תגובה להודעה: עלות טיפולים שוטפים- מוסך יבואן מול פרטי.
יופי של ויכוח אקדמי ומנומס התפתח כאן.
אני מנסה לפשט עוד יותר את העיניין.
אני חברת ההדברה היקרה בישראל. אני נותן שירות ברמה הגבוה ביותר, תכשירים ברמה הגבוה ביותר, מידע מקצועי לכל דורש גם כשזה על חשבון הזמן הפנוי שלי ו/או על חשבוני. הלקוח שומע אותי מבין ומחליט אם הוא רוצה אותי או משהו אחר מהתחום.
כשהתקשרתי למרכז השירות של מיצובישי, פרטו באופן לקוני למדי את הנוהל של טיפול 40,000 ונקבו במחיר.
בררתי עם המוסך הישן שלי והמחיר היה זול באופן משמעותי.
הרכב הוא רכב עבודה, עם הרכב הקודם (איפון) מצאתי את עצמי מתווכח עם המוסכניק שיגדיל ראש ויצפה בעיות עתדיות ויעשה הכל כדי שהם לא יקרו והאחרון דאג תמיד שהחשבון לא יהיה מנופח (בחיים לא חסכתי בטיפולים ברכב עבודה).
בסיכומו של עיניין, לדעתי הכל תלוי בדרך ההצגה של הדברים. סביר להניח שאם במקום פקידה שמדקלמת את מה ששמו בפיה היה נציג שירות מיומן שמסביר באדיבות על נפלאות פעולותיו ומעלותיו של מוסך מורשה, סביר שהייתי בולע את הצפרדע וניגש למוסך המרכזי ולו רק בשביל השקט הנפשי שקבלתי תמורה מלאה מבחינה מקצועית לכספי.
הייי אדי
אנחנו מחפשים עובדים - מעוניין :p
ועכשיו ברצינות
אני חושב שאמרת את מילות הקסם
מיומנות והכרת המוצר שלך, אדיבות ויחס אנושי.
והכי חשוב זה לתת ללקוח שעומד מולך את ההרגשה שאתה יודע מה אתה עושה ושהוא מקבל ערך מוסף כאשר הוא נכנס אליך למרכז השרות.
אלו עוד גורמים שאיתם אנו נאלצים להתמודד בענף הרכב ולהביא אותם לרמות הרבה יותר גבוהות ממה שהם היום.
אנחנו,לדוגמא, מעבירים סדנאת שרות למרכזי השרות שלנו. ולא למנהלי מרכזי השרות, אנחנו דורשים שמי שיגיע הוא אותו עובד שיש לו מגע עם הלקוח, אם זו הפקידה, יועץ השרות או איש הדיאגנוסטיקה. בדר"כ למכונאים אין מגע עם הלקוח.
אני תמיד מסביר למרכזי השרות שלי שיש להם בממוצע 12 דקות בשנה למכור את עצמם, למה ?
רכב ממוצע מגיע לטיפול אחת לשנה או מקסימום אחת לחצי שנה (בתנאי שאין בעיות מיוחדות). תהליך קבלת הרכב לוקח כ-3 דקות ותהליך שחרור הרכב לוקח עוד כ-5 דקות. באמצע, במידה ואין בעיות מיוחדות יועץ השרות לא בא במגע עם הלקוח.
אז קחו את אותם 12 דקות בשנה ותשקיעו בלקוח בצורה הכי טובה שרק אפשר. ולראיה מרכזי שרות שלוקחים ומישמים את זה הלכה למעשה בשטח הם אותם מרכזי השרות המובילים אצלנו ברשת.
רפי
ששמח שאנחנו מתקדמים בדרך הנכונה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אדי ט
כשהתקשרתי למרכז השירות של מיצובישי, פרטו באופן לקוני למדי את הנוהל של טיפול 40,000 ונקבו במחיר.
בררתי עם המוסך הישן שלי והמחיר היה זול באופן משמעותי.
.
