-
תגובה: הפלואנס החשמליות - סוף עגום
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אל תסיט את הדיון לקולטים.
אני רוצה להבין את החישוב של אסף ונמרוד לכדאיות חשבונאית של הפלואנס.
אני חושב שהחשבון לא משתלם
בועז החישוב פשוט. בוויקיפדיה יש נתוני צריכת דלק של כל המכונית החשמליות. הן צורכות ממוצע כולל של 17.2-24 קוט"ש ל100 קילומטר. מחיר קוט"ש נוכחי כולל מע"מ 55 אגורות.
ניקח לצורך החישוב מספר מייצג של 22 קוט"ש/100 ק"מ, זה עלות אנרגיה של 12 שקלים ל100 ק"מ. נשווה למכונית משפחתית רגילה עם צריכה ממוצעת יפה של 7.5 ליטר בנזין ל100 קילומטר, כפול נניח 6 שקל לליטר, זה 45 שקל ל100 קילומטר.
אלו עלויות אנרגיה ישירות - 12 לעומת 45 שקלים ל100 ק"מ. העלויות האחרות של אחזקת רכב לצורך הדיון זהות. תעשה את החשבון בעצמך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
אל תסיט את הדיון לקולטים.
אני רוצה להבין את החישוב של אסף ונמרוד לכדאיות חשבונאית של הפלואנס.
אני חושב שהחשבון לא משתלם
קשה לך להתרכז עם כמה נושאים?:rolleyes:
נמרוד..
מונית בשעות קבועות (פעם היו קוראים לזה "הסעה") לעבודה ול"ילדים"... כלכלית. מה הבעייה. אסף "הוציא את העניין הפסיכולוגי"... לכל מיני דברים אחרים, יש... מונית בטלפון.
ולמה אתה חושב שמונית אוטונומית תהיה זולה יותר, משמעותית?
כמה יעלה רכב אוטונומי וכמה יגבו לנסיעה, על מנת להחזיר את ההשקעה ולהרוויח.. נדמה לי שאובר "יתפוס" הרבה לפני המונית האוטונומית שלך.
והנה.
גם לפי מה שאתה (ואסף) אומרים - גם בסביבה האידיאלית למוניות, כמו זו שאסף גר בה, הוא מוצא "יתרון" בלקנות (עוד) רכב, על פני התלות במשהו ש.. לא ממש בשליטתו, זמין וכדאי כלכלית ככל שיהיה..
אז מה זה אומר? - שהמספרים לא תמיד מספקים את התמונה/התשובה המלאה?
תגיד אתה...
-
ברנרד אני בדרך כלל מצליח לעקוב אחרי חוט המחשבה הפתלתל שלך. לצערי לא הפעם :rolleyes:
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בועז החישוב פשוט.
בוויקיפדיה יש נתוני צריכת דלק של כל המכונית החשמליות. הן צורכות ממוצע כולל של 17.2-24 קוט"ש ל100 קילומטר.
מחיר קוט"ש נוכחי כולל מע"מ 55 אגורות.
ניקח לצורך החישוב מספר מייצג של 22 קוט"ש/100 ק"מ, זה עלות אנרגיה של 12 שקלים ל100 ק"מ. נשווה למכונית משפחתית רגילה עם צריכה ממוצעת יפה של 7.5 ליטר בנזין ל100 קילומטר, כפול נניח 6 שקל לליטר, זה 45 שקל ל100 קילומטר.
אלו עלויות אנרגיה ישירות - 12 לעומת 45 שקלים ל100 ק"מ. העלויות האחרות של אחזקת רכב לצורך הדיון זהות. תעשה את החשבון בעצמך.
אני.. רק שאלה..
מה הקשר של מחיר החשמל (קילו וואט) לפלואנס?
הרי אתה לא קונה את החשמל מחברת החשמל, במחיר הזה. אתה קונה אותו "בחבילה" עם עמדת טעינה, במחיר שונה - לא?
ו"לצורך הדיון"...
זה לא "לצורך הדיון" - זה "באמת". כמה עולה להחזיק את הפלואנס החשמלית - כולל ביטוח וכל מה שצריך (ואין לי מושג מה צריך.. אם בכלל), לעומת רכב קטנטן ומשומש אחר - שהרי זו מכונית שלישית/לעבודה ומכסימום 20-30 קמ' ביום (אצלך זה 14-20, לא?).
עזוב את וויקיפידיה וקילו וואט במחיר שאתה משלם עבור מזגן ומקרר... כמה תאכלס?
- - - Updated - - -
ודרך אגב...
לעניין הפרטים שדרור מתעקש להעלות ואסף מתעקש לבטל..
נדמה לי שצריכת החשמל של הרכב משתנה ביחס לשימוש במזגן ואורות וכו' וגיל הסוללה והמנועים ויתר הזליגות.. כך שהוויקיפידיה (שבטח מסתמכת על "נתוני יצרן") לא ממש מקדמת את היידע שלנו..
או שאני טועה.. בלי ציניות..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברנרד אני בדרך כלל מצליח לעקוב אחרי חוט המחשבה הפתלתל שלך. לצערי לא הפעם :rolleyes:
למה פתלתל - ישיר לגמרי.
אתם מדברים על שימוש צר לגמרי של רכב חשמלי - הן במרחק והן בייעוד.
ואתם "מוכיחים" זאת באופן כלכלי/מספרי.
אני משווה את זה למונית או רכב פיצפון ושואל (שואל) מה התוצאות המספריות ביחס לאופציות אלה והאם עדיין החשמלי "מנצח".
ואני עונה/שואל, גם לטענה שמוניות (או רכב פיצפון/עירוני) מתאים לסביבה של אסף (ולכן נראה שהחישוב לטובת מונית "ינצח" את החשמלית של רנו) - מדוע עדיין אסף מעדיף אוטו, למרות היתרון הכלכלי של המוניות.
ואני אומר, שטיעונים מספריים/כלכליים בלבד, אולי עובדים/נראים טוב על קובץ האקסל אבל לא בחיים.
פשוט וישיר ולא פתלתל... שתי נקודות/שאלות ואמירה אחת.
עכשיו אני יותר מובן??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
(תשאל את אסף שגר בלב מאפליית תל-אביב ומצליח איכשהו להשאר חובב רכב)
הוא גם מצליח להישאר הסטרייט האחרון בשכונה, ואולי גם אוכל הבשר האחרון.... אז חובב רכב זה באמת בקטנה.
ואת המכוניות המעניינות שלו הוא ממילא לא מחזיק בת"א....
כשהנ"נ יהיה גמור, נראה אותו מחנה את דבר כזה ברחוב שלו. השכנים יהיו ה-מ-ו-מ-י-ם.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אני.. רק שאלה..
מה הקשר של מחיר החשמל (קילו וואט) לפלואנס?
הרי אתה לא קונה את החשמל מחברת החשמל, במחיר הזה. אתה קונה אותו "בחבילה" עם עמדת טעינה, במחיר שונה - לא?
זהו שלא. ההזדמנות המיוחדת נוצרה כשבטר פלייס פשטה רגל, המכוניות נמכרו בזול ואנשים טוענים אותם בעצמם מחשמל ביתי. ההזדמנות לא רלוונטית יותר.
ציטוט:
כמה עולה להחזיק את הפלואנס החשמלית - כולל ביטוח וכל מה שצריך (ואין לי מושג מה צריך.. אם בכלל), לעומת רכב קטנטן ומשומש אחר - שהרי זו מכונית שלישית/לעבודה ומכסימום 20-30 קמ' ביום (אצלך זה 14-20, לא?).
עזוב את וויקיפידיה וקילו וואט במחיר שאתה משלם עבור מזגן ומקרר... כמה תאכלס?
ההבדל בין מכונית חשמלית למכונית רגילה זה מקור האנרגיה, ובו צריך להתמקד. עלויות ביטוח/מימון/טסט/תיקונים/ירידת ערך - אין בינהם הבדל עקרוני. אם אתה חושב שיש - בבקשה, תעלה אותו לדיון.
