מה שנקרא ג'פ"ס.ציטוט:
נכתב במקור על ידי Rallyer
ונראה ככה:
http://www.armyvehicles.dk/images/ford%20m151.jpg
Printable View
מה שנקרא ג'פ"ס.ציטוט:
ונראה ככה:
http://www.armyvehicles.dk/images/ford%20m151.jpg
איך הוא מתחבר בדיוק אני לא יודע, אבל מיסב בטח שלא - הרי אילו מוט הפיתול היה ממוסב - הוא לא היה מתפתל.......... :roll:
החיבורים לשילדה ולמיתלה - קשיחים.
להערכתי - הוא מתחבר בצורה קשיחה לזרוע, וזו מצידה - ממוסבת כלפי השילדה.
C/K - מה שקרוי סיירה, GMC גדול עם IFS.
מוט פיתול הוא קפיץ לכל דבר וככזה הוא יכול להירתם לכל סוג מתלה וליותר משימוש אחד { עיין ערך מוט מיצב }.
אני לא אענה על השאלות לגבי מוט הפיתול, כי אני במחלוקת כאן עם עמיתי המלומד אסף :)
בשום פנים ואופן לא הייתי נכנס לסיפור של מוטות פיתול, אני לא רואה שום יתרון, עקרונית סידור כזה כבד יותר ומוגבל, ומעשית, הרבה יותר קשה לייצור. אתה תצטרך להשתמש בקצוות המקוריים שמחזיקים את מוטות הפיתול מהרכב התורם, לרתך או לחבר אותם אחרת לשלדה ולזרועות שאתה מתכוון לבנות, וזה לא יסתדר בקלות כי מוט הפיתול חייב להיות הציר... בקיצור, שכח מזה. הקפיץ הנכון הוא קפיץ ספירלי, לצד הבולם, או בעתיד, על גבי בולם. החיבור קל, תוכל לשנות ולשדרג עם הזמן, מה שלא נכון לגבי מוט הפיתול.
לגבי נאבות של M151 - לא מכיר לעומק, אבל השיקול שלי לבחור נאבות הוא שיהיו חלקים חדשים זמינים, ואני מדבר על מיסבים, דיסקים, רפידות בלם, קינגפינים/תפוחים. למה חדשים? כי עושה רושם שאתה בחור רציני, אחרי שתבנה באגי אולי תרצה גם להעמיד אותה לשימוש רציני, ובשביל זה אתה תצטרך חלקים מתכלים חדשים ואיכותיים. בשלב ראשון זה סבבא לחסוך במחיר ולהשתמש בג'אנק, אבל אל תגביל את עצמך מראש.
כמו שכתבתי, נאבות של טנדרים יפאנים או אמריקאים 2X4 יכולות להתאים יופי - הן חזקות בהכרח הרבה יותר מנאבות של M151 כי הן מודרניות בתכנון ונועדו לרכב כבד הרבה יותר, והן לא נועדו לעבור עם ציריות. מה שחשוב זה נאבה של רכב עם מתלה של שתי זרועות A, ולא מקפרסון. אני יודע שלטויוטות ולטנדרים GM יש כזה מתלה, אני חושב שגם לאחרים.
עזבתי את רעיון מוט הפיתול, ויש לציין שקיבלתי את ההרגשה כי יהיה מסובך לבנות איתו עוד לפני התגובה של נמרוד.
אני אשתמש בקויילאוברס קדמיים של טרקטורון, הם יתאימו לי לעת עתה, וכמו שנאמר, אני אוכל לשדרג את הקוייל'ס מתי שאני ארצה בקלות רבה, הכל עניין של כסף. מי יודע, אולי קוני יתרמו לי קויילאוברס כמו שיש לאברמוב על הספירנטרית שלו... :twisted:
בכל מקרה, שמחתיי לשמוע שקיבלת ממני רושם של בחור רציני נמרוד. זהו לא רושם מוטעה בכלל אם יורשה לי לומר, ואני אכן מאוד רציני בקשר לבאגי הזו. את הרעיון קיבלתי לפני איזה חודשיים וחצי וחיכיתי עד שהבגרויות יגמרו. היום סיימתי בגרות בהיסטוריה, ביום רביעי בגרות אחרונה בטכנולוגיה (2 יח' אלקטרוניקה שימושיות :wink: ).
לגבי נאבה קדמית - אני אקנה מה שיהיה יותר זמין. האופציות הם נאבה קדמית של טרקטורון, או נאבה יותר גדולה של טנדר כמו שציינתם. בכל מקרה אני משתמש בגלגלי טרקטורון מאחור ומלפנים, אז אם אני אקנה נאבה של טנדר או משהו דומה, אני אצטרך לבנות עוד מתאם, חוץ מהאחורי.
