שים לב שגם ההפך נכון- רכב נעול, ובמיוחד קצר וצר יביא אותך בקלות למצבים לא נעימים בשטח, במקום בו רכב לא נעול יצליב ויעצר אתה עלול להמשיך ותוך שתי שניות למצוא את עצמך על הגב. מסוכן למי שאין לו נסיון ולא מכיר את הרכב שלו (שזה לא המקרה שלך כנראה).
Printable View
וואי וואי , איזה סרט עשיתם פה ועוד על מה ? אני צופה בשרשור הזה מתחילתו וחצי מהשרשור חוזר על עצמו...
יואב ,אתה לא חדש בשטח ולא בקהילת הג'יפאים , על אחת כמה וכמה שהחלפת סמוראי בג'ימני, שזה פחות או יותר אותו הרכב על כל מכלוליו , שיפוריו וצמיגיו. מה כל החששותו והספקות ? דוקטור תתעורר!!! :)
לשנות ל215 יעלה לך בדיוק כמו שהיה עולה לך לשנות בסמוראי ואצל אותם אנשים. במידה 205/70 יש צמיג מעולה של מקסיס , ערן EYBAZO קנה סט כזה לפני חודשיים לסמוראי שלו ואני מחכה לרגע שאני אשים את הסט הזה במידה 235 אצלי - צמיגים בשרניים ממש. 205/75 יש גם סט של מקסיס , מוכר וידוע עוד מהשרשור שלי, עבר קצת שיפורים בחזות.
מיגונים עולים אותו דבר כי מדובר ברכב נפוץ ולא איזה אבטיפוס (דבר עם עודד זנטון שעוסק בתחום הזה כתחביב ועושה עבודה מעולה , המחיר אצלו יהיה הרבה יותר זול מאספיר או אוברלנד עם כל החיבה שיש לי לסדנאות האלה , זה בטוח. גם מורי יודע להכין , אבל אני לא יודע אם יהיה זול כמו עודד)
הדבר היחיד שיש לגביו תהיות זה סט הגבהה , אבל כפי שאמרו כאן לפניי, סט כזה צריך להרגיש - פה אין המלצה טובה כמו לשאול את הגב שלך או של זוגתך.
כמובן שהכל נכתב בנימה חיובית וצוחקת ובעיקר בצעקות רמות :twisted::twisted::twisted::twisted:
עזוב, הוא בעיקר מנסה לנפנף בעובדה ש "האישה שיחררה לי 5000 ש"ח לשפר תאוטו!!".
עידן- תפנים: הג'ימני הוא שלה מהרגע הראשון שנחת בבית, והיא תחליף אותי לפני שהיא תחליף אותו. להשקיע בו 5K זה כי אני מגביל אותה ולא היא אותי.:rolleyes:
אמיר- הסמוראי היה מוגבה, נעול צמיגים גדולים כשקניתי אותו, וגגון היה המשטח של העצים בדרך לטיול.. אני רק החלפתי בולמים והוספתי את הנעילה.
לא היה צורך לכן למגן ולא עלה על הפרק אז נושא המתלים
בכל אופן- כמו שאמרתי - נעילה תורכב, צמיגים יוחלפו לשטח מלא במידה המקורית, וההתלבטות היחידה שנשארה זה המתלים- ואנחנו אכן נפגוש בעלי OME ו טאף דוג כדי להחליט.
מדרגות צד יורכבו גם כן.
חג שמח
יואב.
מנצל את השירשור כדי להוסיף שאלות
מה דעתכם על סט הגבהה של קפיצי LOVVELS ובולמים של קוני ?
עלות משוערת לפני התקנה כ 5K
דורון
שלום לכולם
חזרנו מטיול סוכות ומצאנו איזה סלע להמחיש את ההבדל בין ג'ימני סטנדרטי למשופר.
בבקשה
שרון
לא ברור לי מה התמונה ממחישה?
(אני רק רואה הבדל בצבע הקפיצים וסוג הטמבון)
רואים שהגימני עם הטמבון גבוהה יותר ובעל מהלכי מתלה קצת יותר נדיבים!!!
בנוסף יש לו נעילה והיה לו הרבה יותר קל לטפס על הסלע.
שרון
בתמונה הזאת אתה ממחיש את הטענה שאין מה לנסות ולהשיג מהלכי מתלה טובים יותר בג'ימיני, חבל על הכסף...
האם זה משפר את הנוחות בנסיעת כביש (וזה מה שקובע אצל רובנו) או שטח זאת השאלה.
כמו שעידן כתב, בתמונה לא רואים שיש לאחד הרכבים יתרון במהלך מתלה, אגב יכול להיות שיש לו,אם הייתם מטפסים סלע גדול יותר אולי היינו רואים גם....אבל...
בכל הקיטים שנמכרים בארץ עבור הגימיני אין הגדלה משמעותית של מהלך המתלה ,נכון הרכב גבוה יותר, הרבה יותר נוח ופחות קופצני(אם בחרתם את הקיט הנכון), אבל הגדלה משמעותית של מהלך אין באף אחד מהקיטים האלו.
טוב- תודה.
התמונה ברורה הרבה יותר עכשיו, אחרי כל הדיונים, וגם העלויות +/- התבהרו.
בתקציב הנכחי העדיפות תינתן ל:
1. נעילה אחורית
2. צמיגים
3. מיגוני סף
4. הפיכת הרכב לנוח יותר ע"י סט בולמים וקפיצים תחכה לשנת התקציב הבאה.
שוב תודה
אחרי החגים שמח לכולם.
כמה הסתיגויות ושאלות:
1. לא חושב שמישהו ציפה לשיפור מהלך ברמה של דרופ קיט או משהו בסגנון.
2. על איזה קיט אנחנו מדברים בדוגמה? אני מניח שלא כולם אותו הדבר.
3. אני הבנתי שבכדי למצות את מלוא מהלך המתלה שהקיט אמור לספק, יש (ואני מדבר ספציפית בג'ימני) להחליף את הבושינגים של מוטות הרדיוס למשופרים מאחר והם הראשונים להגביל את ירידת הסרן.
4. לדעתי ורק לדעתי הנוחות, אם לא הגבוהה אז לפחות הבסיסית, לא פחות חשובה.
כלומר= תרכיב את הנעילה, תחליף לצמיגי שטח ותגיע לטייל, אנחנו כבר נכוון אותך כדי לחסוך הגבהה:-P
הדראג לינק לא מגביל מהלך, הוא חלק ממערכת ההיגוי ולא המתלים. וודאי התכוונת לזרוע הפנהרד, שקל להתבלבל בינה ובין הדראג לינק.
http://jeepolog.com/forums/attachmen...1&d=1224770690
לגבי הבושינג ישי צודק, אם כי מן הראוי לציין שתפקיד הבושינג האקסנטרי הוא לתקן את זוויות הסרנים ביחס להגבהה (זווית קסטר, זווית פיניון מול טרנספר וזוויות עבודה של הצלבים).
חיובי אלון זו הייתה הכוונה הפנהרד.