תגובה: איך ה- Discovery 3 כרכב משומש?
סיפור ממכר קרוב שהיה בעל דיסקברי 3 בתחום האחריות.
כחודשיים לפני תום האחריות כסא הנהג היה שוקע ללא התראה מוקדמת, מושבים חשמלים...
הכניס ל"מזרח", החליטו על החלפת מושב בחדש בעלות של 25K, כן 25K תבין ותקילין, למזלו היה באחריות.
מכר את הרכב אחרי שנה מהמקרה, חומר למחשבה.
לגבי ג'אנטים לדיסקברי 4, מכיוון שלא ניתן להתקין ג'אנטים קטנים יותר עקב מגבלת הגודל של הצלחות בלמים, אולי ניתן להתקין ספייסרים של 30 מ"מ ואז להתקין איזה ג'אנט שרוצים ועליו איזה צמיגים שרוצים (במגבלות המרכב והכנפונים כמובן).
בשבת האחרונה קיבלנו שוב תזכורת לעובדה המוגמרת שהיכולות התיאורטיות של הרכבים הללו, גבוהות מאות מונים ממה שהצמיגים שלהם מסוגלים לשאת.
בסופו של דבר מה שקובע זה לא מהלך המתלים, ולא הנעילות, ולא המומנט מהמנוע, ולא עלות התחזוקה, אלא הצמיגים. הבעיה היא לא הפנצ'ר הראשון (והזחילה הביתה ב-80 קמ"ש על צמיג חלופי "חוסך מקום ומשקל"), אלא הפנצ'ר השני...
לא יעזור לאף אחד - ועם כל הכבוד לטכנולוגיה וליכולות התיאורטיות - "רכב שטח" שמוגבל לחישוקי 19' ולצמיגי כביש בחתך 50 שנקרעים לחתיכות על שביל פשוט שפרייבטים פשוטים (שעולים קומפלט כמו סט צמיגים של SUV מודרני שכזה)נוסעים בו בלי בעיה, הוא לא רכב שטח ולעולם גם לא יהיה.
מסכים לחלוטין עם האדמו"ר ברלי; אני הייתי עוד יותר מבוהל וקניתי TDI300, כי פחדתי מעלות התיקונים של TD5, אבל פה אולי הגזמתי - הוא לא יקר בטירוף, אם כי יש בו הרבה אלקטרוניקה, חיישנים, גיר אלקטרוני, וכיו"ב. נראה לי ש-TD5 בסיידר אבל מ-3, כבר הייתי מאוד חושש.
ואם למישהו יש תקציב פתוח לתיקונים, אז הייתי משקיע את זה בקניית רכב פחות מרוט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gershon
1.עניין עם הצמיגים-תשכח
2.אמינות כללית-כמו P38-RANGE ROVER
3.ללא סרן חי
4.הכריות קדמיים ואחוריים
5.תקוני צד-תשכח
6.ים של אלקטרוניקה
DISCO2-ג'יפ ופריווט באותו כוס
DISCO3,4-פריווט4X4
DISCO3,4-פריווט4X4...
היינו בטיול בדרום לפני כ-5 שנים עם שיירת לנדרובר - דיפנדר 90 משופר (שלי) - דרופקיט, צמיגי bf mud ועוד תופינים
דיסקו 2 סטנדרטי (היה בערך בן 3) , דיסקו 3 ממוגן עם צמיגי ג׳נרל at ופרילנדר.
עבירות בינונית עם נקודות קשות.
הדיפנדר עבר הכל בכוחות עצמו ודי באלגנטיות. דרדרת היתה קצת בעייתית אבל הגענו למעלה.
הפרילנדר הגיע למעלה לרב בכחות עצמו תחת מחאה ועם עזרה איפה שהיה צריך (האמת עבירות מפתיעה אבל לא חזרנו על זה שוב )
הדיסקו 2 עבר הכל בצורה די חלקה וללא מאמץ
הדיסקו 3 פשוט זלזל בכל עלייה, לא משנה עם דרדרת או בלי דרדרת ולא משנה הזווית. אחותי הקטנה נהגה בו ועברה הכל בלי למצמץ ובלי להתאמץ.
בדרך הביתה אני לא צריך להגיד לכם מי הגיע הביתה ראשון והכי בנוחות...
אין ספק שהוא מסובך ויקר יותר לתחזוקה אבל בשטח אין לו מתחרים ב 99% מהמקרים, גם מול כלים פשוטים ומשופרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
היינו בטיול בדרום לפני כ-5 שנים עם שיירת לנדרובר - דיפנדר 90 משופר (שלי) - דרופקיט, צמיגי bf mud ועוד תופינים
דיסקו 2 סטנדרטי (היה בערך בן 3) , דיסקו 3 ממוגן עם צמיגי ג׳נרל at ופרילנדר.
עבירות בינונית עם נקודות קשות.
הדיפנדר עבר הכל בכוחות עצמו ודי באלגנטיות. דרדרת היתה קצת בעייתית אבל הגענו למעלה.
הפרילנדר הגיע למעלה לרב בכחות עצמו תחת מחאה ועם עזרה איפה שהיה צריך (האמת עבירות מפתיעה אבל לא חזרנו על זה שוב )
הדיסקו 2 עבר הכל בצורה די חלקה וללא מאמץ
הדיסקו 3 פשוט זלזל בכל עלייה, לא משנה עם דרדרת או בלי דרדרת ולא משנה הזווית. אחותי הקטנה נהגה בו ועברה הכל בלי למצמץ ובלי להתאמץ.
בדרך הביתה אני לא צריך להגיד לכם מי הגיע הביתה ראשון והכי בנוחות...
אין ספק שהוא מסובך ויקר יותר לתחזוקה אבל בשטח אין לו מתחרים ב 99% מהמקרים, גם מול כלים פשוטים ומשופרים.
הנושא זה- איך ה- Discovery 3 כרכב משומש?
ברשותי דיסקו 3 2005 אצלי כשנה + נוסע מצוין , בכביש שקט ונעים, בשטח עובר כל דבר ,ברכב הקודם שלי (סופה) לא היתה לי נסיעת שטח חלקה כמו בדיסקו 3.
אמינות: כמו בכל רכב שטח , החשוב טיפולים בזמן. בכלל רכב זה עניין של מזל גם לטיוטות וגייפ ועוד רכבים יש תקלות. בכל מקרה אני ממליץ בחום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
אז הוא כבר היה משומש :)
עם שמונה משולשים
משמשים לא קיימים-הכל חד פעמי