יש לי כבר סרטוט טוב של מפלס תחתון של השלדה, וגם שרטוט מבוסס של כלוב. אחרי יום רביעי - כאמור בגרות אחרונה, אני מתחיל במסע הקניות הגדול של כל החלקים.
תודה לנמרוד, לאסף, לאדי ולעודד.
השרשור הזה לא נגמר :!: ממש לא. עוד יתבספו לפה שאלות רבות..
זה לא נגמר.
עד ההודעה הבאה,
אמנון.
אחרי כל האמור בהודעה של נמרוד - אני היתי הולך על מע' מתלים קדמית של אמריקאית הנעה אחורית - זמין, יש חלקים זמינים , זול יחסית , ברקסים טובים.
רק דבר אחד - פרמטר האורך של הזרועות לא אמור להוות פרמטר חשוב? כי אם כן, אזי צריך לחפש את הארוכות ביותר האפשריות.
מלפנים אני בונה את מע' המתלים לבד, כמו את כל הבאגי, מה שאומר שאני זה שמחליט איזה אורך הם יהיו. בתור חלק קנוי אני משתמש רק בנאבה קדמית.
טוב יש כרגע שתי דילמות (הגזמתי, לא דילמות כ"כ, אלא נושאים שיש לדון בהם):
אחת בקשר למוטות (מתכת) שאני אשתמש בהם לבניה,
אחת בקשר לקניית מנוע וגיר ושאר חלקים מפירוק.
בקשר למוטות (אם עדיין לא מובן - ברזלים), אני לא הולך לדון בינתיים, מכיוון ונושא המנוע והגיר דחוף יותר, אז הנה:
אני יודע איזה מנוע, איזה גיר ואיזה שאר חלקים שאני צריך לרכוש מפירוקייה, מה שלא אמור להיות כ"כ קשה מכיוון ומספר ה-DL שבפירוקיות 'די גדול'.
מנוע 1600 סמ"ק, גיר ידני, ציריות של הרכב, ונאבות אחוריות, הכל קומפלט.
השאלה שלי היא איך אני מוודא שאני קונה מנוע במצב טוב, גיר במצב טוב וכו', ?
מאפשרים לי לבצע בדיקת קומפרסיה למנוע? מה בקשר לגיר?
אין לי ניסיון בתוחם הקנייה אז העזרה שלכם שווה זהב פה והיא מאוד חשובה לי.
עוד דבר; אני גר בכרכור, פרדס חנה (יש כאלה שאומרים שזוהי בירת הבאגים וה-4X4 לא? :wink: ). יש לי קרוב לבית פירוקייה, בקיבוץ משמרות, בשם "שקד חלפים", למי שמכיר. תהיתי האם ישנו מישהו שגר באיזור ומוכן יהיה להצטרף אליי לקניה? זו תיהיה עזרה ע-נ-ק-י-ת.
:roll: :P
אמנון.
שתי עצות:
א. שקול גיר אוטומטי. בעיקר כדי להמנע מנגנון של מוטות להעברת הפיקוד מידית ההילוכים לגיר הידני - לא טריוויאלי, זה לא חיפושית. וגם כי זה יעזור לך בשטח טכני במהירות איטית.
ב. אני מזכיר שוב, מכיוון שיקח לך זמן רב לתכנן ולבנות את הבאגי, אתה יכול להסתפק כרגע במנוע וגיר גמורים בהגדרה, שאתה יכול להשיג בחינם או עלות באמת סמלית.
האמת שעדיף פה גיר אוטומטי לא? חשבתי על זה הרבה..
אם אני בוחר באוטומטי, זה סיכון לא? המע' יותר מורכבת, יש מחשב מנוע לא?
הלכתי על כיוון של ידני, מכיוון שרציתי להנות מתפעול של התיבה בעצמי, וגם המערכת יותר פשוטה.
לגבי עניין של מחיר, אני לא חושב שיהיה יקר יותר להביא אוטומטי, מכיוון שהם יותר נפוצים...
מה גם שבחירה באוטומטי תאפשר לי למקם דוושה לכל רגל, משמע רגל ימין מצערת, רגל שמאל בלמים, שזה יתרון.
אם אני בוחר באוטומטי אז אני צריך לרכוש גם את מע' הברירה של הרכב לא?
http://www.carsforum.co.il/phpBB2/im...b_confused.gif עזרה?? ללכת על אוטומט או לא?
