-
תגובה: ג'יפים בסינגל לאופניים בבן שמן :
עזבו. רוכבי האופניים מעצבנים לפעמים, אבל הם לא כאלה גרועים.
בתור מי שמבלה ביער בן-שמן/הר חורשן כל יום שישי בבוקר אני יכול לקבוע בבטחון: רוכבי האופנועים, הטרקטורונים והרייזרים - הרבה יותר גרועים מאנשי האופניים. מדובר בסוג שונה לגמרי של אנשים ואני לא אוסיף כי אתם מבינים למה אני מתכוון.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
++
יצא לי במקרה לזהות מכר רוכב על אופניים, הגענו מאחורי בנסיעה איטית, הוא עוד לא ראה אותנו, וכשהבנתי שהוא לא מזהה, קראנו לו.
הוא עצר, ואמר:
"אהה, זה אתם, בלבלבלההה מה שחברים אומרים אחד לשני,
ואז הגיעה שורת המחץ: חשבתי שזה עוד אחד מהרכבי שטח שמפריעים לנו לרכב אז בגלל זה לא זזתי מאמצע השביל.. כדי לא לתת לו לעבור.
וזה היה בדרך רכב רחבה, לא בספק שביל ביער.
גם כשזיהיתי רוכבים מתקרבים מרחוק, ועצרתי כדי לתת לאבק לרדת ולהם לעבור בצורה נוחה- עדיין זכיתי למבטי שנאה, אין לי דרך אחרת לתאר את הפרצופים.
זה נכון גם למטומטמים רוכבי כביש, שבשבתות בבוקר חושבים שהכל מותר להם, רוכבים אחד לצד השני וחורגים לתוך הנתיב בעקיפות בלי להסתכל אחורה אם מגיע רכב, ופלוטון שמתנהג כאילו הוא מינימום חזק כמו משאית.
זה כל כך מוכר לצערי.........
בכל אופן, אני לא אפריע לרוכב אפניים, שיחשוב מה שהוא רוצה.
-
אפרופו שילוט נגד אופנועים - ראיתי בכמה סינגלים של קקל שילוט של "אין כניסה לאופנועים". יש לזה סימוך משפטי או איזושהי סמכות אחרת להחליט למי מיועד השביל או שזה בגדר המלצה?
מצד שני יצא לי לפגוש רוכבי אופנוע בסינגל כברי (מומלץ מאד לרכיבה) שהיו אדיבים ונחמדים. מבחינתי כרוכב אופניים, טרקטורון, RZR, ג'יפ או מה שלא יהיה החוק תמיד היה מאד פשוט - האיטי מפנה למהיר ומי שקל לו יותר הוא זה שמפנה.
אם בסינגל אני צריך לעצור פעם אחת ולזוז הצידה בשביל ששני רוכבי אופנוע יעברו (לפחות ככה אפשר להנות מהעשן של השתי פעימות לכמה דקות ;) ) אז לא יקרה כלום. בדיוק באותו אופן אני אעצור את הג'יפ ואתן לרוכב אופניים שבא מולי לעבור או אזוז הצידה עם האופניים ואתן לג'יפ לעקוף אותי.
אין לי ספק שגם אצל רוכבי האופניים נוצרה תדמית שלילית על רוכבי הכלים הממונעים בעיקר בגלל מה שדרור כתב ולא בגלל ג'יפאים אוהבי שטח " אמיתיים"
-
אגב, חלק מהסינגלים, נפתחו בעבר ע"י אופנועים ונכבשו ע"י האופניים. שהם בתורם מתלוננים שהאופנועים מחרבים להם את הסינגל עם הפירפורים.
אורי, לפעמים השלטים באמת קשים להבנה, היה פעם משהו ממש לא ברור ליד כפר הבפטיסטים. אבל בשביל להיכנס לאיפה שההיילקס הזה נכנס צריך באמת להתעלם מכל סימן .