ציטוט:
נדמה לי שצריכת החשמל של הרכב משתנה ביחס לשימוש במזגן ואורות וכו' וגיל הסוללה והמנועים ויתר הזליגות.. כך שהוויקיפידיה (שבטח מסתמכת על "נתוני יצרן") לא ממש מקדמת את היידע שלנו..
אני משווה תפוחים לתפוחים - נתוני יצרן לפי תקן EPA על צריכת אנרגיה חשמלית לק"מ מול נתוני יצרן על צריכת דלק לק"מ. ואם הנתונים שאני מביא לא נכונים בעינך, זו הסיבה שציטטתי מקורות - תטרח לקרוא ולבדוק אותם, ואתה מוזמן להביא מקורות, לחשב חישובים ולהציג נתונים אחרים.
-
ברנרד, מה שאסף טוען, זה שרוב משתמשי הרכב בישראל "יכולים להסתפק" במה שהפלואנס ZE נותנת, גם כשהסוללה שלה כבר עם רגל וחצי בקבר.
אבל משום מה, כולם כל כך מטומטמים ולא מוכנים לעשות את זה.... מעניין למה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בועז החישוב פשוט.
בוויקיפדיה יש נתוני צריכת דלק של כל המכונית החשמליות. הן צורכות ממוצע כולל של 17.2-24 קוט"ש ל100 קילומטר.
מחיר קוט"ש נוכחי כולל מע"מ 55 אגורות.
לפי הנתונים שלך זה 33 אג לק"מ במקום 35 אג' בחישוב הגס שלי.
לא ביג דיל.
מפה אני טוען שה ROI של מכונית כזו בהנתן ערך גרט 0 כפי שאסף הציג הוא מעל 10 שנים בלי להביא בחשבון בלאי סוללה.
לפיכך אני טוען שזה עיסקה לא כדאית.
אפילו ממש לא כדאית ואני מתייחס רק בהבט החשבונאי.
אם מוסיפים לזה את ההבטים הנוספים אז מקומה של המכונית בגינה בתור עציץ.
אגב- בחברה בה אני עובד ניסו לפתות עובדים לקחת את המכונית הזו ולקבל טאבלטים ועוד צ'ופרים כיד הדמיון.
אני בספק אם היה אפילו עובד אחד מתוך הכמה מאות עובדים אצלנו ושמחזיקים רכב שהתפתה להצעה המפתה....
זו הייתה הכותרת של המייל שהופץ בזמנו לעובדים-
"בואו הצטרפו לנוהגיםירוק בXXXXX - נגשים עוד חלום ותרוויחו בגדול..."
-
בועז אני לא מבין את החישוב שלך. תציג את כולו בלי קיצורי דרך. אני מקווה שהחישוב הפשוט שלי היה ברור כולל ההנחות שלו.
כל מה שהצגתי זה שבמחירי חשמל/בנזין לצרכן נוכחיים בישראל, מכונית Plug In שנטענת מחשמל ביתי, עלות האנרגיה שלה סדר גודל של שליש לעומת בנזין.
בנוסף, הפלואנס החשמלית הייתה הזדמנות טובה במיוחד כי העלות שלה לאחר פשיטת הרגל היתה נמוכה מאד. אבל זה כאמור היה צירוף נסיבות חד פעמי שלא קיים יותר.
-
נמרוד.. די.
אל תתחיל לתקוף אותי, בגלל שאנישואל שאלות קשות.. אל תשלח אותי לחפש לבד את התשובות, שקשה לך לעמוד מאחריהן..
תהיה ענייני.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זהו שלא. ההזדמנות המיוחדת נוצרה כשבטר פלייס פשטה רגל, המכוניות נמכרו בזול ואנשים טוענים אותם בעצמם מחשמל ביתי. ההזדמנות לא רלוונטית יותר.
אז אנחנו כבר לא מדברים על שימוש, שלאורך זמן הוא כדאי.. הזמן הוא מוגבל/קצר ולכן לא ניתן לייחס את החיסכון, שמחושב לתקופה של (נגיד) חמש-שש שנים (ולפי הדוגמא שלך - 20 שנים של חוזה, שבטוח ישתלם כלכלית) - החישוב צריך להיות מרגע שהמחיר ירד ל40K ועד למועד שאתה אמרת "הזדמנות לא רלוונטית יותר".