בקשר לסעיף ב' - אין לי מאיפה להביא מנוע + גיר תקולים בחינם, אז אני קונה כבר את הכל ביחד.
הרבה שאלות יש עכשיו... :roll: :?: :idea:
אמנון.
חוץ מהבעיה של התאמת מעגל הברגים, זכור שאתה מדבר על התאמה של חישוק 10 אינטש, על נאבה שסחבה במקור חישוק של 15 אינטש או יותר, ובהתאם לכך גודלה, גודל דיסק הבלימה, הקליפר, זרוע ההיגוי וכו'. פתרון אחד לזה יכול להיות הרחקת החישוק מהנאבה על ידי המתאם, אבל אז אתה מדבר על הרחקה של מרכז הגלגל מציר הסיבוב של הנאבה, לא ברור לי כמה זה בעייתי או לא.ציטוט:
בכל מקרה אני משתמש בגלגלי טרקטורון מאחור ומלפנים, אז אם אני אקנה נאבה של טנדר או משהו דומה, אני אצטרך לבנות עוד מתאם, חוץ מהאחורי.
אני לא פוסל את הגיר הידני, אבל הייתי הולך על אוטומט. את רוב הסיבות אתה מנית אמנון, אני רק אחדד:
1. נפוץ מאד. הן לקנייה, הן חלקים, הן שיפוץ.
2. יחידת בורר ההילוכים היא, אם זכרוני אינו מטעה אותי, קופסה שאתה יכול למקם במקום נוח בתא הנהג, והקשר שלה לתיבה עצמה הוא על ידי כבל. ההתאמה והכיוון של הכבל הזה קלים לדעתי הרבה, הרבה יותר מאשר להתקין מערכת מנופים שתעביר פקודות מידית הילוכים ידנית לתיבה שנמצאת מאחורי הנהג. זה השיקול המעשי העיקרי.
3. בלימה ברגל שמאל - אתה אמרת. זה לא רע.
4. יש יתרון עצום בשטח איטי/טכני לתיבה האוטומטית, וזה חשוב במיוחד ברכב עם הנעה אחורית בלבד. ממיר המומנט מכפיל ויותר את המומנט שמגיע לגלגלים האחוריים בהתחלת הנסיעה.
5. גיר אוטומט של סובארו ישן הוא לא מערכת מורכבת, אין שם שום דבר ממוחשב.
* צריך לדאוג לקירור שמן הגיר, זה לא בעייה גדולה בבאגי כי יש לך מלא מקום להתקין מצנן שמן שיקבל זרימת אויר טובה. אבל קח את זה בחשבון.
בהרבה מאוד מהרכבים, גם הפיקוד של הגיר הידני עובד עם כבלים ולא עם מנופים.ציטוט:
יחידת בורר ההילוכים היא, אם זכרוני אינו מטעה אותי, קופסה שאתה יכול למקם במקום נוח בתא הנהג, והקשר שלה לתיבה עצמה הוא על ידי כבל. ההתאמה והכיוון של הכבל הזה קלים לדעתי הרבה, הרבה יותר מאשר להתקין מערכת מנופים שתעביר פקודות מידית הילוכים ידנית לתיבה שנמצאת מאחורי הנהג. זה השיקול המעשי העיקרי.
פרסמתי את השאלה על קניית מנוע וגיר אוטומטי בפורום אחר (CarsForum) וקיבלתי תשובה כזו:
ציטוט:
אחי אני מציע לך לקחת די.אל ידני יש הבדל גדול ואתה לא מאמין עד כמה גדול
לי שי סובארו ידנית ויצא לי לנסוע גם על הדגם אם האוטומוט והוא חלש בצורה מפחידה אין מה להשוות בין די.אל ידני ל אוטומט ידני הרבה הרבה יותר טוב די.אל ידנית זזה אוטו דיי מהיר אני נסעתי איתה אפילו 180 ולא ניסית יותר מי זה היה אפשר להמשיך עוד והתאוצה שלו גם לא רעה בכלל אם תסים את הגיר הידני על הבאגי הוא יהיה מאד מהיר כי הגוף הרבה יותר קל וזה יצא באגי ממש לא רע בדי.אל אוטומט האוטו מאיץ ממש לאט ואפילו לפרפר הוא לא מפרפר אם לחיצה על הגז עד סוף בעמידה
מה אתם אומרים?
אני בדילמה רצינית... :? :? :?
התשובה הזו לא ראויה להיתיחסות.
שני הדברים הנכונים היחידים שנכתבו "שם" זה שהאוטומט יותר רגיש להיתעללות , אבל מצד שני, וזה ברור מאליו - תהיה עליו הרבה פחות מאסה. ואם תקרר אותו טוב - להערכתי הוא יחזיק מעמד מעולה.
