-
תגובה: גפ"מ ?! כולבוטק הוכיחה שמע' הגז הם בלוף..
עם כל הכבוד ( ויש כבוד!!) אני לא מתקין מערכות גז או משווק כלשהו! רק בעל רכב עם גז.
ת'אמת לא ראיתי את הכתבה... אבל ואני לא צריך לראות אותה כי רכבים שיש לי במשפחה כולל את שלי, שברולט סילבראדו( כן, כן , סילבראדו עם מנוע גדול)
נוסעים על גז, וברוך השם בלי בעיות.
כמו שאמרו לפני גדולים ממני... הכל תלוי אצל מי אתה מתקין וכמובן איזה חברה של מערכת כולל איזה דגם אתה מתקין כי יש כמה דגמים לכל חברה.
הכוונה היא שלרכבים עם 150 כ"ס יש דגם מסויים ולרכבים עם 250 כ"ס יש מערכת שונה וכמובן לפי נפח המנוע, כי יש גדלים שונים של מזרקים ממש כמו בהזרקת דלק...
אז אם לא התקינו מערכת איכותית ומתאימה בצורה מקצועית וכמובן עם אישורים יש פתח לתקלות כמו לאלה שהתלוננו על הגז ועשו צילצולים וצעקות שזה הורס מנועים וכו'.
עדיין לא שמעתי על מנועים מיוחדים של רכבים סטנדרטיים שמשווקים אותם עם מנוע שמיוחד לגז!!!!
מה גם שסובארו התקינה את המערכות גז ברכבים שהיא שיווקה, ממש פה בארץ בהרצליה... ולא אצל החצרן ביפן!!! אז שלא יקשקשו בשכל ויגידו שזה מקורי מהיצרן.
לגבי מערות השימון: למנועים קטנים חייבים מערכת שימון, ולא סתם אלה מערכת ממוחשבת. והסיבה היא כמו שהתלוננו למעלה, בשסתומים כי הם מתחממים והולכים.
זו מערכת מתקדמת מאוד שנשלטת ע"י מחשב שלה שקובע את רמת השימון.
לעומת זאת, רכבים עם מנועים גדולים(בעיקר אמרקאים) לא חייבים בכלל מערכת שימון, אבל מתקנים להם בכל זאת מערכת כזאת אבל לא את הממוחשבת אלה את הרגילה..
לגבי האמר שהלך לו המנוע- לא יודע מה יש לו שם, אבל כנראה המתקין לא מספיק מכיר את הרכבים הנ"ל ולכן לא התקין מערכת המתאימה לאוטו, או שבעל האוטו חיפש לחסוך קצת בעלות המערכת ולכן הלך להתקין במקון לא מסודר......(ד"א, גם לרכבים חדשים שאין להם גז , יכול ללכת המנוע, בגלל פגם בייצור שגם זה יכול לקרות אחת להרבה מאוד רכבים).
ל- lior_b.s בהתקנות של מערכת גז לא מפרקים את הראש מנוע בכלל וכמובן שלא מחליפים שסתומים ותושבות שסתומים(תושבת השסתום היא חלק מהראש מנוע ובכלל לא ניתנת להחלפה!!!) גם בחו"ל ההתקנה נמשכת מ"ס שעות ולא ימים .
ולגבי קדיחת הסעפת יניקה- גם אני חשבתי שבהתקנת המערכת מפרקים את הסעפת כדי לקדוח אבל נוכחתי לדעת שלא, והסיבה היא שהקדיחה נעשת ע"י מקדח מיוחד שסוחב את כל הנסורת כלפי חוץ ולכן לא נכנס שום שבב לתוך הסעפת ולמנוע. ולכם אם קדחו במקרים שלמעלה עם מקדח רגילה רק אז יהיה סיכוי לשבבים בתוך הסעפת.
מה גם שיש תחנות תדלוק של גם בכל רחבי הארץ.. ככה שלא סביר להיתקע בלי גז, אלה אם אתם בשטח ושם הגז הוא טבעי לחלוטין עם תוספות בייתיות(לפי ארוחת הצהריים) חחחח :)
מה שאמר TOURIST הוא כל כך נכון!!!! הכל זה אינטרסים של מכירות, לא סתם צצה לה כתבה כזאת ועוד בצורה כזאת בוטה ומשמיצה...
