סליחה. הנה הלינק
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=1&item=533489
לא יכול להכניס כאן תמונות, אז לפחות הפניה ללינק של ג'יפטריפ :roll:
מה דעתכם?
רוצה לשמוע דיעות, הערות, הארות וסתם כל מיני ח'ארות.... :P
סליחה. הנה הלינק
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...=1&item=533489
מעניין ביותר.
אין לי משהו חכם מדי להגיד, יש הרבה מאד דברים לשאול עליהם - אבל אני חמור שמזהה חצי עבודה כשהוא רואה אותה... :lol: הייתי רוצה לדעת יותר מה שיש לך להגיד, איך זה הולך להראות, מה היתה ההשראה כאן - הכלי היחיד שאני מכיר שבנויי די דומה הוא הRhino RTV, מנוע הונדה נטול טרנספר - אותה תצורה כמו שלך - סרנים פורד 9 אינץ' ו4 לינק סימטרים משני הצדדים:
http://www.rhino-offroad.com
![]()
התצורה אכן דומה, אבל הראש הישראלי הלך רחוק יותר:
צמיגים גדולים יותר, מפסק גלגלים רחב יותר משמעותית.
בסיס גלגלים גדול יותר, יותר כוח.., Clearnce יותר גבוה.
אך באיזו תצורת מתלים בחרת הפעם?
קפיץ משולב בולם? או קפיצי עלים לרוחב כמו באבטיפוס הקודם?
ההיגוי בריינו נעשה הידראולית, גם פה נראה את אותה תצורה?
והיכן ימוקם מושב הנהג?
ח"ח על הקצב המהיר!!
"רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."
ובכן, חוץ מתצורת ה"אין טרנספר" עם מנוע הנעה קדמית המונח לאורך הרכב, אין כאן שום דבר דומה. ראשית, הריינו הזה גבוה בטירוף, והוא נראה כמו אוטובוס קומתיים. הנהג(דרך אגב, איך הוא בכלל נכנס לרכב????) יושב הרבה מעל המנוע וגם כל המתלים נמצאים מתחת לשילדה , כמו גם הסרנים, מה שאמור להוות בעיה רצינית מבחינת מרכז הכובד והיציבות.
ההשראה לרכב שאני בונה באה מהראש החולני שלי, והיא קבלה ביטוי ראשון עם הראשן, ממנו אני מאד מרוצה ככלי נסיוני. את הריינו לא ראיתי עד לאחר שסיימתי את הראשן, ושמחתי לראות שאני לא המטורף היחיד שחשב על הרעיון.
להבדיל מהריינו, מה שאני עושה ניתן להגדרה כשילדת עריסה - הכל יושב בתוך העריסה באותו הגובה, נהג ליד המנוע באותו מישור, עם כל המכלולים בפנים - ברקסים, היגוי(הידראולי מלא כמובן), וכו'.
הדבר היחיד שנמצא בחוץ, ובאותו הגובה של תחתית השילדה, הוא מערכת המתלים וגלי ההינע. לכן, מתקבלת צורה של עריסה שממנה יוצאים מוטות ה 4 לינק והדרייבשפטים, באותו הגובה ובקו ישר, כאשר ניתן להגביה או להנמיך את העריסה באמצעות הבולמים המתכווננים = coil over.
הגישה שונה לגמרי והתכנון אחר. הריינו הוא יותר רכב טיול וכיף ואילו ההונדה שלי(איך נקרא לה?) צריכה להיות אמנם רכב להשתוללות וכיף, אבל חייבת להיות גם מוכשרת להתחרות בראלי, במסלולים מהירים, וגם להצליח בעבירות קשה, שכן גובה הבטן שלה ינוע בין 30 ס"מ
ל - 60 ס"מ בערך, הכל ע"י כוונון בולמי הקפיץ.
ימים יגידו מה יצא מזה, אבל לי זה נראה טוב ואני אופטימי.
דרך אגב, נמרוד, צפיתי בסרטוני הוידיאו של הריינו באתר שלהם.
לדעתי ממש פחד אלוהים לנהוג בו - בנוה מאד עם מרכז כובד בשמיים
ונטיה להתהפכות, קצר מידי, ולטעמי גם מאד מכוער.
מה אתה אומר??
כל ראלי שבו לא תהיה בעיית ניווט קשה - הרכב הוא לנהג בלבד ללא נוסע.נכתב במקור על ידי אריה פאהן
בסרטים גם ניתן לראות חסרון מאוד ברור של הכלים האלו,
המחסור בהילוך כוח!
"רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."
