צמת מנוע או רכב? במידה וצמת מנוע. עובד, אל תיגע. במידה ואחרת, תבדוק צמות מפירוק באיביי. יש מציאות סוף הדרך.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
אני רוצה לחדש את המערכת חשמל שלי בסופה משנת 92, האם מישהו מכיר אדם או מוסך שיהיו מוכנים לקחת על עצמם פרויקט כזה? עדיף באיזור עפולה,נצרת,בית שאן, מקסימום קריות...
תודה רבה
Sent from my SM-G9208 using Tapatalk
צמת מנוע או רכב? במידה וצמת מנוע. עובד, אל תיגע. במידה ואחרת, תבדוק צמות מפירוק באיביי. יש מציאות סוף הדרך.
אני לא יודע מה הכוונה לצמת מנוע או רכב, אבל המנוע מניע בסדר והכל טוב, רק שבעבר אחד מבעלי הג'יפ החליף בוא דשבורד למשהו תוצרת בית והרכיב את החשמל ממש גרוע ומאולתר (מערכת סטריאו, אורות ברקס/רוורס/מחווני איתות,אזעקה,וכל שאר שעוני הדש בורד)... יש גם בין השאר המון חוטים חשופים וחתוכים ולא מחוברים...
כעקרון החשמל בסופה מחולק לשלושה אזורים. הראשון מעגל ניהול המנוע (כולל יחידת ריליי ופיוזים, מחשב מנוע, צמת מזרקים וחיישנים), השני מעגל אביזרים קדמי ואחורי של הרכב, מאותתים, אורות דרך, צופר, וכו. החלק השלישי הינו מעגלי האביזרים (כל המעגלים ומתגים באזור הדשבורד).אז ככה: שאף אחד לא יעבוד לך על צמת המנוע. ככל הנראה מישהו שחט את צמת האביזרים בדשבורד, לא נורא ניתן לשחזור...יש חשמלאי מאוד מומלץ בפורום סיג'י קלאב. אחפש לך. יש גם חשמלאי מעולה באיזור התעשיה הצפוני של חדרה, צפונית לאליאנס.
אם הוא ימצא לך זמן מצאת את אחד המוכשרים ביותר בארץ והוא גם קרוב אליך ( יוקנעם)
ינון
054-2872155
זה כנראה יהיה יקר יותר מצמה מוכנה מאי ביי
שם: איציק חשמל רכב.
כתובת: קנטור 5 תל אביב (צומת הולץ).
טלפון: 052-2729945 03-6881611
נותן הנחה למי שמגיע דרך המועדון.
גם איציק נהדר אבל לא ברמה של ינון ולא עם אותם כלים וחיבורים.
איציק גם יהיה זול יותר כנראה אם הוא יתפנה אליך עם כל הריקודי עם שלו![]()
החשמל בסופה מחולק לשתי צמות שהן שלוש:
1. צמת מנוע, מורכבת משתי יחידות המחוברות ביניהן (Eng1 ו-Eng2)
2. צמת קבינה, הכוללת גם את תת-הצמה האחורית
אני בפירוש לא מסכים לקביעה ש"עובד - אל תיגע". זו קביעה שנובעת, לעניות דעתי, מפחד לגעת בגיזרה הזו. אגב הפחד הוא מוצדק ברמת העיקרון, אם מהסיבה ש"אתה יודע איך אתה נכנס לזה, אתה לא יודע איך תצא עם זה" ואם מכיוון שעבודה לא טובה עלולה להשבית את הג'יפ במקרה הטוב - ולשרוף אותו במקרה הפחות טוב.
אבל האם זה מצדיק התעלמות? חד משמעית - לא. כי הקש יבוא ובגדול, ובמקום ובזמן הכי פחות נוחים.
אני מתכוון להעלות כתבה טכנית על שיקום צמות חשמל בכלל ובסופה בפרט, אבל זה ייקח קצת זמן.
אם אתה מוכן להפשיל שרוולים ולגשת למלאכה בלי להירתע, תוכל להיעזר בי ובאחרים בפורום. זה יצריך המון סבלנות ופדנטיות גרמנית, ניתוח מעגלים מעמיק, ייקח זמן, אבל התוצאה תהיה שלך - וזה שווה המון.
אגב זו תהיה ההזדמנות שלך לרשום את כל הצרכנים שאי-פעם תרצה להכניס בג'יפ ולכלול אותם אינטגרלית בצמה, בלי שום קומבינה. וגם זה שווה המון.
אם אתה חושש לגעת בעצמך, אתה מוזמן לפנות אלי בה"פ.
גיתאי
סוויץ' בראש מחבר את כולנו אל העולם המדהים של המכונה-שבמכונית, וכך מייסד תרבות חדשה-עתיקה של חזרת האדם לשלוט בכליו.
www.switch-barosh.com
מציע לך לחפש צמה מוכנה של painless wiring לג׳יפ yj משנתון דומה באיביי או באחת החנויות המקוונות.
יעלה פחות מרוב האופציות האחרות.
אסף.
תגובה לגיתאי: אני חושב שכל מקרה לגופו. לא הייתי נותן לשום מוסך או חשמלאי לשפץ צמת מנוע עובדת ותקינה ובמיוחד של סופה 92 מבלי להתכונן להוצאה כבדה.
לעשות לבד - חד משמעית כן. כפי שעשיתי בעצמי כאשר עברתי להזרקה, לטעמי - לא לכל אחד. דורש פדנטיות של גרמני על ספידים.