לכן החישוב התאורטי של "בטווח הרחוק - הכל מתקזז" מחיר ראשוני ומחיר אחזקה ועלות שימוש - לא ממש נכון - נכון?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ההבדל בין מכונית חשמלית למכונית רגילה זה מקור האנרגיה, ובו צריך להתמקד. עלויות ביטוח/מימון/טסט/תיקונים/ירידת ערך - אין בינהם הבדל עקרוני. אם אתה חושב שיש - בבקשה, תעלה אותו לדיון.
אני בכלל לא יודע, אם הקביעה שלך נכונה..
כמה עולה ביטוח לרנו פלואנס שנת 2012, לעומת.. לדוגמא, סריון שנת 2007?
כמה הטסט עולה?
כמה עולה להחליף/לתקן חלקים מתבלים (אם יש) בהשוואה בין השתיים?
למה אתה חושב שנכון להתעלם מכל הדברים האלה "לצורך הדיון"?
אם ההבדלים זניחים - אני מסכים שניתן ואפילו צריך להתעלם אבל האם הם זניחים?
אני לא יודע ולכן אני שואל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אני משווה תפוחים לתפוחים - נתוני יצרן לפי תקן EPA על צריכת אנרגיה חשמלית לק"מ מול נתוני יצרן על צריכת דלק לק"מ. ואם הנתונים שאני מביא לא נכונים בעינך, זו הסיבה שציטטתי מקורות - תטרח לקרוא ולבדוק אותם, ואתה מוזמן להביא מקורות, לחשב חישובים ולהציג נתונים אחרים.
אבל אתה לא.
האם העלות של השימוש (ומרחק הנסיעה..) יהיה זהה/דומה עד זניח, בשתי המכוניות (בדוגמא שהבאתי), כשמשתמשים בצרכני חשמל (מזגן ואורות)?
לנתונים האלה לא ראיתי אינדיקציה, בלינקים שהעלת..
אינטואיטיבית, אני מניח שההשפעה של הדלקת מזגן ברכב "בנזין", תהיה זניחה הרבה יותר מאשר השפעתו של המזגן על רכב חשמלי... בעל טווח/יעילות כפי שציינתם.
ואני לא מהנדס ומספרים מבלבלים אותו ולכן שאלתי את... אותך.
אז למה להתעצבן.. סתם.
ועוד כשאני מדבר יפה ובנימוס ומתנסח כראוי ו.. עוד לא העיפו/חסמו אותו..:)
-
עלות המכונית לפי הנתונים של אסף - 40K שח.
החיסכון של החשמלית לק"מ לעומת משפחתית רגילה הוא 0.35 שח לק"מ.
ע"מ לכסות את עלות הרכישה בסך 40K שח
40000 שח לחלק 0.35 שח = 114286 ק"מ
נסועה של רכב כזה לא יכולה לעלות על 15000 קמ בשנה = כעשר שנות שימוש בשביל להחזיר את ההשקעה הראשונית של הרכישה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
בועז אני לא מבין את החישוב שלך. תציג את כולו בלי קיצורי דרך. אני מקווה שהחישוב הפשוט שלי היה ברור כולל ההנחות שלו.
כל מה שהצגתי זה שבמחירי חשמל/בנזין לצרכן נוכחיים בישראל, מכונית Plug In שנטענת מחשמל ביתי, עלות האנרגיה שלה סדר גודל של שליש לעומת בנזין.
בנוסף, הפלואנס החשמלית הייתה הזדמנות טובה במיוחד כי העלות שלה לאחר פשיטת הרגל היתה נמוכה מאד. אבל זה כאמור היה צירוף נסיבות חד פעמי שלא קיים יותר.
שוב.. אינטואיטיבית, משום שמספרים זה לא הצד החזק שלי (כן.. יש לי כמה כאלה.. מעטים:rolleyes:).
