לא, אני לא מצליב. יש לי מהלך רגליים ממש טוב... מה זה להצליב רגליים?...
Printable View
אתה לא איתי..
גם אני לא הצלבתי רגליים בפקקים. כי שם זה קל..
תנסה במסלול עבירות/טיפוס סלעים לא להצליב בראקס, קלא׳צ וגז.. זה בלתי נמנע..
אני איתך. מסכים שזה פחות קל. אבל היי - גם לנהוג בפרארי זה לא "קל".
או שאתה נוהג או, או שלא. כמה מסלולי עבירות קיצוניים אתה עושה? האם העובדה שבגרנד שלך, עם שתי נעילות, גובה רציני, מתלים עם המון מהלך, צמיגי שטח בריאים, העובדה שיש או אין דוושת קלאץ' היא שתקבע אם תטפס או לא?...
כמה פעמים תטחן את הגיר האוטומטי הדרדל'ה הזה לטובת תרחיש אחד ויחיד של טיפוס "קל" על אבן?
כמה עשרות אלפי שקלים תשאיר במצטבר במכוני הגירים רק לכבוד תרחיש אחד ויחיד של טיפוס "קל" על אבן?
כמה אלפי ליטרים של דלק תבזבז ביומיום לטובת תרחיש אחד ויחיד של טיפוס "קל" על אבן?
ואם כבר אנחנו בשטח טכני, מה עם בלימת המנוע שלכם? תענוג, נכון? איך הגיר הדביל הזה מעלה הילוכים בעצמו דווקא כשלא צריך?...
כן, זה נוח. מילא אם הייתם בני 70 וכבר היה כואב לכם ברגל שמאל מהלחיצות על קלאץ מכני נוקשה של סיקס...
כעיקרון אני חושב שזה יהיה מהמם מנוע של 5+ליטר משודך לגיר 5 הילוכים ידני
אחרי תקופה ארוכה (יחסית)שגיר רגיל לא היה אופציה ועל סופה היה קשה לי לטפס
אני מברך יום יום את הרופאים שתיקנו לי את הרגליים ולו רק כדי שבחניה יעמוד ג'יפ(כן בועז גם סופה זה Jeep)ועוד 5 הילוכים?לדינוזאור (יחסית לרבים כאן)זה
ממש פינוק-
והחלפת ההילוכים מתי שאני רוצה ולא מתי שהגיר של ה GMC רצה-
יש הבדל תהומי בנהיגה עם גיר רגיל לגיר אוטומטי הן ברכבי השטח והן ברכב כביש בלבד ולמען האמת אישם בשנות השישים אכב אוטומטי היה רק לעשירים ,פרוטקציונרים,ולא עלינו לנכי צה"ל-
אני מודה שאני אקנא לראות גיר של סופה משודך למנוע של הגראנד
יוסף
נו באמת דרור.
אתה הורג אותי עם הסיסמאות האלה.
אני עושה מסלול עבירות קשה על בסיס שבועי.
פארארי ? לא תודה. לא בגלל הדוושות. בגלל שתנוחת הישיבה לא משהו ואין מקום לכסאות מתקפלים, ערכת קפה ואוהל על הגג.
לגבי הגיר אני חושב שהבהרתי את העניין. כמו שכבר אמרתי קודם. אל תאשים את הגיר בגלל חוסר אונות/הבנה או הכרות של גיר האוטומט במוסכי הגירים בארץ.
הבעייה לא רק של האמריקאיות אלא גם של הפרטיות. בוא נפתור את בעיית ההבנה והמקצועיות קודם..
עד גיל 70 אני לא חושב שיהיו גירים ידניים.. רק בחלונות ראווה. יהיה גיר CSV ואוטומטיים למיניהם.. אבל יש עוד זמן.
מעבר לזה, אין מה להתנצח פה.
אתה מעדיף ידני ואני מעדיף אוטומט.. לך יש את הנסיון שלך ולי יש את הנסיון שלי. שנינו מרוצים.. כל אחד ומוט ההילוכים שלו.
