-
1 קבצים מצורפים
תגובה: BGR - פרויקט הפורמולה SAE באוניברסיטת בן-גוריון
השידור יהיה באולפן שישי בערוץ 2 ביום שישי כלשהו ב20:00. אני מניח שזה יופיע כאחד האייטמים בסוף התוכנית שכולם רואים בציפיה ל'ארץ נהדרת' ומקבילותיה. עוד אין תאריך שידור סופי, אם נטוס לחו"ל יהיה עוד צילומים של צוות שילווה אותנו. באותו נושא אנחנו עדיין מחפשים תמיכה על מנת להטיס את המכונית לוראנו לתחרות בספטמבר. מן הסתם תומך שיבוא יזכה גם הוא לזמן מסך בערוץ 2 בפריים טיים. אם מישהו מכיר משהו אתם יודעים איך לפנות...
לבינתיים תמונה מיום הצילומים ב-6 ליוני, השלדה שוקלת 30 ק"ג סה"כ:
-
אפשר לנסות ולגייס את משרד הספורט אולי אפילו יארגנו איזשהו כל קורא במיוחד עבורכם (-;
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
השידור יהיה באולפן שישי בערוץ 2 ביום שישי כלשהו ב20:00. אני מניח שזה יופיע כאחד האייטמים בסוף התוכנית שכולם רואים בציפיה ל'ארץ נהדרת' ומקבילותיה. עוד אין תאריך שידור סופי, אם נטוס לחו"ל יהיה עוד צילומים של צוות שילווה אותנו. באותו נושא אנחנו עדיין מחפשים תמיכה על מנת להטיס את המכונית לוראנו לתחרות בספטמבר. מן הסתם תומך שיבוא יזכה גם הוא לזמן מסך בערוץ 2 בפריים טיים. אם מישהו מכיר משהו אתם יודעים איך לפנות...
לבינתיים תמונה מיום הצילומים ב-6 ליוני, השלדה שוקלת 30 ק"ג סה"כ:
ואני ראיתי את השלדה, את הדיוק המדהים בחיבורים,את המשקל, והכי חשוב, את הברק בעיניים של החברה האלה.
מדהים.
-
נראה לי שאני צריך להגיע לבאר שבע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OP2000
אפשר לנסות ולגייס את משרד הספורט אולי אפילו יארגנו איזשהו כל קורא במיוחד עבורכם (-;
כבר אירגנו... אבל אף אחד לא פירגן...
אסף.
-
רני, גם לי מותר להגיב פה?
-
לך אסור, אתה רק תעשה בעיות.
רני, עבודה יפה, באמת אין מילים מקצועיות לשמע וברמה הכי גבוהה שיש.
תמשיך לעדכן.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רועי פלד.
רני, גם לי מותר להגיב פה?
בוודאי, כולם מוזמנים.
צ'ייס, תודה על המחמאות.
היום הייתה הצגת הפרויקטים באוניברסיטה. כל חברי הקבוצה באו כקבוצה מלוכדת עם מדי הקבוצה והציגו למרצים את עבודתם לאורך השנה. בטח אחרי שההאנגאובר יעבור לאנשי שנה ד' אחרי המסיבה שלהם לרגל סיום התואר יעלו גם תמונות מהיום. הפרויקט עבר היום מעבודת גמר שצריך להגיש לפרויקט על טהרת ההתנדבות ואהבת הספורט המוטורי. בקרוב עוד עדכונים...
-
2 קבצים מצורפים
האפרייטים וליבות החישוקים ששובבו ממגנזיום הגיעו מ"השבב". בניגוד ל"ג'אנט מגנזיום" רגיל שעשוי מסגסוגות אלומיניום זה עשוי ממש ממגנזיום. היתרון במשקל קל יותר במחיר של נטייה גדולה יותר לחמצון, דבר שפחות רלוונטי לגלגל של רכב מירוץ שנח לו במעבדה סגורה רוב ימי חייו. חוץ מזה הגיע בית הדיפרנציאל מITS לאחר שגם הוא עובד שבבית. להלן הממצאים:קובץ מצורף 44914קובץ מצורף 44915
-
לני נראה שאתה עושה חיים שם במדבר
מה עושים עם הכלי הזה אחרי הלימודים?
