נמרוד, אני דוקא התרשמתי מהשיחה הטלפפונית בינינו, שאתה בחור גם רציני וגם טוב...... :lol: :twisted:
אין לי כוונה להיכנס לכל מיני תיאוריות שהעלית, שמבחינת מה שדנו עליו, אינן רלבנטיות כלל ועקר.
מה שאני יכול לשוב ולומר, הוא שהגבלת המהירות הסופית של ההונדה נובעת אך ורק מיחסי ההעברה, ותו לא.כל השאר אולי יפה, נכון ןמוצלח, אבל לא רלבנטי להונדה - היא היתה יכולה להגיע גם ל -180 קמ"ש, עם כל ולמרות כל מה שפירטת, אלא שהסיבה היחידה אשר תמנע זאת ממנה, אינה גרר, משקל לא מוקפץ וכיו"ב גורמים, אלא יחסי ההעברה הנמוכים שלה, המאפשרים לה להיות גם רכב עבירות חזק וגם רכב מהירות סביר, והכל ללא שימוש בטרנספר.
הערה אחת באשר לסרנים חיים מול IFS ו- IRS :
תתפלא לדעת שהמשקל הכולל של סרן חי קרוב מאד לזה של מכלול IFS !!
מה שיש במכלול הזה הוא כל מה שיש בסרן בתוספת תושבות לביצה ופעמוני הציריות, ובגריעה של צינור הסרן. קבל את מילתי, שההבדל קטנטן(אם בכלל)
ואיננו בעל משמעות כלשהי בחישוב המשקל הכולל, שכן משקל הצינור איננו גדול כלל ועקר.
יתירה מזאת - IFS אינו שווה הרבה אם הוא בא ללא הינע סופי כמו בהאמר, למשל(אחרת לא היו שמים שם אחד כזה... :P ), והינע סופי אחד כזה, שוקל לפחות 50 ק"ג, קרוב יותר ל- 60 ק"ג!!
מעתה אמור, IFS עם הינעים סופיים, כבד יותר מאשר סרן חי באותו סד"ג של חוזק.
שאל את עידו כהן, הוא יאשר לך את זה.
מה שנכון, הוא שבתצורה זאת חלק מהמשקל הלא מוקפץ(הביצה, למשל) הופך להיות מוקפץ, אבל גורם זה די שולי.
זאת גם התשובה לאדון לטאה ששאל שאלה נכונה לגבי הבאגים והטראגים שטסים בגובה נמוך במדבר - הם משתמשים בסרנים חיים אחוריים, והם יודעים למה.
כך גם מרבית יצרני הרכב הממשיכים להשתמש בסרנים חיים מאחור - אם הם ילכו בעקבות מיצובישי, זה לא יהיה בגלל מה שאתה ציינת לעיל.... :wink: