אני הזוי ולא הגיוני, מה שנכון נכון.
אני הזוי ולא הגיוני, מה שנכון נכון.
+++1
היו בהיסטוריה כמה פקחים קשוחים או שהתחפשו לכאלו בשביל להרתיע.
אתם יודעים, לא כל עם ישראל הכי מחונכים...
בסופו של יום הם בעלי הסמכות בשטח וצריך לרצות את האדון גם אם זה לא נעים תמיד...
אנחנו היינו לעיתים נוהגים להרים טלפון לפקח בחלק מהאזורים ולבדוק שהמסלול בסדר ובפעמים אחרות פשוט לנהוג כמו שנמרוד תאר.
קל להיות בסדר ואם אתה מתוכנן ובגישה חיובית שגם מכירה בסמכותו אז אין בעיות.
רק פעם אחת כעסו עלינו בגלל טעות טכנית קטנה באשמה חלקית שלנו וזה נגמר בלי ניירת.
בקיצור מטרד שניתן לחיות איתו בנקל
בצפון דווקא ניתקלתי בשני פקחים מאוד אדיבים ,
הלכנו לישון על גדות נחל כלשהו (לא משנה המיקום)
והסתבר לנו כשהם הגיעו , שזה בתוך שמורת טבע והלינה אסורה,
דיברתי עם הפקחים איפה אפשר לישון שם , הסביר לי אחד מהם בדיוק איפה גבול השמורה ,
ולמרות שאמר שהוא לא תומך בזה , אם נישן בהמשך , זה כבר לא אחריות שלו , ובחירה שלנו.
הוא סייר באיזור כל כמה שעות , אנחנו התמקמנו איפה שמותר,
ואני ראיתי איך פעם אחר פעם הוא ניכנס לוויכוחים עם אנשים ששמים עליו קצוץ , אחרי שהוא מבקש מהם לא לישון בשמורה ,
לכמה חברה ספציפיים הוא העיר משהו כמו 10 פעמים במהלך כמה שעות , עד שבסוף עזבו ,
והכול בלי לתת לאף אחד קנס.
אחרי זה שאלתי אותו אם זה מה שהוא צריך להתמודד איתו כל יום ,
והוא אמר שזה עוד היה יום טוב ,
ולפעמים הוא צריך להזמין משטרה בגלל אלימות של אנשים כלפיו...
אחרי זה די היה ברור לי למה הם הופכים להיות מחוספסים עם הזמן ...
ובדרום כניראה החיספוס עוד גובר ...
בועז אני ממש לא רואה את הפקח כאדון שצריך לרצוןת אותו אני רואה אותו כאדם שצריך לתפוס עבריני טבע !
ומי שחורג שישלם על זה
יריב, המקרה המוזר שלך עם הפקח שסיפרת עליו כאן, איפה בדיוק קרה ומתי?
זה היה בפסח האחרון בסמוך לגבול מצריים כ 100 קילומטר קו אווירי מאילת בירידה מאחד הרכסים הפקח עמד בנקודת תצפית וחיפס פורעים המפגש הבא היה בהמשך ליד חניית לילה שהבחור בישר לנו כי משם אנחנו לא ממשיכים.
קבל סרט דקה אחרי הפרידה מהפקח {אנסה גם למצוא תמונה של הפקח}
https://www.youtube.com/watch?v=4l3J0m6yc7M
סרטון מרתק. אבל איפה זה קרה העניין הזה?
שועלי שטח שיגידו היכן המקום אני מנווט לפי צירים על תוכנת עמוד ענן ולא לפי שמות של הצירים או המקומות זה גם מה שהסברתי לפקח החביב שגם עם אני ינסה אני לא יכול למקם את כל הצירים על המפה או לתת את שמות הנקודות בדרך !
הסרט יפה ורואים בברור את האיזור.
הר צניפים.
תודה על המיקום אז המפגש הראשוני היה בהר צניפים וההמשך היה בחניון לילה 50 קילומטר משם לכיוון אילת בסמוך לגבול מיצריים
אם אתה לא יודע איפה אתה, איך אתה יכול להגיד שאתה בשמורת טבע או לא? שטח אש או לא? שטח צבאי סגור בצו אלוף (כמו שחלקים ניכרים מאזור הגבול בתקופה האחרונה) או לא? וגם אם לא, איך אתה יודע שאתה לא הולך להכנס לשמורה או לשטח צבאי סגור? לעלות על כביש הגבול בלילה - אתה יודע מה המשמעות? האם מותר או אסור? ואם מותר אז באיזה תנאים? ואם אסור איזה בלגן זה עושה לצבא? והאם אתה חושף מארב או פעילות מבצעית אחרת? ואיזה כוחות אתה מקפיץ?
אני מבין לגמרי את התנהגות הפקח, נשמע לי שהוא ניסה לעזור לכם דווקא וגילה אחריות מעבר לנדרש.
אני לא חושב שיש משהו שאני אגיד שיכול להוסיף.
כמו שזה נראה עד עכשיו-
התנהגות הפקחים היא נגזרת ישירה של התנהגות המטיילים. ולא ההפך.
כן ולא,
כן כי מרביתם אנשים הגיונים.
לא,
כי לרשות יש קו התנהגות מסויים ותרצה או לא, הם מחויבים לה בצורה מסויימת, ואז אתה רואה עיוותים בפרוש התפקיד.
מישהו כאן זוכר ממבחן התיאוריה שלו תמרור בצורת בולדרים?
יריב,
נמרוד צודק, וכמה שזה יישמע לך מוזר, המקרה שלך הוא בדיוק מה שמטריד פקחים- אנשים שמסתובבים בשטח ואין להם מושג איפה הם נמצאים באמת.
זה המקור לכל הטעויות של ירד/לא ירד משביל מסומן/כן חניון/לא חניון.
דורון,
אתה צועק בניוטרל.
אין פקח אחד שמאפשר בצורה מוצהרת לנסוע על שביל ללא סימון שבילים בשמורה. ואם יש אז הוא דביל, כי הוא מסכן את עצמו כהוגן מבחינה משפטית.
יש פקחים (בד"כ וותיקים) שיודעים לעשות את ההפרדה בין איסור כדי למנוע נזק לטבע לבין איסור מסיבות של הגנה משפטית. ואז הם לא בודקים אם האבק שיש לך בתחתונים הוא ממעלה בוקר או מנחל ציפורים. (עד שמתחיל "משהו" שבעקבותיו הם כבר לא יוכלו להגיד לא שמעתי/לא ראיתי/לא מנעתי לשופט שישאל אותם למה נהרגו שם אנשים...)
לעמותם יש כאלו שלא עושים את ההבחנה (או שהם ממש מפחדים על התחת שלהם. ובצדק...!) ופשוט אוכפים בכל הכוח.
ההחלטה המערכתית ברט"ג היא שבשמורה אסור לנסוע על שביל שאין בו סימון שבילים. אתה חושב שזה פתוח לפרשנות? תביא לי ציטוט של פקח שאומר אחרת!
למען הדיוק , צריך לומר ש" שבשמורה למטיילים אסור לנסוע על שביל שאין בו סימון שבילים"
לחקלאים, לצבא, לפלסטינים, [ כמעט לכל מי שנמצא שם כל השבוע, ] מותר. בשבת, כשאתה בא עם לוגו של ג'יפולוג, או של קבוצת 4X4 אחרת, אסור לך ...
אחלה הסדר ... אני מבין שנגמ"ש צבאי או סופה2 פשוט מרחפים מעל הקרקע ולכן יכולים לנוע בכל פינה.
יוסי, הבנו שיש ביקורת. אפילו חלק מהאנשים כאן הסכימו עם הביקורת.
אבל אני מציע לקרוא את התגובות בצורה שקולה ואובייקטיבית, ולא סתם לצעוק כדי לשחרר קיטור.
תקרא את התגובה של דורון, מי בעל הבית של השטח כשמדובר בשטח שהוא גם שמורה וגם שטח אש.
ומצד שני, הרט"ג הם אלו שאחראים על אכיפת החוק בתוך השמורה, ולא הצבא.
וככאלו, הם גם אלו שחשופים לתביעות. אם הם מאשרים לך לנסוע ז"א שהם ווידאו שזה בטיחותי. במקום להחריג את מה שלא, הם החליטו איפה כן, וזה סימון שבילים. כל השאר מבחינתם אסור, ואם הם יאשרו לך לנסוע ויקרה לך משהו הם חשופים לתביעות. ככה זה במדינה שלנו לצערנו!!!
הצבא לא יכול לטבוע אותם, אז הם לא מפחדים לאפשר לו לנסוע (ובתכלס גם לא יכולים).
חקלאים- ראה את תגובתו של נמרוד.
