תגובה: לחלץ או לא לחלץ את מי ששקע בתוך שטח חקלאי מעובד
חבר טוב שלי חילץ מישהו בים בזמן החילוץ ניפגע הרכב המחולץ ,(לא זוכר את כל הסיפור) בבית המשפט השופט שאל את חבר שלי שאלה פשוטה
יש לך רישיון לחלץ רכבים? התשובה הייתה שאין לו רישיון כזה ,פסק הדין היה פשוט תשלם על הנזק הוצאות מישפט וכו'.
מעבר לכך צריך ליבדוק את סוגיית הביטוח גם בנושא פגיעה בגוף ולא רק ברכוש
בקיצור המצב די עצוב עם היגענו לכך שכשרוצים לעזור למישהו צריכים להרים טלפון לעורך דין בכדי לקבל יעוץ
היה לי גם מיקרה עם רוכב אופניים שניתקע הוצאתי ארגז כלים והיתחלתי לתקן את מנגנון ההילוכים שלו
בעל האופניים היתחיל להיתלונן שהאופניים נישרטות בגללי ,הישארתי את הכל מפורק ניכנסתי לאוטו ונסעתי מישם בלי לומר לו מילה אחת.
חברים אני חושב שאם מישהוא נתקע על החריש יש לחלץ אותו על מנת שלא יעשה עוד נזק לחקלאי שגם ככה כבר עשה ושיסע לשלום בלי עורך דין ובלי שטויות הנזק הוא אך ורק לבעל השדה וחישובים והענשות מיותרים. שבוע טוב לכולם
עסק לא פשוט העסק הזה. היה לי מקרה בו חילצתי L 200 שרבץ גחון על בטונדה נסתרת. החילוץ כלל שימוש בהיי ליפט , כננת, 5 נגלות של קפה, בחושך. 5 שעות לפחות של טוריות ושאר כלים חקלאיים. ילדים קטנים בוכים "וחופרים". גרמתי לו נזק קל, [ 400 שח , בדיעבד]] אי אפשר היה שלא לגרום בתנאים הקיימים. בסופו של חילוץ שהצליח אמר לי המחולץ " היית גבר לחלץ אותי ולהיות איתי כמה שעות טובות בחושך, קרענו יחד את התחת, אפילו אם היה נגרם נזק של אלפי שקלים לא הייתי דורש ממך גרוש , עכשיו בוא נרד על ארוחת שחיתות בעיר , עלי". ואכן ירדנו.
כל מקרה לגופו של עניין. נפלתי על מחולץ -בן אדם הגון. ממקרים רבים ששמעתי [לי זה לא קרה] הרבה מחלצים שבאו מתוך כוונה טובה " אכלו אותה", ראיתי כבר מצב שבו חיברו הפוך, בטעות, כבלים להתנעה ממצבר למצבר וזה נגמר לא טוב " תרתי משמע"
אני מחלץ גם מתוך שדה ואפילו אני מתבאס על עצמי שאני מחלץ ממקומות כאלו.
אבל כל החילוץ אני דואג להסביר למחולץ שאני מחלץ אותו ממקום שאסור להיות בו שמצידי זה כאילו פרץ לביית של החקלאי ולקח כסף מהארנק ואני בא לפתוח את הדלת ולאפשר לצאת .
ובפעם הבאה אני לא מחלץ אותו .
ולא משנה מה לא נוסעים על שדה חרוש אלה עם יש כבר קוליס ברור שעברו שם .
הדעות תמיד יהיו חלוקות ובצדק, לכל דבר פנים לכאן ולכאן ,
אתן שתי תובנות שלי כולל שאלה ,
לפני מספר שנים אנחנו בנחל צין חבורה של גיפאים על השביל אחד מהם בעל סופה מתחרע על גבעה ופותח ציר חדש, ניגשתי אליו ושאלתי אותו במלוא הנימוס למה להשחית את השטח ללא צורך ,
קיבלתי מספר ברכות בלווי תנועת יד מזלזלת ,
היות והם חסמו את הציר נאלצנו להמתין במהלך ההתחרעות שבר הגיפאי להלן להחרא צלב, ניגש אלי "אח שלי יש לך צלב ספר?"
נו מה הייתם עונים לו??