בלי קשר לבעיות של הרכבים, פתאום אף אחד לא חושב על זיהום האויר.. בבנזין זיהום מטורף לעומת הגז שהוא כמעט אפסי ביחס לבנזין כי יש לו 100% בערה, ככה שאין פיח בתוך השמן= אורך חיים גדול יותר לאיכות שמן מהנוע.
ולמה לא להנות משני העולמות- לנסוע עם אוטו גדול,מפנק זולל בנזין, ומצד שני לתדלק כמו שהונדה סיוויק מתדלקת.
מההתנסות שלי עם הגז לרכב, זה תענוג. ד"א אצלי ברכב אני לא מרגיש בכלל הפסדי כח כלשהם עקב הגז(גם על זה שמעתי תלונות).
מי שלא רוצה לא יעשה, אבל למה להשמיץ על מערכת שיא בעצם איכותית?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור .ס.
אני מכיר מיצובישי לנסר 2008 שנוסעת עם גז מ0 קמ, כיום הרכב עומד מעל 450 אלף קמ (עובד בחברת אבטחה 24 שעות במשמרות), אותו מנוע וגיר
יסלח לי כבודו ... האם מדובר בגיר אוטומט ? אם כן,
על זה נאמר, "נער הייתי וגם זקנתי ..." ולא ראיתי גיר (בפחנוע) פנטסטי כזה ....
ולעצם השרשור, דעתי האישית, גז זה דרעק !
אגב, הייתה לי אפשרות לרכוש טרופר בנזין (מוסב גז) שמור בקנאות, מדוגם (נעילות ARB , טמבון מתכת וכננת, הגבהה מקצועית), קמ' נמוך,
על כול טוב זה ויתרתי עקב הסבתו לגז !
רענן
-
תיקון קל,
דיברו כאן על תושבות שסתומים "משופרות"
נכון להיום....ובמשך עשרות שנים, אין כזה דבר
קצת היסטוריה
בעבר המאד רחוק, הדלק הכיל עופרת, תושבות השסתומים היו עשויות מחומר רך בדרך כלל ברזל יצוק או ברונזה, העופרת בדלק שימשה ש"משמן".
ב1975 בארה'ב הופיע מנדט לשימוש בקטליסט, שנהרס ע'י דלק שמכיל עופרת ולכן הופיע דלק נטול עופרת לשימוש ברכבים עם קטליסט
במשך השנים דלק שמכיל עופרת נעלם מהעולם, למרות שעדיין היה למכירה בארה'ב עד אמצע שנות ה80
יצרני הרכבים התחילו בטיפול טרמי של אזורי התושבות שסתומים להתמודד עם הדלק נטול עופרת CASE HARDENING
במשך השנים ועם הפופולריות של ראשי אלומניום החליפו לתושבות פלדה מטופלת בתהליך טרמי (חיסום)
שום דבר לא השתנה עד היום, ולכול רכב שמיועד לעבוד עם דלק נטול עופרת יש את אותם תושבות שסתומים מחוסמות. נכון להיום, זה בכול רכב בעולם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
יסלח לי כבודו ... האם מדובר בגיר אוטומט ? אם כן,
על זה נאמר, "נער הייתי וגם זקנתי ..." ולא ראיתי גיר (בפחנוע) פנטסטי כזה ....
ולעצם השרשור, דעתי האישית, גז זה דרעק !
אגב, הייתה לי אפשרות לרכוש טרופר בנזין (מוסב גז) שמור בקנאות, מדוגם (נעילות ARB , טמבון מתכת וכננת, הגבהה מקצועית), קמ' נמוך,
על כול טוב זה ויתרתי עקב הסבתו לגז !
רענן
היי, מדובר בגיר אוטומט, יש לציין כי הרכבים שייכים לחברת ליסינג, כל המידע אודות מצבם מתקבל מהנהגים שמגיעים לתדלק אותם, בדרכ המידע די אמין, לדוגמא הגיע אתמול אחד הנהגים ברכב חליפי, וסיפר שהלך מנוע ברכב שלו פעם 3 עכשיו (קיא פורטה 2010).
-
כמי שקצת מבין בנושא אני מרשה לעצמי לקבוע קטגורית !!
מנוע שמתאים לעבוד על גז הוא מנוע שיצרן המנוע מראש השתמש בחלקים היודעים להסתדר עם שריפת הגז
( זה שסתומים \ זה תושבות שסתומים \ זה טבעות בוכנה \ ועוד ועוד )
כשאתה נכנס לספר החלקים של המנוע יש יצרנים שכותבים מראש חלקים אלה מיועדים למנוע שעובד על גז
יש מנועים שמיועדים לעבוד על שני סוגי דלק ואז המנוע מסומן ב B FUEL
כמובן שתמיד מערכות ההצתה \ הדלק \ המחשב הם מסוג אחר .
בעולם מנועי הגז יש 2 מערכות המיעדות לעבוד על גז והם שונות המבנה המולקולרי של הגז שונה
גז שיוצא מהאדמה כגז שונה לחלוטין מגז שנוצר בתהליך זיקוק הדלק ( זה שלפעמים רואים נשרף בבתי הזיקוק )
החלק הנפגע מהר הוא תושבת שסתום הפליטה ( בגלל הטמפרטורה הגבוה )
כתוצא מזה השסתום שוקע בתושבת ( ואז גם כיוון השתומים נפגע )
במנוע שיש מרימים הדראולים המנוע מתאים את עצמו לכן הנהג חושב שאצלו אין בעיה
עד שהמרים ההדראולי מגיע לקצה תחום העבודה שלו
השסתום כבר לא אוטם טוב הקומפרסיה נופלת
ומכאן ועד לצורך השיפוץ ראש המרחק קצר
תעלולי המשמנת הם תעלולי מסחר שלא פעם גורמים יותר נזק מתועלת
הקטליזטורים נסתמים החישנים לא יודעים להתמודד עם השמן
אפשר להוסיף ולכתוב מאמרים שלמים על הנושא
מי שעצביו זמנו וכספו חשובים לו
מומלץ להתרחק מאנדרוגינוס הישראלי המופעל על גז
איציק
-
כנראה שכל מה שהראו בתוכנית ההיא.אם אני זוכר נכון הייתה בערוץ דיסקברי..
הכל האירופאים/אמריקאים האלו עשו כדי לסחוט כסף מהלקוח בטח , סתם פרקו ראש, סתם החליפו שסתומים, סתם בנו מתקן מיוחד למיכלי גז, סתם השאירו את הרכב בסדנא יומיים (סדנא להתקנות מערכות גז לא מוסך), סתם פרקו סעפות, הכל כדי להוציא כסף מהלקוח..מתאים להם שם בחו"ל..הם הרי לא מבינים כלום, שילמדו מישראלים איך מתקינים.
בכלל את הגלגל המציאו בארץ...
לגבי פירוק סעפת..אם לא נכנסים שבבים אז למה מחברים שואב אבק במקום הבית מצערת?..ואת זה ראיתי בעיניים כשהלכתי עם חבר לשאול על התקנה לויטארה..באותו רגע עשינו פרסה ועד היום נוסע בבנזין..
מי באמת פירק ראש מנוע אחרי יותר מ-100K ק"מ על גז ויכול להגיד שהנזק/בלאי שווה לבנזין?
אני מכיר דיפנדר שנסע בלי מים והתחמם עד רתיחה ולא קרה כלום לראש..אז מה , לא קורה כלום אם לנדרובר מתחמם?
מי שטוב לו שיסע על גז .. אני בארץ בחינם לא אתקין..
וכן מנועי סובארו בנויים מראש לעבודה עם גז , מי שחושב שזה המצאה שיעשה קצת עבודת מחקר..ולא רק משמועות..
נסיעה טובה...
-
לכול המשמיצים והמומחים הנה כמה עובדות .
בחודש פברואר השנה רכשנו 3 מכוניות קאיה פורטה ,בכולם הותקנה מערכת גז .
היום לאחר כמה חודשי נסיעה (ונסיעה מרובה) 2 רכבים עם 700000 ק"מ ואחד עם 900000 ק"מ ,מלבד חיסכון בכיס לא היתה שום בעיה ברכבים .
הרכבים נוסעים נוסעים ויסעו ואת הבעיה בכיס בגלל החיסכון ננסה לפתור בדרך אחרת .
עובדה אחת ברורה חיסכון יש .
אין לנו קשר ריגשי לרכב מלבד זה שאנו צריכים לעבוד ולנסות לחסוך כדי להרוויח יותר ,הרכב ימכר לאחר 2 שנות עבודה עם 200000 ק"מ ולא נראה לי שתהיה בעיה למכור .
