לא, ראיתי אותו אצל אמנון, עבד יום שלם כדי לשחזר את האוזן.
Printable View
מוזר מה שאתה אומר פה כרגע,
.. יצא לי לטייל עם חבר במשך שנתיים עם ג'ימיני מקורי לחלוטין, הוא חטף הרבה מכות אך הן מעולם לא נתלשו, עם חבר נוסף עם ג'ימיני משופר מוגבה ונעול, ללא מיגונים כלל.. הרבה אתגרי עבירות, טפו טפו לא נקרע כלום, אצל שניהם, ואגב גם אצלי בסמו, התושבות נראות כמו ספגטי..
ועד רגע זה לא השמיע אף אחד זעקה בפורום על כך שקרע תושבת.
עיקם - כן, קרע - לא..
כנ"ל לגבי סמוראים מסולסלים שקיימים קצת יותר זמן בשוק ואולי אפילו עבדו קשה יותר, גם הם מעולם לא קרעו.
דווקא עכשיו בעקבות המיגונים עברה לידינו שמועה על אוזן שנקרעה למרות/בגלל המיגון, לא ברור ממש.
אבל אם מישהו יודע על המקרה ממקור ראשון שישפוך מעט אור על הנושא.
שנית, יש חשיבות מאוד גדולה בעניין המיגונים שאנו נוטים להתעלם ממנה, הנהג.
נהג טיפש גם יצליח לנתץ סרן על סלע בתנאים המתאימים.
יש חברה ששנים נוסעים ללא מיגונים ומכירים את מגבלות הרכב ונוסעים על פיהן.
מי שחושב שהעובדה שהוא מצויד במיגון מאפשרת לו להיכנס בסלעים ברבאק, טועה.
אז מה נסגר עם המיגונים האלו? כדאי להתקין?
לאחרונה ראיתי שגם אצלי האזניים מעוקמות מאד ואני שוקל לרכוש את המיגון הנ"ל.
מה החליטו חכמי הפורום?
קישקוש בלבוש.. המיגון הוא מיגון מצויין, יותקן גם ברכב שלי בקרוב.
ואתה תקח על עצמך את האחריות כאשר המכה תועבר לריתוך במקום לעבוד על הגמישות של האוזן?
יש כאן דיון, שכולנו אמורים לצאת מושכלים ממנו... "קישקוש בלבוש" לא תורם במאומה לדיון הזה..
לא ברור על מה המהומה אני גם התקנתי את המיגונים האלה וגם הייתי שותף בהתקנתם .
המיגון הזה מכסה על האוזן בלבד !!! הוא לא נוגע בה אפילו.
מה שמחזיק את המיגון זה הבורג של האוזן .
לצורך העניין גם המיגון גחון של אספיר מוחזק על ידי אותם הברגים רק בקידמת הרכב...
למה שם אף אחד לא מפחד ??
גם אם הרכב יקבל מכה במגן האוזניים לא יקרה כלום מאחר והבורג מחובר ישירות לזרוע ולמיגון כמו שאמרתי והזרוע זה דבר מאוד חזק ..
לסיכום יש לי את המיגון אני שמח שיש לי אותו ואני בטוח גם שהוא עושה את העבודה מצויין
אמנם לא השתתפתי בדיון עד כה, אך מסב את תשומת לב הקוראים לתגובה כה אוהדת של משתמש למוצר המדובר - מדובר במשתמש חדש שרשם רק 4 הודעות בפורום.
יש מצב שאני טועה, ואם אכן כך הדבר אני מתנצל, אבל נראה לי כי מדובר בגורם שיווקי או מישהו בעל אינטרס במוצר שקשור לחברה המשווקת את אותו מיגון...
גילוי נאות, אין לי שום אינטרס במיגון/בחברה המשווקת/מתחריה של החברה
שבוע טוב,
אורי
למען הסר ספק אין לי שום אינטרס שיווקי בעניין וחבל שאתה משנה את נושא הדיון מעיקר לטפל.
נכון שרשמתי רק 4 הודעות אבל להזכירך גם כשאתה נרשמת לפורום בפעם הראשונה לא היו לך 100 הודעות שהבאת מהבית נכון ?
הייתי הרבה שנים מחוץ לתחום הג'יפים אבל עכשיו חזרתי....
ואני חושב שאין שום רלוונטיות למספר ההודעות .
ואם נחזור שניה לעניין עדיין לא קיבלתי תשובה במה שונה המיגון הנ"ל לכל מיגון אחר .. הרי כל המיגונים שמותקנים מבוססים על הברגים המקוריים שקיימים בכלי הרכב
דבר ראשון בוא נעמיד דברים על דיוקם- לא כל המיגונים שמותקנים מבוססים על הברגים המקורים שקיימים בכלי הרכב. זה משתנה ממהנדס למהנדס, מסדנה לסדנה, ומבונה עצמאי לבונה עצמי. אל לך להציב עובדות כאלה בכזו פזיזות.
הברגים ככל הנראה יותר חזקים מהריתוך של האוזניים. תסתכל בעצמך על הריתוך של האוזניים ותראה שהוא לא מושלם. אני לא מומחה, אבל ככל הנראה הבורג יותר חזק ממנו. אז במבחן המציאות, בנקודת השבירה, תמיד הנקודה החלשה היא זו שתשבר.
ללא מיגון- האוזניים מתעקמות.
וכשיש מיגון, התחרות מי ישבר ראשון היא בין:
1. המיגון (הוא חזק, הוא הונדס לא להשבר או להתעקם)
2. הבורג
3. הריתוך
השאלה היא פשוט- מי יישבר קודם???
והתשובה לא בידיי.
מחכים לאור שישפך עלינו.
מקווה שלא כתבתי עוד פעם "קשקוש בלבוש".
ראשית אני לא חושב שההנחה שלי היא פזיזה .
המיגון של חברת אספיר שהם חברה שלכל הדעות יכולים לעמוד מאחורי המוצרים שלהם מייצרים מגן גחון ומגן מיכל דלק ששניהם מחוברים לברגים המקוריים ברכב .
על פי הטענה שלח מגן גחון שחוטף מכה אמור לגרום לשבירת הברגים ?
אני חוזר ומדגיש כי אין מגע פיזי בין המיגון לבין האוזן אלא לבורג עצמו הבורג "יושב" בתוך הזרוע.
עדיין לא ברור לי מה יכול להשבר....
ראשית הצהרה- מעולם לא ראיתי את המגן, ולא מכיר מישהו שקשור אליו.
מהסתכלות בתמונות, נראה כי יש הבדל משמעותי בין המיגון הזה לרוב מיגוני הגחון/מיכל דלק.
רוב המיגונים שאני מכיר הם שטוחים. אין בהם שום חלק שבולט ויכול להתפס בעצם כלשהו כנגד כיוון ההתקדמות של הרכב.
המיגון המדובר (שנראה על פניו כרעיון טוב), בהחלט לא דומה לשאר המיגונים מהבחינה הזו. מיגון רגיל, כשהוא חוטף מכה הוא לרוב מחליק עליה או שמתעקם. הוא גם לא מחובר בד"כ לחלק אחד ויחיד בשלדה שבמקרה הזה הוא לא חלק אינטגרלי ממנה ומרותך אליה בריתוך קטן יחסית.
העובדה כי זרוע הרדיוס מחוברת לבורג הזה לא רלוונטית כי בסוף כל העומסים יושבים על הריתוך, ואגב, העומס שמפעילה הזרועה לדעתי לא דומה לעומס שיכול להיות מופעל על האוזן במקרה של מכה חזקה מהקרקע דרך המגן.
לדעתי אין כאן תשובה ברורה, אבל זה בטוח לא משהו שהוא מובן מאלין לשום צד.
יהיה מעניין לקרא את הדעה של המהנדסים בפורום. אסף? נמרוד?
טעות בידך !!! מיגון הגחון של אספיר בהחלט לא שטוח בחזית שלו יש מדרגה שבהחלט יכולה להתקל בכל מה שרק תחפוץ בשטח.
בכל מקרה אני בדעה כי כל אחד יעשה מה שהוא רוצה ... אני לא חושב שתקבלו כאן דוח מטעם מכון התקנים .
רוצים תשימו לא רוצים אל תשימו בסופו של דבר כמו כל דבר בחיים גם כאן הנסיון בשטח ידבר .