מקרה שני : נקרות שני רכבים תקועים על מסלעה עם רצועה מתוחה ביניהם שום דרך להוציא ולשחרר אותם או לחתוך את הרצועה או להרים רכב עם הייליפט תוך סכנה לדלת של הרכב ,
ניגש לבעלי הרכב מסביר להם את האופציות מתריע כי עלול להגרם נזק מבקש חתימתם על נייר , הם סרבו , אמרתי שלום תודה נשסענו והשארנו אותם לפני ששאלנו אם רוצים שניקח את הנשים והילדים איתנו
אני חושב שהייתי מנסה לחלץ, אני מקווה שהייתי זוכר להחתים אותו על איזה טופס ויתור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ron5555
איזה נחרצות לכאן ולכאן....
תרשו לי לתקל אתכם: ומה אם אותו אחד זה אחת??? לא חייבת להיות כ****ת על, סתם בחורה חסרת נסיון שלא גולשת פה בפורום ויודעת עקב כך שאסור להכנס לשדה, האם כל אחד מכם שהגיב פה היה מגיב באותה צורה? אני בספק.
תרשה לי לתקל אותך - ואם הבחורה חסרת הנסיון אשכרה שואלת אותך - "אני יכולה לחתוך דרך השדה כדי לקצר לגבעה ההיא?"
והנה התקלה נוספת- נאמר וצילמתם, החתמתם, חילצתם והכל יופי טופי. אתם לא מכירים את החקלאי ולא את המחולץ, אבל יש את פרטי בעל השדה על שלט בסמוך לו - האם תודיעו לחקלאי על המאורע ? האם תודיעו למחולץ על כך ?
אפשר עוד התקלה?
נאמר שאתם נוסעים עם הג'ימני שלכם לאורך הטיילת בחוף (הרבה מעבר ל- 200 מ' מקו המים לא לדאוג...) ולפתע אתם רואים אדיוט עם מאזדה שלוש (ירוקה) תקוע עד הגחון בחול.
כמובן שמהרגע שהוא מזהה את הג'ימני הוא מגיע אליכם בתנועות נדנוד גוף (משל היה בשיעור גמרא) ומבקש שתחלצו אותו, הייתם עוזרים?
קרה לי לפני שלושה שבועות וסירבתי בנימוס, משתי סיבות עיקריות:
1. אני סבור שעם ג'ימני ששוקל כמה מאות ק"ג פחות מהמאזדה הזו זה פשוט לסכן לי את האוטו.
2. ויותר חשוב, כשהמחולץ הוא ג'יפאי שלקח סיכון מיותר או שהוא איננו מנוסה אז וואלה שווה לקחת את הסיכון, אבל כשמדובר באידיוט חסר אחראיות עם פרייווט? לא חשבתי פעמיים והסברתי לו שאין לי איך לעזור לו.
אם זה נשמע כל כך צודק, למה אני מרגיש עדיין כל כך חרא?
באמת למה? הוא אדיוט, אבל העוכרדין של החברת ביטוח שלו לא. ואחרי שהיית תולש לו את הפגש ואולי גם משולש מהמתלה - את מי היו מחייבים?
אסף.
או אולי בגלל השם שלך ניר לב .
אבל תכלס אין שום סיבה לעזור לאחד כזה .
עידו
גם אידיוט ,לדוגמה, אחד שהשחיז ללא משקפי מגן ונכנס לו שבב בעין, עבר על כל חוקי הבטיחות,לא תגיש לו עזרה ראשונה? תשאיר אותו עם הבעיה? תגיד לו אתה אידיוט -מגיע לך. ואחד לדוגמה אשר נהג בכביש חלקלק בגשם ראשון במהירות מעל המותרת בחוק והתהפך לתעלה ,לא תעזור לו? תגיד לו -אתה עבריין תנועה דפוק וטיפש ותעזוב אותו לאנחות? ועוד אלף דוגמאות נוספות שקורות יום יום. לאדם במצוקה וזה יכול להיות אני, אתה והוא ואני לא מתכוון לגנבי ציוד חקלאי למשל אלא מי שפעל בשגגה יש להגיש עזרה, אח"כ מתחשבנים. כמה אנשים טבעו בים בגלל שרצו להציל מתרחצים אחרים שלא נשמעו להוראות המציל? אז מה?להניח להם לטבוע בגלל שהם שמוקים? או תקוע בבוץ עם גיפ שלקח לטיול את הסבתא בת ה-103 וזוג עוללים , תשאיר תקוע? לא מאמין. תחרוק שיניים תבלע צפרדע ותנסה לחלץ, כך אני מאמין.[אגב לא חייבים להחתים על טופס, רצוי כמובן. עדות של שני אנשים על אפשרות גרימת נזק והסכמת התקוע -קבילה] שתהייה לי בריאות כמה פעמים שהשארתי בלילה קר דובונים, פנסים, כלי עבודה,אוכל לתקועים במצב חילוץ בלתי אפשרי ולא קיבלתי אותם בחזרה. יש מצבים בהם הפרינציפים " ולהראות לו , לפסיכי" שהם נכונים כשלעצמם אינם רלוונטים.