אדי שלום רב,
לצורך העניין אני מייצג כרגע את חברת כלמוביל,
חברת כלמוביל הינה חברה מסודרת. כאשר לקוח פותח כרטיב עבודה בכל אחד ממוסכי הרשת - וזה לא משנה אם מדובר על יונדאי I30, מיצובישי אבולושן 10 או ראש גורר מרצדס להובלת טנקים - המחשב מזין אוטומטית את כל פעולות הטיפול + השעתון + מק"טים + כמויות. למנהל המוסך אין יכולת "לדחוף" אן "למשוך" משהו מהחשבונית, אך הוא יכול לתת ללקוח הנחה כראות עיניו. עד כאן לנושא ההתנהלות.
כעת לנושא המחיר:
אני אוהב שמשווים תפוחים לאגסים.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי הוא שם שמן מנוע זול יותר. בהחלט לא מדובר על שמן באותה הרמה.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי הוא שם חלפים ירודים. בהחלט פער עצום באיכות המסננים.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי קבלת הנחה של 99% בשעות העבודה, לגיטימי.
כאשר חברת כלמוביל קונה 50 חביות של שמן מנוע בתקן 228.5 מחברת SHELL, אין אף אחד בישראל שיכול לספק לך שמן כזה במחיר זול יותר.
נא הסבר באותות ובמופתים ממה נובע המחיר הזול של מוסך X.
אני בהחלט יכול להסביר לך למה להשתמש בשמן סינטטי לסרנים אשר מחירו היקר להחריד (70 ש"ח ומעלה) של כפול 24 ליטר, זה נובע מכך שהיצרן בחו"ל יחד עם היבואן בישראל מבטיחים לך שהמוצא שקנית יספק לך את "הסחורה".
ואם ובמידה ולמרות ששמת שמן של NASA בסרנים, ותהיה לך תקלה, תקבלת תיקון הוגן למכלל, כולל פיצוי בעבור ימי העמידה.
איכות העבודה של מכונאי פלוני, אינה מייקרת ואינה מוזילה את הטיפול. מירב הכסף יוצא על שמנים ומסננים.
בברכה, אשמח לענות על עוד שאלות במסגרת "כיצד זה עובד"
קיד.
קיד/מרכזי שירות יקרים (תרתי משמע...) באשר אתם שלום רב
לצורך העניין אני מייצג עכשיו את לקוח "צרכן קטן אמונה" שמצטער אבל לא מאמין לכם...
וואלה נער הייתי וגם זקנתי, ואפשר לדבר יפה ואפשר לנסח עוד הודעה יפה ואלגנטית וארוכה...,
אבל תכלס אני פשוט לא חושב/יודע/מאמין/נתקלתי (והאחרון זה מניסיון חיים מצטבר על הכוכב הזה...) שאתם במרכזי השירות נותנים עבודה מקצועית יותר מאשר במוסך שלי ומשתמשים בחומרים טובים יותר מאשר במוסך שלי. זה פשוט לא נכון. הכול לדעתי בלה בלה בלה...
אם אתם מצליחים להשיג מחיר טוב לחלק/חומר בגלל יתרון לגודל אין מצב שהלקוח הסופי, אני, יהיה זה שיהנה מכך אלא רק אתם, אבל אם מישהו חושב אחרת אז זו זכותו המלאה...
גם המוסכניק שלי יודע לשאול אותי אם אני רוצה להכניס שמן חצי סינטטי או סינטטי מלא, מאיכות זו או אחרת, ואני בהתאם ליכולת השיפוט שלי ולמחיר ולאיכות מחליט...
וקיד, אם היית קורא את ההודעות כאן לאורך השרשור היית בהחלט מוצא הסברים גשמיים,
לחלוטין ללא אותות ומופתים למה המחיר של מוסך X יותר זולים...
בכמה מילים בגלל תקורות שונות ולעיתים אף משונות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
אדי שלום רב,
לצורך העניין אני מייצג כרגע את חברת כלמוביל,
חברת כלמוביל הינה חברה מסודרת. כאשר לקוח פותח כרטיב עבודה בכל אחד ממוסכי הרשת - וזה לא משנה אם מדובר על יונדאי I30, מיצובישי אבולושן 10 או ראש גורר מרצדס להובלת טנקים - המחשב מזין אוטומטית את כל פעולות הטיפול + השעתון + מק"טים + כמויות. למנהל המוסך אין יכולת "לדחוף" אן "למשוך" משהו מהחשבונית, אך הוא יכול לתת ללקוח הנחה כראות עיניו. עד כאן לנושא ההתנהלות.