לגבי הקרטועים בבוקר למי שהותקנה מערכת גז ולא נאמר לו שאת 3-4 ה"ק האחרונים לפני חניית הרכב ללילה
לעבור לבנזין שיחליף מתקין ,אדי הגז שנשארים בצילנדרים הם הבעיה .
(בתאיילנד יש לנו כ 10 מכוניות מונעות בגז ולא ששמעתי על בעיות מיוחדות )
-
אם לרכב יש כבר 700000 ק"מ אחרי כמה חודשים, ואחרי שנתיים מוכרים אותו עם 200000.... אני עובר לגז!!... :)
-
הייתי קורא את ההודעה של איציק ומפנים.
ושכל אחד יקח את ההחלטה הבוגרת שלו ושל הרכב שבבעלותו, אם לשים גז או לא...
ברכב של העבודה (ליסינג) הייתי שם כבר מחר.. וממש לא יעניין אותי אם יתפוצץ המנוע או יאכל יותר או פחות דלק..
רכב שעשה 700,000 מחביא בתוכו רשימה ארוכה של תיקונים "סדרתיים" שע"י פירוש כזה או אחר.. יאמרו גם שיש 0 תקלות במערכת. אני קצת סקפטי לגבי הנתון הזה והאמת ששיער גם ככה אין לי אז מותר לי להיות סקפטי..
-
תחפשו ביד 2.....ותראו כמה רכבים מוצאים למכירה עם מערכת גז "חדשה" ... למה למכור אחרי התקנת המערכת ??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
צביקה קרבורטור
שלום רב !
ברשותכם אביע את דעתי האישית.
ראשית צפיתי בכתבה אתמול.
מהכתבה נתקבל הרושם הבא:
שום יבואן בארץ לא מספק אחריות לרכבים המיובאים על ידו, לרכבים שהותקנה בהם מערכת תדלוק בגז גפ"מ.
הנזק הנגרם למנועים הוא כפי שהסביר המהנדס דויד נמרי, נובע משריפת שסתומי פליטה, שנשרפים בגלל תושבות שסתומים בראש השוקעות, וגורמות לצמצום מרווח שסתומי הפליטה , שגורם במישרין לשריפתם ולאיבוד ישיר של קומפרסייה, לחוסר סחיבה ולהשבתת מנועים, פנייה ליבואן נענית בהפניה לתעודת האחריות שבה היבואן מציין בפרוש שהאחריות תוסר למנועים המתדלקים בגז.
היבואן שולח אותם למתקין, המתקין מתנער ,ומציג אישור של משרד התחבורה המאשר התקנות של מערכת תדלוק בגז ,אך מתנה זאת במוסכים שהוסמכו לכך, וכאשר במוסך יש מנהל מקצועי ,ומתקין מוסמך ,המתקין מערכת לפי תקן והוראות יצרן ,של היצרן באיטליה, שם נוסעים אלפי מכוניות בגז, ובעלי מערכת תדלוק בגז המותאמת ספציפית לרכבים מסוימים, ואילו בארץ קיימים חאפרים רבים, המתקינים ערכת תדלוק בגז שמיועדת לרכב מסויים ,אך לא לרכבים אחרים, קיים מתקן שימון המספק 5 טיפות שמן לדקה, לשם קירור השסתומים, וכמובן שמומלץ לקדוח חורים בסעפת יניקה שמפורקת מהמנוע.
בצרוף מקרים מדהים, הגיע אלי היום לקוח, שהוא ספק מורשה של גז גפ"מ באזור התעשייה הישן בנתניה, שהצהיר בפני שהוא עובד ,ומספק גז לכל נהגי מוניות קאייה ריו בנתניה, שהיבואן מספק אחריות למערכת כולל המוסך המרכזי בנתניה המוסמך לרכבי קאייה מטעם היבואן, נהגי המוניות מרוצים עד לגג, וכולל בעלי סובאר B4 רבים שהם לקוחות שלו,
הוא הבהיר לי שלא כל הרכבים המיובאים לארץ מורשים להתקנת מערכת תדלוק, בעיקר בשנתונים האחרונים, ובעיקר חל אישור מטעם היבואן של טיוטה, על רוב דגמי טויוטה.
הלקוח מחזיק בעצמו רכב מסוג ביואיק, שבו מרכבת מערכת תדלוק בגז גפ"מ.
לסיכום לכל מטבע יש שני צדדים, וכמו לכל דבר בארץ יש שני גרסאות סותרות.
קראתי את תגובתם של אור ס.ושל אסף של צחי ושל יריב קלר ושל איציק, ויש להתיחס אלהם כתגובות הרציניות ביותר המוסמכות והרציניות ביותר.
בברכה
צביקה
שלום רב !
עקב חוסר אפשרות לערוך את ההודעות, מצאתי לנכון לערוך את ההודעה ו,להציגה שוב בגלל שגיאות כתיב בתגובתי הקודמת, ועם הדגשה, שלכל מטבע יש שני צדדים ותמיד הדעות חלוקות לכאן ולכאן , כאשר כל גרסה סותרת את השניה.
אני מהמר שהשרשור לא תם ולא נשלם, ויופיעו בו גרסאות נוספות של בעד ונגד, ושכל אחד יחליט לעצמו.
בברכה
צביקה
-
אכן נושא טעון...
אני עם מערכת טובה והתקנה טובה ולאחר 3 שנים (טפו טפו חמסה חמסה) בלי תקלות.
בתור התחלה אני חייב לומר שמבחינתי זה היה תנאי לרכישה - הצ'ירוקי שלי יום-יומי לעבודה, למשפחה ולטיולים, ואם הייתי צריך לעמוד בעלויות הדלק פשוט לא הייתי יכול להרשות לעצמי להיכנס לזה. הרווח (אחרי שהחזרתי את מחיר ההתקנה בחסכון כעבור כשנה) פשוט עצום, יותר מ- 40% רווח. המשמעות היא שהמחיר בכסף מקביל לצריכת דלק של פרייבט שעושה 1:10. התחזוקה קלה ולא יקרה - כ-800 ש"ח בשנה.
זה כמובן לא תירוץ ולא שווה כלום אם בתמורה הרכב נהרס... השתדלתי ללמוד את הנושא מראש עוד לפני הקנייה, לבחור טוב ועד כה זה עובד. ממש מקווה שמחר לא אתחרט שפתחתי פה... אינעלהעולם :mad:
עם כל זאת, שקט זה לא נותן - אני מבין היטב את מושג כאב-הראש שבא עם הסבה כזו. גם אם התקלות לא קשורות (ותקלות תמיד יש לפחות בצ'ירוקי שלי...) קשה להחליט אם זה קשור או לא, ואין ספק שאף בעל מקצוע לא שש להתעסק עם הרכב אחרי השינוי. אם מחר יילך מנוע (והוא ממילא זקן ועייף למעלה מ-350000...) איך אדע אם הגז אשם או תמותה טבעית ?
האם הייתי עושה זאת שוב - לא בטוח, אבל גם לא בטוח שלא. מקווה שלא נצטרך לבדוק.
לגבי בטיחות - בקצרה (כי יש גרסה ארוכה) - גז יותר בטוח מדלק. חוזק המיכל ומיקומו, טמפ. בערה פי 2, גז לא נפיץ ודלק כן ועוד. כמובן - בתנאי שההתקנה תקנית וטובה והתחזוקה גם כן.
לגבי תא המטען - הוספתי ברווח שבין המיכל לדלת 3 מגירות לכלי עבודה, ערכת קפה ועוד, ועליהן פלטה בגובה 3/4 המיכל, וזכיתי מחדש בתא מטען ברוחב ועומק דומים, גובה פחות 25 ס"מ. בשילוב עם רשת בטיחות שדברים לא יעופו קדימה - והכל טוב. הגלגל ספייר היה צריך לצאת, ויצא.
אני מאמין שהעולם לא שחור לבן, למרות שכולבוטק חייבת להיות כזו כדי לשרוד.
למי שהתקין - מקווה שסובל מעט (לא מאמין שאפשר בלי סבל בכלל), למי שמתלבט - שיחשוב טוב.
דובי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
MIKID2
לכול המשמיצים והמומחים הנה כמה עובדות .
בחודש פברואר השנה רכשנו 3 מכוניות קאיה פורטה ,בכולם הותקנה מערכת גז .
היום לאחר כמה חודשי נסיעה (ונסיעה מרובה) 2 רכבים עם 70000ק"מ ואחד עם 90000ק"מ ,מלבד חיסכון בכיס לא היתה שום בעיה ברכבים .
הרכבים נוסעים נוסעים ויסעו ואת הבעיה בכיס בגלל החיסכון ננסה לפתור בדרך אחרת .
