשעונים כן פלוס לא.
שעונים ומדיד נבדקו מחוץ לרכב עם המצבר הנוכחי ונמצאו תקינים.
הבעיה היא שלפני נסיעה הכל תקין. רק אחרי נסיעה של 100 מ' הם מתחילים להשתגע וממשיכים גם אחרי עצירה וכיבוי. יותר נכון שעון הטמפ' ממשיך, שעון הדלק חוזר להתנהג נורמלי אחרי מס' דקות.
באותו נושא אבל לא באותו עניין,
המדיד דלק הישן שלי לא עובד טוב (בעבר כשפירקתי אותו ראיתי שיש בעייה עם המגע שלו שמשנה את ההתמגדות, הוא פשוט עקום ולא תמיד נוגע) אחרי תידלוק הוא היה מראה מלא ואחרי כמה עשרות ק"מ הוא היה יורד לריק.
היום הרכבתי מדיד דלק חדש שהגיע מיאנוביץ'.
כמובן שהוא לא עובד.
אחרי בדיקות רבות שמתי לב לתופעה מעניינת שממש אין לי מושג איך להסביר אותה, אשמח אם מישהו יוכל להתייחס לעיניין.
אז ככה, כאשר המדיד מחובר ובמקביל מחוברת מנורת בדיקה (מברג שיש לו שפיץ ויוצא ממנו חוט עם תנין) אז המדיד עובד ונותן קריאה שנראה לי מדוייקת. הכוונה במקביל הינה שאת התנין של המברד תפסתי ביחד עם הכבל שנותן מינוס למדיד דלק. עם השפיץ של המברג נגעתי בבורג שעליו מחברים את הכבל שהולך לשעון כאשר הכבל גם מחובר לאותו הבורג.
במצב הזה אני רואה את המנורת ביקורת מהבהבת בקצב קבוע (רגולאטור???) והעוצמה שלה משתנה כתלות בכמות הדלק.
רצוי לציין ששעון החום מחובר ועובד בצורה תקינה, שמתח 12V של השעונים מתחבר לשעון דלק ומשם ע"י הגישור הקבוע מגיע גם לשעון חום.
אני ממש לא מצליח להבין את פשר העניין.
עירא
נשמע לי כחוסר התאמה בין המדיד לגשש
יש גששים בתחומי עבודה שונים, אם אני זוכר נכון יש אפילו כאלו שעובדים הפוך מבחינת היחס בין קמות הדלק להתנגדות( עולה \ יורדת עם ירידת כמות הדלק במיכל)
נשמע הגיוני, אבל, אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבן בינוביץ' יודע דבר או שניים ולא נתן לי מדיד דלק שלא קשור. כל השעונים אצלי מקוריים ולכן לא מתאים לי כל כך הקטע של חוסר התאמה ביניהם.
בדקתי עכשיו גם עם המדיד הישן (יישרתי יחסית את המגע שלו) ואיתו יש קצת תגובה בשעון (רואים את השעון עולה קצת מעל הEMPY) אבל גם איתו ברגע שאני מחבר את המברג עם המנורה אז הוא מגיב נורמלי.
עירא
עירא,
בדקת התנגדויות במוצא הגשש?
אם אני זוכר, חצי מיכל שווה ל 7 אוהם לערך. שווה לבדוק, במוצא המדיד, ואם התוצאה נכונה, להמשיך הלאה עם החוט עד לשעון.
אביגדור
מדידות מסודרות של התנגדות יבוצעו היום.
עירא
ביצעתי את מדידות ההתנגדות, כולן עברו בהצלחה, אבל עדיין השעון לא עובד.
בשלב הזה, רגע לפני שאני לוקח אותו לרופא שעונים, רציתי לברר אולי למישהו יש אחד ספייר לטובת בדיקה שהבעייה היא אכן בשעון ולא במדיד שקניתי.
תודה.
עירא
אתמול בדרכי לערן לקחת שעון נוסף לבדיקה, תדלתי מיכל מלא והפלא ופלא, המחוג זז עלה בערך לרבע מיכל (קצת יותר) והתחיל לרדת לאט לאט (תאמת לא כל כך לאט בערך ליטר כל 5,6 ק"מ...)
מכאן הבנתי שכנראה יש בעייה בכיול בין השעון למדיד. למה??????????????????
היום כשניסיתי לחבר את השעון שהבאתי מערן גיליתי שהוא שרוף ולכן השאלה האם למישהו יש שעון כזה עדיין בעינה.
עירא
ניסיתי להתקשר אליך, אבל למען כולם:
לפי מה שאתה מתאר, יש סיכוי סביר שהשעון לא תקין.
לא מסובך לבדוק זאת:
אתה צריך שלושה נגדים בערכים המתאימים (מיכל מלא - 10 אוהם, חצי מיכל - 35 אוהם ומיכל ריק - 70 אוהם). אתה מחבר 12V ואדמה לשעון (כמובן למקומות המתאימים) ואת הנגד אתה מחבר בין האדמה והרגל השלישית שבשעון (לנגד אין קוטביות, אל תחשוש מכיוון לא נכון). כך אתה יכול לראות שהשעון באמת עולה למקסימום, ירד למינימום וכו.
אם תמצא נגד משתנה (פוטנציאומטר) בערכים המתאימים, תוכל לראות את עלית המחוג כתלות בשינוי ההתנגדות בפוטנציאומטר.
אפשרות שניה היא למצוא שעון תקין ...
אם לא תשיג נגדים בערכים המתאימים, דבר איתי. בכל מקרה תוודא שלא טעיתי בערכי הנגדים.
בהצלחה,
אביגדור