הייתי יכול לקבל את הטיעון הזה, אם היו נותנים לי את שני כלי הרכב בחינם ולשלם רק את התיפעול שלהם - אז ניתן היה לבדוק, מספרית, מה קקורה.
ואני יכול לקבל ש"מחיר" השימוש בפלואנס היה משתלם יותר מאשר זוללת הבנזין הפיצפונת.
זה.. בתיאוריה... באקדמיה או ב"חיידר" ברושליים/בני ברק.
אבל בפועל, ברחוב של אסף או אפילו ביישוב שלך... מה הנתונים/הויכוח בפועל?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עלות המכונית לפי הנתונים של אסף - 40K שח.
החיסכון של החשמלית לק"מ לעומת משפחתית רגילה הוא 0.35 שח לק"מ.
ע"מ לכסות את עלות הרכישה בסך 40K של
40000 שח ל 0.35 שח = 114286 ק"מ
נסועה של רכב כזה לא יכולה לעלות על 15000 קמ בשנה = כעשר שנות שימוש בשביל להחזיר את ההשקעה הראשונית של הרכישה
לא הבנתי כלום...
מה הכנסת לחישוב?
- - - Updated - - -
רק עלות רכישה?
ומה עם אחזקה-בטיוח טסט טיפולים? זה אכן זניח?
-
באמת לא הבנת.
אני כרגע מסתכל על העלות האנרגטית בלבד.
זה לבדו להבנתי נותן נתוני עיסקה רעים.
לא בדקתי הבדלים בנתונים שביקשת ולא יודע להשוות טיפול מנוע אטמוספרי לעומת החלפת מנוע חשמלי וגם לא אורך חיים
-
-
בועז, על פניו החישוב שלך הגיוני.
רק חסר לך נתון נוסף, כמה כסף הפסדת על רכב רגיל באותה תקופה.
הרי יש ירידת ערך גם שם.
אם אתה מחסר את זה מה 40K של הפלואנס אז זה משנה את התמונה.
אם הפסדת עליו ב 5 שנים 50% (יעני 20K) אז אתה מאוזן בין שניהם.
-
הפלואנס החשמליות - סוף עגום
אז תוסיף גם החלפת סוללה בפלואנס.
אנחנו יודעים בוודאות שהסוללות דרשו החלפה.
אגב, החשמלית צריכה יתרון כספי גדול בשביל להשתלם. יש לה המון חסרונות תפעוליים.
אני התמקדתי בהפרש אנרגטי בלבד.
נהיה פה שקט פתאום או שנדמה לי?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
בועז, על פניו החישוב שלך הגיוני.
רק חסר לך נתון נוסף, כמה כסף הפסדת על רכב רגיל באותה תקופה.
הרי יש ירידת ערך גם שם.
אם אתה מחסר את זה מה 40K של הפלואנס אז זה משנה את התמונה.
אם הפסדת עליו ב 5 שנים 50% (יעני 20K) אז אתה מאוזן בין שניהם.
בפלואנס אתה מאבד את כל ה-40k, החשבת את זה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ואף אחד לא באמת נוסע בלי מזגן.... זה סיפורים אפילו אם ראית את זה פעם אחת במציאות.
אסף.
ראיתי באיילון יותר מפעם אחת פלואנס חשמליות עם חלון פתוח כשכולם מסביב סגורים.
כנ״ל כאלו שלא הדליקו אורות דרך בערב, על גבול החשיכה, כשמזמן כל התחבורה מסביב עם אורות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
בפלואנס אתה מאבד את כל ה-40k, החשבת את זה?
את מי אתה שואל?
-
פעם היה מישהו עם חזון,
הלך, גייס הרבה כסף ממשקיעים,
גילה שמצב הסוללות ברכבים לא משהו וחיפש פתרון, החליט להחליף סוללה במקום לטעון אותה.
הלך, מצא יצרן רכב שבמקרה כבר היה לו רכב מוכן שיודע להחליף סוללות,
בנה מערך שיווק שלם, מערך שירות שלם מעמדות ביתיות ועד תחנות החלפה ציבוריות, כל זה כשאין אף תקן בעולם בנושא הזה.
מצא מדינת קומבינה בה מותר הכל( למי שיש כסף)
ביקש קצת יותר מידי על רכב עם מגבלה מסוימת.
אז... הרכב... זה מה שמפריע לכם בבטר פלייס???
מה עם זה שיש כ 60 תחנות החלפה עומדות מעלות אבק כמו אנדרטה...
עמדות טעינה ברחבי הארץ שמעלות אבק...
תסתכלו לאחור ותראו שזו בסך הכל חוויה חד פעמית ונחמדה.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
את מי אתה שואל?
את מי שמצוטט בהודעה..
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
כנ״ל כאלו שלא הדליקו אורות דרך בערב, על גבול החשיכה, כשמזמן כל התחבורה מסביב עם אורות.
אז או שהם מראש נסעו מחוץ למה שאפשר, או שהבטריה גמורה והם כל כך אהבלים שהם לא פנו לקרסו כדי להחליף אותה באחריות, או שהמזגן מקולקל כי בכל זאת... זאת רנו...
בועז.
החישוב שלך לקוי. קודם כל זה לא החזר על השקעה כי רכב הוא לא השקעה.
שנית ירידת הערך היא בשני הרכבים ורכב שעלה אז 40 אלף מאבד מערכו ב5 שנים לפחות 30 אלף, תבדוק אותי. מה עוד שרכב ב40 אלף הוא לא רכב חדש הוא לא מאובזר כמו החשמלית ולא אמין כמוה כך שגם תהנה פחות וגם צריך להוסיף הוצאות אחזקה עודפות שהן הרבה יותר מההפרש בירידת הערך. וגם אם אני מזניח את זה, ירידת ערך של 40 אלף ועוד הוצאה משתנה של 15 ג לקילומטר מול ירידת ערך של 30 או אפילו 20 אלף עם הוצאה משתנה של 50 אג לקילומטר, משתלמת החשמלית גם ב60 וגם ב30 קמ ליום... ההפרש הוא במקרה האחרון סביב 2000 שקל בשנה רק בהוצאות האנרגיה ואם לוקחים בחשבון קצת יותר קילומטרים זה נהיה דרמטי, ואם תוסיף לזה תחזוקה של מכונית בנזין או דיזל בת עשור, זה כבר לא רציני לטעון שהעסקה לא טובה.
הבטריה, אם לא הבנת קודם, לא נכנסת לחשבון כי עד לא מזמן היא הוחלפה באחריות.
לי אגב זה לא מתאים כי אין לי חניה ואני גר בעיר. למשתמש כמו נמרוד זה היה יכול מאוד להתאים, אני חושב שהוא הסביר היטב את מציאות החיים בכפר. ועל אחת כמה וכמה שהוא יצרן חשמל בעצמו....
למי שפיספס, הדיון הזה הוא ספציפי מול הטענה של דרור ואחרים כשבטרפלייסשה רגל שאמרו שמי שיקנה חשמלית הוא פראייר וטענת הנגד שלי ושל אחרים שזו עסקה נהדרת למי שפרופיל הנסיעה שלו מתאים לזה - ומול הטענה העכשווית שלו ״אמרתי לכם״ וענת הנגד שלי שכמו שהוא טעה אז הוא טועה גם עכשיו.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
דורון.
תסלח לי אבל אתה פשוט חסר הבנה בסיסית... ובגדול.
תחשוב על עובדי חברת החשמל... כשקר מידי, בקיץ, בבית, מה הם עושים?
מכבים את המזגן? - לא!!
פותחים חלונות/מדליקים תנור.. חשמלי.
כך גם אנשי הפלואנס.
המזגן כ"כ יעיל/מקרר והחשמל כ"כ זמין/זול, שהם פשוט פותחים חלונות... במקום בקרת אקלים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אז או שהם מראש נסעו מחוץ למה שאפשר, או שהבטריה גמורה והם כל כך אהבלים שהם לא פנו לקרסו כדי להחליף אותה באחריות, או שהמזגן מקולקל כי בכל זאת... זאת רנו...