עובדה אחת ברורה חיסכון יש .
אין לנו קשר ריגשי לרכב מלבד זה שאנו צריכים לעבוד ולנסות לחסוך כדי להרוויח יותר ,הרכב ימכר לאחר 2 שנות עבודה עם 200000 ק"מ ולא נראה לי שתהיה בעיה למכור .
לגבי הקרטועים בבוקר למי שהותקנה מערכת גז ולא נאמר לו שאת 3-4 ה"ק האחרונים לפני חניית הרכב ללילה
לעבור לבנזין שיחליף מתקין ,אדי הגז שנשארים בצילנדרים הם הבעיה .
(ב
תאיילנד יש לנו כ 10 מכוניות מונעות בגז ולא ששמעתי על בעיות מיוחדות )
תעות הקלדה במספר ה"ק מ
צריך להיות 70000 ו90000 אז בבקשה לא לקפוץ .
-
חברים אני נוסע על גפ"ם כבר 3 שנים ובלי הרבה בעיות למעט תקלות קטנות ותחזוקה (בקושי)
ואין לי משמנת
לא מבין למה יש בעיות כל כך גדולות לאחרים !
מקווה שלא פתחתי פה לשטן
נ.ב אני בשטח (קשה) כל שבת שניה , אז להתראות בשטח
-
אני מתקין גז, והכתבה של הרפי גינת בהחלט מציקה. הוא לקח 3 לקוחות (אם ספרתי נכון) שלא מרוצים, וכל אחד מסיבות אחרות, כאשר אף אחד מהם לא יודע מה באמת היתה הבעייה והסיבה, לקח עוד מכונאי אחד ועשה כתבה מגמתית נגד הגז. חבל שהוא לא בא למכון ההתקנות שלנו, ודיבר עם לקוחות.. אה בעצם למה שיעשה דבר כזה. הוא מעוניין בלקוחות לא מרוצים שדפקו אותם, הרי זאת המטרה, להוכיח ולהראות שגז הוא רע לרכבים.
בינתיים אני רואה שכבר עשו עבודה בלהגן קצת על שמו של הגז. אני רק רוצה לסכם ולהסביר כמה דברים בשמי, כי השרשור הזה ארוך מידי ולא קראתי כל הודעה.
א. כמעט כל הרכבים האירופאיים עמידים בצורה מעולה לגז.
ב. כל שאר הרכבים אשר רגישים ברמה כזאת או אחרת, מוגנים בצורה מוחלטת לעבודה בגז, ללא שום תופעות לוואי בכלל, כולל שום בלאי כלשהו! היום יש ידע וטכנולוגיה שלא היו בעבר, ואם ההתקנה מבוצעת בצורה מקצועית, אין כל סכנה למנוע, או לתפקוד לא מושלם של הרכב.
ג. יש חאפרים, רמאים, וחוסר מקצועיות בענף הזה כמו בכל ענף שהוא במדינתנו הקטנה, מה לעשות ככה זה בארץ, לצערי.
אני פשוט לא יכול לסבול את השקרים האלה.. אחת הסיבות שאין לי טלויזיה.. התקשורת זה הדבר הכי חזק ומניפולטיבי במדינה הזאת.
אני חושב אולי לפתוח גלריה והסברים בהתקנות של רכבים שונים, בהמשך, אולי זה ישפוך קצת אור על הנושא.
אתם מוזמנים לשאול אותי כל שאלה שהיא בנושא הגז, אשמח תמיד לענות או לנסות לעזור.
-
אה ועוד משהו.. בקשר לאחריות. אני יודע על מקרה אחת שניזוק מנוע ותוקן באחריות היבואן. מדובר על יונדאי חדשה שעברה כ30 אלף ק"מ. מאז התיקון עברה שנה או יותר, ללא כל בעיות כלשהן.
-
אני יכול להעיד מנסיוני, עם 2 רכבים ומערכת גז,
הראשון היה פגרו בנזין V6 3000, ההתקנה בוצעה בצורה חסרת אחריות, חאפרית ומגעילה, למזלי הרב המערכת הייתה מצויינת.
אחרי שבזבזתי זמן וכסף, ולמעשה הוחזר כספי, ונשארתי עם מערכת לא מתפקדת, מצאתי מתקין איכותי. שמייד עלה על הבעיה, ומאז, רוויתי רק נחת.