פסלטינים? נו באמת... אתה עושה מילואים בשטחים? מכיר את השגרה שם?
במקום לצעוק כמו ילדים תתנו ביקורת אמתית ומגובה בעובדות. אחרת אל תתפלאו אם אף אחד בצד השני לא מקשיב. (למרות שלא בטוח שיקשיב בכל מקרה...)
אם נשאר ברמת הכללות אז הדיון לא יתקדם, בוא ננסה לפרוט את זה לדוגמאות. ראינו למשל את הדוגמא של יריב, לכל סיפור יש כמה צדדים. עכשיו בוא נדבר על דוגמאות של שבילים בשמורות שבהן צבא/חקלאים נוסעים חופשי ולמטיילים אסור. אני בטוח שיש כאלו, אז בואו נעלה אותן, ונראה עד כמה המצב חמור - או לא.
ערב טוב לכל הקשקשנים גם מפה וגם גי פי אס לא מראים עם סגרו דרך או יש צו אלוף!
אני מתכנן ציר על עמוד ענן במפות ושבילים קיימים עם אני מגיע למקום חסום או דרך שרשום שהכניסה אסורה אני לא ניכנס !
אלה עם זה משהו צבאי אז אני ניכנס בשבת או בחג!
אני מתכנן את המסלול על עמוד ענן ומשנה בשטח או במידה וחסום או כי רוצים לשנות מכל סיבה שהיה .
אבל תמיד נוסע על שביל כבוש שמופיע בגי פי אס.
בטיול המדובר התכנון היה כמו שאמרתי לפקח במידה ויתחיל לרדת הללילה אני מצמצם לכיוון כביש 12 או מוצב ובמידה וצהל לא מאפשר לי להמשיך אני יושן ליד עמדה צבאית ובבוקר ממשיך את הטיול בכל מצב לא נשאר בשמורה !
הטענה העיקרית של הפקח שצהל לא יתן לי לעלות על הכביש ושאני הולך לישון בשמורה ואף אמר שידאג שצהל יעצור אותנו.
מצורפות תמונות מהטיול
אני בשטח כנהג 17 שנה ללא דוח אחד בשטח ויש לי רזומה של
3 טיולים 5 ימים
10 +- של 3 ימים
35 +- של יומיים
500 חד יומי או חצי יום לפחות
ואני ללא דוח וכן היו לי עוד מספר רב של מפגשים עם פקחים שרק אחד הסתיים בהזהרה ברוב המצבים הפקח נותן לך תחושה מגעילה ובחלק מעשים אותך בנזקים עתידיים לטבע כי אתה הולך לשעות מספר ימים בחוץ למרות שאנו תמיד מסבירי פנים ונחמדים.
נמרוד,
בזמנו, שאלתי ברשות לגבי שביל ספציפי, שאני מכיר טוב למדי, ציר יפה מאד, ללא בעיות עבירות אלא נוף נטו.
מגשר בין תאי שטח גדולים, שבחלקו נמצא בתחומי שמורה.
הצבא נוסע עליו עם כלים כבדים ומתחזק אותו בשביל כאלו (משאיות), אבל לנו אסור..
התעניינתי מדוע האיסור, ונענתי שהאיסור הוא לא של רט"ג אלא של הצבא שלא רוצה שיכנסו לשם- הוא בעל הבית, מותר לו *ומי שמזהה לגבי איזה ציר מדובר, שישמור אותו לעצמו- יש סיבה לאי-האזכור.
ועכשיו לשורה התחתונה,
שאלתי, אז אם ככה, אז מה אכפת לכם אם אני נוסע שם? ממתי נהיה רט"ג גוף אכיפה של צה"ל?
תשאירו לי את הבעיית תיאום מעבר ואל תיכנסו לי בין הגלגלים, באיזו סמכות רט"ג נהיו גוף אכיפה של צה"ל?
ולמה עמותת הסמ"ש הציבה במפה סימן של איסור תנועה על הציר? באיזו סמכות?
כאן כבר לא היתה תשובה.
פקח שבא בטענות על מעבר באזור שאינו שמורה אך מיועד להיות שמורה, במקטע באזור החולות- באזור בו יש עשרות קוליסים של רק"מ שלא על צירים.
