הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.
המקום הראשון השני והשלישי יצתרכו להראות את ספר הניווט שלהם.
כיצד הם הגעו, חישובים דרך וכו.
מידע זה ישווה ל GPS tracker של המארגנים המחובר לרכב שלהם.
אם משהו יערער, הם יצתרכו להראות את ספר הדרך ולהשוות מול הדרך שעשו.
Printable View
הרבה יותר פשוט ממה שאתם חושבים.
המקום הראשון השני והשלישי יצתרכו להראות את ספר הניווט שלהם.
כיצד הם הגעו, חישובים דרך וכו.
מידע זה ישווה ל GPS tracker של המארגנים המחובר לרכב שלהם.
אם משהו יערער, הם יצתרכו להראות את ספר הדרך ולהשוות מול הדרך שעשו.
ספר ניווט??? WTF?
Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
הרבה יותר פשוט.
מתקינים משבש gps עם פלומבה...
אבל תחרות כזו היא באמת לגנטלמנים ומה הטעם לרמות?
לארגן תחרות כזו זה באמת לא עניין מסובך. במיוחד לאור העניין שלא יהיו יותר מעשרים צוותים לדעתי
מה זה טרום עידן הקשר?
אלו היו השנים של מכשירי הקשר ורוב המכשירים שיש כיום אצל ג'יפאים זה שרידים מאותם שנים. טרום עידן הלולר שפרץ בתחילת שנות התישעים זה היה דרך התקשורת המקובלת.
הדרישה להצטלם נולדה מרמאויות. מקצתן הוכחו והשאר פשוט לא נתפסו.
אלו היו הארועי שטח פתוח הראשונים בארץ ועל אף הראשוניות היתה בהם אווירה מיוחדת כמו אוהל בדואי של "קפה סהרה" שנפתח לאופנוענים בסיום כל יום.
חולצות ממותגות לכל המשתתפים שליוו את חלקם בגאווה גם עשר שנים לאחר מכן.
לא נשכח את השנים בהם הגביעים היו דגם צהוב של ג'יפ דיפנדר ואת טכסי הסיום במרכז באר שבע ואילת אחרי נסיעה של כל הכלים על הכביש בתוך העיר בליווי משטרתי והמון רעש מנועים.
בהחלט אפשר וצריך להנות מהנוסטלגיה לצד ההווה....
אם רוצים לוודא אי שימוש ב- GPS וסלולר אני חושב על הדרך הבאה:
הזינוק יהיה רגלי, המשתתפים יהיו ערומים.
אחרי הזינוק יחולקו למשתתפים בגדים ע"י המארגנים.
השלב הבא- ציוותי רכבים. את הרכבים מפקידים אצל המארגנים לפני התחרות, אחרי הזינוק מתקיימת הגרלה שקובעת מי נוהג באיזה רכב (לא שלו).
תחביאו מכשירים ברכבים עד מחר, רק יקשה על הצוות שמקבל את הרכב שלכם למצוא אותו.
ככה גם אין משמעות להשקעה ברכבים, אין סיכוי לניווט מכשירים, בקיצור- יכולות אישיות גרידה.
אם התנאים הללו יהיו מקובלים על כולם ויהיו משתתפים תהיה תחרות מדהימה.
מי אמר גרוטאלוג?
משעשע...
בלי חוקן לכולם זה לא שווה
אפשר להסליק טלפון בשיחים.
מרוץ ניווט זה פאסה.
בואו נעשה מירוץ שלישראלים יהיה בו יתרון ברור על כל העולם-
מרוץ התחמנים [emoji23]
אני אפרסם תקנון ואתם כבר תמצאו דרך לזכות בלי לקום מהכורסא
יאללה... בקצב הזה נזכה במדליה אולימפית במרוץ יללנים....