כעת לנושא המחיר:
אני אוהב שמשווים תפוחים לאגסים.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי הוא שם שמן מנוע זול יותר. בהחלט לא מדובר על שמן באותה הרמה.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי הוא שם חלפים ירודים. בהחלט פער עצום באיכות המסננים.
המחיר הזול של מוסך X נובע כי קבלת הנחה של 99% בשעות העבודה, לגיטימי.
כאשר חברת כלמוביל קונה 50 חביות של שמן מנוע בתקן 228.5 מחברת SHELL, אין אף אחד בישראל שיכול לספק לך שמן כזה במחיר זול יותר.
נא הסבר באותות ובמופתים ממה נובע המחיר הזול של מוסך X.
אני בהחלט יכול להסביר לך למה להשתמש בשמן סינטטי לסרנים אשר מחירו היקר להחריד (70 ש"ח ומעלה) של כפול 24 ליטר, זה נובע מכך שהיצרן בחו"ל יחד עם היבואן בישראל מבטיחים לך שהמוצא שקנית יספק לך את "הסחורה".
ואם ובמידה ולמרות ששמת שמן של NASA בסרנים, ותהיה לך תקלה, תקבלת תיקון הוגן למכלל, כולל פיצוי בעבור ימי העמידה.
איכות העבודה של מכונאי פלוני, אינה מייקרת ואינה מוזילה את הטיפול. מירב הכסף יוצא על שמנים ומסננים.
בברכה, אשמח לענות על עוד שאלות במסגרת "כיצד זה עובד"
קיד.
מצטרף ל ZILBERSH ,לא מאמין למצגות השווא המגובות בלשון חלקלקה של כל "מרכזי השרות"
ומוסכים מורשים למיניהם.
תכלית מצגת השווא הזאת היא למצוץ כמה שיותר כסף מהלקוחות,מה לעשות עסק זה עסק.
יוצאים מהכלל הן באמת מכונות הפאר והיוקרה החדישות והמתקדמות,אבל לבעלי אותן מכונות עלות הטיפולים זה לא בדיוק האישיו.
גיא העלה פה את המונח "מיצוב" וזה בדיוק הענייין.
לבעל הרכב הממוצע מעבר לתקופת האחריות,אין מה לחפש במוסך מורשה.
בכל מקרה,ואמרו את זה פה,אתה צריך להכיר את הרכב שלך במידה מספקת ולהיות מעורב במהות הטיפול שמבוצע ברכבך.
בכלל,אני משוכנע שרוב האנשים שמטפלים במוסכים מורשים,הם אלה שמבינים הכי פחות ברכבם/רכב כלשהו.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רפאל
ולסיכום אני רק אומר משפט קטן שאמר לי פעם איש חכם מאוד (הסבא שלי)
אתה לא מספיק עשיר בשביל לקנות עבודה זולה.
אני אימצתי משפט זה ואכן הוא מוכיח את עצמו.
רפי
סבך כנראה לא מודע לכך שבמאה ה-21 אם תרצה או לא אחוז גבוה מהקניות שלנו מיוצרים בארצות המזרח ...בעבודה סופר זולה!
גם הקלישאה "אתה לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול" עבר זמנה....
שבת שלום
אקדים ואמר שאיני נוהג לרשום הודעות מסוג זה .:mad:
מצאתי לנכון להביע את עמדתי בשל טיפול במוסך יבואן שחוויתי ביום חמישי האחרון .:x
המוסך הוא "מוסך הבונים " יבואן דייהטסו וסאניונג שממוקם בצ'ק פוסט שבחיפה.
הסיבה שבגללה ציינתי את שם המוסך היא על מנת שתפקחו עיניים טוב טוב ולא תיפלו בפח.