בהתחלה הוא ניסה למכור תירוץ של יש חיות במקטעי הצמחיה- אמרנו שאנחנו לא נוסעים על שיחים.. אז הוא שינה את דעתו ואמר שיש סוג מסויים של נחש שחי בתווך שבין השיחים כולל בקוליסים באמצע היום- שקר גס.. כי באמצע היום הנחש הנ"ל ישן שנת ישרים במחילות שמתחת לשיחים- כשהעמדנו אותו על טעותו לא נשארו לא סיבות אחרות.
יש לי דוקא דיאלוג לא רע איתם, ברוח די טובה- שהעלה לא מעט אי-הסכמה פנימית לגבי סגירות מסויימות.
יונתן,
אתה באמת חושב שאני יירה לכולנו ברגל ואציג את אותם מקרים בהם הגדילו ראש ויצאו מהשבלונה והתירו בשיקול דעת דברים מסויימים?
מגוחך שדוקא את אלו שגילו שיקול דעת בריא מול מטיילים, כולל מכאלו שאתה מכיר בתור ראש קשה, ודוקא אותם לא כדאי לשבח בגלוי כי אתה אומר שאולי ידפקו אותם.
בסוף נאבד גם את השפויים שבחבורה.
יריב - שום דבר לא יעזור אם אתה לא יודע איפה אתה. זה האחריות הבסיסית ביותר.
ואם אתה נכנס לשטח - אתה אחראי! לפי החוק אסור להיכנס לשטחי אש ושטחים צבאיים, בכלל, תמיד, אף פעם, גם לא בשבת, בלי תיאום! ואם אתה לא יודע איפה כן שטח אש ואיפה לא, כי אתה לא יודע לקרוא מפה, (והנגב, רוב שטחו שייך לצבא) אז מבחינתך הכל שטח אש. אם אתה עושה את זה בלי תיאום - אתה אחראי לדעת את הדברים האלו - האם השטח פתוח או סגור, האם מותר לעלות על כביש הגבול ביום או בלילה או בכלל לא, אם כן מה התנאים (כמה כלי רכב, כמה נשקים...), וכן הלאה. אחריות שלך כמוביל הקבוצה! הדברים מתפרסמים, אפשר לברר אותם. ג'יפאי אחראי שלא בטוח שהוא יודע, מתקשר למתא"מ הרלוונטי. לא בושה. במינימום, שואל בפורום ומקבל תשובה ממישהו מנוסה ממנו שכן יודע את התשובה.
לא יודע לנווט? לא יודע להתמצא? לא יודע איפה מותר ואיפה אסור? לא בושה, ואין בעייה, בשביל זה יש אזורים שבהם הטיול מסודר הרבה יותר. למעשה 95% מעם ישראל מטייל רק או בעיקר במסלולים מסודרים, משולטים, עם או בלי דמי כניסה, שיש בהם בוטקה בכניסה שמחלקים בו מפה והסברים ומזנון עם טילונים ביציאה והוראות ברורות ויש מי שלוקח אחריות עליך.
רוצה להיות ג'יפאי? לטייל לבד, חופשי, בשקט? זה לא רק לקנות רכב 4X4. זה לקחת אחריות.
חחח...
עכשיו נסו לראות דרך משקפי הפקח סוג כזה של מטיילים שבטוחים שמקפחים אותם בגלל שאינם פולנים וגם שהם צודקים והשמש זורחת להם מהתחת....
לך תהיה פקח אדיב אחר כך
אני לגבי הצבא לא מדבר כרגע מתי נכנסתה לאזור צאלים בשבת ואישרת עם צהל את הכניסה ?
השמות של הצירים או הגבעות לא ממש משנה לי !
אני מעוניין לטייל ולהנות ונוהג ומנווט כבר זמן רב ומתייחס בשרשור זה לגבי הרשות ואני לא פותח צירים ונוהג בשבילים שמופיעים בעמוד ענן מה בדיוק לא בסדר וגם השרשור לא עלי אלה על הפקחים ?
המפגש האחרון שלי היה עם פקח בחג האחרון ביציאה לצומת הערבה בסמוך לכביש ששם הקמנו חניית לילה מחוץ לשמורה במיני מחצבה הפקח שעל מהיכן הגענו ולאן פנינו ולמה אנחנו לא ישנים בחניון אז אמרתי שלפי מה שאני יודע אני בסמוך לכביש ולא בשמורה הפקח אמר נכון אבל אתם תלכלכו וחוק הניקיון חזק מהטבע גיחחתי קלות והזמנתי אותו למסדר המפקד בבוקר ולקפה !
