תגובה להודעה: אחריות למוצרים משומשים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmil
אני מסכים איתך, ברוך.
אבל, הפורום השתנה. פעם היו פה חברים, שיכולת לסמוך על מי שמוכר, שלא יחפש לדפוק אותך, ולא ימכור לך חלק פגום בידיעה, וגם יהיה חבר אם משהו לא תקין, וגם ימכור לך חלק משומש במחיר סביר.
לצערי, בשנה האחרונה, עם גדילת הפורום, גילו אותו גם אנשים שמחפשים לעשות ממנו כסף, ומוכרים זבל, כן, זבל, במחירים מופקעים. דוגמאות לא חסרות, וכוללות גם נסיונות למכירת חלקים לא תקינים במודע. תחסכו ממני להביא דוגמאות כדי שאנשים לא יעלבו.
אני אישית, מאמין באי-מכירה, ומעדיף לתת במתנה למי שאני רוצה, או לשמור לעצמי.
מהכמה שקלים/מאות שקלים שאקבל על חלק, לא אהיה עשיר, אי קבלתם לא יהפוך אותי לעני, ויחסכו ממני טענות על מצב החלק וגובה התשלום.
my 3 cent.
3 סנט של בעל נסיון, שחר שהעיר לאחד ממוכרי הזבל על מכירות הזבל, קיבלתי ממנו ה"פ שכותרתה ונושאה היו "זה יותר זול מזקנים עם זין קטן".
לא הגבתי, כמובן. יש גבול לרמה אליה אני מוכן לרדת. אבל אלו חלק מהאנשים החדשים בפורום.
דעו עם מי יש לכם עסק, ועם מי בפורום לעשות עסקים, ועם מי לא.
אז זהו, ברוך, יש כהראה שינויים בפורום.
שמיל , אם מישהו משני חברים אלו היה רמאי או שקרן לא היו פונים אל חברי הפורום לקבל עיצה
להפך .......מדובר על שני אנשים המכבדים אחד את השני שרוצים לסגור עניין בצורה מכובדת ויש בניהם חילוקי דעות , ( אבל בהחלט לא ריב ), ורצו לקבל עיצה מה מקובל במקרים כאלו ותו לא
שוב אני חוזר לא נעשה פה שום מעשה רמיה מאף צד , ואיש מהם אינו טוען כך, פשוט נקלעו למצב שיכול לקרות לכל אחד פה ודעות החברים בהחלט עוזרות למצוא פשרה
תודה לכל המגיבים
אם זה ברמה הזו וכל אחד מרגיש לא הכי בנוח עם התוצאות אז שיתפשרו בינהם על סכום כלשהו- הרי אם מישהו לא היה ישר כאן הוא מראש לא היה נכנס לדיון ההיפותטי של מה לעשות במקרה הזה אלא היה עושה מה שבא לו ולא משנה מה הדעה הרווחת בפורום.
היבנתי שהרכיבו את הגיר והרכב נסע יומיים . ולאחר מיכן הלכה משאבת השמן. . אם הגיר לא היה תקין מלכתחילה אז איין בעייה מחזירים את הגיר . במיקרה הזה הגיר תיפקד . עכשו לך תוכיח מה קרה. האם עשו ניקויי טורק ליפניי ההרכבה. האם הרכיבו את הטורק של הגיר הזה. . אוליי הרכיבו את הטורק של הגיר הישן וכול הליכלוך סתם את המשאבה. . אוליי הרכיבו את הצינורות שמן הפוך. לך תדע. ואם קרה דבר כזה אז הקונה לא יספר לך היות והוא לא רוצה להקיא את הסכום של הכסף. והוא מחפש ליפול עלייך.. . . בכול אופן המוכר לא צריך לקבל בחזרה גיר דפוק. המוכר נתן גיר תקין. וההוכחה היא שהרכב נסע יומיים.