מעשה שהיה כך היה:
יום חמישי 27.05.2010 בערך בשעות הצהריים ניכנסתי עם דיהטסו סיריון 2006 (של אבי) על מנת לטפל בה טיפול 75,000 ק"מ.
ביידי היתה קבלה על טיפול קודם (30,000ק"מ) מדיהטסו סיריון שנת 2007 ( של אמא) ,
בשני הטיפולים נידרשה החלפה של :
פילטר שמן +שמן 3.5 ליטר "סינטלקאר" +בדיקת בלמים .
מה שניקרא -טיפול קטן, אממא ,בקבלה של הרכב של אמא היה רשום 30% הנחה על עבודה ו 25% הנחה על חלקים ( אחוז לפה או לשם לא עקרוני כי לא כאן הבעיה ).
הסיבה שלשמה הבאתי את הקבלה היא על מנת לקבל הנחה דומה גם הפעם ( לקוח מתמיד עם שני רכבים ), ידעתי שיהיה קשה ,ויש טעם להתווכח על המחיר -ואכן עלות הטיפול שציינתי צנחה מ 500 ליפני מע"מ ל 330 ש"ח כולל מע"מ, אחרי שעיקמו פרצוף התרצו .
מניסיון קודם אני יודע שאין ארוחות חינם , ולכן הייתי חשדן והתעקשתי לעמוד ליד הרכב .
המכונאי נישלח למחסן להביא את החלפים בהוראת מנהל המוסך,עם הסבר ברור מה להביא , נחשו מה ?
אמרו לו להביא פילטר שמן תחליפי (למזלי היה חסר ולכן הביא מקורי) ושמן 20\50 (מינרלי -שמן מקורי של פז).
איך אני יודע ,אני מכיר את שפת התחמנות ,יודע אפילו כמה מילים בערבית ויש לי שעון שיודע להראות מתי להביא ממחסן שמן ופילטר לוקח יותר מידי זמן ,במיוחד כשאומר העובד "מפיש אל פילטר" ,"וואנו "-?...
כדי לעשות סיפור ארוך קצר , אחרי שהחלפים הגיעו לעגלת הטיפולים של ריכבי אמרתי למכונאי להחליף את השמן המינרלי לשמן הייעודי לדגם -כפי שסוכם בהתחלה וכפי שמומלץ ע"י היצרן , מייד הגיע אליי ג'ורג -אחד מבעלי המוסך ,והתחיל לנסות לשכנע אותי שאני טועה ,אחרי שזה לא כ"כ הלך לו , ניסה להסביר לי שהשמן שאני מבקש עולה יותר והוא לא יכול , הראתי לו את ה"חשבון הזמני " שעליו מופיע מיפרט הטיפול שעליו סוכם-עם ציון המחיר הראשוני של הטיפול ( 500ש"ח).
שחור על גבי לבן ,ואז הגיע תור השקרים,ותאמינו לי שהוא לא היה כ"כ מקורי , תראה זה גם שמן טוב , אתה לא מבין , נפלה טעות ,קורה , גם עלי כולם עובדים ...ועוד ועוד....
כל מסכת השקרים הזו נימשכה עד סוף הטיפול, ובסוף גם לא קיבלתי קבלה ,כי מישהוא היה חייב לאכול את הצפרדע , אז אם לא אני ,אז מס הכנסה יאכל אותה (זה לא היה רעיון שלי ,הוא התעקש לא לתת לי קבלה).
בקיצור ,לשם אני לא חוזר , נכון שאוליי ביקשתי הנחה גדולה , זכותי, אבל זה לא אומר שצריך לרמות אותי , הוא פשוט יכול היה לומר שהוא לא מוכן לטפל בי במחיר הזה וזה מקובל עליי( מוזר שפעם קודמת לא היתה לו בעיה עם הנחה של 30% בעבודה) .
בקיצור ההנחה במוסך הזה במקרה שלי באה לידי ביטוי ברמאות לשמה!
כל הרעיון של ההכפשה הזו היא קודם כל למנוע הישנות מיקרים כאלו בעתיד ,כן, גם על חשבון פרנסתו של אותו מוסך , דבר שני ,אני לא רואה מנוס מלעמוד לייד הרכב , גם אם אתה מטפל במוסך מורשה יבואן .