-
לשמחתי מעולם לא היה לי את המפגשים המכוערים האלה. מעולם אף רוכב אופניים לא חסם לי שביל, מעולם לא קיללו אותי. המקסימום שקרה היה שעשו לי פרצוף חמוץ כשאמרתי שלום בעודי עומד וממתין שהקבוצה תעבור. וסליחה אבל לרכב בקבוצה בשטח זה אחלה, לא משהו שצריך להתנצל עליו.
קרה לי לפני שבועיים שנסעתי מאחורי רוכב על שביל רחב, הוא שמע אותי מגיע (במהירות של 10 קמש) הסתכל אחורנית לראות מי מגיע, איבד שליטה ונפל על הקסדה, הוא לא נזקק לעזרה אולי פלסטר קטן לאגו.
בעניין רוכבי הכביש, אני נתקל בהם בבקרים בהרי ירושלים בדרך לטיול. נכון ששם יש כאלה שרוכבים בזוגות על הכביש ונודף מהם ריח של בעלות, התנשאות וכו. בתור אחד שרוכב גם כביש אני אבלה 80 אחוז מהזמן בשוליים למעט איזורים עם שוליים צרים, שוליים מלוכלכים, ושוליים צרים יחסית שגבולים בעיניי חתול. מעקה הבטיחות והמרווח הקטן בין השוליים לכביש לעיתים מהווים עבורי סיכון גדול יותר מהמכונית המזדמנת, שברי זכוכית שיפנצרו אותי וישלחו אותי לתוך המעקה יגרמו לי לרכב משמאל לקו השוליים.
בסופו של יום ברוב המפגשים האלה אנו נמצאים באווירת טיול. הדקה שתיים (ביניינו זה הרבה פחות) האלה שנבזבז ונתעקב על מנת לעשות עקיפה בטוחה זה לא מה שיהרוס לנו את הטיול.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אומי5
אגב, חלק מהסינגלים, נפתחו בעבר ע"י אופנועים ונכבשו ע"י האופניים. שהם בתורם מתלוננים שהאופנועים מחרבים להם את הסינגל עם הפירפורים.
מדוייק ויותר מזה, לפני שנה בערך פגשתי קבוצת מטיילים רגליים בסינגל מסולע ביותר (קו 400 צמוד לכביש 6) שהתלוננו שהסינגל שייך לרוכבי אופניים. אני רוכב בסינגל הזה 3 שנים כמעט כל שבת ומעולם לא ראיתי רוכב אופניים.
דר"כ אומי, יכול להיות שראיתי אותך לפני שבועיים צמוד ליישוב אלעד?
-
שבת שעברה אולי ? שבוע ויומיים? כן, עשינו סיבוב בנחל שילה.
-
כן... עליתי משביל הנחש (מעלה נחשונים או איך שקוראים לו...)
נחמד לראות חיפושיות בשטח...
-
-
-
שלום לכולם
אני נהג הג'יפ
1.זאת היתה טעות
2.הנסיעה היתה על 5 קמ״ש
3.הרוכב שצילם חייך אלינו והתברר לי שאחד החברה שלנו גם הציע להם מים
עכשיו......
הבחור החליט לעוות את העניין כנראה בשביל להרוויח לייקים
תהיה דיון נרחב בדף הפייסבוק של bike talk
הצטרפתי לדף ביקשתי חברות ואישרו לי
הצגתי את עצמי ומאז הכל היסטוריה
מפיץ הפוסט אפילו לא תרח להגיב שם אחרי שהבין שלא כל נהגי הג'יפים הם חוליגנים שמנים ברברים
או כמו שאחד חושב שם שאנחנו רק דואגים לכרס שלנו
אתם מוזמנים לצפות בפוסט כי אני כבר מיציתי
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
עזבו. רוכבי האופניים מעצבנים לפעמים, אבל הם לא כאלה גרועים.
בתור מי שמבלה ביער בן-שמן/הר חורשן כל יום שישי בבוקר אני יכול לקבוע בבטחון: רוכבי האופנועים, הטרקטורונים והרייזרים - הרבה יותר גרועים מאנשי האופניים. מדובר בסוג שונה לגמרי של אנשים ואני לא אוסיף כי אתם מבינים למה אני מתכוון.
מצחיק שאתה אומר את זה.
בתור אחד שרוכב על אופנוע שטח, שמעולם לא ירד משביל מסומן,
תמיד מפנה מקום לרוכבי אופניים והולכי רגל ואם צריך לעקוף רכב (מה לעשות, קצב רכיבה של אופנוע הוא שונה לגמרי) לא צופר לו בעצבים, לא מעיף עליו אבנים אלא נוסע אחריו עד שהוא רואה אותי במראות ואז עובר בזהירות (תאמין לי, שלי זה יותר משתלם לא ליפול לו מתחת לגלגלים). וכן אוסף אחרי את הזבל אחרי הארוחה (ובאופנוע זה פחות כיף לסחוב זבל), הייתי אומר שאתה מכליל.
נ.ב.
אני מכיר הרבה,
בעצם המון, רוכבי אופנוע שנוהגים באותה דרך.
זה כמו שאני אגיד שכל מי שיש לו סופה/סיקס רק מחפש מקומות לפתוח בהם עליות חדשות, כי זה מה שראיתי בבור....
-
אני גם רוכב בשטח ואפילו נתקלתי בדרור בלי שהוא יודע בשישי אחד בצהרים בבן שמן ובלי לדעת מי מאחורי המשקף דווקא היה לו פרצוף מחוייך ;)
בכל אופן אני גם מבין את מה שהוא אומר אבל מסכים עם אייל שלא כולם כאלה אבל ככה הראש עובד- גם אם תיתקל ב100 רוכבים/ בעלי ג'יפים אדיבים ומנומסים מספיק חרא קטן אחד כדי שזה יהיה הדבר היחיד שהבנאדם יזכור ויפתח סלידה כללית כשיתקל ברוכבים/ ג'יפאים שוב.
-
ערן - טוב שהגבת , כדי שנדע מה בדיוק היה ,
בכל מקרה אני שמח שהתמונות עוררו את הדיון החשוב הזה , והביאו לקצת יותר מודעות לגבי שני הצדדים.
(אני לא המפרסם של התמונות בפרצופספר - אלא העלתי את התמונות לכאן למטרת דיון , ולא עקבתי שם אחרי זה איך זה ניגמר )
-
ואנחנו עוד מעיזים להתלונן על סטיגמות.
נשבע לכם שעד שלא התחתנתי עם גויה לא יכולתי להבין שהיהודים גזענים.
הכול מתחיל מזה שאנחנו העם הנבחר.
מאז אנחנו הנבחרים קבוע וכל האחרים טפשים, לא?
-
זה נגמר בשנאת חינם
הדיון לא ישנה את העובדה שנמשיך להפגש בשטח
אם לא הייתי נחשף לפוסט במקרה ע״י חבר של חבר אלוהים יודע עד כמה נמוך זה היה מגיע
הנקודה היא שכל כך הרבה אנרגיה מבוזבזת.....ועל מה?
- - - Updated - - -
שבילי ג'יפים חוצים סינגלים בדיוק כמו שסינגלים חוצים שבילים.
ולפעמים גם בדאון היל מטורף
-
הרגע חזרתי מרכיבה.
בד"כ אני רוכב בלילה ובאמצע השבוע, כך שהנפש חיה היחידה שאני רואה בדרך הוא דורבנים ולפעמים איזה צבי או חזיר, אבל יום שישי אביבי זו חוויה אחרת:
בדיוק כשסיימת עליה עם דופק 180 ואתה זקוק לכל טיפת חמצן שיש בסביבה, מופיעה מולך חבורת אופנוענים שמרימים ענן אבק סמיך מעורב בגזי פליטה שילווה אותך ואת ראותיך ברבע שעה הקרובה.
הם כמובן לא מבינים כלל איזה נזק הם עושים לך וחלקם מנידים את ראשם בנימוס לעברך לאות שלום.
אתה בתגובה רוצה לדפוק להם מכות כשהם חולפים לידך בשלוה בשיירה בילתי נגמרת.