בועז.
שנית ירידת הערך היא בשני הרכבים ורכב שעלה אז 40 אלף מאבד מערכו ב5 שנים לפחות 30 אלף, תבדוק אותי. מה עוד שרכב ב40 אלף הוא לא רכב חדש הוא לא מאובזר כמו החשמלית ולא אמין כמוה כך שגם תהנה פחות וגם צריך להוסיף הוצאות אחזקה עודפות שהן הרבה יותר מההפרש בירידת הערך. וגם אם אני מזניח את זה, ירידת ערך של 40 אלף ועוד הוצאה משתנה של 15 ג לקילומטר מול ירידת ערך של 30 או אפילו 20 אלף עם הוצאה משתנה של 50 אג לקילומטר, משתלמת החשמלית גם ב60 וגם ב30 קמ ליום... ההפרש הוא במקרה האחרון סביב 2000 שקל בשנה רק בהוצאות האנרגיה ואם לוקחים בחשבון קצת יותר קילומטרים זה נהיה דרמטי, ואם תוסיף לזה תחזוקה של מכונית בנזין או דיזל בת עשור, זה כבר לא רציני לטעון שהעסקה לא טובה.
לי אגב זה לא מתאים כי אין לי חניה ואני גר בעיר. למשתמש כמו נמרוד זה היה יכול מאוד להתאים, אני חושב שהוא הסביר היטב את מציאות החיים בכפר. ועל אחת כמה וכמה שהוא יצרן חשמל בעצמו....
למי שפיספס, הדיון הזה הוא ספציפי מול הטענה של דרור ואחרים כשבטרפלייסשה רגל שאמרו שמי שיקנה חשמלית הוא פראייר וטענת הנגד שלי ושל אחרים שזו עסקה נהדרת למי שפרופיל הנסיעה שלו מתאים לזה - ומול הטענה העכשווית שלו ״אמרתי לכם״ וענת הנגד שלי שכמו שהוא טעה אז הוא טועה גם עכשיו.
אסף.
אני לא מתכוון להתווכח עם המספרים שלך.. פשוט אין לי שום דרך להבין אותם או לבדוק את נכונותם.
אבל...
הסיריון של חמתי, ליסינג לשעבר, עלתה גרושים (נדמה לי שהיא 2007.. לא בטוח...אני קניתי לה..).
יש לה חלונות חשמל ורדיו/מערכת טובה (אני התקנתי).
המזגן מצויין.. מקפיא וגם החימום אחלה.
יש לה דיבורית בלוטוט' וטלפון נקסוס.
לא זוכר כמה קמ' לשנה היא עושה (אבל אפשר לבדוק) ותחזוקה שלה כללה, במשך איזה 8 שנים, החלפת צמיגים (פעם אחת וחצי) ותיקון של המתלה השמאלי הקדמי ("דפק" מהקנייה ו"משך" 4 שנים) וטיפול תקופתי של שמן ופילטרים...
הרכב משמש אותה כל יום ואותי ואת SHMBO, כשמי מאיתנו בארץ.
על איזה סכומים של תחזוקה שלמכונית בנזין בת עשר אתה מדבר?
ומה דרמטי ולא רציני בהשוואה?
ונמרוד אומר שלך זה מתאים אבל לו, לא כ"כ, בגלל/בזכות מקום המגורים/עבודה.
ואתה אומר שלך זה לא מתאים אבל תפור על נמרוד.. בגלל/בזכות מקום המגורים/עבודה...
בין שניכם, המהנדסים... בילבלתם אותי לגמרי.
-
אסף,
ב-40k אתה קונה רכבים שנת 2010++ מדוגמים ומאובזרים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
בועז.
אסף.
אתה יכול לעשות חשבון שמראה במספרים את הטענה שלך?
מלכתחילה הטענה להבנתי היתה בהוצאות האנרגיה ולא עלות הבעלות הכוללת ( TCO ).
על מנת לחשב TCO צריך לשים במשוואה עוד הרבה נתונים שחסרים בשני הרכבים.