בקשר לבלימה -היתי בונה את הדושה רחבה כדי שאפשר יהיה לבלום עם איזה רגל שמיתחשק.
בקשר לבדיקות בפירוקיה - אם המנוע מפורק אין אפשרות להניע בד"כ , אבל הם נותנים אחריות, לא יודע אם תוכל להישתמש באחריות הזו.
גיר - תברר כמה עולה גיר אחרי שיפוץ - נראה לי הכי בטוח.
נמרוד, חנן, עודד, אני צריך את עזרתכם בהתלבטות שיש לי עכשיו:
גיר אוטומטי או ידני?
בדקתי את העניין, לסובארו יש מע' מוטות לברירת הילוכים. יהיה קשה מאוד לבנות מע' מנופים.
אבל מצד שני הפחד שלי הוא שגיר אוטומטי בעל הרבה פחות כוח לא? למשל אם אני אלחץ עד הסוף, אני אצליח לפרפר? (רק דוגמא).
בכל מקרה אני שוקל לבצע הרחבת דיזות בקרב', נאמר לי ע"י מומחה לקרב' שהעניין מסתכם במחיר מועט מאוד.
התפקוד שלי מבחינת נהיגה, אני חושב שיהיה עדיף באוטומט לא? הידיים לא זזות מההגה, דוושה לכל רגל... ??
חבר'ה מה אתם אומרים? במה כדי לבחור? מה אתם הייתם בוחרים?
אמנון
לדעתי כדאי לך ללכת על אוטומט
ידני תתקשה למצוא חלקים בשבילו
אוטומט יש והרבה בפירוקים
יתן לך כח רציף, הירידה בביצועים לדעתי תגיע למקסימום 10% עם גיר אוטומטי(לא לפי מדידות, אלא רק לפי דעתי), וזה הבדל שלא ממש תרגיש.
סך הכל אתה שם מנוע חזק (1600), על גלגלים של טרקטורון ועל רכב שלדעתי לא יעלה מעל 500 ק"ג. המנוע יטיס אותך. וכן הוא יפרפר כשתרצה.
בהצלחה ילד
-ארז 8) -
זה נכון שסובארו 1600 אוטומט יותר עגלה מהידני. אז מה? אתה בונה באגי. המשקל פחות מחצי. מה עוד, שתמיד תוכל להחליף ממיר מומנט (ויש הרבה מידות לסובארו, גם אם לא טריוויאלי להשיג בארץ בדיוק מה שרוצים) בשביל לקבל זינוקים יותר חזקים.
אוטומטי זה טוב. בכל רכב שטח, ובכזה שבונים לבד- על אחת כמה וכמה. החיים יותר פשוטים גם לבנייה וגם לנהיגה. אתה כן חייב לקחת בחשבון מצנן שמן גיר איכותי. זה חובה בבאגי אוטומטי.
אסף.
הבעיה עם דעות על גיר אוטמט נובעת מהעובדה שרוב הגירים האלו לא מתוחזקים כראוי, והבדיל מגיר ידני, שאם לא תוחזק כראוי או שהקלצ' בדרך - ישר מרגישים את זה { רעש, החלקה של קלאצ' }, גיר אוטומט יורד לינארית ביעילות, ולא עושה רעשים { בד"כ } וזה לוקח הרבה זמן לפעמים עד ששוכחים מה הוא היה קודם.
גיר אוטומטי תקין יהיה הכי טוב לשימושים שלך, את הפסד ההספק אתה לא תרגיש בשימושים שלך.
אנחנו אומרים - גיר אוטומט.
כדאי לך לבחור - גיר אוטומט.
אנחנו הינו בוחרים - גיר אוטומט.
פינוקיו - אנחנו חברים שלך............
:lol:
גיר אוטומט אכן יהיה!
תודה על התשובות והדעות :P
בקרוב מאוד אלך לבדוק בפירוקיות.
מצנן שמן גיר (קולר שמן) הוא יחידה חיצונית נכון? אני לא יודע איך כזה עובד, למה מחברים..
האם יש בסובארו קולר שמן שבא עם המנוע? כדי לקנות גדול\חזק יותר?
אני אריץ פה חיפוש בכל מקרה.
תודה על העזרה הזו, אכן אני אקח גיר אוטומטי. מה גם שאני ארכיב תיעול אוויר לפילטר מכותנה, קח שתתקבל תעובת מצערת יותר טובה, וגם כמו שאמרתי, אולי אף החלפת דיזות לגדולות יותר.. :twisted:
שלום לכם
אני כבר זמן מה בונה באגים מכל הצורות
לכן אני מוכן לעזור בכל שתצטרכו כולל חלקים יעוץ טכני ותוכניות
הטלפון שלי 057-433519
תתקשרו אם יש שאלות
לא תצטערו
ביי
ארנון
שאלה למהנדסים נמרוד, אסף וכל מי שמעוניין להגיב ולשתף בחוכמתו.
האם מבחינה של חוזק חומרים, אני יכול לבנות את רצפת שלדת הבאגי (הפלטפורמה הכי תחתונה) מפרופיל מרובע של ברזל? אם כן אז איזה? תפר, בלי תפר? כמה מ"מ עובי? אם אפשר כמה שיותר פרטים.
אם אני בוחר בשלדת צינורות, משמע כל כל כל הבאגי מצנורות, יהיה יותר קשה למקם את המנוע, לקדוח בצינורות וכו'. מה ההשלכות של שלדה שכולה צינורות? איזה צינורות מתאימים? עובי, קוטר וכו'..?
לבאגי הזו הספיציפית, יהיה בסדר לבנות את השלדה התחתונה (כמו שתיארתי מקודם) מפרופיל מרובע של ברזל, ואת כל שאר השלדה מצינורות?
תנו דעתכם המלומדת בבקשה.
פרופיל מרובע מבני מתאים נקרא RHS. יש לו יתרונות רבים בבניית מסגרת לרצפת רכב- יותר קל להתחבר אליו וכו'. החסרון לעומת צינור הוא בעיקר בכיפופים, וגם, במבנים מסויימים, ביחס חוזק/ משקל. אם המבנה פשוט, RHS יכול להתאים טוב, וכל המסביב יהיה מצינורות עגולים.
אסף.
אתה עלית על הנקודות החשובות. צינור רבועי או מלבני קל יותר להתאים ולבנות צורה מדויקת, קל יותר לחתוך ולרתך. צינור בעל פרופיל עגול נהנה באופן עקרוני מתכונות חוזק טובות יותר. החיים הם פשרה, לא יעזור לך להשתמש בצינורות מושלמים מחומרים מעולים ויקרים אם אתה עדיין לא בעל היכולת הטכנית להתאים ולרתך אותם כמו שצריך (אל תדאג, גם אני לא...), ולכן השימוש בצינורות מלבניים לפחות לצורך הרצפה, כדי ליצור בסיס טוב ומדויק להמשך הבנייה, הוא בהחלט הגיוני.ציטוט:
החומר שאתה צריך לעבוד איתו הוא פלדה דלת פחמן פשוטה, Low Carbon Steel, שנועדה למבנים, מסוג ST52. רצוי מאד צינורות ללא תפר, אבל זה יקר ולא זמין באותה קלות כמו צינורות מרותכים... אני חושב שכאן אתה יכול לתת לעצמך הנחה, ולקנות צינורות עם תפר, בהתאם למחירים שאתה מצליח להשיג. גם ככה נקודות התורפה שלך כרגע הן בהתאמות ובאיכות הריתוכים, וכן, גם ובעיקר התכנון...
אמנון שלום
הבנתי מדבריך שאתה שם גיר רגיל.
רציתי לשאול איך תהיה מערכת ידית ההילוכים ?
חנן
תכנון מסויים של מע' הברירה יש לי כבר.
מכיוון שבסובארו, המוטות להעברת ההילוכים הם קצרים ביותר, והם לא חיצוניים (משמע הידית ברירה יושבת על קצה הגיר), אין ברירה אלא ללבנות בורר הילוכים חדש, שיתחבר למוט ההילוכים שעל הגיר ע"י מוט.
אז התנועה של הבורר ה'חדש' תיהיה אותה התנועה שעל הבורר המקורי (אני מקווה שאני מספיק ברור).
המוט שמקשר בין הבוררים צריך להיות בעל האפשרות לנוע קדימה-אחורה וימינה-שמאלה, ללא האפשרות לנוע באלכסון.
אפשר להגביל את תנועתו לכזו (קדימה-אחורה וימינה-שמאלה) ע"י בניית מסילה, שמאפשרת תנועה לצדדים. כך מתי שהבורר ה'חדש' נע לצדדים, הבורר המקורי נע איתו בהתאמה, ע"י תזוזת המוט. המוט מתחבר לראש המסילה הזו ע"י מין שרוול שכזה, שמאפשר תזוזה קדימה אחורה.
היה ממש קשה לתאר את זה, מקווה שזה מספיק מובן.
אמנון, שעדיין מחפש סובארו להתחיל לבנות וכבר על סף שיגעון.