מכונאי אמין.
Printable View
מכונאי אמין.
בולשיט! שלא תטעה הרנגלר שלי לא עם צמיגים 86 והגבהה 15 אינץ ובעלי האמצעים הם לא הבעיה. הבעיה היא משרד התחבורה שנשארים אי שם בשנת 1940 והמדינה בין היחידות בעולם אם לא היחידה שאשכרה מורידה רכבים על שטויות כאלה או מכשילה בטסט. בנוסף אתה מדבר על בטיחות כאילו מי שנוסע עם מזדה 3 או אפילו אותו רנגלר סטנדרטי, אוטומטית הסיכוי שלו לעשות תאונות קטן שזה בולשיט מוחלט! תאונות קורות בגלל טעויות אנוש לעיתים רחוקות תשתית ורכב לא "חוקי" אפילו אי אפשר להתייחס לזה אם בכלל .
מזכיר לי את הימים שהיו רודפים אחרי כל רכב ספורט במדינה וכל אימפרזה טורבו היו מורידים מהכביש על ספויילר שהגיע מקורי מהחברה ושלא נדבר על יום אחד שמול העיניים שלי הורידו רכב מהכביש על מסגרת מספר מניקל כן כן מה ששמעת ועוד שלל שטויות . אז גם הרנגלר עם הגבהה של 2 אינץ יכול לרדת מהכביש או לא לעבור טסט בדיוק באותה המידה, אין בטעם לא בטעם ,מקצועי לא מקצועי, יש חוקי ולא חוקי ופה הכל לא חוקי! . אז עם מי בדיוק אתה מנסה להיות בסדר? עם חבורה של אינפנטלים חסרי השכלה ? טמבלים שלא מבינים כלום ושום דבר בנושא או מדינה שזה אף פעם לא יעניין אותה?
נמרוד,אתה לא מיצג ...
יש פה מגזרים שלמים שמחליטים בעצמם איזה חוקים מתאימים להם ואיזה לא.
כמו הוויכוח עם דרך השטח - זה דיון תרבותי, מגדרי עקרוני ולא ספציפי
בעייתי להיות בסדר עם אנשים שמראש אתה מוגדר אצלהם כעבריין בגלל דברים כאלה ואחרים שיש לך ברכב תקן אותי אם אני טועה אני לא מכיר אותך אבל בטוח שאתה נהנה מהתחביב ואתה לא איזה עבריין תנועה סידרתי ובכל זאת מה לדעתך יגיד בוחן תנועה שיראה את הרכב שלך?
לא חייב לענות הבנת את הכוונה. אני מבין את הקטע של להישאר מתחת לראדאר אבל באותו נשימה צריך להבין שאנחנו חיים במדינה מאד בעייתית בתחום בלשון המעטה ושום דבר פה לא חוקי ואני לא רואה באופק שינוי . אם יש מישהו שרוצה לנסוע עם צמיגים 42 ורכב בשמיים ולהתסתכל כל הדרך במראות כדי לחפש ניידות ויש לו וכסף וכח להתעסק עם הדברים האלו שיבושם לו ...
ואני לא חושב שיש פה דיון שדומה בכלל לדיון על דרך השטח והאירועים הלא חוקיים (שלפי דעתי האישית מחמירים את המצב).
מה שבאמת הצלחנו במשך השנים זה להסתדר עם צמיגים במידה סבירה והגבהות של אינצ'ים בודדים בלי יותר מדי להיות בצרות. כתבו קודם "מתחת לרדאר" וזו הכוונה. רבאק, אף אחד מאיתנו לא נוסע עם ג'יפ במאה אחוז חוקי, אבל הרוב נוסעים עם ג'יפים מספיק קרובים למקור ומשופרים מספיק בזהירות כדי להיות כלים בטוחים ואמינים והעובדה היבשה היא שלא שמענו על תאונות שנגרמו בגלל הגבהה של 2 או 4 אינצ' וגלגלים 31 או 33 במקום 29.
אבל להסתובב בכביש עם צמיגי 40 אינצ' ולחשוב שאף אחד לא ישים לב? המעטים שעושים את זה, בהחלט "משתינים מהמקפצה" ופוגעים בכל השאר, אבל זה לא באמת אכפת להם כנראה.
לי זה כן אכפת אחרי שראיתי עבודות כאלו מקרוב ואלוהים ישמור. במקומות בהם הרמה גבוהה מדובר בקיטים "לשטח בלבד" וגם זה בהמעטה. אבל הרבה מדי ג'יפים כאלו בנויים בצורה חובבנית (וזה לא קשור לכמה כסף שילמו על העבודה, אלא על רמת העבודה). ובסופו של יום זה רכב שנוסע בכביש, במסלול לידי, והוא פחות יציב מפולטריילר.
לפני לא הרבה שנים כלי כזה היה מגיע לשטח על נגרר. היום נוסעים איתם בכביש והכל בסדר..
ואני כבר לא מדבר על המטומטם שקורא לעצמו ג'יפאי, שקם וכתב לכל המכוני רישוי מכתב עם אזהרה מ"בגושים" עשויים מתכת וגרם למשרד התחבורה להנחות את מכונית הרישוי להקפיד שבעתיים על שיפורי רכבי שטח... והיום על קלה כחמורה הם מקפידים, ממש בלי להבחין בין עיקר לטפל ובלי שום שיקול דעת, וזה רע מאוד.
בכל מקרה וחזרה לדיון המקורי - רנגלר על הגבהה של 2 אינצ' הוא עדיין בגובה מקורי - עם כל גרסאות האיבזור והגימור שיש לו, זה בתחום של הנתונים המקוריים ואין מה לדאוג - כל עוד לא מגזימים ולא עושים דברים כדי למשוך תשומת לב. כתבתי על בולמי מירוץ לא סתם, מישהו הכניס להם לראש שבולמים מבריקים עם מיכל חיצוני זה שיפור לא טוב. וכבר היה מי שנדרש להמציא לבוחן אישור... שטות? בהחלט. אבל אלו האנשים שמחזיקים אותנו בביציים.
אסף.
הרוביקונים וההיילקסים כבר במירוץ חימוש שפוגע בכולנו...
אם זה נדרש או לא זה כבר לא משנה, זה לא חוקי וזה מנקר עיניים...
בשורה התחתונה זה פוגע בכולנו...
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם אני זוכר נכון,אני חושב שאסף התייחס לזה, לפי התקינה האירופאית, עד 50ממ (2אינצ..), זה לא נחשב שינוי ברכב (ככה זה גם באוסטרליה).
זאת גם הסיבה שאלו הקיטים הכי נפוצים.
ישראל פועלת לפי התקינה האירופאית..
מה שעצוב הוא שהשינוי היחידי בשטח הוא עוד מעכרים שמתפרנסים.
ככה אולמרטים קונים בתי יוקרה.
אף רכב לא באמת יורד מהכביש ורק המדינה הופכת להיות יותר מושחתת
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4716847,00.html
אני מתחיל לחשוב שהכתבים בYNET קוראים בג'יפולוג...
תוך שנה שנתיים יפתרו לנו את ההתלבטות. אוטודאטה ממוחשב משרת ארצי ואף אחד לא יעבור טסט עם מידת צמיגים ברישיון ששונה מהאוטודאטה , כך שכל שוטר יוכל להוריד מהכביש את מי ששיפר .
הפיילוט כבר רץ במספר מכונים בארץ.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
כבר יש כזה
אבל לא מחובר לרישוי
תפסיקו להתלהם ולכתוב דברים שנותנים רעינות מגוכחים למי שיושב שם למעלה.
ישנם רכבים שהגיעו ביבוא אישי, שמה לעשות הצמיגים שלהם לא תואמים לאוטודטה.
במקום זה שיבוא איזה פקיד רציני ויאמץ את השיטה באוסטרליה, אתה משנה את הרכב הולך למהנדס רכב שמאשר ונוסע לשלום. (אתם יודעים מה שיוסיפו אגרה לעניין, נשלם בשמחה)
במקום להוסיף תקנות שיוסיפו תקנות מקלות והגיוניות. תחשבו על הפרנסה, המשרות והברכה שיכולה להיות מענף רכב רציני שבו מותר לשפר רכבים בצורה חוקית ומאושרת.
יש מספיק קבוצות עם מנוף בחברה הג'יפאים, הגיע הזמן להקים לובי רציני ולהתחיל לדחוף את העניין.
לצערי זה המצב...
https://www.youtube.com/watch?v=Ey6YcPoOwFo
לפקיד הרציני קוראים ביידיש - מעכר. הוא מהנדס רכב מצטיין עם תואר של הטכניון ונסיון עתיר שנים בקרב לא מעט בעלי מקצוע.
התקנות שמוסיפים מעולות, מקלות והגיוניות, הן חושבות על הפרנסה של המעכר הזה ושל וועדת המעכרים העליונה שמתגבשת ככל שהתקנות יותר מתחשבות.
מנוף על הג'יפ ? כבר חשבו על זה פעם, צריך בשביל זה אישור מהנדס...
בוודאי שמתם לב ליוקר המחיה המטפס.
כידוע, גם לעובדי מכוני הרישוי קשה להתפרנס בימים אלו...
לשם כך באו לעזרתם עובדי משרד התחבורה וכמה שוטרים.
כתבו תקנות מחמירות, עשו כמה מבצעי אכיפה מפחידים וסדרו למעכרים אפשרות ליקר את התעריף.
הסירו דאגה מלבכם- אף רכב מסוכן לא יירד מהכביש או יוחזר למוטב. זה רק בעליו שישלשלו יותר כסף לשרשרת המזון
לא מקשיבים...לא יהיו יותר מאעכרים. לא לנושא צמיגים לפחות. רוצה - תחזיק סט צמיגים לטיולים ששונה מהמידה ברישיון ותסתכן במפגש עם שוטר.
אתה לא משתחרר...
אין אפשרות הזנה ידנית =》 אין מאעכר
אני לא כל כך מבין מה אתם נדבקים דווקא למידת צמיגים.
הרי זה הדבר שהכי קל לשנות.
לפני הטסט פשוט מחליפים צמיגים לגודל המוגדר בחוק.
אפילו לא צריך מאכר..
הבעיה כאשר נוסעים עם צמיגים הללו בכביש.
כל שוטר, הדבר הראשון שהוא בודק הוא מידת צמיגים..
זה גם הכי קל לראות, גם ממרחק של גדול.
מעבר לזה, זה בדיוק במו שנמרוד אמר, בארץ מאכר לעולם לא יעלם.
עם כל החוקים וכל ההקשחות, הוא לא יעלם אלא רק יתיקר (-:
יצא לי לעבוד עם בוחן תנועה, הייתי איתו במשמרת, מה שעניין אותו זה גודל הג'נט, גודל הצמיג לא הטריד אותו... (זה רק בשביל הקוריוז)
לעניין הדיון, התרגלתם למאכרים, שחיתות, תשלומים היכן שאין צורך ושיטת הקומבינה, תקראו למעלה...
אני בא ואומר די! מדינה דמוקרטית, יש לנו היכולת לדרוש אחרת, במסגרת הכלים שיש צריך לדפוק עם פטיש שכל למערכת, הרי נשלם כולנו את אותו כסף רק כחוק, גם המדינה תרוויח, אפילו אולי המעכרים ישלמו מס ;)
אני כבר מתחיל ליצר חותמות הטבעת חום לצמיגים.
מוכר את זה עם ברנר קטן של קונדיטורים ב 1500 שח.
רושם איזה מידה שאתם צריכים