גיתאי התמונות לא נראות משום מה...
עד היום לוחץ בעזרת פלייר/ג׳בקה/פטיש... אני מעוניין להשתדרג...
מה השיפור לעומת הלחיצה שאני מבצע היום?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
גיתאי התמונות לא נראות משום מה...
עד היום לוחץ בעזרת פלייר/ג׳בקה/פטיש... אני מעוניין להשתדרג...
מה השיפור לעומת הלחיצה שאני מבצע היום?
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז - לחץ על הקישורים. הציוד שינון משתמש בו הוא באמת ליגה, אבל כמו כל דבר - אין לזה סוף. אפשר להרכיב סופיות של נאס"א על ג'יפ, הכל שאלה של כסף וצורך. לא יצא לי להיתקל בריתמות אוטומוטיביות מקוריות שהשקיעו בהן ציוד כזה (אם כי זה לא אומר שאין כמובן).
אסף - כמו שעניתי לבועז, ועוד - אין לי ספק שאתה שולט היטב בחומרים ותקנים, ולכשעצמי לא יצא לי להכנס לעולם הזה שהוא בוודאי תחום בפני עצמו. אבל כשאני מסתכל על מבחן התוצאה, ואני רואה - לא בצמה אחת, גם לא בשתיים - שחוטים שהם מתחת לכל ביקורת במושגים שלך, נראים במצב מעולה גם אחרי 20 שנה ויותר, ממש כחדשים - אני לא חושב שאני זקוק ליותר מזה. לעניות דעתי החוטים האלה, בבידוד נכון והלחמות איכותיות איפה שצריך, יחיו עוד הרבה מאד שנים אחריי ואחריך. אילו זה היה פורום של בוני מטוסי קרב, ככל הנראה הסטנדרטים היו מחמירים בהתאם.
כמו בהרבה דברים בחיים, גם כאן כדאי לצייר את קו הגבול בין מענה מספק-פלוס לבין אוברקיל.
חנן - אם אלה הרג'קטים שלך, אני מבסוט :p יש מי שיטען שאילו היינו מדקדקים בקוצן של מצוות כמו בלחיצות, כבר היינו מתגלגלים על חמורינו הממונעים לבית המקדש שלוש פעמים בשנה לסובב על המנגל של הכוהנים. ואני כהן, למי שמתעניין.
בעניין המקור ידועה לך דעתי, ואני קצת מתפלא על מה שכתבת דווקא כמי שבא עמוק מהתחום.
תבין; זה לא שאני מקדש שיקום על פני מקור, או מקור על פני שיקום, או מקדש משהו בכלל - תמיד אנחנו חותרים לנכון ביותר, לחזק ביותר, לאמין ביותר האפשרי במסגרת המגבלות.
ואם זוכרים שגם מאחורי ה"מקור" יש בני אדם שקמים בבוקר, עייפים לפעמים, ומונעים על ידי פוליטיקות ארגוניות לפעמים, וכן הלאה - אז מפנימים שהמקור הוא לא תמיד הטוב ביותר, גם אם בדרך כלל זה נכון סטטיסטית בגלל יתרון הגודל\התקציב\וכו'.
חוט שנקרע ליד הלחמה זה לא טוב, אבל שגיאות מתרחשות - וזה בסדר כל עוד אתה יודע מה אתה עושה ונזהר איפה שצריך. ללמוד זה בסדר, וגם אחוז פאקים מסויים - זה עדיין בסדר כשמתקנים אחוריזה.
אני צריך להזכיר לך פאקים של 'מקור' וכמה קרבנות כאלה גבו?
גם יצרנים רחוקים מלהיות מושלמים אפילו כיום.
אני נוסע ביומיום על מיצובישי לנסר חדשה מהעבודה, עוד לא זכתה לעשות אפילו טיפול שגרתי ראשון, וכבר ים של בעיות במודול המולטימדיה והדיבורית - המקורי כמובן. ים של בעיות חנן, לא אחת, וזה אוטו מהניילון. אה כן, וכבר ביקר אצלי טכנאי ותיקן, והתקלות לא איחרו לשוב ובגדול.
זוכר את הסוויץ' המקורי של GM שהרג כמה מאות שהאוטו דמם להם תוך כדי נסיעה (והמהנדסים ידעו והיה קשר שתיקה!!!)?
או חיישן האקסלרטור המקורי של טויוטה קורולה שהחליט שהאוטו בפול גז ושלח כמה מאות אל מותם? ואותו דבר במיצובישי ע"ע אסון טבריה?
הצמה המקורית ההיא בדגם מסויים של טרקטור JCB שמחליטה כל כמה שנים להתאבד בשריפה, עד שחקלאים שמים מראש בצד שתי עשרות אלפיות וחצי?
יודע מה, אל תלך רחוק - למה תע"ר פרסמו בספר סופה שו"ש לאורות הדרך, לפיו עדיף לשלב ממסרים (לאור רגיל ולאור גבוה) במקום החיבור הישיר למחליף אורות? לפי הגישה הטוטלית של דביקות במקור, הייתי צריך להימנע מהשו"ש הזה?
והשרשורי השחור המעפן שמגיע עם הצמות בסופה, סתכל בצמות רנגלר אמריקאיות - אלה בדיוק אותם שרשורים שמתפוררים לך ביד אחרי X שנים... אבל זה מקורי... אז מה, השרשורי המשוריינים שאני הרכבתי על הצמה שלי פחות טובים כי הם לא מקוריים? ההיפך הגמור - הם שדרוג אדיר לעומת המקורי.
ואגב, אין לך מושג כמה סתירות מצאתי בסכמות המקוריות של היצרן (גם קרייזלר גם תע"ר). אלו סכימות ששורטטו בידי המהנדסים.
אז לקחת מקרה מסויים ולהשליך ממנו על הכלל זה קצת חוטא ללוגיקה לעניות דעתי. ואנחנו יודעים שקטונתי בהשוואה לנסיון היומיומי העצום שלך, ובכל זאת אני מרשה לעצמי לחלוק עליך מעט בנקודה הזו (מעט - כי סטטיסטית המקור באמת עדיף בדרך כלל, אבל לא בתור כלל ברזל).
כמו שאמרתי, גם צמה מקורית יד שניה במצב מצויין זה טוב, אבל רק כבסיס. עדיין יש לא מעט עבודה לעשות עליה גם בהתאמה לסופה ספציפית וגם בהחזרת ו\או הוספת צרכנים, והעבודה הזו מצריכה הבנה ומקצועיות - אחרת אתה משחית צמה טובה ומכין את הקרקע לצרות הבאות, גם אם דחית אותן בכמה שנים.
אגב אסף חתם בעצמו בכך שאולי עדיף מקורי וזהו, לאחר פירוט מרשים של הפאקים בריתמות המקוריות מבחינת איכות החומרים... אז בואו נהיה עקביים חברים.
השיפור עצום וברמת ההכרחי. לפני שפגשתי את הכלי הזה לחצתי עם פלייר ועל זה הוספתי הלחמה יפה, אחרת זה שווה לפח.
אנסה להעלות שוב את התמונות:
הכלי
קובץ מצורף 105428
לחיצות לדוגמה
קובץ מצורף 105429
יש תקלות בציוד מקורי, מי כמוני יודע. אני הרי אמון על טיפול בהן ודיווח עליהן ליצרן.
אבל, הן זניחות לחלוטין בכמותן ביחס לתקלות שנגרמות לאחר המכירה.
המולטימדיה והדיבורית שלך מקוריות? אתה סגור על זה?
זה שזה מופיע במפרט בעברית באתר היבואן לא אומר כלום על המקוריות, אני מניח שאתה מודע לזה.
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
יודע מה, בוא נעזוב את המולטימדיה אצלי, שהיא מקורית של JVC ומסתמא גם מיצובישי, או לפחות היבואן - ולכל הפחות JVC עצמם - הריצו עליה לא מעט QA.
לא חסרות דוגמאות מהעולם האוטומוטיבי כמו אלה שנתתי, והן רק דגימות.
ואתה יודע מה? אני מוכן עוד 'ללכת לקראתך' ולהסכים שאמצעי הייצור כיום איכותיים מאלה שהיו לפני שני עשורים, ואיתם גם התוצרת (אם כי רק עוד שני עשורים נדע האם הם באמת מזדקנים יפה יותר...). הג'יפים שלנו שייכים לעידן ההוא, ולא בטוח שהמקורי כמות-שהוא מנצח בנוק אאוט פרוייקט שיקום מושקע. ובכנות חנן, אני באמת לא חושב שזה עד כדי כך יומרני.