להפתעתי לא הגיע הבחור מה שהתברר ביציאה כטעות הבחור כי הבחור צפה עלינו מהבוקר כדי ליראות עם ננקה למרות שלא ראינו אותו אפשר להגיד שהבחור היה מופתע מהתוצאה כי המקום היה נקי הרבה מעבר למה שקיבלנו אותו.
קבל תמונה מהחניון וזה עוד לפני הנקיון הסופי לפני עזיבה
לא, אני לא באמת חושב שאתה צריך לירות לנו ברגל.
אבל אני באמת סקפטי שיש פקח שמצהיר שבשמורה שהוא אחראי עליה אין בעיה לנסוע על שבילים ללא סמנ"ש.
עצם זה שאתה לא רוצה להזכיר באיזה שטח מדובר או מיהו הפקח מעיד על זה שאין כאן עניין של פרשנות על החלטת הרט"ג כגוף, במקרה הטוב יש כאן עניין של מתירנות מצד אותו פקח.
שמע, הייתה תקופה שהיו לי חברים פקחים. הייתי שותה אתם בערב קפה, רוכב אתם על אופניים, לעתים אפילו מתלווה אליהם לעבודות מסוימות.
אבל ידעתי תמיד שיש דברים שאני לא יכול לצפות מהם לאשר לי, פשוט כי אני מעמיד אותם בפינה.
ואם הייתי מספיק "ילד" כדי לספר להם מה אני מתכנן הם תמיד ידעו להעמיד אותי במקום!
שוב, קשה לי להאמין שיש פקחים שאשכרה אמרו לך "תפאדל" כשביקשת לנסוע על ציר ללא סימון שבילים בתוך שמורה.
ואם כן, זה נעשה בצורה שכפי שאתה ציינת, אין הצדקה לספר עליה בפורום!
תקראו את זה: http://www.google.co.il/url?sa=t&rct...Z8ppdFNe1g_0CA
ניסיתם פעם להוציא אישור כזה? ראיתם במה זה כרוך? מה הדרישות כלפיכם?
לא סתם יש את ההליך הזה. זה נקרא כסת"ח!
נראה לך שטופס כזה היה נכתב אם היה מדובר בחוק עם פרשנות??
בועז אני לא חושב שמקפחים אותי אני רבע פולני רבע רומני ווזה ממש לא העיניין .
נמאס לי שכל בעל תג כל שהו ולא רק הפקחים זה כל המשרות שאמורות לפקח על משהו וזה הפך כבר נוהל במדינה שם על כל אחד מאיתנו פס בגישה וצר לי עם אתה מוכן שיתנהגו אילך סתם בזילזול או שיחקרו אותך מנקודת מבט שאתה בטוח עובר על החוקים ויבקשו ממך דין וחשבון מעבר לגבול הסביר.
אני נחמד עד גבול מסויים וחבל שאתה ועוד כמה מיחסים לי דברים ללא סיבה אבל זה בסדר אני רגיל כי גם אני כמוך בועז לא עושה חשבון ואומר את מה שאני חושב ויש לי הרבה כבוד אילך בקשר לזה גם עם אתה חושב שאני הברברי המצוי !
אני חושב שבמקרא שלי אתה טועה בגדול .
התייחסתי לישראלי הטיפוסי, לאו דווקא אליך.
על פי חוק, אמורים לתאם טיול גם בשטחי האש של צאלים בשבת. הניסיון מראה שמקבלים את האישור הזה כי בשטחים האלו לא מתאמנים בשבת, אז אנחנו בתור ישראלים "מקצרים תהליכים" ולוקחים אחריות. אבל בשביל לקחת אחריות, אתה צריך לדעת לאן בדיוק אתה נוסע, ומתי, ומה המגבלות! לא דין צאלים כדין כביש 10, לא דין כביש 10 ככביש 12, יש שטחי אש שיכולה להיות בהם פעילות גם בשבת, יש אזורים שסגורים מסיבות בטחוניות. לפני שלוש שנים בערך, למשל, הייתה תקופה אחרי פריצת הגדר בעזה (אם אני זוכר נכון) שצו אלוף סגר כמעט את כל השטחים של צאלים גם במרחק גדול מהגבול! היה אז ראלי של נועם שנדחה מספר פעמים, כי נועם היימן מתאם את הארועים שלו, ואם הוא לא מקבל אישור, הוא דוחה את הארוע.