יכול להיות שלקחתי החלטה לא טובה אבל גם יכול להיות שכן.
בכל מקרה מי שרוצה לבוא לראות, להתרשם, לחקור מוזמן לבוא ולראות בכיף
אני מתקשה להבין על מה אתם מדברים-אילו כוחות מועברים לריתוך האוזניים ממכה על המיגון, שלא היו מועברים איליו בלי המיגון? למיטב הבנתי, המיגון רק מחזק את תושבת זרוע הרדיוס בכך שהוא מונע ממנה מלהתכופף במכה (לא, אוזן כזו לא תוכננה להתכופף כדי לספוג את הזעזוע:confused:), וכן הוא מעביר חלק מעוצמת המכה ישירות לקורת השלדה בחלקו האחורי.
קובי
לא.
לא טענתי כך מעולם- ואם תחזור ותקרא את ההודעות שלי בעיון גם תראה שלא קבעתי שום קביעה אחרת, מסיבה פשוטה שאין לי מספיק ידע או ניסיון לקבוע.
אם תלך לתחילת השרשור גם תראה הודעה שלי, לפני ששמעתי על אוזניים שנקרעו, שהתלהבתי מהמיגון.
כל מה שרציתי היה להפיק מידע מהמוחות הטובים שיש בפורום.
אני אישית לא יודע מספיק בתורת החומרים וספיגת האנרגיה כדי לקבוע מה טוב ומה לא,
לא רק בשבילי, אלא לכלל הפורום.
אבל אם החלטת יקירי, שהדיון הגיע למיצוי ועבר לנישות פילוסופיות, זה הזמן לסיים אותו.
חלילה לא באתי לפסול את השאלה שלך פשוט נראה לי שהמסקנה של הדיון היא שמיגון זה טוב אבל תלוי בעוצמת המכה .
(תקן אותי אם אני טועה)
ברור לכולם שלכל מיגון או חומר יש סף שאותו הוא לא יכול לספוג יותר ..
השאלה היא מה הוא אותו סף ולצערי אני לא חושב שלמישהו יש כאן תשובה מדעית
וזאת בדיוק המטרה של כל הדיון הזה. בדיוק בשביל דברים כאלה קם הפורום הזה. יש כאן קובץ לא רע בכלל של מהנדסים, בעלי מקצוע, וסתם חברה עם ערימות של ניסיון בבניית מיגונים (וכלי רכב שלמים), ואפילו יותר חברה עם ניסיון בשבירה לגורמים של רכבים כאלו :)
הוא לא פילוסופי כלל וכלל, רק מנסים להתגלח על זקנם של אחרים.
קחו בחשבון משהו נוסף: מרבית המיגונים הנפוצים בשוק מתוכננים באופן כזה שהם ייספגו את מירב האנגיה של המכה ויעבירו כמה שפחות לרכב כולל לנקודות החיבור של המגן לרכב.
בגלל זה למגינים כאלו יש נטייה להתעקם לאחר התעללות ממושכת וע"פ רוב נק' החיבור והרכב נותרים ללא פגע.
נחשו מה יקרה אם המיגונים הנפוצים יהיו בנויים מחומרים שבשום אופן לא יתעקמו/יספגו את האנגיה של המכה?
האנרגיה תעבור לחיבור ומשם לשלדה וזה עניין של זמן עד שמשהו שם יישבר או יתחיל לפתח סדקים.
שלא יובן לא נכון, אני בעד מיגונים כאלו או אחרים לאוזן המדוברת. אבל צריך לקחת כמה דברים בחשבון ולא לצאת מתוך נקודת הנחה שאם יש מגן חזק שמחובר טוב אז הכל בסדר. עד המכה החזקה שאחריה זה כבר לא בסדר...
בזמנו חשבתי לייצר משהו דומה אבל משאריות של צמיגים. לא ניסיתי את זה אבל הייתרון של משהו כזה הוא שמרבית האנרגייה בכלל לא תגיעה לרכב אלא תישאר בגומי.
מצד שני בכלל לא בטוח שזה יעשה את העבודה...
לא רוצה להשמע מרושע או משהו כזה אבל מי "שמצליח" להכנס בעוצמה שכזו בעצם כלשהו בשטח פעם אחר פעם אז אולי מגיע לו פעם אחת לשלם ופעם הבאה אולי הוא יזהר ...