ראיתי שגם רועיקי הצטרף לפה ברוך הבא
-
אדון גלדיאטור אני לא יודע על מה אתה מדבר, בסוף עוד יחשבו שקיים איזה קשר ביני, בינך בין צ'ייס ובין רועי פלד...
אחרי הלימודים אני מניח שהכלי הזה יהפוך למיצג מוזיאוני שיסתכלו עליו ויגידו "וואו, איך הם התלהבו מזה אז(או ביטוי דומה עם סלנג מהעתיד)? הפורמולה שאנחנו בונים עם מנוע תא דלק ומתלים אקטיביים לא רואה את זה ממטר".
-
אהלן רני .
תגיד למה אתה כזה קמצן ;)
תן פרטים כמו איזה סגסוגת של מגנזיום זו ?
איך תכננתם את הג'נטים ?
בקיצור אל תחסוך אלינו .
חוץ מזה זה נראה מליון דולר .
תן ביקור עם אתה בסביבה .
עידו
-
העלית נקודה מענינת לגבי עמידות המגנזיום.
לא מזמן התעניינתי בשלדות אופניים ממגנזיום , מרידה הידועה שבהן ,
השילדה עוברת תהליך צביעה מיוחד מאחר וההגנה הנדרשת גבוהה.
משתמשים טוענים שאפילו שריטה (החודרת את שכבת צבע) כתוצאה מהשענת האופניים על קיר חיצוני תתפתח בהמשך לסדק בשילדה.
בשנות ה 50 נבנו מספר מרכבי מכוניות נסיוניות ממגנזיום, הטענה שמגנזיום מתלקח יופי פסלה את המשך הפיתוח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
הטענה שמגנזיום מתלקח יופי פסלה את המשך הפיתוח.
כשאתה כותב מגנזיום, אתה מתכוון ליסוד במצבו הטבעי? סגסוגת? אם כן איזו?
-
קודם כל תודה על הברכות והמחמאות. אכן חלקים מרשימים ורק נשאר לוודא שהם יעשו את העבודה במסלול.
סגסוגת המגנזיום ממנו יוצרו האפרייטים וליבות הגלגל נקראת MRI-201, ומדובר באחת מסגסוגות המגנזיום החזקות ביותר. החומר נתרם לנו באדיבות מפעלי ים המלח, ומגיעה תודה ענקית לניר ואלי מ- DSM על העזרה. לאחר העיבוד השבבי במפעל "השבב" בב"ש (תודות ענקיות למשה, אלי, דוד וכל הצוות המדהים) הוחזרו החלקים ל- DSM (מחלקת הפיתוח של מפעלי ים המלח) לחיסום וטיפול תרמי בדרגת T6, ולאחריו החלקים יצופו באנודייז.
התפתחות סדק כתוצאה משריטה בציפוי זו תופעה ידועה בחומרים מתכתיים שעוברים הקשיית פני שטח (כמו אנודייז למשל). השכבה החיצונית מאד קשה ושבירה (דומה לזכוכית לצורך העניין) וברגע שנוצר שם סדק קטן הוא יוצר ריכוז מאמצים על המתכת מתחתיו אליה הוא קשור, כך שלאחר מספר נסיעות המתכת נסדקת. קשה להאמין שהשענת אופניים על קיר תגרום לשריטה בשכבת הציפוי, ובטח מישהו שם קצת "עזר" לעניין.
בנוגע לדליקות של מגנזיום - מגזניום בוער אך גם מוליך חום טוב, כך שכל עוד מדובר בחלק גדול עם נפח, יהיה צורך בהמון אנרגיה כדי להדליק אותו, ואין סיכון ממשי בשימוש בו (מטוסים ומסוקים עשויים ממגנזיום, ושם הטענה לא קיימת. כנראה שבמקרה של תאונה אווירית אין חשיבות לדליקות המרכב מסיבות מובנות). גם בפורומולה 1 יש שימוש נרחב במגנזיום וגם הג'אנטים שלהם עשוים מסגסוגת מגנזיום אקזוטית - תקפצו ל - OMP יש להם אחד כזה לתצוגה, לא להאמין כמה שזה חזק וקל.
בנוגע לתכנון - צריך לבקש מצוות גלגלים בפרויקט להצטרף פה לשרשור ולתת הסברים. בגדול הליבות תוכננו כדי לספק גיאמטריית היגוי רצויה ע"י קביעת ה- OFFSET של הגלגל. כמה הודעות קודם מופיעה תמונה מאנליזות חוזק שעשינו לליבות הגלגל לוודא שהם יעמדו בעומסים. גם האפרייטים תוכננו כדי לספק את הגיאומטריה שתיכננו צוותי המתלים וההיגוי. הדיפרנציאל עשוי מאלומיניום T6-7075 (אותה ההגדרה כמו ה- T6 שהוזכר קודם) ותוכנן לפי מבנה פנימי של דיפרנציאל מוגבל החלקה מכאני מסוג TORSEN-T1, וכמובן לחוזק מספק ומשקל מינימאלי. כמו שנאמר הוא יוצר במפעל ITS בכפ"ס (מקום נוסף מלא באנשים מדהימים שחיים את העבודה שלהם, מלאי כבוד למקצוע ועם כל הסבלנות והרצון לעזור - טמיר, מנשה, יגאל וגרא - תודה!).
*ודבר אחרון - תיקון קטנטן למה שנאמר פה קודם - אחרי שהרכב הזה יבנה ויתחרה באיטליה, הוא ישמש כבסיס לתכנון הרכב הבא ונבצע עליו ניסויים רבים כדי לבחון תכנונים חדשים, וממש לא יועבר למוזיאון.
**ודבר אחרון נוסף - עידו לא יצא לי להודות לך עדיין על המיכל דלק המדהים שעשית לנו, אז תודה!!! פשוט עבודה ברמה עולמית.
שבת שלום,
תמיר.
-
אני מניח שדובר על סגסוגת, אנסה יותר מאוחר למצוא את הספר ואם כן, מבטיח לסרוק ולהעלות את הדף הרלוונטי.
-
טוב, כנראה שעשרות השנים שחלפו מאז שראיתי את האייטם עשו את שלהן, והזכרונות התערבבו עם דברים אחרים כנראה.
מצאתי את הספר ולא היה כתוב כלום על התלקחויות, יש שם תמונה של מרכב מכונית ממגנזיום שהוצג באחת מתערוכות המכוניות בסוף שנות החמישים (הספר מ '61)
ורק מצוין שם שמשקל המרכב (בתמונה רואים את המרכב מונף ע"י בנאדם יחיד) הוא 66 ק"ג לעומת 320 ק"ג למרכב פלדה טיפוסי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תמיר פלצ'ינסקי
**ודבר אחרון נוסף - עידו לא יצא לי להודות לך עדיין על המיכל דלק המדהים שעשית לנו, אז תודה!!! פשוט עבודה ברמה עולמית.
שבת שלום,
תמיר.
תמיר תודה לכם אני גאה להיות חלק מפרויקט כזה .
עידו
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
העלית נקודה מענינת לגבי עמידות המגנזיום.
לא מזמן התעניינתי בשלדות אופניים ממגנזיום , מרידה הידועה שבהן ,
השילדה עוברת תהליך צביעה מיוחד מאחר וההגנה הנדרשת גבוהה.
משתמשים טוענים שאפילו שריטה (החודרת את שכבת צבע) כתוצאה מהשענת האופניים על קיר חיצוני תתפתח בהמשך לסדק בשילדה.
בשנות ה 50 נבנו מספר מרכבי מכוניות נסיוניות ממגנזיום, הטענה שמגנזיום מתלקח יופי פסלה את המשך הפיתוח.
מצאתי לא מזמן כאלו אופניים. MERIDA LIGHTEWIGHT SERIES דגם MAGNESIUM COMP. מכיוון שיש עליהם מערכות די טובות התייעצתי עם מומחה בתחום לגבי הדגם הספציפי. לדבריו, זה היה דגם שכוון יחסית גבוה. אממה, אם חלוף הזמן יותר ויותר דגמים כאלו שעברו שימוש יחסית אגרסיבי התחילו להישבר. בסוף מרידה זנחו את הרעיון והפסיקו לייצר את השלדה הזו.