סתם שתדעו:
10% מהמכוניות החדשות שנמכרו בישראל בשנת 2011 מצויידות בגיר ידני. נכון שרוב הרוכשים הם צעירים (וצעירות!!! לידיעת השובניסטים) ורוב המכוניות קטנות וזה בכלל מטעמי חיסכון, אבל - זה כמעט כפול משיעור הידניות שנמכרו כאן בשנת 2010 וזה מצביע על מגמה.
וכן, גם הג'יפ שלי ידני (מבחירה) וגם הפרייבט שלי ידני (גם מבחירה). יודעים מה? בהתחלה חשבתי שלנהוג בפקק של שעה וחצי ברכב ידני, זה נורא ואיום.
בהמשך התרגלתי, והפסקתי לחשוב על זה.
אלו 15 הק"מ לליטר שלי.
אה, לפותח השרשור: לדעתי לך על ההסבה לידני. לא תצטער. רק שמור על הרכב טוב טוב מפני הנבלות.
בוזי..
הסיבה בגידול הידני היא ההוזלה בעלות הרכבים (כבר שכחתם את המחאה, היבואנים רכבו על הגל.. זה היה צפוי כי השוק היה מת), וזאת בנוסף לרשימה ארוכה של מפרטי הרכבים שקוצצו בהתאם. זאת הסיבה שאתה יכול לקנות היום רכב קטן ב60k...
אגב, תרגיל השיווק הצליח גם ברכבי גי׳פ.. רכבי גיפ לרדו ירדו למחיר ״כדאי״ תחת הכותרת רכב שטח מושלם במחיר מבצע (הם נקנו בכמויות כמו לחמניות אבל ללא הילוך כוח.. היו פה כבר כמה שרשורים על הסבה של 4x4 לרדו ל4x4 משולב עם הילוך כוח).
מה זה להצליב רגליים?
הרכב של שי המדובר הוא ZJ שנת 96 עם מנוע 5200V8
למיטב הבנתי, הגיר בכלל ב ZJ לא בעייתי יותר מאשר ברכבים אחרים מסוגו / גילו.
בשנתונים הישנים יותר, הגיר היה קצת יותר עמיד ונטה לפתח פחות תקלות ולכן הצעתי , לשדרג, לאוטו' חזק יותר, שדרוג שאמור להיות פשוט יותר.
לגבי הוויכוח הניצחי בין אוט' ל ידני, [ ואני נוסע ביום יום - בפקקים עם רכב ידני ..] , דווקא בשטח אני מוצא יתרונות רבים לשימוש בגיר אוט'.
לגבי אמינות הגיר, קשה לי להביע דעה כי לא החלפתי גיר מעולם, וההתעסקות היחידה שהייתה לי עם המערכת הזו הוא מחזיר שמן שנפרץ, בין הגיר למנוע. וזה עם 4 רכבי שטח אוטומטיים, ועם מאות אלפי ק"מ.
מצד שני, לנהגים אגרסיביים [ ואין הכוונה כאן לשי, אני לא מכיר את אופי הנהיגה שלו, ומעולם לא נסענו ביחד ] , יש יתרון דווקא בשימוש בגיר אוטו' שמפצה על אופי נהיגה.
אבל , כמו שאמר השועל וצדק, בסופו של יום אין הכוונה לשכנע פה מישהו שהוא טועה, אלא להציג טיעונים אחרים.
ושכל אחד, יהנה מבחירתו ...
אם כך, המלצתי לשי לבצע בדיקת רציפות וזליגות (עם מגר) לצמה החשמלית שבין הגיר למחשב.
יכול להיות שיש לו בעיה חשמלית שמשגעת את הסולונאידים ושוחקת את הגיר (בטרופר בנזין זאת תופעה ידועה).
+1 אני בדעה זהה לשלך . למרות שעדיף שהשרשור המקצועי לא יסטה לכיוון ההתנצחות האין סופית בנושא זה.
רענן
ממש לא הולך עקום זה הגיר היחיד שמצאתי אבל כרגיל גם הוא סתם "אשפה,ואנשים גורמים לך לטייל במדינה סתם בלטלפון הכול מתאים והכול מדויק כשאתה באה אתה רואה פשוט ערימת ברזל ישנה ...
עדין לא מפחד להכינס לסרט הזה עדין מחפש את הגירים הידנים שמתאימים לי לרכב באמת!!!אם מישהו מוכן לעזור ולתת כיוון איפה יש אין לי בעיה לנסוע ולהתורצץ.
לגבי הבדיקה עם הצמת חשמל איך מבצעים אותה?
או שפשוט לפרק את הצמה ולבדוק?
סכמה חשמלית ובדיקה PIN TO PIN אח"כ בדיקה יותר חשובה שאין פריצה בבידוד וקצר בין פינים או לגוף.
בדיקה זו נעשית ע"י מכשיר שנקרא מגר (מספק מתח 500V בזרם 0 ).
הכי נוח לבדוק שהצמה הוסרה, אפשרי גם כשהצמה על הרכב.
ממליץ שתעבור חיצונית וחפש בנקודות כיפוף או מעבר פח שיפשופים ופציעה בבידוד.
כנ"ל תבדוק במקומות שהצמה עוברת ליד אגזוז או חלקים חמים מאוד.
רענן
רענן
זה בדיוק מה שעשיתי בתקלה ששיגעה אותי, וגם בעלי מקצוע לא פתרו אותה, עברתי חוט חוט ובידדתי אותם, ואת כל השקעים והתקעים נקיתי ובידדתי והתקלה נעלמה.
נמרוד
שי,
הג'ישה שלץ לחיפוש לא נכונה,
בארץ לא תמצא, חבל על הזמן.
הגיר שמצאת...יתכן שיתברג למנוע, ואז מה? הוא פחות מחצי באורך, הידית הילוכים תמוקם מתחת לדאש, תצתרך לחתוך את הקיר אש ואת הרצפה רק למקם אותו.
אם אתה רציני, תקנה בארה'ב את כול הגיר קומפלט מפרוק עם כול מה שצריך להסבה, או שתאסוף חלקים ותשתמש בגיר סופה.
אם אתה לא מוכן לאחת האפשרויות האלה רד מהפרק.
כבוד הרב,אתה צודק,שוב אני שואל ,מה קורה עם מחשבי 96+ (obd2) ?
אפשר לבצע את הפרוייקט ללא מחשב אפטרמארקט ?
קודם כל תתודה!!!
אעשה את הבדיקה בכל מצב לצמת חשמל.
וכן היום נוכחתי להבין שהגיר הזה לא מתאים,אם מאיפה אני מייבא גיר כזה יש לך ידע או ניסיון בליבא חלקים מחול?אם כן אשמח לעזרה...
לגבי הגיר של הסופה אם רק אמצא אוזינג שמתאים וגלגל תנופה זה יפתור לי הרבה בעיות ,
שמע שי,
אין לי בעיה לעזור לך או לספק לך מה שצריך
הבעיה....
שאתה לא מבין כרגע שהאוזינג וגלגל תנופה לא יפתרו לך כלום כי יש עוד המון זבלה שתצתרך ולא קיימים בישראל,
לכן המלצתי על קיט קומפלט שישאיר לך את הפבריקציה של הגשר ודרייבשפטים
בעיה שניה, גיר של סופה גבולי עם 6 ציל אז אתה מוכן לקחת את הסיכון מאחורי 5.2?
אם אתה רציני, ומוכן להשקיע מעל ל10000 שקל בחלקים בלבד תודיע לי.
מה הבעיה בגיר של סופה מבחינת עמידות?
הספק הסופה הוא 190 כס
הספק הגרנד הוא 220 כס
לדעתי גם המומנט לא שונה מדי.
נכון שקיט מסודר יהיה יותר נחמד אבל ג׳ו המטרה לדעתי צריכה לעבור דרך ניצול מרבי של חלקים שיש בארץ.
פתרון נכון זה פתרון שהוא ראלי מבחינה פיננסית - לדעתי סביב 10k שקל עלות חלקים על הריצפה פה כולל הכול למעט עבודה.
אם אני לא טועה- גיר של סופה הוא פתרון מקובל להסבה גם בארה״ב.
אם אתה רוצה לסייע לו אז תסכם לו מה הוא צריך להביא משם בשביל להתאים את הגיר (או גיר אחר שזמין בארץ).
לפי ההצעה שלך- עלות של 10k שקל חלקים בארה״ב זה פרוייקט של כ 30 אלף פה על האוטו.
לא מעשי כנראה אלא אם אתה משוגע.
הכוונה, 10000 שקל בארץ אחרי המשלוח והמכס
אני לא מנסה לזגור קופונים, רק מכין אותו לעלויות ראליסטיות.
הבעיה, שהכול מסביב שונה, מכול הברגים ועד הקלאטץ'
ואם הוא לא יקבל הכול כחבילה הוא ידמם לאסוף את כול החתיכות
מסכים עם הגישה ועכשיו גם המחיר נדמע יותר ראלי.
אם לא שי - מישהו אחר בסוף יעשה את זה.
אני די בטוח...
האם אתה יכול לתת סקירה מה צריך להזמין מאצלכם?
למשל:
בל האוז דקוטה ידני 3.9l 92
איזה קלטש
מחשב חדש?
וכו׳
ברגע שזה יקבל צורה פרקטית זה יהיה ניתן לדמיין את זה וזה יתפוס.
כרגע יש יותר מדי דברים לא מובנים למי שאינו ממש מכונאי...
שי
היבוא הוא חלק לא מסובך
הסכום שג׳ו נקב בו בשביל כל החלקים שצריך מתאים למידותיך?
אם כן יש לך פה סביבה תומכת שתסיע לך לבצע את הפרוייקט עד שיצא עשן לבן
בל האוזינג מדקוטה או ראם עם 3.9 או 5.2
כמובן שאחד מדקוטה יהיה יותר נפוץ
קלאטץ' לאותה עגלה, ממנה הגלגל תנופה ירד.
אם הוא זהה לסופה-אין לי מושג.
עניין המחשב לא כזה בעייתי לאלה שמבינים איך העסק עובד ובהחלט אפשר להשאר עם המקורי.
רגע רגע אני רוצה להבין ..?
גיר של סופה יש לי ובזול כולל גן דוושת משאבות וכו בוא ניישר רגע אתה הדברים..?
תזגי רק חלקין אתה אומר יגיע ל10000?
את העבודה אני עושה לבד לגבי הגיר הידני של הסופה צריך בשבילו מחשב?זה לא מכני..
אני מכיר גם בעלי סופות שיש להם מתחת למנוע מעל 220 כוחות סוס והם עם גיר ידני אז מבחינת מומנט ויחסי העברה אני חושב שהוא יחזיק מעמד וגם אם לא אז זה לא בעיה להחליף גיר כאשר הוא כבר נוסע וקיים על האוטו...
TZAGI שלח לי את המספר שלך בהודעה פרטית שנדבר.תודה בועז תודה רבה על הכול..\
ברמת העיקרון זו להפוך את הרכב לידני ולהשאיר או להחליף גיר \שיפוץ{מה שפחות רצוי} ולמכור אז אלה שני האוציות נעשה חישבו של עלויות וניראה מה עומד לפני
שי,
להלן קישור למגוון רחב של התאמות לרכבי JEEP, לצערי אני לא איש בשורות בשלב זה..
http://www.jpmagazine.com/techarticl...s/viewall.html
דני,
קראת את הודעה מס 3 בשירשור?
קודם כל שוב תודה לכולם !!!
דיברתי עם ג'ו מטקסס הלא הוא TZAGI הבחור מאוד נחמד נתן לי כיון פחות או יותר מתחיל בחיפושים מה אפשר להביא איך כמה ולמה...
כרגע אחרי שדיברתי ען ג'ו הכיוון ההוא יותר להביא גלגל תנופה ואוזינג ואת כל המסביב ולהתאים לגיר של סופה אז כרגע מחפש את החלקים באיבי או בכל אתר אחר מה שיכול ומוצא חלקים של גיר NVG3500 אשמח לשמוע מקווה שנצילחח
אתה מוזמן להעלות לכאן את רשימת הקניות שלך כולל הערכת מחיר החלק.
אני, ואולי גם אחרים, ינסה/ו לסייע למצוא את החלק.
יאללה, בהצלחה
בועז