הרי אף אחד מאיתנו אני מקווה לא יורד לשטח במטרה לגרד את הגחון של הרכב שלו כמה שיותר פעמים , מיגון נועד בדרך כלל לחפות על טעויות נהג ואת זה אני חושב שהמיגון הנ"ל יעשה בדרך זו או אחרת
אחרי מס' תגובות בהודעות פרטיות, ואחרי שכמעט והחלטתי להדיר את רגלי מהדיון הנ"ל,
החלטתי שאת התגובה שלי אני אפרסם בפומבי.. ולעזעזל ההשלכות...
אני מקווה שרק דברים טובים יצאו מזה.
***כאן הייתה התכתבות בהודעות פרטיות שנמחקה לבקשת אחד הצדדים - המערכת***
אני לא אתייחס לנושא הנעילות של חברת בולסטר, כי זה לא קשור לנושא.
אני כן אתייחס לטענתך ל"חוסר פירגון", כי לדעתי לא היה כזה דבר בדיון הנ"ל.
בדיוק להיפך הרבה חבר'ה פירגנו מעלי, אבל תמיד יהיו אלו הספקנים ה"רשעים" "החפרנים".
אלי הגיעה שמועה ששני חברים שהתקינו את המיגון תלשו תושבות מוטות רדיוס, אני לא יודע מי אלה... בנוסף נתבקשתי לשתוק בנושא ולא להוסיף לבחוש בקלחת.. ע"י אותו מקור, אם זה מכבוד ל"יצרן" ואם זה מסיבות אחרות. (זה לא משנה לי, זה ספק סביר בטיבו של המוצר)
זכותי לערער ולשאול שאלות, לפרסם מידע חלקי (כמובן תוך כדי הבהרה שהוא אינו מהימן), ולתהות, ולחשוש, ובעצם להביע ספק סביר במוצר חדש שנכנס לשוק (במיוחד אם מדובר ב"יזם/מוצר חדש")
מי אתה (אגב, אנחנו מכירים) או כל חבר אחר שתסקלו את נסיוני לברר מידע נוסף על המוצר ואם היתה תקלה איתו?
עם כל הכבוד, בפורום סוזוקי להבדיל מפורומים אחרים בג'יפולוג יש לאותם בעלי מקצוע ויצרנים יכולות מדהימות להשתיק דברים ולמנוע את העברת המידע בפורום, מידע שיכול להקל עלינו החבר'ה שמטפלים ברכבים לבד, ומנסים ללמוד מנסיונם של אחרים.
אני מבין שמדובר בפרנסתם,.. אבל הפורום של המקום שלהם לקדם את העסקים שלהם.
למרות שזו יכולה להיות אחלה במה, אין סיבה שזה יפגע ב-open-source, אותה לוגיקה שעובדת מאחורי ג'יפולוג, בפורום הארד-קור שמעודד עבודה עצמית, ובכלל בקהילת שיתופית בעלת תחום עניין משותף.
אני קניתי סמוראי בחצי שנה האחרונה, לפני לא התעניינתי בצעצועים האלה יתר על המידה.. בג'יפולוג אני גולש כבר מס' שנים... וחשאיות כזו למידע לא ראיתי באף אחד מהפורומים האחרים... לא בפורום לנדרובר, פורום סיקס וכו'...
אגב, יש לי המון הערכה לליאור, מעולם לא טיפלתי אצלו , ואני גם לא לקוח שלו.
אך נעזרתי בו לא מעט פעמים והוא תמיד יצא מיקצועי מאוד ונשמע בחור על הכיפאק.
בכלל התרשמתי לטובה שמדובר על בעל מקצוע אמין ולא רודף כסף.
אך זה נראה לי תמוה כמהה שהוא איננו יוצא בהצהרה מוחצת על תקינות ויעילות המיגון שהוא מייצר.
והלקוחות שלו יוצאים לחזית לדבר בשמו, זה לא מראה על שום דבר טוב.
מעבר לכך, לאורך כל הדיון אף אחד לא טען שמישהו עיקם את השילדה, טענו שהתושבות נתלשו, והריתוך שלהם חלש ולכן יש סיכוי סביר שאחרי התקנת המיגון הנהדר הן הפכו להיות הפיוז הבא.