רבע שעה לאחר מכן, כשאתה דווקא בירידה פראית ומהירה על דופן הוואדי, מגיעה לה שיירה אחרת על השביל שבתוך הוואדי. אין שם ראות ואתה רואה את הרוכב הראשון רק שניה או שתיים לפני שהוא עולה על הדרך שלך. אין לך מושג אם הוא רואה אותך בכלל (הוא מרוכז בטיפוס) ואם הוא מודע לאפשרויות המוגבלות שלך לבלום.
כמובן שאתה לא לוקח סיכון ובולם מיד, דבר שידפוק לך את העליה על הדופן השניה.
הרוכב הראשון עולה על הדרך, נצמד לימין ומנופף לי לשלום. אני חולף על פניו ומתחיל לעלות ממהירות אפס כמעט, מלא אנדרנלין וכעס על שניות האימה שעברו עלי. הולכת להיות לי עבודה מאד קשה בעליה עכשיו.
בנתיים הם כולם עוקפים אותי ב 10,000 סל"ד וניפופי שלום או בוהן למעלה, ואני - ניחשתם נכון - רוצה לדפוק מכות גם לחבורה הזו (וכמובן שוב אבק ועשן שאני צריך לנשום בעליה).
יש עוד, אבל הנקודה שאני רוצה להגיד היא שנכון שהשטח שייך לכולנו ולכולנו הזכות להשתמש בו, אבל כשאתה בתוך הג'יפ, לא תבין לעולם מה עובר על רוכב האופניים, וכשאתה רוכב ואתה החלש מכולם, תמיד תכעס על כך שלא 'מתחשבים' בך מספיק.
אין כאן עניין של מי צודק אלא עניין של להבין מה עובר על הרוכב ולמה הוא שונא אותך, למרות שבסה"כ אתה מטייל לך בשלווה בטבע ולא עושה שום דבר רע (לדעתך) לאף אחד. זה לא בגלל שהוא פלצן, צדקן, טהרן או פייגעל'ה עם מכנסי טייץ, זה בגלל סיבות אמיתיות שתבין אותם רק כשתתחיל לרכב בשטח.
רק להסיר ספק - התחלתי לרכב הרבה אחרי שקניתי ג'יפ ורוב הזמן שלי בשטח הוא מאחורי הגה ולא כידון.
-
לי אף פעם לא עשו פרצוף (או שלא שמתי לב - שזה אותו הדבר) ואני תמיד עובר לאט, שלא להעלות אבק, ותמיד אני זה שנזהר, דווקא בגלל שהאופניים פגיעים יותר - לא רוצה לסמוך על זה שהוא יזהר ואח"כ אני אצטרך לספק הסברים והטיול ייהרס..
ואותו הדבר עם אופנוענים בשטח.
תמיר.
השטח של כולם.
ואם אתה לא רוצה להריח עשן של שתי פעימות... אל תרד לשטח.
וחבל שאתה רוצה לדפוק להם מכות... אולי אתה רוצה לדפוק מכות גם לכל מי שסביבך על הכביש - שזה גם של כולם?
והנזק שהם גורמים לך... יש פה (בגולה) מקום קטן ונחמדשנקרא אלסקה - תעבר לשם ובטוח תמצא מקום משלך, בלי טיפת עשן שמישהו אחר הפיק.
ואם זה נידח מידי, יש מקומות דומים במונטנה ווויומינג ובדקוטות ואפילו בכמה מה"ניו אינגלנד"...
על מה אתה בדיוק מתלונן? שלא מתחשבים בך "עד אין קץ"?
אולי גם נוריד מהכביש את כל האוטובוסים שמעשנים למוות את כל רוכבי האופניים בת"א?
אולי נכריח את כולם לעבור לגריל גז, שלא יסריח לך ריח הפחם, כשאתה חולף על שביל באיזור הפיקניק?
או אולי נחוקק חוק (ונאכוף בדווקנות) שיגביל את המהירות לזו שאתה מפדל בה, ושישתנה לכל אורך הרכיבה שלך ובכלל, לאסור על לעקוף אותך?
והיה פעם מין פטנט כזה, שלפני כל מכונית רץ מישהו והזהיר את רוכבי הסוסים מהמפלץ המהיר והמזהם שמתקרב - נעשה את זה גם בשבילים שלך?
