תגובה להודעה: THE TRAX || PROJECT
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan30
היי
תודה
מאיפה מגיעות האותיות ? איךעושים את ההמרה (שאדע להבא)?
NB = ניאוביום , סוג של סגסוגת למתכת .קשה לי להאמין שתמצא כזאת . אני השתמשתי בצינור רגיל בעוביים האלה .
יתרון שלה הוא עמידות בקורוזיה (אם תעשה צבעיה כמו שצריך לשלדה אז לא תיהיה בעיה ) ולסגסוגת ניאוביום יש כושר מתיחה נמוך. תשתמש בצינור רגיל באותו עובי דופן ולא תיהיה לך בעיה.
קראתי מה שכתבת ואכן זה נחמד להצמד לתוכנית אבל לפעמים גם בתוכניות האלה יש דברים לא מדוייקים.אל תקח את התוכנית כמובן מאיליו , תבדוק כל דבר מאיפה הוא מגיע ואם זה באמת מסתדר.
בהצלחה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan30
ומה זה סקדיול ?
סקדיול זה יחידת מידה לצינור שמתחשבת בעובי הדופן . יש סקדיול 40 80 ו160
סקדיול לא קובע את סוג המתכת(בדר"כ פלדה ) רק את העובי דופן , משקל למטר ועמידות בלחצים ( לחצי נוזל או גז שעוברים דרכו ) סקדיול משמש לעבודות צנרת והוא הדרך הזולה והחזקה לבנות כלובי התהפכות לבאגים .
בהצלחה,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
NB = ניאוביום , סוג של סגסוגת למתכת .קשה לי להאמין שתמצא כזאת . אני השתמשתי בצינור רגיל בעוביים האלה .
יתרון שלה הוא עמידות בקורוזיה (אם תעשה צבעיה כמו שצריך לשלדה אז לא תיהיה בעיה ) ולסגסוגת ניאוביום יש כושר מתיחה נמוך. תשתמש בצינור רגיל באותו עובי דופן ולא תיהיה לך בעיה.
קראתי מה שכתבת ואכן זה נחמד להצמד לתוכנית אבל לפעמים גם בתוכניות האלה יש דברים לא מדוייקים.אל תקח את התוכנית כמובן מאיליו , תבדוק כל דבר מאיפה הוא מגיע ואם זה באמת מסתדר.
בהצלחה,
תודה
אכן כן ,אני די גמיש בקשר לתוכניות ,איפה אני יכול למצוא מישהו שימכור צינורות כאלו באורכים הגיונים כמו 10 סמ ולא שלושה מטר ? הייתי בכמה חנויות לברזל והם מוכרים רק 3 או שישה מטר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan30
תודה
אכן כן ,אני די גמיש בקשר לתוכניות ,איפה אני יכול למצוא מישהו שימכור צינורות כאלו באורכים הגיונים כמו 10 סמ ולא שלושה מטר ? הייתי בכמה חנויות לברזל והם מוכרים רק 3 או שישה מטר .
במקרים האלה אתה צריך לקנות פרה בשביל כוס חלב , אין לך ברירה...
לדעתי אתה לא צריך סקדיול, מיותר לפרוייקט כמו שלך. עובי דופן 2.6 לצינור צול ו2.3 ל3\4 צול זה די והותר.
שבוע טוב,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
במקרים האלה אתה צריך לקנות פרה בשביל כוס חלב , אין לך ברירה...
לדעתי אתה לא צריך סקדיול, מיותר לפרוייקט כמו שלך. עובי דופן 2.6 לצינור צול ו2.3 ל3\4 צול זה די והותר.
שבוע טוב,
מה זה סקדיול ?:)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nitzan30
ומה זה סקדיול ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
סקדיול זה יחידת מידה לצינור שמתחשבת בעובי הדופן . יש סקדיול 40 80 ו160
סקדיול לא קובע את סוג המתכת(בדר"כ פלדה ) רק את העובי דופן , משקל למטר ועמידות בלחצים ( לחצי נוזל או גז שעוברים דרכו ) סקדיול משמש לעבודות צנרת והוא הדרך הזולה והחזקה לבנות כלובי התהפכות לבאגים .
בהצלחה,
...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
...
תודה
לא ראיתי את התשובה למעלה :)
עידו וניצן
לידיעה אותיות ה NB=NOMINAL BORE שזה קוטר פנימי נומינלי ומזה +עובי דופן 2X תקבל את הקוטר החיצוני
רוב הצינורות אמורים להיות סקדיול 10 ומכיוון שקשה למצוא סקדיול 10 משתמשים בסקדיול 40
שהוא יותר נפוץ ובעל אותם תכונות אבל עם עובי דופן שונה 3.25 מ"מ וחשוב לפני חריטת בושיניגים
למדוד את הקוטר הפנימי של הצינור המיועד ולא לפי התוכניות
יוסי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sidewinder
עידו וניצן
לידיעה אותיות ה NB=NOMINAL BORE שזה קוטר פנימי נומינלי ומזה +עובי דופן 2X תקבל את הקוטר החיצוני
רוב הצינורות אמורים להיות סקדיול 10 ומכיוון שקשה למצוא סקדיול 10 משתמשים בסקדיול 40
שהוא יותר נפוץ ובעל אותם תכונות אבל עם עובי דופן שונה 3.25 מ"מ וחשוב לפני חריטת בושיניגים
למדוד את הקוטר הפנימי של הצינור המיועד ולא לפי התוכניות
יוסי
תודה , לקחתי לתשומת ליבי
הענין של מה זה NB מסקרן אותי - כאן http://www.all-acronyms.com/NB לא מצאתי מתוך כל ה 107 קיצורים התייחסות לאפשרות שזה קדח נומינאלי, כפי שצויין לעיל.