עכשיו הקטע המטריד הוא ,מילא ביקשתי הנחה אז ינסו "להשחיל " לי מוצרים זולים יותר , אבל מעניין יותר המקרה השני,אם הייתי משלם מחיר מלא כמו ילד טוב ,האם גם אז היו מנסים ?!
לא כולם גנבים , יש מוסכים מורשים שסרגל עקום לידם (כמובן לטובה), ויש כאלו שלא ,אני נפלתי על הצד השני של המטבע ,הכי טוב לפקוח עיניים .
שכל אחד יעשה את החשבון שלו. :!:
שמי חנן , אני לא מתחבא מאחורי המקלדת , מי שרוצה לבדוק את אמינותי, מוזמן .:p
שבת של שלום .;)
והנה עוד מקרה מוזר:
לא רחוק מהמקום של חנן יש מוסך אחר, מוסך יבואן של מזדה.
אחי נכנס לשם לטיפול שגרתי במזדה 3 מדגם ה- 2000 סמ"ק. הוא כמובן היה ליד המכונאי שטיפל.
המכונאי הביא פילטר שמן חדש, פירק את הישן ובא להחליף. ואז אחי שם לב שהם לא אותו גודל!!
אחי פנה אל המכונאי ושאל אותו האם זה לא הפילטר של דגם ה- 1600... המכונאי אמר שכן! והלך להביא את הפילטר הנכון...
אני שואל אותכם, מוסך יבואן, רכב כבר לא באחריות עם פחות מ- 100,000 ק"מ. כמעט משתילים לאוטו לב לא מתאים...
אז נכון, טעויות תמיד יכולות לקרות. אבל המקרה הזה מצטרף לסטטיסטיקה.
אני מכיר מוסך מורשה של מזדה שקונה חלקים תחליפיים בחנות חלפים ומתקין אותם כמקוריים
כמו כן מכיר אין ספור מקרים שהם מקבלים פורד צבאי עם טופס פתוח ומנפחים לו את הצורה רק כי הם יכולים
עריכה: אני לא קשור למוסכים של מזדה פורד גם כי אין לי אחד מהם
למוסך מורשה אני נכנס רק כאשר יש לי תקלה שדורשת מומחיות ברכב הספציפי-כל מה שקשור למחשב לאלקטרוניקה וכיוצא בזה.
חוץ מזה אני מתרחק מהם כמו מאש.
נ.ב לא ציינתי את שם המוסך כי לגבי מה שקורה עם הצבא זה קורה בכל המוסכים שיצא לי להיות בהם בהיותי בסדיר, לגבי הספציפי שקונה תחליפיים, קיבלתי את המידע (ממקור אמין מאוד) בדרך לא דרך והתבקשתי לשמור על הפה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
והנה עוד מקרה מוזר:
לא רחוק מהמקום של חנן יש מוסך אחר, מוסך יבואן של מזדה.
אחי נכנס לשם לטיפול שגרתי במזדה 3 מדגם ה- 2000 סמ"ק. הוא כמובן היה ליד המכונאי שטיפל.
המכונאי הביא פילטר שמן חדש, פירק את הישן ובא להחליף. ואז אחי שם לב שהם לא אותו גודל!!
אחי פנה אל המכונאי ושאל אותו האם זה לא הפילטר של דגם ה- 1600... המכונאי אמר שכן! והלך להביא את הפילטר הנכון...
אני שואל אותכם, מוסך יבואן, רכב כבר לא באחריות עם פחות מ- 100,000 ק"מ. כמעט משתילים לאוטו לב לא מתאים...
אז נכון, טעויות תמיד יכולות לקרות. אבל המקרה הזה מצטרף לסטטיסטיקה.
יונתן,ידידי ,בוא רק נבהיר לכולם שלא פתחתי מוסך והמוסך הזה לא שלי .
מה גם שמוסך המאזדה ומוסך הדייהטסו זו אותה משפחה ,איך נגיד בלשון עדינה ?!