אתה לא יודע את השמות של הצירים ושל הגבעות = אתה לא יודע איפה אתה ולאן אתה נוסע = אתה חסר אחריות. ולא משנה כמה שנים אתה עושה את זה. אפשר להעביר חיים שלמים בלי להיתפס ובלי לשלם על חוסר אחריות.
אתה נתת דוגמה להתנהגות "מוזרה" לכאורה של פקח שנתקלת בו. והנה מסתבר שמי שלא בסדר במקרה זה, היה המטייל. מה לא בסדר? לידיעתך, כביש 12 היה סגור לתנועה מאז הפיגוע הגדול בשנה שעברה, בתחילת השנה, פתחו אותו לתנועה רק בשעות היום. רק בקיץ פתחו אותו חזרה לתנועה גם בלילה, וגם מאז לפעמים האלוף סוגר אותו לפרקי זמן בגלל התראות. לפי השיחה שלך עם הפקח, נתת לו את כל הסיבות להיות מודאג - הוא פגש קבוצה שהמוביל שלה לא מסוגל להסביר איפה הוא ולאן הוא נוסע, על פי כל הסימנים הוא הולך להיכנס לשטח צבאי סגור בלילה מתוך השטח, איפה שאין מחסומים... וזה אכן בדיוק מה שקרה, בסופו של דבר אכן "חתכת" לכביש הגבול בלילה. אבל מה אכפת לך הסיכון שאתה לוקח על עצמך ועל הקבוצה שאתך או ההפרעה שאתה עלול לגרום לפעילות כוחות הביטחון.ציטוט:
אני מעוניין לטייל ולהנות ונוהג ומנווט כבר זמן רב ומתייחס בשרשור זה לגבי הרשות ואני לא פותח צירים ונוהג בשבילים שמופיעים בעמוד ענן מה בדיוק לא בסדר וגם השרשור לא עלי אלה על הפקחים ?
אתה מעוניין לטייל וליהנות, ואחריך המבול. מזכיר דברים אחרים שאתה משמש להם כדובר.
יאללה אפשר להצטרף להילולה !!!!!
למען הסר ספק אני בעד שמירת החוק והסדר, ואפילו ישנם מספר פקחים שאני ביחסים מצויינים איתם !!!
חוק הרשט"ג + התקנות שהותקנו מטילות עליהם מספר מטלות לדוגמא :
. 5. לא יכניס אדם לתחום השמורה רכב, כמשמעותו בפקודת התעבורה, ולא יחנה אדם רכב, אלא בדרכים ובמגרשי החניה שסומנו לשם כך על ידי הרשות.
!!!!!!!!!!!!!!!! אני לא מכיר אף סימון שכזה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
,,,(ואל תגידו לי מפת סימון שבילים,,,זאת מפה שהוצאה ע"י גוף פרטי באופן מסחרי ואינה מהווה כל מסמך רשמי וחוקי)
11. לא יקים אדם אוהלים או מיתקני חניה אחרים בתחום השמורה ולא ישהה בו לשם הכנת ארוחות, אלא במקומות שיועדו לשם כך ושסומנו בסימנים על ידי הרשות.
!!!!!!!!!!!!!! למעט חניוני לילה שמסומנים,,,,,אסור לעצור (למעשה) באף מקום להפסקת אוכל ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ואני כבר לא מדבר על סימון של שמורות טבע במקומות שאינם!!!!!!!!!!! שמורת טבע.
ואני לא מדבר על החלטות "מקומיות" של פקחים כטוב בעיניהם.
יתכן ואני "זקן רגזן" אבל לאחר הרבה מאוד שנים של הסתובבות בשטח --- פשוט נשבר לי מהם.
לעיונכם חוק הרשט"ג
http://www.parks.org.il/Conservation...שנח%201998.pdf
תקנות הרשט"ג
http://www.tourism-law.co.il/tevareg.htm
ו,,,,,תזהרו שם בחוץ
יחיעם, חולק על פרשנותך את החוק.
לא שאני מת על פקחים אבל אני בעד תרבות ושמירת הטבע.
סימון שבילים קיים בשטח. הציורים של הם הפסים הלבנים עם הצבע באמצע.
לגבי ארוחות בשטח -
לא כתוב שאסור לאכול בשטח.
כתוב שאסור להקים בשטח מטבחים ומאהלים למעט במקומות המסומנים.
לשם הבהרת כוונתי - יש שוני בין עצירה לבין חנייה.