מסעות הניווט היו כיף לא נורמלי בשנות ה90. עד השלב בו התחילו להראות כלים ״מקצועיים״ בין הג׳יפים הסטנדרטיים, ולא, אני לא מתכוון לבאגים שנבנו משרוך וגלגל בחצר האחורית. זה היה השלב שנהיה ברור שכבר אי אפשר לבוא בלי השקעה רצינית, והספורט עבר פאזה.
אסף.
ארוע כזה בכלל לא צריך להיות תחרות ולא לחלק פרסים או מקומות,
זה צריך להיות ארוע של כיף ותחרות נגד עצמך,
אחד הדברים הזכורים אצלי לטוב מקורס מכי"ם וקורס קצינים זה הלילות ניווט
מסעות הניווט היו כיף לא נורמלי גם בתחילת שנות ה-2000.
והכלים המקצועיים לא הפריעו לאף אחד - כי חילקו לקטגוריות ונגמר הסיפור.
יכולת לבוא לראלי של צוקר עם הג'יפ מהבית. להירשם לקטגוריה B או C ולהיות תחרותי ולהינות ופה ושם גם לנצח. גביע מפלסטיק שווה אולי 50 שקל, אבל זה עושה לך את היום. וגם את היום שלמחרת.
אם יורשה לי לתקן טעות עובדתית קטנה, עד שנת 93 או 94 היה כיסוי ביטוח חובה לתחרויות.
בפוליסת החובה היו שני סעיפים - 35,36 שכללו תחרות ותחרות מהירות בהתאמה.
היתה דרישה מכלי הרכב לפחות במרוצים שאני אירגנתי בהתחלה לבטח את הסעיפים האלו.
הסוף של העידן הזה הגיע בתקופת מרוץ הפרעונים שעבר בארץ וגרר גל פצועים גדול.
היו למוטו עוד שני מרוצים לפני כן שגם בהם היו הרבה פצועים וגלי התביעות סגרו על זה את הגולל.
לפיכך בשנים האמורות, לפחות מבחינת המארגנים והביטוח החיים היו דבש והיה אפשר להתחרות תחת ביטוח ואישור משטרתי של מהנדס תנועה מחוזה של המשטרה.
נטל הביטוח אצל מארגן אחראי הוא ההוצאה הכבדה ביותר.
אז מה שבעצם רציתי לומר שבשנים האם מירוץ היה מירוץ וגידי קטנוב בניגוד לצוקר באמת קיים מסע ניווט כי ככה הוא רצה.
מועדון מרוצי ישראל ומוטו קיימו מרוצים במקביל כי ככה הם רצו.
ההמשך של צוקר והיימן זו כבר מרוץ לכל דבר בכסות של מסע ניווט בכדי להימנע מתשלום ביטוח יקר
אם אני זוכר טוב, אחד ממסעות הניווט שאורגנו על ידי גידי כלל גם כתב חידה של דן חמיצר, דבר שהכניס הרבה יותר עניין וידע. נדמה לי שזה היה בסביבות תחילת שנות ה 90 והפרס הראשון היה סוזוקי סמוראי, הרמזים הובילו לאזור מכתש רמון ונצפו עשרות מתחרים עם טוריות ומכושים. בסופו של דבר נמצאה הנקודה במעלה העצמאות.
כל זה נאמר כדי לתת עוד רעיון לראלי ניווט שמעבר לידע בניווט ובעובדה ש GPS "קלקל" את המשחק, אפשר עדיין ליהנות ולתת חוויה מעולה דרך כתב חידה או משהו דומה, כמובן שהכול צריך להיות ברמה גבוהה ולא גרסה מטופשת של המירוץ למיליון.
גם בעולם ה-gps אפשר ליצור מסע ניווט עם חידות מקומיות או הליכה רגלית קצרה אל היעד עצמו.
אנשים מעלים כאן טענות שהGPS מזייף כי יש לו סטייה של 10-20 מטר..
אז אתה חושב שהם יצליחו למצוא בזנט?..
תן ל pw לחוד חידות ולמעט אחד או שניים ספק אם הם ימצאו אפילו כפר שלם