תגובה להודעה: בניית רכבי שטח וספורט מוטורי לפי הזמנה בסדנא של ברוך טולידאנו
גל אני לא מאמין שיש מספיק אנשים בארץ שישלמו 30 אלף לתחרות. אולי אם זה היה משהו נוצץ כמו ראלי פרעונים וכדומה, אבל אז גם עלות הרכב הרבה יותר גדולה. זה מעגל קסמים שכזה.
בישראל ידוע לי על מישהו בדרום שהיה משכיר מכוניות לראלי וספרינט, גם הוא כבר לא עושה את זה יותר. אבל הוא היה מוסך ועם כל הכבוד, רכב ראלי בסיסי עולה בסביבות ה30-50 אלף ש"ח (ואני בטוח שהרכבים שהוא השכיר היו אולי אפילו פחות מזה, הכוונה היא לדרגת האיבזור והשדרוג של הרכב).
איפה כן אולי אפשר לעשות משהו? במיני באגים, אבל גם זה רק במידה ויש לך דרך להשיג את המנועים וחלק מהציוד הנלווה בזול מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
גל אני לא מאמין שיש מספיק אנשים בארץ שישלמו 30 אלף לתחרות. אולי אם זה היה משהו נוצץ כמו ראלי פרעונים וכדומה, אבל אז גם עלות הרכב הרבה יותר גדולה. זה מעגל קסמים שכזה.
בישראל ידוע לי על מישהו בדרום שהיה משכיר מכוניות לראלי וספרינט, גם הוא כבר לא עושה את זה יותר. אבל הוא היה מוסך ועם כל הכבוד, רכב ראלי בסיסי עולה בסביבות ה30-50 אלף ש"ח (ואני בטוח שהרכבים שהוא השכיר היו אולי אפילו פחות מזה, הכוונה היא לדרגת האיבזור והשדרוג של הרכב).
איפה כן אולי אפשר לעשות משהו? במיני באגים, אבל גם זה רק במידה ויש לך דרך להשיג את המנועים וחלק מהציוד הנלווה בזול מאוד.
ייתכן ואתה צודק, אולי מיני באגים, אבל בכל מקרה לא צריך להגיע בהשכרה אחת לעלות הרכב.
מטרת הסדנא, לבנות רכבים.אבל גם למכור אותם. דעתי היא שמעט מאד,אולי אף אחד, לא יבנה רכב בלי להתנסות עליו. הלוואי שאני טועה.
מה שבטוח, אם יושכר רכב, סיכוי גדול שימכר לשוכר אחרי התחרות.
אבל השכירות צריכה להיות גבוהה מספיק כדי שלא תשתלם לעשותה לאורך זמן. אבל באופן חד פעמי תהיה אטרקטיבית לחוות את החוויה ברכבים מנצחים.
זו גישה שיווקית, לא קשורה בכלל לרכבים או לנעליים, זו דעתי.
אם הייתי מוכר נעלי ריצה לדוגמא, בטוח שהייתי נותן למספר רצים מצטיינים לרוץ איתם (ארז אברמוב)
אבל הייתי צריך לתת להתנסות גם לרצים הבינוניים וגם לכאלה שעדיין לא מכירים אותם.
אלו לא יכולים לקבל חינם, אבל יכולים לשכור ולקנות אחרי המרוץ,אם יתלהבו...
ההבדל שנעליים לא מתקנים, רכבים כן.
לגבי התחרויות, אתה צודק, אבל חוצה ישראל זה מספיק נוצץ. גם באחה הקפות יכול להתאים. לדעתי ישלמו.
גל.
גל, אתה למעשה אומר שני דברים:
1. לא יהיה מי שיקנה רכב בלי התנסות עליו(למרות שבפועל ראיתי כמה וכמה עסקאות, גם לאחרונה בהן נקנה רכב בלי לדעת באמת מה הוא שווה ומה היוא יכול לעשות).
2. התנסות במירוץ שווה כ - 30,000ש"ח ויש מי שישלם את זה.
אני אומר כך:
1. אני לא רואה סיבה לא לאפשר התנסות כזאת למי שרוצה לקנות רכב. לא חייב להיות במירוץ שלם, אפשר גם בנסיעה עם מי שמכיר את הרכב ויכול להראות יכולותיו במשך מספר שעות.
2. אין לי שום בעיה להשכיר רכב למירוץ תמורת הסכום הנ"ל, אם כי אני מטיל ספק אם יהיה מי שירצה בכך.
3. אבל, אני מדבר לא רק על רכבים קיימים אלא גם - ואולי בעקר - על רכב שיתוכנן עם המזמין לפי נטיותיו ובחירתו, ואז לבנות אותו. נשמע לי הרבה יותר מלהיב מבחינת הקונה.
4. היתרון ברכב קיים, הוא שהקונה יודע בדיוק מה הוא קונה(או בוחר לא לקנות...), בשעה שברכב עתידי יש תמיד ספק לגבי מה תהיה התוצאה בפועל ואם היא תהיה תואמת בדיוק לציפיה.
5. אני גמרתי את הטרופי טראק שמתחרה ואפשר לדעת בדיוק מה הוא שווה, בעקר אם הוא מצליח במירוצים. אם הוא מצליח במירוצים סימן שהרכב טוב וצריך לנהוג אותו נכון, דבר התלוי אך ורק בנהג.
6. אני גם בשלב מתקדם של בניית רכב נוסף, גדול וחזק הרבה יותר מהקיים. זה רכב שעדיין ניתן לבצע בו הרבה שינויים, כגון בחירת מתלה קדמי(ניתן בקלות לשנות את מה שנעשה עד היום, למשל), ולכן זה רכב שלא צריך לחכות לו חצי שנה עד שיהיה מוכן.
7. לדעתי - הכל תלוי בנטיה האישית של כל אחד. אם תשאל אותי, אני הייתי מעדיף לקנות משהו קיים ומוכח או להזמין בניה של אותו רכב בדיוק או משופר יותר, מכיוון שאני ידוע מה אני הולך לקבל. אבל, אם למישהו יש רכב ברור וסגור בראש והוא יודע מה הוא רוצה בלי קשר לכלום, אין שום בעיה לזרום איתו, לתכנן איתו ולבנות לו בדיוק מה שירצה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הצפרדע
קודם כל תודה על האיחולים.
שנית, מיכה צודק.
בניה של רכב רציני ואמין היא לא ענין זול כאשר רק עלות החלקים כבדה מאד.
...
אלא מה? זה לא ענין זול, ובשביל ידע, נסיון, חלקים ועבודת בניה מקצועית ורצינית שנעשית באהבה(כמו חומוס שאותו עושים באהבה או לא עושים בכלל...) משלמים תמורה.
חברים, העסק יהיה הרבה יותר פשוט והגיוני כשיהיו ממנים ... כל זמן שאנשים פרטיים ממנים את הרכבים, זה תמיד יהיה יקר מידי.
יש מעט מאוד אנשים בארץ שיכולים לממן תחביב כזה...
ברוך אולי רעיון בניית מיני באגי חוקי למהדרין ?(גם התומקאר החל ככה)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeep.il
ברוך אולי רעיון בניית מיני באגי חוקי למהדרין ?(גם התומקאר החל ככה)
רק המחשבה על קבלת האישורים הדרושים במדינה שלנו יכולה להפוך בנאדם בריא לחולה אנוש...
הקו שלי אחר - לא מענין אותי ליצר רכב כלשהו באופן סדרתי. זה כבר הנדסת יצור, אישורים, מפעל, וכו' וכו'.
אני בענין של לבנות רכב אחד ויחיד במינו לפי הזמנה, מא' ועד ת'.