חצי לא קשור...
מה עשית עם הסרנים, שלדה וגלגלים של הצפרדע?
ברוך
כדאי שתדבר עם יובל מלמד ותתייחס בבניה לתקנונים החדשים,שלא יווצר מצב שתבנה משהו ותצטרך לשנות אותו כדי להתחרות,
ok
עוד שאלה טיפשית ...
נניח שאתה עוצר את הדריישפט. עכשיו אם אתה בהצלבה ... אז לפי ההבנה שלי אם הסרן לא נעול אין לך בלמים ... לא ?
או שזה תמיד נעול וזאת הנחת בסיס .. ?
צועניה ..
מסכים איתך לגבי המכוער, אבל מתי הסתכלת פעם אחרונה במראה, על הצפרדע שלך, שאתה מעיז להעיר הערות כאלו? :lol:נכתב במקור על ידי הצפרדע
ברצינות --- קודם כל עובדה, הם בונים את הכלים האלו כמה שנים ומוכרים אותם, והכלים גם משתתפים בתחרויות - לא יודע אם בהצלחה, אבל ראיתי תמונות שלהם בסיקורים של תחרויות בP4X4.
מרכז הכובד לא נראה לי גבוה במיוחד. כל המכלולים נמצאים נמוך, בגובה הטבורים+קצת, בדיוק כמו אצלך, נמוך יותר מזה אי אפשר בלי להשאיר מרווח גחון של חצי גלגל. רק הנהג יושב גבוה יחסית (וזה בגלל התעקשות על מתלה קדמי 4 לינק סימטרי. הסטנדרט של באגיז דהיום הם מתלי 4 לינק לא סימטריים, כלומר עם מוט פנהרד ברור) אבל תכלע'ס גובה התחת שלו עדיין יותר נמוך מאשר בג'יפ קונבנציונאלי, שים לב שתחתית המושב בדיוק בגובה קוטר הגלגל. אני מניח שהמיקום הנכון יותר הוא של כל המכלולים וגם כסא הנהג צמוד לרצפה, כשהרצפה בערך בגובה טבורי הגלגלים, בדומה לראשן שלך. ככה זה בכל הmoon-buggies שהשתתלטו על הספורט סופית בשנה האחרונה.
[
למה מכוערים? דווקא די מצא חן בעיני המראה של הכלי.
חוץ מזה, יש באתר שלהם כמה סרטים, כולל אחד על תחרות עבירות.
2 התרשמויות:
1. כנראה שהוא יותר יציב ממה שנראה.
2. כנראה שהוא ממש משקל נוצה, כשהוא נתקע מישהו משך אותו (כמובן עם עזרה מהמנוע).
החסרון שהוא שבתחרות בוץ הנהג/נוסע סופגים את כל הלכלוך כי הם נמצאים בקדמת הרכב.
בסה"כ נראה לי כלי כיפי ביותר.
ברוך, אתה מעורר הרבה סקרנות... מסתבר שיש עוד חברה שמתחרים בצורה רצינית בתצורה נטולת-טרנספר - הנה אחד, Whaley Ebterprises, מון-באגי עם מנוע+גיר של סטורן:
http://whaleyent.com
האם לגיר האוט' שבו תשתמש יש נעילה?
מה הכוונה?
נניח והגלגלים האחורים תקועים חזק והגלגלים הקדמיים חופשיים, זה שיש לך נעילות בסרן הקדמי והאחורי לא יעזור לך מאחר והכוח של המנוע יופנה לגלגלים הקדמיים בלבד.
מה הפתרון לזה?
את הדיפרנציאל שנמצא בתוך מכלול הגיר, שהוא הדיפרנציאל בין הגלגלים הקדמיים ברכב המקורי, מרתכים.נכתב במקור על ידי lizard
אוקי.
שאלה אחרונה, לבנתיים :-), שלא קשורה באופן הדוק לנושא.
האם בהנעה 2X4 הגלגלים מקבלים, כל גלגל, יוצר כוח מאשר בהנעה 4X4 עם מנוע/גיר/טרנספר דומים?
לדעתי כן אבל אין לי כל סימוכין לעניין.
עדכון תמונות על התקדמות ההונדה 4x4
הערות? הארות? מחשבות? ביקורת? מחמאות.... :P
http://www.jeeptrip.com/page.aspx?di...em=533489&pg=2
קבל מחמאות והרבה.
נראה מהמם , אהבתי את המתלים ובכלל את כל מה שבנית שם .
כמה זמן זה לקח לך לבינתיים? לבנות דבר כזה?
שמרו על קשר