לא יודע לומר אם הבעיה הייתה בגאומטריה של השלדה או בחומר. השורה שתחתונה כתובה.
-
1 קבצים מצורפים
לגבי התלקחות :
התאונה הקטלנית בגרנד פרי 68' הונדה עם שילדת מגנזיום
קובץ מצורף 44999
The magnesium-bodied Honda RA302 of Jo Schlesser crashes and burns during the 1968 French Grand Prix. Schlesser was killed. The magnesium car body did not cause the fire or the death, but it greatly hindered attempts to douse the fire with water.
-
בעניין אופניים ממגנזיום, במפעל אלובין בחיפה מיצרים כאלו.
http://www.segalbikes.eu/
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
לא מכיר את המפעל, מעניין.. בכל מקרה למיטב הבנתי, לפי הקישור הנ"ל מדובר באופני כביש בלבד.
אני בכל מקרה דיברתי על אופני שטח שבהם המאמצים/וויברציות שהשלדה עוברת גדולים בכמה סדרי גודל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לא מכיר את המפעל, מעניין.. בכל מקרה למיטב הבנתי, לפי הקישור הנ"ל מדובר באופני כביש בלבד.
אני בכל מקרה דיברתי על אופני שטח שבהם המאמצים/וויברציות שהשלדה עוברת גדולים בכמה סדרי גודל.
לפי מה הקביעה הזו ?
אם אנחנו מדברים על אופני שטח על שיכוך כפול עם קפיצים ובולמים וצמיגים רחבים ועבים, כל עוד לא סגרת מהלך מיתלה, רוב האנרגיה נספגת ברכיבי המיתלים והגלגלים,
באופני כביש השילדה סופגת את רוב האנרגיה ביחד עם גוף הרוכב.
בתור רוכב כביש על שילדת כרומולי הנחשבת לגמישה יחסית (פרט לסיבי פחם) עדיין מדובר בסד עינויים אכזרי לעומת כורסאות השטח המשוכללות.
-
קצת לא נעים לי להמשיך את הדיון הזה כאן אבל בקצרה:
1. אופני המגנזיום של מרידה שאני דיברתי עליהם הם אופני ז"ק (זנב קשיח- ללא מתלה אחורי).
2. אופני שטח נפגעות לא מעט כתוצאה מנפילות וחבטות בסלעים. העמידות שלהם כנגד זה הוא שיקול משמעותי בקניית אופניים. (יש שלדות שידועות בכך שמכה אחת לא טובה מסלע והשלדה הלכה.)
3. יש היום טרנד ברכיבת שח החוזרת לאופניים ללא שיכוך כלל.
4. אופני שטח צריכים גם להתמודד עם וויברציות חזקות מאד מה שבאופני כביש כמעט לא קיים.
5. המזלג הקדמי באופני שטח מעביר לא רק אנרגיה כלפי מעלה אלא גם מומנט על ה- HEAD TUBE - אותו חלק בשלדה שדרכו עובר המזלג שיושב על זוג מסבים. באופני שטח כמות האנרגיה הזו עצומה!
יש עוד סיבות אבל זה מספיק לכרגע..
-
2 קבצים מצורפים
חם מהתנור!
החלקים אחרי הטיפול בDSM:
קובץ מצורף 45081 קובץ מצורף 45082
-
-
לא בדיוק, DSM זה ראשי תיבות של Dead Sea Magnesium... זה השם של החברה שביצעה את הטיפול ויצורה את החלקים. http://www.dsmag.co.il/
-
2 קבצים מצורפים
תמונות של נדנדי המתלים אשר מעבירים את תנועת המתלה לקויל אובר. היתרון הוא באפשרות למקם את הבולמים נמוך וקרוב למרכז הכובד ומחוץ לזרימת האוויר וכן אפשרות ליחס הפעלה אחיד יותר (כלומר יצירת מצב בו היחס בין מהלך הכניסה של הגלגל עצמו למהלך הכניסה של הקפיצים\בולמים נשאר קבוע ככל האפשר לאורך תנועת המתלה). בתמונה השנייה הרפיית המאמצים בשלדה. הברנר מחמם את הריתוך בעוד האקדח מודד את הטמפרטורה יחד עם עיפרון טמפרטורה (הפסיםהלבנים המצוירים על השלדה) ותרמוקאפל (צמד תרמי) המחובר גם הוא. טמפ ההרפייה היא 450-500 מעלות צלזיוס.
