תגובה להודעה: בניית מערכת פליטה נטולת ריתוכים - אפשרי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron1999
המון תודה על התגובות והמידע -
עם זאת יש לי כמה שאלות לאחר יום ריתוכים נוסף:
אתמול התחלתי להתאמן על ריתוך נירוסטה.
לקחתי לוחות נירוסטה שמצאתי, אלקטרודות נירוסטה והתחלתי לעבוד -
לא משנה בכמה אמפר עבדתי האלקטרודות סרבו להדלק - ונדבקו.
הנסיון הראשון היה ב120 אמפר
אחר כך ירדתי [עקב ניקוב של הפח - 2 מ"מ עובי] ל90 אמפר האלקטרודה המשיכה להדבק והיה קושי רב בהצתה שלה
ירדתי עוד ל -60 ול-30 אמפר - ושוב, האלקטרודה לא הוצתה.
הדרך היחידה להשיג ממנה איזה משהו היה לגרור אותה על המשטח - אבל זה לא ריתך כלום, סתם עשה ניצוצות.
עליתי ל150 אמפר - פה האלקטרודה נדבקה פחות, אבל עדיין - היה קשה עד קשה מאוד ליצור קשת ובלתי אפשרי להחזיק אותה.
לסיום - כדי לוודא שאני לא טועה במשהו חזרתי לאלקטרודות רגילות [זיקה לברזל, סוג מאוד נפוץ שאת מספרו איני זוכר] - ופה גם ב150 וגם ב120 אמפר נוצרה קשה, לא היו המסות או חורים [עדיין עבדתי על הנירוסטה] והקשת שנוצרה היתה עמידה ואפשרה לי משחק ושליטה.
מה אני עושה לא נכון?
האם הקושי בהצתה של האלקטרודות אומר שהן דפוקות? שרפתי \ הרסתי משהו כמו 30 אלקטרודות נירוסטה עד שהתייאשתי.
הצלחתי ממש לעבוד רק עם 3 או 4 מתוך הכמות הזו, וגם אותן - הצלחתי להפעיל רק אחרי שקיצרתי לחצי מהאורך המקורי שלהן.
אשמח לשמוע רעיונות
רון.
רון שלום!
דבר ראשון ידית הריתוך.
צריכה להיות מחוברת ל (+) אם הרתכת שלך היתה מיישר זרם אם לא אז אתה בבעיה. מאוד קשה לרתך נירוסטה עם אלקטרודה (עובי דק ) ועם זרם חילופין על אחת כמה וכמה.
דבר שני עובי האלקטרודה.
לעובי כמו 2 מ"מ צריך אלק' 2.5 מ"מ או עדיף 2 מ"מ , לכול עובי אלק' יש תחום אמפרז' רצוי וגם קוטביות רצויה (בזרם ישר) וגם זרם (V ) הצתה .
לרתך פלב"ם עם אלקטרודה "רגילה" אפשרי אבל מחטיא את המטרה בגלל שבאיזור הריתוך תיווצר חלודה.
אלק' נרוסטה נוטות להדבק כאשר אן חמות והניסיונות שלך מחממות אתן (כמוון גם האמפרז' הגבוה).
בקיצור סעפות מפלב"ם הן בדרך כלל בעובי דק (1.2 מ"מ ופחות) לא נהוג לרתך אתן עם אלק' אלא עם TIG .
בהצלחה עידו
היי עידו,
לפי הדברים שלך הידיות היו מחוברות נכון - האלקטרודה היתה מחוברת ל+ והמתכת עצמה ל-.
מכיון שאני מתעתד לבנות לבד - האפשרות היחידה שלי היא לרתך באלקטרודות.
לגבי עובי האלקטרודה -
הצינור המיועד הוא בעל עובי דפנות 1.5 מ"מ - כלומר עלי להשתמש באלקטרודה של 2 מ"מ לכל היותר.
אני אנסה את שיטת ה"חימום מראש" של האלקטרודה ואחזור לדווח. מקווה שכבר ביום רביעי יהיו לי עדכונים
רון.
מה משמעות הדודים במערכת הפליטה? אצלי בסמוראי יש שניים.
אחד מהם מפריע לגובה הגחון שלי, פשוט יוצא לי מקו השלדה.
האם אפשר להוריד אותו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ItayWitzer
מה משמעות הדודים במערכת הפליטה? אצלי בסמוראי יש שניים.
אחד מהם מפריע לגובה הגחון שלי, פשוט יוצא לי מקו השלדה.
האם אפשר להוריד אותו?
הדודים הם אלה שאחראים על "השתקת" הפיצוצים בצליל הפליטה של המנוע.
אתה יכול לנסות להוריד ולראות אם את "חי בשלום" עם הרעש, אתה יכול גם לנסות לעבור לדוד אחר [דק \ צר יותר]
רון.