לגבי האחריות על הסוללות-
מבדיקה באתר בעלי הפלואנס החשמלית, נראה שקרסו לא ממש עומדים בהסכם.
למיטב שיפוטי הסוללות שאולי הוחלפו הן אלו שבאחריות והאחריות היא מוגבלת לתקופה ולא לכל חיי המכונית.
רוצה לומר, ברכב מיושן תדרש החלפת סוללה בתשלום.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...cc1c14fac4.png
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...29d8d35efc.png
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
ונמרוד אומר שלך זה מתאים אבל לו, לא כ"כ, בגלל/בזכות מקום המגורים/עבודה.
ואתה אומר שלך זה לא מתאים אבל תפור על נמרוד.. בגלל/בזכות מקום המגורים/עבודה...
בין שניכם, המהנדסים... בילבלתם אותי לגמרי.
יעקב מנוול קטן, אני כתבתי על מוניות ואסף על הפלואנס החשמלית, ואתה, דמגוג זול שכמוך, מערבב בין הדברים ביד גסה כדי להטיל רפש בגילדה מקצועית שלמה. כדאי שתחזור בך. בלי מגילה בבקשה [emoji48]
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אסף,
ב-40k אתה קונה רכבים שנת 2010++ מדוגמים ומאובזרים.
ולא רק זה, אלא שדגמים מסויימים של משפחתומטיות בעלי מוניטין טוב בשוק (מי אמר קורולה?...) , כבר לא יסבלו מצלילת ערך שכזו. אחרי אותה תקופה הם עדיין שוים סכום כסף לא מבוטל ויש להם ביקוש. הם לא יהיו אנדרטה - זה רכוש שניתן לממש אותו. גם אני לא אוהב להתייחס למכונית כאל "השקעה" כי זה בסה"כ מוצר מתכלה - אבל עובדה שיש דגמים מסויימים שמפסידים פחות ערך. ולאורך זמן זה שיקול כבד משקל.
מי שיקנה קורולה 2010 שכזו בהנחה שהיא שמורה ומטופלת, ייהנה מאמינות גבוהה בד"כ ויוכל למכור אותה בעוד 5 שנים ביותר מחצי מהמחיר ששילם היום. ועם כל זה שמדובר במכונית בינונית בלהבלהבלה, היא עדיין תהיה טובה ושימושית בכל פרמטר מהפלואנס החשמלית.
בקיצור - הפלואנס ZE היתה אולי מציאה לזמן קצר מאוד, מין חלון הזדמנויות שכזה, עבור לקוחות שמציגים פרופיל שימוש ספציפי ומאוד צנוע. אבל עובדה שלא היתה התנפלות על המכוניות הללו גם במחיר זול מאוד, גם זול הרבה יותר מ-40K - כנראה שלמעט מאוד אנשים יש דרישות כל כך צנועות ממכונית....
-
אכן, "חלון הזדמנויות" זה באמת סיכום קולע לפרשת הפלואנס ZE לאחר התפגרות בטר פלייס.
מי שניצל אותו, הרוויח. החלון נסגר.
רק תיקון לגבי ירידת הערך: כתוב בידיעה שקרסו יקנו אותן במחיר מחירון.
מישהו קונה רנו. פלואנס. במחיר מחירון. מה אפשר לבקש יותר בועז?
-
הבעיה, לדעתי, תמיד הייתה מיתוג ושיווק רכב כ"כ גדול כרכב עיקרי שמתנהג כמו קלאב קאר.
עם כ"כ הרבה מגבלות. הוא היה צריך להיות משווק במחיר ריאלי והמצב היה אחרת, בטר פלייס לדעתי, אז לא הייתה קורסת.
עבדתי שם, ראיתי את הדברים מבפנים, הייתה לי חשמלית לסופ"ש אחד בלבד, הרגשתי מוגבל מאוד, זה משהו שניתן היה להתרגל אליו, הרבה כך עשו,
מה עם הסופה לא הייתי מתדלק בכל יום טיול פעמיים? פעם אחת בבוקר ופעם אחת בדרך הביתה?
גם לזה מתרגלים....
Sent from my SM-G900F using Tapatalk