שווה בדיקה אצל כותב התכניות, ולו על מנת לא לעשות טעויות בסיסיות וקריטיות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
הענין של מה זה NB מסקרן אותי - כאן
http://www.all-acronyms.com/NB לא מצאתי מתוך כל ה 107 קיצורים התייחסות לאפשרות שזה קדח נומינאלי, כפי שצויין לעיל.
שווה בדיקה אצל כותב התכניות, ולו על מנת לא לעשות טעויות בסיסיות וקריטיות.
ברוך, נראה לי שהתשובה לגבי הגלוון נכונה יותר ...
בקישור הזה:
http://www.nalingasteel.com.au/Nalin...and%20rhs.html
יש רשימת צינורות ומידות, תחת אותו כיתוב של OD וNB יש עובי דופן שונה ... זה לא מסתדר עם התאוריה של קוטר פנימי ...
כנראה שבכל זאת מדובר ב NOMINAL BORE.
ראיתי את הנתון הזה באחת מטלבאות הנתונים של יצרן צינורות פלדה, שהשתמש בביטוי עם הפירוש שלו בסוגריים:-
(NBׂ(NOMINAL BOREׁ.
עכשיו רק צריך לראות איך זה מתיישב עם נתוני ה OVERALL DIAMETER
וה WALL THICKNESS מכיוון שלאור הנ"ל
NB + 2 *(WT) = OD
למה לשבור את הראש? כתוב לך בתחילת התוכניות מה אומר כל צירוף אותיות שמצוין בתוכניות.
NB- nominal bore- classification given to some sizes of pipe. very rearly is the pipe actually the internal size quoted.
תעזר בטיפים והעצות שיש בתוכניות, לפי דעתי זה עוזר.
1 קבצים מצורפים
ברוך בבקשה
שיוך של ה NOMINAL BORE למידת קוטר חיצוני לפי התוכניות (הפרש של 0.3 לצול סקדיול 40)
דף סרוק מתוך התוכניות של הברקודה
שים לב ל25NB =33.7 ממ קוטר חיצוני
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sidewinder
ברוך בבקשה
שיוך של ה NOMINAL BORE למידת קוטר חיצוני לפי התוכניות (הפרש של 0.3 לצול סקדיול 40)
תודה
בנוסף גם זרקתי את השאלה בפורום של החברה , נמתין לתשובה ונעדכן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sidewinder
ברוך בבקשה
ניצן יוסי צודק.
בדקתי גם בתוכניות שלי וNB זה קוטר נומינלי,(לפי התוכניות של די אג' ) אבל אם תבקש צינור NB20 מספקי הברזל בארץ חלקם יבינו שאתה מדבר על ניאוביום שזה סוג של צינור.
שדרך אגב הקוטר הנומינלי נקבע בגלל תרכובת החומר שממנו מיוצר הצינור וניאוביום זה סוג של סגסגות לכן הפרשי הקטרים.
מצטער אם הטעתי אותך ,
אבל המידות שכתבתי לך הם נכונות - נומילני....
בהצלחה בפרוייקט !
אני קראתי ש NB זה מושג ישן מהתקופה שהצינורות הגיעו עם עובי דופן בודד ואז החישוב התאים
היום שיש מגוון עוביים לדופן המידה הנומינלית אינה רלוונטית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
adi-ros
ניצן יוסי צודק.
בדקתי גם בתוכניות שלי וNB זה קוטר נומינלי,(לפי התוכניות של די אג' ) אבל אם תבקש צינור NB20 מספקי הברזל בארץ חלקם יבינו שאתה מדבר על ניאוביום שזה סוג של צינור.
שדרך אגב הקוטר הנומינלי נקבע בגלל תרכובת החומר שממנו מיוצר הצינור וניאוביום זה סוג של סגסגות לכן הפרשי הקטרים.
מצטער אם הטעתי אותך ,
אבל המידות שכתבתי לך הם נכונות - נומילני....
בהצלחה בפרוייקט !
יופי !
תודה רבה , אמשיך , עכשיו נותר לצאת לחיפושים אחר הסוגים השונים של הצינורות .
תודה על התגובות , עכשיו אחרי שיש מסגרת וחלק מהפרונט נתחיל עם כל חלקי ההיגוי והבלימה .
4 קבצים מצורפים
פירקתי מנוע של מכסחת quantum 35 לאוברול , בהרכבה יש לי שתי שאלות :
1.ישנו פין , אורכו כס"מ אחד שאין לי מושג לאן וכיצד עליו להתחבר
2.יש שבשבת (צבא אופוייט)עם ברזל 90 מעלות , האם עליה להיות מחוברת על גל הזיזים? מה תפקידה ,עירבול השמן ?
תודה