קובץ מצורף 45111 קובץ מצורף 45112
-
4 קבצים מצורפים
בגלל תקופת המבחנים הארורה לא עדכנתי יותר מדי זמן, למרות שבפועל הענינים מתחממים והמכונית ממש קמה לתחייה בימים אלה. המנוע כבר הונח במקומו, יחד עם מערכת ההיגוי כולל מסרק (תכנון שלנו וייצור בשילוב ITS), מוט ומפרקים. בסרט המצורף ניתן לראות חיתוך בלייזר (נעשה במפעל 'מ.עדי' ביבנה - תודה רבה!!!) של מחזיקי המיסבים הספרים של זרועות המתלה. שופטי התחרות אינם רואים בעין יפה חיבור של המתלים באמצעות מיסבי קצה המוברגים לתוך הזרוע בטוענה שהעמסת מאמצי כפיפה על התבריג היא לא ניצול נכון של חוזק החומר. על כן רוב הקבוצות בונות ראשית זרוע עם מיסבי קצה מוברגים לכיולי סט אפ ואחר כך בונים זרועות עם מיסבים ספריים בפנים. תהנו מהתמונות, עדכון יפה במיוחד בקנה, יעלה ברגע שיקבל אישור מצנזור הקבוצה.
http://www.youtube.com/watch?v=GC4JunG9IbU
קובץ מצורף 45396קובץ מצורף 45401
קובץ מצורף 45393
קובץ מצורף 45392
קובץ מצורף 45391
-
3 קבצים מצורפים
הבטחתי עידכון יפה והנה הוא לפניכם. בתמונות ניתן לראות את סעפת וצינור הפליטה שאני בטוח שתסכימו שנראים טוב במיוחד. התכנון של אחד מחברי הקבוצה ועל הייצור אמון גיא לוינטין (מקווה שהאיות נכון) מחברת TIG-ART. כפי שניתן לראות מדובר באגזוז 4-2-1. הצינורות נקנו מכופפים בזוויות קבועות מראש (נירוסטה ST304), הותאמו ורותכו יחדיו ריתוך טיג. בהפשטה גדולה של הדברים, אורך הצינורות קובע את תחום הסל"ד בו מסופק שיא המומנט של המנוע. הרצון שלנו היה שכל בוכנה תייצר את שיא המומנט בסביבות 5000 סיבובים לדקה. הסיבה לכך היא אופי המסלול בתחרות. מדובר במסלול מפותל ואיטי יחסית עם בלימות חריפות ותאוצות ממהירות איטית. במסלול שכזה רכב שמאיץ טוב מסל"ד בינוני מהיר הרבה יותר מרכב ששיא המומנט שלו מגיע קרוב יותר לקו האדום ודורש משחק תכוף בידית ההילוכים. לאחר מספר ניסיונות רותכו כל הצינורות והסעפת חוברה על הרכב, התוצאה לפניכם. אישית אני מוצא את עצמי בוהה בתמונות האלה כל כמה שעות כבר כמה ימים, מבחינתי זו עבודת אומנות...
בסופו של דבר הסטייה באורך הצינורות יצאה קטנה מאוד, פחות מ10 ממ הבדל בין הצינורות. מקווה שתאהבו:
קובץ מצורף 45429קובץ מצורף 45430קובץ מצורף 45431
עוד דבר, אם מישהו מעוניין לקרוא את הדוחות הסופיים של חברי הקבוצה שיפנה אלי. זאת הכתובת למי שנושאי תיכון והנדסת רכב מדברים אליו אבל נבירה בספרות מקצועית עם מאות ואלפי עמודים (גם פה אפשר לתת המלצות) עוד גדולה עליו בשלב זה.
-
כל הכבוד!
לכל חברי הקבוצה באמת נראה שאתם עושים עבודה מקצועית ומתקדמים יפה.
אני בטוח שבפרוייקט זה תלמדו יותר מאשר ברוב הקורסים.
לגבי הדוחות אני חושב שרעיון טוב יהיה לשים את זה באתר וכך החומר יהיה נגיש לכולם.