או אולי נשתמש ברעיון הדבילי (שמחליף את שיקול הדעת החסר של הנהג הישראלי) של "זקיף בכל צומת מסילת ברזל" ונתאים אותו לסיבובים שאתה חושב שמסוכנים לך ואתה לא מעוניין להאט את התנופה לפניהם?
וגם אפשר לסדר מסילה נעה כזו, כמו באתרי הסקי, שיעזרו לך לתפוש חזרה מהירות בעליות, כשמשהו מעז להפריע ולעצור לך את התנופה..
כאילו, מה נהיה לך?
אתה אופניים - רוצה שכל העולם יתאים עצמו לתנופה ולכושר ונקיון הריאות שלך?
לא מתאים לך ככה לדבר.. הפתעת אותי, באמת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
הרגע חזרתי מרכיבה.
בד"כ אני רוכב בלילה ובאמצע השבוע, כך שהנפש חיה היחידה שאני רואה בדרך הוא דורבנים ולפעמים איזה צבי או חזיר, אבל יום שישי אביבי זו חוויה אחרת:
בדיוק כשסיימת עליה עם דופק 180 ואתה זקוק לכל טיפת חמצן שיש בסביבה, מופיעה מולך חבורת אופנוענים שמרימים ענן אבק סמיך מעורב בגזי פליטה שילווה אותך ואת ראותיך ברבע שעה הקרובה.
הם כמובן לא מבינים כלל איזה נזק הם עושים לך וחלקם מנידים את ראשם בנימוס לעברך לאות שלום.
רבע שעה לאחר מכן, כשאתה דווקא בירידה פראית ומהירה על דופן הוואדי, מגיעה לה שיירה אחרת על השביל שבתוך הוואדי. אין שם ראות ואתה רואה את הרוכב הראשון רק שניה או שתיים לפני שהוא עולה על הדרך שלך. אין לך מושג אם הוא רואה אותך בכלל (הוא מרוכז בטיפוס) ואם הוא מודע לאפשרויות המוגבלות שלך לבלום.
הרוכב הראשון עולה על הדרך, נצמד לימין ומנופף לי לשלום. אני חולף על פניו ומתחיל לעלות ממהירות אפס כמעט, מלא אנדרנלין וכעס על שניות האימה שעברו עלי. הולכת להיות לי עבודה מאד קשה בעליה עכשיו.
בנתיים הם כולם עוקפים אותי ב 10,000 סל"ד וניפופי שלום או בוהן למעלה, ואני - ניחשתם נכון - רוצה לדפוק מכות גם לחבורה הזו (וכמובן שוב אבק ועשן שאני צריך לנשום בעליה).
יש עוד, אבל הנקודה שאני רוצה להגיד היא שנכון שהשטח שייך לכולנו ולכולנו הזכות להשתמש בו, אבל כשאתה בתוך הג'יפ, לא תבין לעולם מה עובר על רוכב האופניים, וכשאתה רוכב ואתה החלש מכולם, תמיד תכעס על כך שלא 'מתחשבים' בך מספיק.
אין כאן עניין של מי צודק אלא עניין של להבין מה עובר על הרוכב ולמה הוא שונא אותך, למרות שבסה"כ אתה מטייל לך בשלווה בטבע ולא עושה שום דבר רע (לדעתך) לאף אחד. זה לא בגלל שהוא פלצן, צדקן, טהרן או פייגעל'ה עם מכנסי טייץ, זה בגלל סיבות אמיתיות שתבין אותם רק כשתתחיל לרכב בשטח.
רק להסיר ספק - התחלתי לרכב הרבה אחרי שקניתי ג'יפ ורוב הזמן שלי בשטח הוא מאחורי הגה ולא כידון.
נשמע ש"הבעיה" העיקרית שלך היא שאתה רוכב במקומות מטויילים ומוכרים מדי.
אישית ב99% מהמקרים שאני יורד לשטח (לא עם הג'יפ) אני מראש מכוון למקומות פחות מטויילים ולא נתקל בנפש חיה. ואני לא מדבר לא על מדבר ולא על חורים נידחים. מציע לך להיות יותר יצירתי בבחירת המסלולים שלך ותהנה יותר, ללא קשר על מה אתה רוכב. מצד שני אם זה קל"ב ובגלל זה אתה שם כי יש לך קצת זמן פנוי, יכול להבין אותך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tamir128
הרגע חזרתי מרכיבה.
אם זה מייצג את הלך המחשבה של רוכבי האופניים ( לצערי כנראה שכן) אז אין לכם מקום בשטח.
השמש לא זורחת לכם מהישבן ואין לכם עדיפות על אף אחד שם.
מהתאורים שלך אפשר להבין שכול אלו שאתם שונאים ורוצים להדיר מהשטח מתיחס אליכם בנימוס ומנופף לשלום. הבעיה היא אצלכם ואתם כנראה ציבור דוחה ומפונק
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
six 4 life
נשמע ש"הבעיה" העיקרית שלך היא שאתה רוכב במקומות מטויילים ומוכרים מדי.
אישית ב99% מהמקרים שאני יורד לשטח (לא עם הג'יפ) אני מראש מכוון למקומות פחות מטויילים ולא נתקל בנפש חיה. ואני לא מדבר לא על מדבר ולא על חורים נידחים. מציע לך להיות יותר יצירתי בבחירת המסלולים שלך ותהנה יותר, ללא קשר על מה אתה רוכב. מצד שני אם זה קל"ב ובגלל זה אתה שם כי יש לך קצת זמן פנוי, יכול להבין אותך.
כן. רעיון מצויין.
וכשתיפול, שזה קורה אתה יודע, לא ימצאו אותך ימים וגם לוויה זולה הרבה יותר מאישפוז... אחלה רעיון..
אתם לא נורמלים, בחיי.
כל הזמן מטיפים פה שאסור להיכנס לשטח לבד (ואני מסכים) אבל לאופניים... כמה שיותר מבודד... רעיונות מעולים - לרכב עם דופק (180 שזה אצלי ברגיל, כל פעם שהגמדה אומרת שיש לה בעייה באייפון 5), בעליות/ירידות שעיזי הרים בוחרות לעקוף, במהירויות שכל אופנוע מאלץ אתכם להאט ולאבד תנופה ו... לגמרי לבד..
האופניים מורידים אותכם מהפסים, בחיי.
-
ברור שתמיד יבוא מישהו שרוכב על אופנוע/טרקטורון בשטח ויגיד "אני והחברים שלי מתחשבים ומתנהגים אחרת" ואין לי שום סיבה לא להאמין לכם.
אבל על כל אחד חיובי כמוכם יש רבים אחרים שמתנהגים כמו חיות והמציאות לצערי ולצערכם, שונה בתכלית ממה שאתם מציירים. לא רוצה להכליל, אבל 99% מהכידונאים בשטח עושים שם רע לכל היתר. שלא תטעו, גם אני אוהב להתחרע ולתת בגז - אבל אופנוע, טרקטורון, רייזר ומקביליו - אלה כלים שלא יודעים לנסוע לאט, לא קל ולא כיף לרכב/לנהוג בהם לאט. אלה לא רק דרך הארץ של הרוכב אלא גם אופי הכלי. אלה דברים שצריך לקחת בחשבון.
איזורים כמו יער בן שמן, כמו הר חורשן, היכן שיש אנשים שמפקנקים, מטיילים ברגל וכו' - אופנוע או טרקטורון שעובר לידם בקצב האופייני הוא מפגע. החל מרעש, דרך אבק, כלה בגשם של אבנים שהגלגל האחורי יורה בכל מכת גז.
כשאני לוקח קבוצת מודרכים לפינה שקטה כדי להעביר להם שעה וחצי תיאורטית וכל חמש דקות עוברת שיירת אופנועים שלא מאטה אפילו חצי קמ"ש, מילא שאנחנו ממתינים שהם יעברו ויתרחקו (רעש) אנחנו גם צריכים להשתעל כמה דקות מהאבק הסמיך שהשאירו עלינו...
או כשאנחנו מתרגלים טיפוס של עליה ושלושה רייזריסטים עם מוזיקה בקולי קולות מוכרחים להראות לנו מאיפה ה-RZR משתין ואיך הם עולים את אותה עליה באלימות, עם קפיצות באוויר (+ נחיתה אלימה של אחד מהם במרחק מטר וחצי מאחד מכלי הרכב שלנו, איבוד שליטה והתהפכות), זה ריטואל חוזר על עצמו פחות או יותר מדי שבוע.
או כשפקח של אחת השמורות בנגב אומר לי בגילוי לב שבשנים האחרונות הג'יפאים הפכו למחונכים (יחסית) והבעיה הכי גדולה שלו אלה אופנועים, טרקטורונים ורייזרים, שקורעים לשטח את הצורה, יורדים משבילים, נוסעים ללא לוחיות רישוי ואין לו סיכוי לרדוף או לתפוס מישהו מהם במקרה של עבירות...
כשחבר אופנוען, איש מבוגר, אב לילדים, בעל משרה מכובדת בחברה ציבורית גדולה, משוויץ איך הוא והחברים שלו קורעים את המדבר ב"דוכים", יורדים משבילים חופשי "כי מי יכול לתפוס אותנו"....
אחרי כל אלה, יהיה לך קשה לשכנע אותי שדברים נראים אחרת - ואני עוד לטובתכם, מהצד שלכם. עכשיו תבין מה חושב עליכם שאר הציבור ובצדק.
-
דרור, מכל הפוסט הזה עשית לי חשק לצאת לרכב...
מצפה מודיעין עוד שעה?
-
לך, תרכב, תיהנה.
רק תחשוב פעמיים כשאתה עובר ליד אנשים שמטיילים, שיושבים בפיקניק, שמטיילים ברגל, אפילו על אופניים רחמנא ליצלן.... תחשוב על הרעש, על האבק, על מטר האבנים. לא מספיק להאט לידם - צריך לנסוע עוד חמישים-שישים מטר ברגוע לפני שמפוצצים גז עוד פעם.
ובפעמים הבאות - אולי מוטב לכידונאים לבחור מסלולי רכיבה שרחוקים משאר עם ישראל המטייל. גם מסיבות של בטיחות.
על שבילי שדות חקלאיים עוד לא דיברתי - היכן שהאבק מתאבך על היבולים והורס אותם. תשאל כל חקלאי על נזקי האבק. אני מודה שגם אני לא חשבתי על זה פעם, עד שהסבירו לי ומאז אני משתדל להקפיד על הנושא הזה כשאני נוסע בין שדות.
- - - Updated - - -
מצפה מודיעין? מבחינתי בן שמן זה הדרכות נהיגת שטח בסיסיות ו/או מפגשי זחלנים...
שזה מזכיר שהגיע הזמן לתכנן מפגש זחלנים לכבוד תחילת הקיץ. במיוחד כשהזחלן השלישי בדרך (גם יונתן, בן 7 וקצת, נכנס לעניינים)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
לך, תרכב, תיהנה.
רק תחשוב פעמיים כשאתה עובר ליד אנשים שמטיילים, שיושבים בפיקניק, שמטיילים ברגל, אפילו על אופניים רחמנא ליצלן.... תחשוב על הרעש, על האבק, על מטר האבנים. לא מספיק להאט לידם - צריך לנסוע עוד חמישים-שישים מטר ברגוע לפני שמפוצצים גז עוד פעם.
+++
אני לא תופס איך זה נראה למישהו, ולא משנה על מה הוא, לגיטימי להפריע לאחר בצורות שהוזכרו כאן.
לא תופס איך זה נראה לגיטימי לרוכבי אופניים לרכוב בזוגות או בשלשות לרוחב, על הכביש.
לא תופס איך לממונעים, ולא משנה על כמה גלגלים הם, זה נראה לגיטימי לאבק, לחצץ, להבהיל ולהחריש את אזניהם, של משתמשי דרך אחרים, של הולכי רגל או של כאלה שעצרו ליד הדרך.
אנשים כאלה הם בהמות גסות, וממש לא חשובה דרך ההתניידות שלהם.
-
רכבתי ונהנתי, תודה...
בראיות העולם שלי, כל מי שבוחר לבלות את החופש שלו בשטח הוא חבר ואני מתייחס אליו בהתאם, הורדת מהירות, עצירה וגם דימום מנוע כשצריך (כשסוסים עוברים בעיקר). בדר"כ גם אומרים שלום תודה כשרוכב אופניים מפנה שביל...
קצת מבאס לדעת שאני אומר שלום למישהו והוא רוצה להכניס מכות...
דר"כ טמיר, בקרוב יתחילו גם רכיבות הלילה שלי... מקווה שלא נפגש...
-
RTK, זה כמובן לא אישי, וכנראה גם נסיון לשכנע את המשוכנע.
הבעיה היא עם אחרים, שלא נמצאים כאן.
-
כל כלי מוציא ממך אמוציות כלשהן.
כל מה שרציתי היה להסביר איזה אמוציות מוציאה ממך הרכיבה על האופניים בשטח במפגש עם כלי ממונע, גם כשאתה קודם כל ולפני הכל - ג'יפאי.
ושלא תטעו, הרגשות הללו יציפו כל אחד מכם אילו יתחיל לרכב בשטח, גם (ובעיקר) אותך, ברנרד.
ציפיתי קצת ליותר הבנת הנקרא, אבל חלקנו כנראה לוחצים על כפתור הפרסום עוד לפני שסיימו לקרוא, וציפיות הן כנראה לכריות בלבד.
six4life הבעיה העיקרית היא שיצאתי לרכב בשישי בבוקר ולא בלילות של אמצע השבוע (כן ברנרד, לבד) וזה אכן המגרש הביתי שלי, אני יוצא מדלת הבית ברכיבה.
RTK כשאני עם הג'יפ, גם אני סחבק עם כולם ואומר שלום לכולם ואוהב את כולם, אבל כשאני על אופניים.... נכון שאין לך כוונה רעה ונכון שזו זכותך וכו' וכו', אבל כשאתה ממלא אותי באבק, בעשן, מפחיד אותי ותוך שניות נעלם הלאה ומשאיר לי אבק לנשום לרבע שעה הקרובה, הרבה יותר קשה לי להיות נחמד.
כשמאחוריך מספר לא ידוע של מזמזמים כאלה טסים בשטח, הפרש המהירות שלך ושלהם הוא אדיר, אין לך מושג מי רוכב שם - אדם אחראי ומיושב או איזה נער פוחז שמחפש להביא את הכלי למגבלות שלו ומהמר הימור (כמעט) בטוח שאחרי העיקול אין אף אחד (אני רוכב שם) - רק אחרי שתרכב, תבין את ההרגשה.
אני רוצה להבהיר שוב לכל הברנרדים מאותגרי הבנת הנקרא: לא באתי להתלונן, בדר"כ אני כמו הפולניה, לבד בחושך ואף אחד לא מפריע לי, אני רק מנסה להסביר איך ההרגשה על האופניים במפגש עם כלי ממונע ולמה החבר'ה האלה לפעמים מתעצבנים.
לא אומר שהם צודקים, לא אומר שמישהו אחר צודק, רק רוצה לנסות להגביר את ההבנה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
+++
אני לא תופס איך זה נראה למישהו, ולא משנה על מה הוא, לגיטימי להפריע לאחר בצורות שהוזכרו כאן.
לא תופס איך זה נראה לגיטימי לרוכבי אופניים לרכוב בזוגות או בשלשות לרוחב, על הכביש.
לא תופס איך לממונעים, ולא משנה על כמה גלגלים הם, זה נראה לגיטימי לאבק, לחצץ, להבהיל ולהחריש את אזניהם, של משתמשי דרך אחרים, של הולכי רגל או של כאלה שעצרו ליד הדרך.
אנשים כאלה הם בהמות גסות, וממש לא חשובה דרך ההתניידות שלהם.
חותם על כל מילה