אז נסכם על אי הסכמה?
מה שלא יהיה, מציע לך לא לוותר בינתיים על ביטוח הגרירה [emoji12]
גיתאי, מה שכתבתי לגבי איכות החומרים מתייחס למה שאתה ואני יכולים לקנות בחנות ברחוב בישראל. לא לאיכות החומרים של הצמה המקורית, שים לב...
לגבי המחיר - אין הבדל משמעותי בין 100 מטר חוט gptm מיצרן מוכר וספק מחו״ל לבין 100 מטר חוט עלום שם ותקן בחנות.
אסף.
נראה שהלחיצות של גיתאי בתוספת הלחמה מהירה יתנו תוצאה מצוינת שתחזיק שנים רבות.
היכן אפשר למצוא צמה לסיקס חדשה ב 900 שח??
אני מוכן לקנות עכשיו אחת כזו..
יודע מה, גם רק צד המכשירים מתאים לי.
כל מה שמוצאים במחרים האלו הם צמות משומשות, שלא בטוח שהם יותר טובות ממה שיש לי )-:
אשר להלחמה על הלחיצות, נראה לי שזה לא נחוץ ואפילו עלול לגרוע באמינות.
מוריד את הגמישות שיש בקונקטור ועלול ליצור שבירות לאורך זמן
ב900 אתה קונה צמה ג'נרית. אפילו בפחות. עדיין טובה יותר מהמקורית אחרי כל השחיטות שעברה, אם עברה. יש לי צמה ג'נרית בבית ואחת אחרת שהורכבה על הג'יפ שלי בעזרתו האדירה של אשר כהן שכבר לא בפורום.
עכשיו קניתי 30 מטר חוט gptm ב25 דולר מאמזון. 16 גייג' ו18 גייג'.
אם בצמה גנרית אתה מתכוון רק לחוטים עצמם בלי הסופיות או הפיוזים, אז כן אפשר לקנות את זה ב 900 שח.
אבל מה הטעם בזה?!
אמינות הצמה היא בעיקר בסופיות. אם אתה לא מקבל סופיות חדשות לא ממש עשית משהו..
החוטים עצמם בדרך כלל גם אחרי 30 שמה די אמינים.
להוציא את הדשבורד של סיקס. (שלא שיחזרתי)
צמה תואמת GM מתאימה באופן מושלם לסיקס (לאחר מעבר למפלג מודרני כ GM וכדומה).
הצמה מגיעה כקיט שלם, כל הקונקטורים, בית פיוזים, מעגלים עם ריליי היכן שצריך, הזנה ראשית, FUSE LINK על החוטים של הטעינה.
גם מפסק אורות משובח עם דימר ומחליף אורות לרגל.
כל מה שצריך זה לשמור את בית הקונקטורים של האורות הקידמיים ובמקומם ללחוץ סופיות שמגיעות עם הקיט ומתאימום בול לבית הקונקטור.
עם הערכה יש קונקטור מתאים להגה סופה (מה שיש לי, אביזרים + הנעה) - ככל הנראה הגה סופה הינו תואם GM גם הוא.
מיוצר בארה"ב:
http://www.americanautowire.com/shop...-13-wiring-kit
מהנסיון הדל שלי ,משמעות טיב הלחיצה/הלחמה חשוב, אך גם חשוב ביותר לאזוק (אזיקונים או כל הצמדה אחרת לגוף סטטי ברכב) את הצמה כמה שיותר קרוב למחברים ,ובכלל את הצמה לאורכה . כל חיסכון בזעזועי/טלטולי המחבר יאריך את טיבו בריבוע.
מבחינת הרכבה מכאנית ומכאניקה, אכן כמעט אין הבדלים, ואביזרי GM חליפיים בהרבה מקרים לאלו של MOPAR/קרייסלר ודודג'.
אבל - יש שוני לא מועט בחשמל, ומפסקים שונים וחכמים לא מתאימים מאחד לשני. למשל - מפסקי מגבים ומנועי מגבים, יחידות השהייה וכד.
לכן - אל תקחו התאמה כמובן מאליו, וכל החלפה דורשת בירור ובדיקה.