נסעתי ללא תקלות למעלה מ 100 א' ק"מ שטח וכביש [ הרכב שימש ככלי עבודה יום - יומי ] כאשר הקפדתי לתדלק רק גז ורק במקומות מסודרים.
למעט החלפות של פילטרים - שום כלום.
לאחר שהחלפתי רכב, לגרנד 5200V8 העברתי את המערכת לרכב הבא, ושוב עבודה ללא דופי במשך למעלה מ 70 א ק"מ.
מניסיוני, כל התקלות, קשורות בהתקנה הראשונית, התקנה נכונה וטובה תיתן עבודה שקטה לאורך זמן. רכב שבא עם תקלות "מהבית" יסבול מתקלות גם לאחר התקנת מערכת הגז.
אישית, לא חוויתי את ההפחדות של מר גינת, אני כבר מזמן שלא עוקב אחריו, לטעמי כל הפרסומים בערוצי הטלוויזיה מוטים בצורה כזו או אחרת.
המלצתי, לברור היטב את המתקין ואת המערכת שאתם עומדים להתקין. הכל מתחיל ונגמר בזה.
בהצלחה
-
הזמן יגיד, אבל תהיו גברים ותגידו שהתקלקל..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
snake-man
עם כל הכבוד ( ויש כבוד!!) אני לא מתקין מערכות גז או משווק כלשהו! רק בעל רכב עם גז.
ל- lior_b.s בהתקנות של מערכת גז לא מפרקים את הראש מנוע בכלל וכמובן שלא מחליפים שסתומים ותושבות שסתומים(תושבת השסתום היא חלק מהראש מנוע ובכלל לא ניתנת להחלפה!!! למה לדבר שטויות ?! ) גם בחו"ל ההתקנה נמשכת מ"ס שעות ולא ימים .
ולגבי קדיחת הסעפת יניקה- גם אני חשבתי שבהתקנת המערכת מפרקים את הסעפת כדי לקדוח אבל נוכחתי לדעת שלא, והסיבה היא שהקדיחה נעשת ע"י מקדח מיוחד שסוחב את כל הנסורת כלפי חוץ ולכן לא נכנס שום שבב לתוך הסעפת ולמנוע. ולכם אם קדחו במקרים שלמעלה עם מקדח רגילה רק אז יהיה סיכוי לשבבים בתוך הסעפת. אני מכיר מקדחים מיוחדים בוודאי... אבל לא זוכר ששמעתי על מקדח שמבטל את כח המשיכה...
ועוד דבר...
לא ידעתי שאנחנו מדינה כ"כ נחשבת ומיוחדת בתעשיית הרכב העולמית... עד כדי כך נחשבת (אולי כח הקנייה העצום והרב...),
שיצרני הרכב בעולם, מתכננים ומייצרים מנועים ספיישל בשבילנו עם מאפיינים יחודיים כגון אי יכולת עבודה עם גז...
נו באמת... אני מתפלא עליכם.
דעתי האישית על נושא הדיון- אפשר להגיד שהיא מורכבת מהתגובות של tzagi ; lior b_s ושל איציק.
טל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
השועל
הזמן יגיד, אבל תהיו גברים ותגידו שהתקלקל..
אתה פשוט אנטי, גם אם הגז היה מפיק זהב ואמין ל200 שנה, ומוסיף 500 כ"ס למנוע. אני מוכן לאמר לך על תקלות ובעיות כמה שאתה רוצה, מול כולם, אין לי שום בעייה, ואתה תבין לבד. אבל זה לא ממש משנה, כי אתה אנטי מראש.
זה בסדר, גם אני אנטי מראש לרכבים היברידיים, או רכבים חשמליים. אני רוצה לזה יכשל ולא יהיה כדאי ומצליח, כי לי זה מוריד את כל הכיף מרכבים. אלה רכבים לאנשים ששונאים מוטוריקה.
גם הגז, קצת מבאס, כי הוא מוסיף משקל ותופס מקום, שלא לדבר על מיכל ענק בבאגז' שלא ממש יפה (אלא אם הוא מותקן מתחת לרכב), ותוספת לצפיפות בתא המנוע. אבל זה עדיין לא כזה נורא, וזה מוסיף טווח נסיעה עצום (וכמובן חותך בחצי את מחיר התדלוק) לרכבי השטח. לדעתי, גז הוא בעיקר לרכבי עבודה, וואנים למשפחות גדולות, ובמיוחד רכבי שטח!
