תגובה: בעית כיוון הגה בסופה
מכוונים את הדראג-לינק.
הדראג-לינק בנוי מצינור שמתברג על שני תפוחים בקצותיו. (אחד מתחבר לזרוע פיטמן, השני למוט השפור)
יש שם שני חבקים שמהודקים על ההברגות של התפוחים. כל אחד מהם סגור בבורג ואום 1/2 אינץ'/13 מ"מ.
פתח אותם, תסתכל טוב מה כיוון ההברגות וסובב את המוט בהתאם (סגירה/פתיחה). בצורה הזו אורך הדראג-לינק משתנה למעשה.
ההברגות מספיק ארוכות על מנת שתקבל החזרה של גלגל ההגה למירכוז.
כמה לסובב? ניסוי וטעייה. תתקן קצת. סגור את החבקים ותעשה נסיעה קצרצרה בקו ישר עם הג'יפ (מספיק כמה עשרות מטרים) כדי לראות עד כמה דייקת.
אחרי 2-3 נסיונות אתה תגיע להגה ממורכז פיקס.
דרור, עשיתי את מה שאתה מתאר. אבל אחרי כמה תנועות של הדראג לינק זה נהיה ממש קשה. כאילו נגמר ההברגה או שהגיע לקצה מהלך. כמובן שמנעול ההגה היה חפשי. גם לפי דעתי יש המון לכוון ואז הזרוע פיטמן לא תהיה מקבילה לשלדה.
כדי להגיע לקצה טווח ההברגות צריך לסובב את הדראג לינק הרבה - אבל באמת ממש הרבה. וזה ממש לא אמור להיות כך. כבר אחרי סיבוב של כמה כריכות ההגה אמור להתמרכז.
אל תיגע בגלגל ההגה. הוא יכול להיות מורכב על הבזוקה רק בפוזיציה אחת. קרא מה קובי כתב, כמה תגובות קודם, לפני 5 שנים....
עוד רעיון שאני לא בטוח שאפשרי - לפרק את מוט הקישור (מוט-קרדן) שבין הבזוקה לתיבה, ולהרכיב שוב, הפעם כשההגה ישר. השאלה אם אפשרי (כלומר - אם אין איזו מגרעת-מירכוז על מוט ההגה שמגיע מהבזוקה או בציר של התיבה, שמאלצת אותנו להרכיב את מוט הקרדן רק במנח מסויים. אם מישהו פירק דבר כזה לאחרונה וזוכר - זה המקום לשתף.
אנסה שוב דרור
לגבי מוט הקרדן בלתי אפשרי.
גם באיזור מוט ההגה יש צורה מיוחדת ולא זחיחים. וגם באיזור התיבה יש צורה מיוחדת שמאפשרת רק צורת התקנה אחת.
בדקתי אתמול שניסיתי.
אייל
אם כך, הפתרון היחיד לדעתי הוא בדראג-לינק.
אולי תפרק אותו לגמרי מהג'יפ, פרק ממנו את התפוחים, תבדוק שההברגות שלהם תקינות ולוודא שאין שם ליכלוך שהתגבש והתקשה או כל הפרעה פיזית אחרת שמונעת ממך לסובב תוך הפעלת כוח סביר את הדראג לינק על ההברגות.
אם הסיבוב בדראג לינק נהיה קשה ואכן הגעת לסוף ההברגה (בכיוון סגירה) אז אתה יכול גם לסובב לצד שני על מנת ליישר את ההגה.
את אורך ההברגות למיטב זכרוני אתה יכול לראות דרך החריצים מתחת לקלמרות הידוק.
אם הגעת לסוף זה יפתיע אותי אבל כנראה שאז אם תסובב לכיוון השני ההגה ישלים סיבוב ואז תכוון.
אני מהמר שיש שם לכלוך וחלודה שזז קל טוב יפתור