ואני בטוח שאם היה מדובר במערכת מתלים או במיגון של קלימיני שכשלו לאף אחד לא היתה בעיה לקטול.. ולפרסם דעות שליליות עליהם, או אם היה מדובר ביצרן גדול של מוצר כלשהו אנשים היו מרגישים הרבה יותר חופשי לבקר לחיוב או לשלילה מבלי להרגיש... "מאויימים"? (לא בטוח שזו המילה)
למה בגלל שאנחנו שוק קטן, תפרן, אנחנו צריכים לסבול מחוסר מהימנות ואוביקטיביות?
או מחשש שאם מישהו יגיד משהו על בעל מקצוע כזה או אחר מחר הוא לא יעשה לו מחיר או איזו קומבינה?
זה לא אמור להיות הפוך???
בעלי המקצוע ידאגו שבעתיים לשביעות רצונו של הלקוח ולא אנחנו להם? (אני בטח קוטל עצמי בזה הרגע אצל חצי מבעלי המקצוע שמסתובבים להם כאן בפורום).
ואני חשבתי לתומי שבגלל שאנחנו שוק קטן , אז נרוויח כפליים תגובות מהיצרנים באשר הם.
אם אני עושה עוול לליאור אז אני מתנצל באופן רישמי.
אני מצהיר בפני כולם שלא זו הייתה כוונתי.
ליאור יותר ממוזמן להגיב בפורום, הפורום הוא במה פתוחה לכולם!
תודה על התחושות החיוביות, חבר.
האמת היא שמה שמפריע בעיניים לכמה ממי שכתבו את התגובות כאן, מפריע גם לי.
הבעיה המוכרת היא שהאוזניים המקוריות של מוטות הרדיוס מתעקמות. אפשר לחיות עם זה, זה ממש לא נורא כל עוד הן מתעקמות החוצה, ולעתים רחוקות מאוד מאוד נגרם נזק גדול מזה.
החיזוק של האוזניים הוא למעשה אוזן חדשה, שמולבשת על הישנה. החיזוק ימנע מהאוזן להתכופף, זה נכון. אבל החיזוק הזה מעביר את משקל הרכב בצורה סטטית או בצורת מכה- בחזרה לאוזניים המקוריות ומהן לשלדה. כשמדובר על המשקל סטטי, זו לא בעיה לדעתי, כי גם ככה האוזניים הללו הן מה שנושא את כל משקל הרכב בהאצה והאטה (דרכן מעבירים הגלגלים את הכוח לשלדה, כמובן עם סרנים ומוטות רדיוס בדרך). הבעיה היא אכן במתקף, שכרגיל היה מעקם את האוזן, ועכשיו, אכן, יגיע לנקודה החלשה החדשה - הריתוך, שלא השתפר בכלום, ועדיין הוא ריתוך של פח דק (האוזן המקורית) עם פח קצת פחות דק (קורת השלדה). קשה לומר מה יהיו התוצאות, אבל זה דבר שכדאי לחשוב עליו.
זה שונה מממיגונים אחרים שבדרך כלל כוללים "גשר" פלדה שמחובר ישירות לשלדה, ועליו לוח מכופף מאלומיניום או פח.
אסף.
אסף, תודה על תגובתך המלומדת. הבהרת כמה דברים שאני ניסיתי לתאר בהסבר אינטואיטיבי. יחד עם זאת, כפי שכתבת העניין הוא לא חד משמעי ואני חושב שזה משהו חשוב עבור השרשור הזה...
ואם כבר הגבת בשרשור תרשה לי לשאור אותך שאלה נוספת: כתבתי לפני כמה הודעת על רעיון לייצר מיגון המתבסס על גומי צמיגים (או כל חומר דומה אחר) ואשר מולבש על האוזניים באזור הפגיע.
מה דעתך? האם משהו בסגנון יספוג מספיק אנרגיה כדי למנוע נזק פוטנציאלי לאוזן? (צריך לזכור שמה שבבד"כ מתעקם כתוצאה מהמכות אלו קצה האוזניים ולא האוזן כולה. אזור השפתיים של הפח הדק הזה.)
יונתן