עבור פותח השירשור: הסיבה פשוטה - לטעמי הסיכון לא שווה את החוויה. ואתה כלקוח יכול למצוא את עצמך בחוויה יקרה מאוד מבלי שהתכוונת לכך.
מכיר באופן אישי מיקרים שהגיעו ל 2000 - 3000 ש"ח. למה? לפעמים איתור הבעיה (שלכאורה לא היתה קיימת בכלל) לוקחת הרבה מאוד זמן, והמונה דופק...ומבלי קשר לעלות החלק (פרוטות במקרים שאני מכיר).
ממה שאני מכיר. שחזור הצמה (לא מנוע) למצב מצויין יעלה לך כ 1000 ש"ח אצל איציק. לפני עלות של מתגים שדורשים החלפה במידה ותקולים.
תודה רבה, אני מבכים איתך ובאמת צמת המנוע במצב בסדר גמור ועובדת, הבעיה בצמה האחרת, של כל הדשבורד, המחוונים ושעונים מערכת סטריאו וכל הדברים מהסוג... כבר עברה שיפוץ לדעתי של צמת חשמל כאשר בעליה הקודמים קודמים הסב אותה למנוע סטרוקר. אדבר מחר על הבוקר עם איציק, תודה רבה לכולם!
לגבי הרישא לא הייתי יכול להסכים איתך יותר מזה. לא כתבתי שהייתי נותן לחשמלאי כלשהו לשקם צמה, בין תקינה ובין שאינה תקינה, ואתה צודק במאה אחוז.
מצד שני, בסיפא אתה מפנה לאיש מקצוע שמשחזר צמות ב-1,000 שקל. אינני מכיר את איציק ואני יוצא מנקודת הנחה שהוא אכן מקצוען כמו שמתארים כאן.
זה קצת סותר למיטב הבנתי.
אני לא רואה שום הבדל בין צמת מנוע לצמת קבינה. וב-1,000 שקל אני מרשה לעצמי להרים יותר מגבה אחת על התוצר הסופי שתקבל, אלא אם מדובר בצמה יפהפיה שבסך הכל נשרפה בנקודה מסויימת וכל מה שיש לעשות זה להלחים חוטים קרועים.
אבל שחזור מקצועי של צמה מלאה בקומבינות שנעשו בה במהלך השנים על ידי גנבי-פלוסים למיניהם, מעקפים שאתה יודע איפה מתחילים והשד יודע איפה מסתיימים ואילו מעגלים חתכו בדרך, ממסרי-קומבינה מתנודדים בחלל, פיוזים מותכים מעומס יתר, קונקטורים הרוסים ומגעים רופפים, צמתים שנוספו ברשלנות, ועוד רעות חולות - ועוד לא הזכרתי בכלל שכבת קאסטומיזציה כלשהי (כלומר הוספת צרכנים לפי רצון בעל הג'יפ כחלק אינטגרלי מהצמה) - והגנה על הצמה מפגעי הטבע לשנים רבות קדימה - מחילה, מי שיעשה זאת ב-1,000 שקל הוא מתנדב נפלא.
סוויץ' בראש מחבר את כולנו אל העולם המדהים של המכונה-שבמכונית, וכך מייסד תרבות חדשה-עתיקה של חזרת האדם לשלוט בכליו.
www.switch-barosh.com
לא הייתי אצלו, אבל מהפוסט הזה הבנתי רק דברים טובים.
בכל מקרה, כל רכב לגופו...
http://www.cjclub.co.il/forum/viewtopic.php?f=10&t=542
בהצלחה!
נשמח עם תשתף מה נעשה וכמה עלה...
אם אתה עדיין מעוניין בחשמלאי יש בחור מעפולה ששיקם אצלי בסופה את כל מערכת החשמל בצורה יסודית ומקצועית בכלום כסף....צור קשר בהודעה פרטית או בנייד0505078054
אני חושב ששאלת המפתח שלא נשאלה כאן היא:
האם אתה מתכוון להישאר עם הדש בורד הייחודי הזה (אמרת שזה משהו שנבנה אישית ע"י הבעלים הקודם)
או שאתה חוזר לדש בורד סופה סטנדרטי ?
במקרה הראשון - שווה לשקול שיפוץ כי אף אחד לא יודע באמת למה התכוון הבעלים הקודם שעשה את העבודה
אם אתה חוזר לדש בורד המקורי צמת דש בורד יד 2 לסופה תעלה כ 350 ש"ח . לא שווה להשקיע בשיפוץ.
בדיוק כשהתחלתי להתרגל להיום, הגיע מחר...
.צמה מקורית משומשת, יבשה ומתפוררת, עם כל החוטים שנחתכו כדי לגנוב מהם פלוסים ועם בעיות המינוס הידועות?.......
אם התקבלה החלטה להשקיע עבודה וכסף, אז עושים עבודה כמו שצריך.
אההה..... ועוד משהו:
מבלי להכיר את החשמלאי מעפולה, אבל סתם מנסיון של 27 שנים על ג'יפים, ואחרי שנחשפתי בחודשים האחרונים לפרויקט שיקום מהיסוד של מערכת חשמל בג'יפ סופה - אני סבור שאין דבר כזה "עבודה יסודית ומקצועית בכלום כסף". פשוט אין.
זה משפט שכל כולו סתירות מובנות. לתשומת לב פות"ש.....
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
שמרו על קשר