יושר וכנראה גם מקצועיות זה לא הצד החזק שלהם ובוא לא ניכנס לנסיון המר שלי עם מוסך המאזדה המדובר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sherifon
יונתן,ידידי ,בוא רק נבהיר לכולם שלא פתחתי מוסך והמוסך הזה לא שלי .
אהה...
(חבל!)
וכמה מקרים לא נכנסים לסטיסטיקה ?
כמה אנשים מבוגרים נשים וכאלה שפשוט יושבים בחדר המתנה מסתכלים על הפלאזמה
ומחכים שיקראו להם רק לשלם ולקחת חשבונית ,הם יודעים מה שמו להם?
ואם בכלל החליפו או לא ?
לא רוצה לחשוב שזה קורה בבכל המוסכים אבל את זה אנחנו לא יכולים לדעת באמת..
אני יודע שאני מטפל במוסך אני נמצא ליד הרכב לא בקטע של לבדוק(סומך על המוסך שלי)
אבל נמצא שם רואה עוזר מתלכלך וממש נהנה מזה..
השרשור המקורי היה בנושא "עלות טיפולים שוטפים- מוסך יבואן מול פרטי"
וכעת הדיון הוא בנושא "אכלו לי שתו לי".
רימו אתכם? מה זה קשור ליבואן?
רימו אותכם בכמות הבשר במנה שווארמה, אתם מאשימים את חברת הגז שמספקת גז למתקן של השווארמה?
טרם הציג משהו ממכם מחיר מול מק"ט של פריט של מוסך יבואן ומוסך פרטי.
קיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zilbersh
תגובה לרוח הדברים בהודעות של רפי (אין כאן חלילה משהו אישי!):
אני לא יכול להתאפק מלהביע את סלידתי ממוסכים מורשים ("בתי מרקחת" מצוחצחים)
שמעסיקים לא מעט "סתם" עובדים, כאלו לא ממש מקצועיים לעניות דעתי, שבעיקר מבצעים
את ההנחיות של המנהל שרק הוא, שלא עובד בעצמו על הרכב שלך, באמת מבין עניין...
והתשלום בשמיים... על כל נאד (סליחה, כאמור לא בא לי להתאפק...) פותחים
כרטיס ומחייבים בדיקה בסכומים מטורפים, ומחייבים כל אזיקון ובאנד כאילו הם מזהב טהור,
ובכך גם מכסים כל מיני עלויות נלוות/תקורות שלי אישית ממש לא בא לכסות...
תנו לי מוסך של מכונאי שמארח אותך מתחת לליפט, מכין לך איזה שחור טוב, ובסוף הטיפול
נכנס איתך לרגע למשרד, בו אגב תלוי לוח שנה עם התמונות הנכונות :razz:, וכותב לך בידיים
חצי שחורות את החשבונית...
זהו, נרגעתי.... :lol:
יש גם רופאים כאלו...אבל אני בטוח שאליהם אתה מעדיף לא ללכת...
ספר לילד שלך שבקלנסווה מציעים טיפול שורש בחצי מחיר והוא גם יכול להתעסק לרופא בציוד...
אגב, המרפאה נמצאת ממש מעל אותו מוסך, ואת הקפה הם שותים ביחד
בידידות, אורן
הכל ענין של גישה,
מנסיוני - אכן זה עולה יותר לטפל ברכב במוסך חברה אבל !!! היה בבעלותי רכב במשך 13 שנה שסיים את ראש המנוע לאחר 400K ללא פתיחת מנוע וזה למה ? כי הקפדתי על חלפים טיפולים אצל המורשה.
לעומת רכב שני שכל פעם שהגעתי למוסך המורשה צצה בעיה חדשה (רמז דק - הרכב הגיע מצרפת והסמל מעויין... :-) ) והגעתי הרבה..
לסיכום - לשיטתי בשורה התחתונה משלמים פחות על טיפול נכון אבל לא צריך לעצום עניים - יש לפתח מערכת יחסים עם המוסך ולמדוד את הותצאות וההוצאות.
גם מוסך פרטי טוב שווה לבחון כל עוד הרכב מתפקד טוב לאורך זמן