יש הבדל בין ג'יפאים שנתקעו - מתוך טמטום או מתוך בורות או סתם ככה, כי כולנו נתקעים - ובמצב כזה אני מאמין שכולנו נושיט יד בלי חשבון - לבין דביל עם פרייבט שיכול להתקשר למחלץ מקצועי. ההבדל בראיה שלי הוא מהותי. אם אין סכנה ואין סיכון? למה?
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zviki
גם אידיוט ,לדוגמה, אחד שהשחיז ללא משקפי מגן ונכנס לו שבב בעין, עבר על כל חוקי הבטיחות,לא תגיש לו עזרה ראשונה? תשאיר אותו עם הבעיה? תגיד לו אתה אידיוט -מגיע לך.
פה אתה טועה בגדול, יש הבדל והוא עקרוני, כשאני משחיז בלי משקפי מגן, אני מסכן את עצמי, ואם אני יעשה נזק אז לעצמי, אבל כשעבריין / ערס / איך שלא תקרא לו נוסע בשטח חקלאי הוא עושה נזק לחקלאי שזו פרנסתו ולא לעצמו, וכשהוא עושה נזק לאחרים בלי להתחשב בהם, למה שמישהו יתחשב בו כשאלוהים מעניש אותך תוך כדי?
אסף-קשה לי להאמין [אולי אני טועה] -שעם כל הנסיון והידע שלך כיום, לא קרתה לך התקעות טפשית של נער צעיר חסר נסיון מפוצץ בטסטוסטרון לפחות פעם אחת:D העזרות במחלץ מקצועי? שהאבא ידע מהסיפור?:) או ואבוי, רק לא זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mik_l86
פה אתה טועה בגדול, יש הבדל והוא עקרוני, כשאני משחיז בלי משקפי מגן, אני מסכן את עצמי, ואם אני יעשה נזק אז לעצמי, אבל כשעבריין / ערס / איך שלא תקרא לו נוסע בשטח חקלאי הוא עושה נזק לחקלאי שזו פרנסתו ולא לעצמו, וכשהוא עושה נזק לאחרים בלי להתחשב בהם, למה שמישהו יתחשב בו כשאלוהים מעניש אותך תוך כדי?
הנזק שיגרום בעל השבב בעין יכול להביא לסגירת העסק לתקופה מסויימת בטענה "שבמקום זה לא שומרים על כללי הבטיחות" כבר היו דברים מעולם. ביחוד במקומות שתשתית החשמל בהם לקויה עם הרבה תוספות חובבניות, כך שהוא לא הנפגע היחידי, הוא גורר אחריו עוד אנשים
בתור אחד שחולץ לא מעט פעמים !!!!!
והחזיר "טובה " למספיק אנשים בחליצוים (זה היה התיקון שלי) והיה הרבה אנשים שהדבר הראשון שאמרתי זה אין לי אחריות על זנקים !!!!!!!
והיה מיקרה שאמרתי מראש שיהיה נזק והדבר הראשון שאמרו לי זה לא משנה רק תוציא אותי וזה מפחיד עוד יותר ..........
ואני חושב שכן לחלץ אם אפשר והאדם ניראה לכם כמישהו שצריך לשלם אז גם להציע בתשלום בתור גיפאי שניחשב מתחיל חילצתי דיי ויותר אנשים שגמרו לי נזקים ובזבוז יקר של סולר וזמן טיול אז תשלום סימלי זה נחמד מידיי פעם לא צודק !!!!!!!!!!!!!
אני מחלץ את מי שקל לחלץ ומהיר
מה שנראה לי צרות (קשה מאוד או תקוע בשדה מעובד) אני לא מחלץ.
לא עוזרים לעבריינים, נקודה !!!!! להיפך, עוזרים לחברה ,המהדרין יזעיקו משטרה או הרב"ש של האיזור .
איך נראה הטופס הזה? מה הניסוח?