-
SOS4U סיכם בצורה טובה את העניין.
הדבר הכי חשוב, ואף קובע הוא איכות ההתקנה. אל תתפתו למחירים נמוכים. תעשו סקר לקוחות!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ערן המסוקס
.
אני חושב אולי לפתוח גלריה והסברים בהתקנות של רכבים שונים, בהמשך, אולי זה ישפוך קצת אור על הנושא.
אתם מוזמנים לשאול אותי כל שאלה שהיא בנושא הגז, אשמח תמיד לענות או לנסות לעזור.
ערן אני בטוח שתהיה התעניינות רבה להצעה שלך, אני אישית אשמח מאוד ללמוד לעומק את הנושא ואני בטוח שעוד אחרים.
-
שמח לשמוע. רק לאחרונה רכשנו מצלמה בעסק לצילום התקנות, אז ככה שאני אשתדל בעניין. :)
-
ערן,
אני לא חושב שיש פה מישהו "אנטי גז"
נראה לי שיש הרבה "אנטי הדרך שהענף מתנהל בארץ"
-
הכל פה בארץ מתנהל ככה, ובנוסף לכך יש מישהו שמשחק בחוטים ומכוון את דעת הקהל התמים. כך יוצא, שאנשים שומעים ססמאות כגון "הרכבים בארץ אינם מתאימים להתקנה בגז" וכו'..
אז נכון שיש חאפרים, וקומבינות (כמו בכל דבר אצלנו בארץ). אבל מפה ועד לפסול עניין ולצאת בססמאות שקריות, עוד יש מרחק.
-
נכון,
אבל לך תשכנע בני 12 (בלי קשר לגיל הכרונולוגי) שזה לא ככה,
התקשורת(תמיד) משדרת מה שהציבור(שלא מבין כלום) רוצה לשמוע,
ומי אשם?
אלה שגרמו למצב הנוכחי (וזה לא התקשורת)
אתם (כקולקטיב) סידרתם לעצמכם את המיטה, עבודה חאפרית, התנערות מאחריות, חוסר ידע וחוסר מקצוענות.
ובזה אתה רוצה להלחם? תחליף את השם ב Don Quixote .
-
ערן אתה לא ניטראלי.. יש לך אינטרס וזה מובן.
אני לא אנטי אני מאתגר את הנושא ודואג לכך שכל הקלפים יהיו על השולחן.
ככה לומדים וככה גם אתה למדת את מה שאתה יודע עד היום.. עוד מאז שהיית חיילציק עם סיקס.
תן קצת כבוד לזקנים.
זהו דיון לגיטימי, אמרתי כבר בכמה שרשורים שכל הנושא קשור למתקינים האיכותיים בארץ ולגז הנקי שיש בכל פינה בארץ..
אבל, אנחנו עוד לא שם ובינתיים אנחנו ממנים את עקומות הלמידה של כולם.
-
ברור שאני בעד הגז, ובכלל משקיע בשרשור הזה, משום שאני עובד בגז. אבל זה לא משנה את העובדות שאני רושם. אני לא ממליץ לכולם לעשות את זה, יש לגז יתרונות וגם חסרונות. אני לא מסתיר שום מידע, ומוכן לרשום ולאמר כאן כל דבר, כולל טעויות ותקלות.
לגבי עקומת הלמידה, ברגע שאתה עושה הסבה לרכב אשר לא נעשתה לרכב הזה בעבר, יש סיכוי לבעיות, ברמה כזאת או אחרת. רובם הכמעט מוחלט של הבעיות נפתרות (אם בכלל יש). אבל כן, יש גם הסבות לא מוצלחות, רק שזה נדיר.
למשל, התקנתי לפני כמה ימים אימפרזה טורבו WRX. מסתבר שזה אב טיפוס, כלומר הראשון בארץ עם המערכת הזאת. מצחיק, כי זאת דווקא המערכת שהחבר'ה מסובארו עובדים איתה..
על כל פנים, היו בעיות, והיום בשעה טובה הן נפתרו והרכב נוסע נפלא. אפתח שרשור עם תמונות והסברים, למתעניינים.
-
היי, זה לא הראשון בארץ, אני ראיתי בעבר אצל דודי עידן הגז התקנה של אימפרזה טורבו, לא יודע מה נהיה עם זה.
-
הראשון מדגם WRX המותקן במערכת lovato