תגובה: Article: מבחן דרכים: סובארו פורסטר 2011
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואל רנד
הי דרורקראתי את הכתבה שלך בהנאה רבה שכן לפני כחודש וחצי מכרתי סורנטו 2008 ורכשתי במקומופורסטר 2000X מודל 2011. היום כשאני משווה סורנטו לפורסטר אני חש בזמן הנהיגה הבדלעצום לטובת הסורנטו. כל הפלסטיקה בפורסטר ממש לא משהו, הדלתות וחלקי הפח ממש ניר. עדיין לא הזדמן לי לבחון הרכב בשטח, אבל היות ועד כה היו לי תמיד כלים כבדים, מיד כשקבלתי הרכב הוספתי מיגון תחתון והגבהה, ואני מתכוון לבחון אותו במסלולים הרבה מעבר לשבילי קק"ל. אני כותב כל זאת מפני שעשיתי עבודת מחקר יסודית לפני רכישת הפורסטר והגעתי למסקנהשמכל הג'פונים הוא בעל יכולת העבירות הטובה ביותר. הייתי שמח לקרוא דעתם של בעליפורסטר מהדגם החדש.
שים לב: תמיד היו לך "כלים כבדים" ועברת לקרוסאובר/ג'יפון. אתה משווה כאן תפוחים לתפוזים. ברור שיש הבדל.
סורנטו 2008 (דור ראשון) = SUV. אמנם SUV לא ענק, אבל בכל זאת. סרן חי מאחור, גלגלים גדולים יחסית (30 אינץ', לא ענקי, אבל מול הפורסטר זה גדול), טרנספר אמיתי עם הילוך כוח אמיתי. מנוע דיזל עם המון מומנט, משקל רציני...
פורסטר = ג'יפון. אין טרנספר (בדגם האוטומטי), מתלים נפרדים, גלגלים קטנים יותר. זה אוטו אחר לגמרי. ה"שטח" שהוא מיועד לעשות קצת שונה. כדי שלא תתאכזב, אני מיידע אותך מראש - גם אחרי הגבהה ומיגון אל תצפה ממנו לנסוע איפה שהסורנטו נסע. מצד שני, גם נאום ציוני נלהב לא ישכנע את הסורנטו לעוף בשבילים מהירים כמו הפורסטר. וזה לא רק כוח מנוע כמו תגובות שילדה, מתלים, היגוי וכו'.
על התנהגות כביש, נושא שמשום מה אוהבים לזלזל בו כאן, אני כבר לא מדבר.
איכות פלסטיקה וכו' - עניין אחר. אני חושב שגם במבחן לא הסתרתי את חוסר התלהבותי מהפלסטיקים הפנימיים בסובארו.