הקונה רוצה להחזיר איין בעייה שיחזיר את הגיר לקדמותו.. . היות ו2 האנשים חבריי פורום ניכבדים ולא יתלכלכו בשביל כמה לירות אז מן הראויי שהמוכר יבוא ליקראת הקונה ויעזור לו בכמה זוזים. . .. מיקרה שקרה לי. . בעל מוסל קנה מימני יחסיי העברה חדשים. בא ראה שילם לקח להלך. אחריי שעתיים מיתקשר אליי ואומר שיש שן שבורה בקורונה.. נסעתי לשם . ואכן שן שבורה . מה קרה אני שואל? שום דבר ניסתי להכניס את הביית סטליטים למקום ונתתי מכות עם פטיש.. . נו ומה אתה רוצה מימני אני שואל. ? אתה נתת מכות עם פטיש על הקורונה על מנת להכניס את הביית סטליטים. שברת שן .ואתה בא אליי בטענות..שכאילו אני מכרתי לך קורונה שבורה. . תבוא תגיד . שמע עשיתי טעות . אייך אתה יכול לעזור לי. . . ואני יכול לימכור לו עוד אחת במחיר עלות. ואפילו להפסיד כסף על מנת לישמור על לקוח. . אבל ברגע שהאתה רואה שמנסים ליפול עלייך . זה מקומם. ולכן אני אומר תשבו ותנסו להגיע לפשרה. והכול בדרכיי נועם. כסף זה לא הכול בחיים . וטוב שם טוב מישמן טוב... . מקווה שתגיעו לעמק השווה. שבוע טוב.
שאולי, לא התכוונתי לשני אילו דווקא.
ציינתי, בתגובה לפוסט של ברוך (UNIX), שלא כל חברי הפורום "חברים" במובן הטוב של המילה.
אבל על הדרך, מישהו שדרכתי לו כנראה על הזנב בפוסט הקודם שלי, וכנראה בוער לו הכובע על הראש, טרח לשלוח לי ה"פ חדש, ה"מברך" אותי במבחר "ברכות" והצעות לבצע בעצמי כל מיני מעשים.
רק מה, הבחור כנראה לא קרא את הפרופיל שלי, ולא יודע שכשהכל רשום, ושמור, גם אם באינטרנט, ייקל עליי לסגור איתו חשבון, בין אם כמו דרך מפקדיו, בעבר, כשהועף פעם מהפורום וכמעט הועף גם ממקום אחר, ובין אם באופן מקצועי-אישי טהור.
אני מבקש, מעל דפי הפורום, ממוכרי זבל למיניהם - תמשיכו לנסות למכור באלפי שקלים, תמשיכו לנסות לא להוציא 80 ש"ח על קנייהשל משהו כי זה יקר מדי, עשו כרצונכם. רק מה, מוכרי זבל יקרים - אל תפנו אלי בהודעה פרטית.
שמיל,
הבחור עם הכובע הבוער לא לקח בחשבון שדרך הפיצ'ר של המבקרים האחרונים בכרטיס חבר שלך כולם יכולים לראות מי האחרונים שנכנסו ואחד מהם הוא זה שבוער לו הכובע..
מכן ועד להבין מי מהם מנסה למכור דברים באתר הדרך מאד קצרה.
דורון - זה לא עובד אחרי כמה אנשים שניכנסו לפרופיל אחרי מה שאמרת - הרי מי שעכשיו ניכנס לפרופיל לראות מי זה דוחף אחד החוצה ומופיע במקומו ...
צריך גם לא לשכוח היום שהפורומים מוצפים באנשים שנירשמים רק בשביל לפרסם דברים ,
עוברים על מודעות בחיפוש , ומפרסמים עסק מסויים או מכירה של פריטים במסווה של הודעה תמימה...
למשל המשתמשים - dror999 או cableguy - יש הרבה כאלה
אמיר.
אתה צודק נקודתית דורון, בהנתן המגבלה של אמיר.
במקרה, הוא עדיין שם, למרות שאני מניח שחלק ניכר מן הבאים יודעים שלא צריך לעבור דרך הפרופיל כדי לשלוח ה"פ.
אגב, טעיתי, מהפרופיל שלי הוא לא יכול לדעת כלום, כי לא כתבתי בו כלום ושכחתי שזה המצב. המידע הזה נמצא במקומות אחרים בפורום, ואני, בעוונותי, שייכתי את זה למידע המופיע בפרופיל.